gunaydin kizlar nasilsiniz biz iyiyiz cok sukur dun ilk defa magazaya ciktim ev icin alisveris yapmam lazimdi malum 2 aydir hep evdeydim ama cok belim agridi ya bende geldikten sonra hep yattim simdi birazdaha iyiyim kizlar 8. haftama girdigim gun cikarmalar basladi bende gercekten once cok sevindim bebegim benimle hersey yolunda diye ama biraz biraz zorlamaya basladi artik hayirlisi ya biz bunada katlaniriz saglikla gelsinde bebeklerimiz :) hepinizi cok optum hepiniz allaha emanet olun
gunaydin kizlar nasilsiniz biz iyiyiz cok sukur dun ilk defa magazaya ciktim ev icin alisveris yapmam lazimdi malum 2 aydir hep evdeydim ama cok belim agridi ya bende geldikten sonra hep yattim simdi birazdaha iyiyim kizlar 8. haftama girdigim gun cikarmalar basladi bende gercekten once cok sevindim bebegim benimle hersey yolunda diye ama biraz biraz zorlamaya basladi artik hayirlisi ya biz bunada katlaniriz saglikla gelsinde bebeklerimiz :) hepinizi cok optum hepiniz allaha emanet olun
canım benim baban için çok üzüldüm. bende babamı 11 sene önce akciğer kanserinden kaybettim. bütün acıların üstünde birşey gerçekten.
inşallah bütün tedaviler bitecek. bak hamilesin. içinde minicik bir can var. Allah izin verdiği sürece kalbi atmaya devam edecek. Bütün sıkıntılarımız sona erecek inşallah..
a.s. a.s. a.s. a.s.
1. Abdullah b. Mes'ud (r.a.) Hadisi:
Abdullah b. Mes'ud (r.a.) şöyle söylemiştir: Rasûlüllah (s.a. s.) -ki o doğru söyler ve kendisine doğru bildirilir- bize (insanın yaratılış evrelerini) şöyle anlattı: "Sizden birinizin yaratılışı** annesinin karnında kırk günde toplanır. Sonra orada bunun gibi 'alaka' olur.*** Sonra yine bunun gibi 'mudğa' olur. Sonra bir melek gönderir ve kendisine dört şey emredilir: Rızkı eceli ameli ve said mi yoksa şaki mi olacağı(nın yazılması)...(62)
2. Birinci maddede zikredilen hadisin Müslim rivayeti: "Sizden birinizin yaratılışı annesinin karnında kırk günde toplanır. Sonra onda bunun gibi 'alaka' olur.¨ Sonra yine bunun gibi 'mudğa' olur. Sonra ona melek gönderilir ve kendisine ruh üflenir. Meleğe dört kelime emredilir: Rızkı eceli ameli ve said mi yoksa şaki mi olacağı(nın yazılması)..." (63)
3. Huzeyfe b.Esîd (r.a.) in Peygamber (s.a. s.) e ulaştırdığı rivayete göre Rasûlüllah (s.a. s.) şöyle buyurmuştur: "Nutfe rahimde kırk yahut kırk beş gecede yerleştikten sonra üzerine melek girer ve: 'Ya rabbi Şaki mi olacak said mi?' diye sorar ve bunlar yazılırlar.Tekrar: 'Ey Rabbim erkek mi olacak yoksa dişi mi?' diye sorar. Bunlar da yazılır. Ameli eseri eceli ve rızkı hep yazılır. Sonra sayfalar dürülür. Artık o sayfalara ne bir ekleme yapılır ne de onlardan bir şey eksiltilir." (64)
4. Huzeyfe b. Esîd (r.a.) Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: "Nutfenin üzerinden kırk iki gece geçti mi ona bir melek gönderir. Melek ona şekil verir; kulağını gözünü cildini etini ve kemiklerini yaratır. Sonra:'Ya Rabbi erkek mi olacak dişi mi?' diye sorar. Rabbin dilediğine hükmeder melek de yazar. Sonra: 'Ya Rabbi eceli?' der. Rabbin dilediğini söyler. Melek yine yazar. Sonra: 'Rızkı?' der. Rabbin dilediğine hükmeder. Melek yine yazar.Sonra melek yazılan sayfa elinde olduğu halde çıkar. Emrolunduğunun üzerine hiçbir ekleme yapmaz ve ondan hiçbir şey eksiltmez." (65)
5. Huzeyfe b. Esîd (r.a.) kulaklarıyla Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: "Nutferahimde kırk gece kalır. Sonra melek ona şekil verir..."(66)
6. Rasûlüllah (s.a. s.) in sahabisi Huzeyfe b. Esîd (r.a.) kendisine ref' ederek Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "kendi izniyle bir şey yaratmak dilediği vakit rahime müvekkel bir meleği kırk küsur gece dolunca gönderir..."(67)
7. Cabir.b.Abdillah (r.a.) Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu söylemiştir: "Nutfe rahimde kırk gün yahut kırk gece karar kıldığı zaman ona bir melek gönderir. Melek: 'Ya Rabbi rızkı nedir?' der..."
günaydın mervecim.. geç kaldın bu sabah...
çokkk güzell
eline sağlık mervecim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?