Seyma nın da dediği gibi bu testler herzaman net değiller.benim dr um prof. ve kendisi 2 li testimden sonra üçlü için filan hiç gerek yok dedi.önemli olan ikili dedi.ikili test daha güvenilirdir herzaman dedi.çünkü bazen 3 lü de filan riskler çıkabiliyo bu da insanı sürekli rahatsız ediyo..boşuna geriliyo bazen insanlar dedi.yinede siz bilirsiniz demişt.bende siz ne derseniz öyle olsun dedim ve 3 lüyü istemedim..bende testlerinde risk çıkıpta sağlıklı bebekleri olan o kadar çok kişileri duydum ve okudum ki..ki sende muhakkak duymuşsundur.o yüzden iyi bir dr agit başka bir dr a yani.ikinci bir göz herzmana daha iyidir.
Canım ya, benim ikili testim de riske yakın çıkmıştı 1/256.. Doktorum dörtlü test yaptı, sonucunu da cumartesi günü doktoruma gösterdim,sonuçlar iyi dedi. Ben çok mutlu oldum.Ama iki test daha güvenilirse......senağlama
ikili testimden sonra doktorum benden amniyosentez istemişti.Ama ben yapmamak için çok direndim, 2 farklı doktora gittim. Doktorlardan biri, üçlüyü de yapalım, o da riskli çıkarsa amniyosentez yaparız dedi. Öyle diyince rahatladım. Kendi doktoruma geldim, üçlü yapmak istiyorum dedim, ozaman dörtlü yapalım dedi.. Ve şimdi sonuçlarım iyi. İki hafta sonra doplere giricem, eğer orda sorun çıkarsa, amniyosentez yap derim,dedi. Bakalım ama içim rahat nedense.. Bu tarama testleri belli olmuyo ya,çok aldanmamak gerek.. Hepimiz içimizi ferah tutmalıyız. Bebeklerimiz sağlıklıdır Allahın izniyle

klava: lütfen kızlar yaa olmadık şeyler getirip aklınıza üzülmeyin... millet tarlada evde doğuruyor test yüzü görmüyor hem de bir tane 2  tane de değil 7 8 tane...bişey olacak olsa onlarda olur... ben de üzüleyim ozaman şimdi ben 4lü 3lü yapmadım ya bende de bişey çıakrsa... yaptırsaydım çıkar mıydı acaba... üzmeyin kendinizi bu kadar ya Allah yardımcımız olsun... sabır isteyin... ama lütfen felaket senaryoları yazmayın... döveriimm siziiii
klava: lütfen kızlar yaa olmadık şeyler getirip aklınıza üzülmeyin... millet tarlada evde doğuruyor test yüzü görmüyor hem de bir tane 2  tane de değil 7 8 tane...bişey olacak olsa onlarda olur... ben de üzüleyim ozaman şimdi ben 4lü 3lü yapmadım ya bende de bişey çıakrsa... yaptırsaydım çıkar mıydı acaba... üzmeyin kendinizi bu kadar ya Allah yardımcımız olsun... sabır isteyin... ama lütfen felaket senaryoları yazmayın... döveriimm siziiii