2010 Ağustos Anneleri

BESıN MıKTARI
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERı :
2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek
ET, YUMURTA, KURUBAKLAGıLLER :
1 Yumurta
1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.)
1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm)
TAZE SEBZE VE MEYVELER :
2 Porsiyon pişmiş taze sebze
3 porsiyon çiğ taze sebze
2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu
TAHILLAR:
6-8 ınce dilim ekmek
1 porsiyon pilav veya makarna
1 porsiyon çorba
YAĞLAR:
3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ
ŞEKERLER :
1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez

ben taktım portakala gunde 3-4 tane yiyorum birde cok ceviz yiyorum nerdeyse gunde 10-15 tane

her pazar gunu pazardan 300 gr ceviz alıyorum bir dahaki pazara bitmis oluyor :) dayanamıyorum cok seviyorum :)

her pazar gunu pazardan 300 gr ceviz alıyorum bir dahaki pazara bitmis oluyor :) dayanamıyorum cok seviyorum :)

omega 3 ün fazlasıda zarar ama canım.sen yinee kendini kontrol et derim:)

ayy akşam olsada evime gitsem sıcacık uzansam.yemeğim var dünden. rahatım.
ayaklarım donuyomafoldumben

Merhaba arkadaşlar, Folik asit için herhangi bir saat aç tok yok istediğin zaman al ama öğlene kadar alsan iyi olur. Evet benim SAT'im de 27 Ekim 12 aralık'ta gittik dr 5 haftalık ölçüsü dedi 6.8 mm kese gözüktü. Alttan muayene idi gerekli yeme içme v.s. ilk uyarıları bilgileri verdi. 26 aralık cumartesi günü 2. randevumuz var kısmetse kalp atışlarını duyarız. Herhangi bulantım v.s. yok göbeğimdeki şişlik ve biraz da göğüslerim büyümesi dışında bir değişim yok . Tiksinti v.s. de yok. Daha çok erken diye düşünüyorum ama 6. hafta bitti 7. haftaya başladık. Bulantısı olan arkadaşların ne zaman bulantıları başladı ? Kimi insanda da olmazmış gerçi. Sevgiler

slm kızlar bende ağustos annesi olcam kısmetse.tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım sat 5 kasım yaş 30 muhtemel doğum tarihi 12 ağustos.keseyi gördük inşallah çarşambaya kalp atışını da duyarım.ben bir haftadır çok kötüyüm değil yemek yemek su bile içemiyorum.herşey kokuyor burnuma.bazı testlerden sonra bulantı vw kusma için zofran adında bir ilaç yazdı doktorum kullanmak istemiyorum ama bıraktığım anda aşırı derecede bulantı ve kusma başlıyor.o yüzden devam et dedi doktorum sanırım benim kadar kötü geçiren yok şimdilik ne güzel maşalllah sizlere.umarım sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız bebişlerimizi.

Ebrucum benim ilk hamileligimde hic ama hic bulantım olmadı, herkesin bunyesine gore degisiyor hic problem etme

Ebrucum benim ilk hamileligimde hic ama hic bulantım olmadı, herkesin bunyesine gore degisiyor hic problem etme

bulant ı ve kusma d işin tadı tuzu gibi geliyo bana ya.
bende olur inşallah.
ne biliim özeniyorum ben galiba -tatlicadiarzu-
ne saçma değilmi:)

Merhaba herkese :)
Doktordan geliyorum ultrasona girdik ilk kez ve keseyi gördük :)
Herşey yolundaymış çok şükür... ancak SAT 12 kasıma göre bugün 5hafta+4günlük hamile olmam gerekirken ultrason ölçümünde 6+0 (6 haftalık) çıktı.. Bu daha doğru sonuçmuş artık ne yapalım bizde böyle kabul edelim...
Sevgiler..

bulant ı ve kusma d işin tadı tuzu gibi geliyo bana ya.
bende olur inşallah.
ne biliim özeniyorum ben galiba -tatlicadiarzu-
ne saçma değilmi:)

canım çok hoşsun ya aslında haklısında işte kusma oluncada bu sefer bebek zarar gördümü diyorum bide hiç beslenemiyorum bayat somun ekmeği yiyebiliyorum,krakerle filan geçiştiryorum o yüzdende kaygılıyım aslında.sonuçta bebişler sağlıklı olsunda biz herşeye razıyız.allah hepimizinkini bizlere bağışlasın

selam kızlar sımdı geldık doktordan kesemızın bırı maglesef sonmus..oburu gayet ıyı hersey yolunda..bıraz uzuldum ama napalım kısmet ..bu arada o kadar hastayım kı anlatamam..kucuk dılım sısmıs enfeksıyondan yara olmus bogazım kabuk tutmus..antıbıyotıkten baska care yok dedı doktor..yoksa ılerlıcekmıs ..kızımdada boyle olmustum ..sanırım bunye ıyıce hassaslasıyo..kendınıze cok dıkkat edın hamılelıkte hastalıklar cok daha agır ve zor gecıyo

ınşallah bebeklerimiz bizi hiç üzmesinler yormasınlar , iyi evlatlar olsunlar

Dediğin gibi kısmet , diğeri iyi allaha şükür. Çok geçmiş olsun canım . Sevgiler

NPSL çook geçmiş olsun.rabbim herşeyin hayırlısını versin...

mavişler ne mutlu sana ben daha göremedim.o nednele inanamıyorum hala..

NPSL cim Allah hayırlısı ile kucagına almayı nasip etsin cnm

efsanurcum ben 3. ay bitene kadar yani 13. haftaya kadar bişi almayı dusunmuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…