2010 Ağustos Anneleri

Merhabalar güzeller!! Ben gün boyu yoktum, epeydir yazdıklarınızı okuyorum.

Aramızda yeni katılanlarlar olmuş, ikiz bebişler çoğalmış, maşallah!! Keseler görülmüş, kalp atışları duyulmuş (Rabbim bize de nasip etsin:Saruboceq:) Maşallah süphanallah çok bereketli listemiz oldu.

Hadi Ağustos annesi kalmasın, Ağustos bir iki, tren kalkıyoooooorrrrrr :ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar soda da kalsiyum olabilir ve herşeyin azı karar çoğu zarar demişler. Siz siz olun sakın et yemeklerinden sonra soda içmeyin, ve çok fazla tüketmeyin sodayı. Ayrıca hazır meyva sularınıda. Çünkü kalsiyum var evet ama aynı zamanda içerisinde sodyum (Na)da var, yani tuz. Tansiyon problemine yol açabilir. Allah korusun.

Bütün hamişlere iyi geceler!! Anneleri uyusunda, bebişleri büyüsün a.s.a.s.

BAŞKA Bİ TOPİCTE ARKADAŞ EKLEMİŞTİ, BUYRUN OKUYUN HANIMLAR :

KAFEİN
Kafein kahve, çay, kola gibi içeceklerde bulunur ve annenin aldığı kafein plasentadan geçerek bebek kan dolaşımına girer.İnsanlar üzerinde ve gelişen bebeğe kafeinin nasıl bir etki yaptığı yada zararı olup olmadığı henüz tam açıklığa kavuşmuş değildir.Ama en son çalışmalardan biri günde 2 fincan kahve eşdeğeri kafeinin düşük riskini iki katına çıkardığını göstermiştir.Anne adaylarının eldeki bilgilerartana kadar kahve içmemeleri daha akıllıca olur.

Kafeinli kahve, çay yada kolayı bırakmanız için başka ek nedenlerde vardır.Hepsinden önce bunların idrar söktürücü etkiside vardır,anne ve bebek sağlığı için gerekli olan sıvı ve kalsiyumu bedenden uzaklaştırır.Sık idrara çıkma sorununuz varsa, kahve bunu arttıracaktır.

İkinci olarak, kahve ve çay özellikle krema ve tatlandırıcılarla kullanılıyorsa tıkayıcıdır ve gereksiniminiz olan besinlere karşı iştahınızıtıkayabilir.Kola yalnız tıkayıcı değildir,aynı zamanda bazı kimyasal maddeler ve gereksiz şeker içerir.

Üçüncüsü kafein hamilelikte normal duygu durumu dalgalanmalarını arttırıp,yeterince dinlenmenizi engelleyebilir.

Dördüncü olarak kafein sizin ve bebeğinizin ihtiyacı olan demirin emilmesini engelleyebilir.
Yapılan bazı araştırmalar göstermiştir ki,aşırı kafein tüketimi anormal kalp atımı,hızlı solukalma, yenidoğanda titremeler ve ileriki yaşamında şeker hastalığı gelişimi ile sonuçlanabilir.

Kafein alışkanlığınızdan nasıl kurtulursunuz:
İlk adım bırakmak için bir motivasyonunuz olmasıdır.Bu hamilelikte kolaydır,çünkü amaç sağlıklı bir bebeğiniz olmasıdır.İkinci olarak kafeine niçin düşkün olduğunuzu belirlemeli ve bu ihtiyacınızı gidermek için yerine neler koyabileceğinizi bulmaktır.Eğer kahvenin yadaçayın tadını seviyorsanız ve sıcak bir içecek sizi çekiyorsa,kafeini alınmış olanları seçebilirsiniz. Ama en sağlıklısı tüm bunların yerine%100 saf meyve sularını tüketmenizdir.Eğer kafeinin uyarıcılığına gereksiniminizvarsa, daha doğal ve daha uzun etkili uyarıyı alıştırma ve iyi besinlerden,sizi canlandıracak birşey yapmaktan (yürüyüş gibi) alabilirsiniz. Kafeini bıraktıktan sonra kuşkusuz bir kaç günkendinizi kötü hissedeceksiniz ama daha sonra herzamankinden iyi hissedeceksiniz.

Kafein tiryakilik yapan bir maddedir ve aniden bırakanlardabaş ağrısı, sinirlilik, yorgunluk, uyuşukluk gibi yoksunluk belirtileri olur. Bu nedenle kafeini yavaş yavaş bırakmak daha akıllıcaolur. Fincanınızı her gün biraz daha azaltarak,en sonunda hiç içmemeyi başarabilirsiniz.

Şu önerilere dikkat edin:

• Kan şekerinizin ve enerji düzeyinizin düşmesine fırsat vermeyin.Protein ve karışık karbonhidratlardan zengin besinleri küçük porsiyonlar halinde ve sık yiyin.
• Her gün bol egzersiz yapın.
• Uykunuzu alın. Bu kafeinsiz daha kolay olacaktır.

BENDE KOLA İÇİYORUM, Bİ DAHA AĞZIMA SÜRMEYECEĞİM ( ÇOOK AÇIK OLMAK KAYDIYLA ÇAY İÇERİM AMA GÜNDE Bİ BARDAK FALAN, BİŞEY OLMAZ HERHALDE (

ya bende de aynısı.sabahları nerdeyse hiç olmuyor bulantı.gece ve akşam oluyor.mesela bu akşam yemek yerken çok bulandım yemeğimi yiyemedim.şimdi toparlandım biraz.muz yedim ondan sonra kendime geldim biraz...

İyi bari yalnız değilmişim bunu bilmek bile güzel kaydirigubbakcemile5

kimseler yok ama olsun günaydın annecikler kaydirigubbakcemile3
ee herkes pazar uykusunda galiba
benim bu arada bi de taşınma durumum var ve eşim pazar dinlemeden ev bakmaya gittihaırlısıyla güzel bi ev bulur inş.zemuszemus
bu arada unutmadan bildiğim kadarıyla tavsiye edilen soda maden suyu bu meyveli sodalar felan değil yani onlar zararlı karıştırmayalım da arkadaşlar.........!!
hadi uyanın da gelin artık opuyorumnanaktan

günaydın herkeseee...güzel bir pazar geçirmeniz dileğiyle arkadaşlarr... kaydirigubbakcemile2

herkese merhaba kızlar zemuszemus
nasılsınız bakalım bugün
aramıza yani gelen arkadaşlar hepiniz holşgeldiniz ooo ne güzel kalabalık olduk

kızlar bulantılarınız basladımı benım ıkı gecedır cok bulantım oluyo sabah hıcbısey yok aksam yemegınden sonra cok kotu oluyom

günaydın arkadaşlar hepinize iyi pazarlar bebişlerimize iyi bakın onlarda annelerine iyi baksınlar demi ama

İyi akşamlar kızlar ben dirar testi yaptım gayet bergin çift çizgiyi gördüm doktorum kan testine gerek yok dedi sizce siz ne yaptınız.Birde bu alttaki takvimi nasıl yapıyoruz ya bana yardımcı olurmusunuz

canım hayırlısı olsun allahım bu sefer kucağına almayı nasip eder canım çokkk sevindim bizim topikten 2 hamiş çıktı ağustos annelerine ne güzel canım doktorun hani nasıl olsa ultrasonda görünmeden birşey denmiyor diye kan testini gereksiz görmüş aslında mantıklı canım kan testini sadece idrar testinin güvenirliğini arttırmak için yapılıyor ama kesenin ultrasonda görünmesi gerekirken görünmüyorsa o zaman problemi saptmak için isteyebilirler yani yaptırmaya bilirsin canım kendine kalmış birşey

selam kzılar biz bugün doktorda idik bebeğimin kalbi küt küt atıyo bu süper bi duygu allah herkese nasip etsin
ben bi geçmişi okuyayım
ohhhhh ohhhhh maşallah bizim bebişlerde yavaş yavaş kendilerini gösteriyor kalplerini pıt pıt attırıyor allahım duymayan arkadaşlarıma nasip etsin bebeklerimiz allahımıza emanet

Kızlar birşey sorucam size bende geceleri mide bulantısı oluyor ama sabah bulantı namına bir şey yok normal midir sizce?? Yani adı üstünde sabah bulantısı ama benim neden gece oluyor ki anlamadım :sm_confused:

canım benimde genelde akşam daha ağırdı ama 2 gündür bulantılarım kesildi çok hafif böyle rahatsız etmicek şekilde inşallah herşey yolundadır allahım sana emanetiz sen koru allahım yani canım bulansa bir dert bulanmasa bir dert anlıcağın bugünü yaşamak lazım

teşekkürler mutluyuz kaydirigubbakcemile2 bebişlerimiz göbüşlerimizde eeee ağzımızda kulaklarımızda çok şükür kaydirigubbakcemile3
sen nasılsın :ecrin_bebek: :CüvCüv:

evet canım haklısın bebeğimin benimle beraber olduğunu bilmek dünyadaki en büyük mutluluklardan biri bence allahım olmayan isteyen herkese nasip etsin inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar versin

canım geçmiş olsun kendine dikkat et bol bol dinlen fazla yorulmaya gelmiyor bizim veletler valla bende azcık yorulayım ya karnım ya bilim ağrıyor hemen korkuyorum bu arada sen sanırım temmuzun son annesi olacaksın benim 1 ağustos çünkü bügün 8.haftam sona adet tarihini yazıp nette hesaplat canım tahmini doğum yapacağın tarihi hesaplıyor canım

günaydın herkese..
bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
ben de daha bulantı falan başlamadı ama çok uyuyorum bu kesin bide kalp atışlarım akşamları hızlanıyo
daralıyorum ters giden bi durum olabilir mi

kızlar bulantılarınız basladımı benım ıkı gecedır cok bulantım oluyo sabah hıcbısey yok aksam yemegınden sonra cok kotu oluyom

ya bu ağustos annaelerinin kaderi herhalde bende gece çok bulanıyo hatta dört gecedir gidip çıkartıyorum
Çok kötü bişey bu ya sonra boğazım nasıl yanıyo mide asidinden herhalde

Kızlar canderya200 den haber var mı inşallah herşey yolundadır Rabbim birlikte başladığımız bu yolu birlikte sonlandırmamızı nasip etsin inşallah

bende dün hamıle oldugumu ögrendım bugun aksam yada yarın doktora gidecem ama sanırım bende agustosta dogum yapacam.hepınızı allah kurtarsın

amiiin
benimde hem sabah hem de gece bulantım oluyo ama kusturmuyo şimdilik çok şükür
bu arada gulayyusufcum o mide asidi dişleri mahvediyormuş fırçalayabilirsen tabi dişlerini fırçala kustuktan sonra hamlelikte çürüme nedenlerinden biri de o mirmirmirmir

bende dün hamıle oldugumu ögrendım bugun aksam yada yarın doktora gidecem ama sanırım bende agustosta dogum yapacam.hepınızı allah kurtarsın

bi dur kız daha kurtulmaya çok var kaydirigubbakcemile3
biz şimdilik iyice tutunsunlar yerleşsinler diye dua ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…