2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

ne demek cicim

ya senin bebeiş büyümüş yakında ikili test var kızlar

diğer topickte biri yaptırmayı düşünmüyorum demiş

siz bu konularda ne düşünüyosunuz

ne demek yaptırız tabiiiopuyorumnanaktan

ama benim kerdeşim yaptırmadı, abla sanki ne çıkarsa çıksın biz onu aldırmazdık dedi CADIARZU

ben de şunu merak ettim, bize PGT yaoıldı, 4 embriyodan biri down sendromluymuş, biri ise ortopedik engelli olabilirmiş dediler.Sağlıklı 2 tanesi transfer edildi.

Acaba genetik test önceden yapılması bu dönemde de bebek sağlıklı olacak anlamına mı geliyor:uhm:

bize hiç öyle şunda şu olur vs. diye bilgi verilmedi embriyolarla ilgili

ya evet orası öle ama aldırmicaz sonuçta gerçi doktorlar alma taraftarı ama karar bizim en azından hazırlık olcaz doğduğu an öğrenmek daha feci bişey bence ne bileyim
ben henüz başlamadım ama susuam yağı badem yağı bir de portakal kabuğu yağını karıştırıp kullanacağım çok iyi geliyormuş

badem yağı tüylenmeyi arttırıyormuş cnm ya düşününcede mantıklı zaten yıllarca saçımız çıksın diye kullanmadıkmı

hadi ya öyle bişiy mi var.. bize hiç öyle bişiy yapmadılar..

cnm öncelikle liste öle olunca bi parçada sığıyor ama url kodu çirkin duruyor tickerın üzerinde

diğerine gelince bence öledir yani sonradan bu embriyonun dna sı değişmiyo ki genetikte dna sına bakmıyolar mı

PGT raporunda yazıyor canım, Trizomi18 ve trizomi13 idi galiba, embriyolog açıkladı bizeboshayallersmile
aynen onlar cnm onlara bakılıyor kan değerlerinde öle bişeydi benimde hatırladığım kadarıyla bide usg de ense kalınlığı ölçülüyor kan değerleriyle ense ölçümü sonuçu bi programa giriliyor o zaman belli oluyor ak mı kara mı
hadi yaa tüylenmek de istemem
ay bende istemem o yüzden badem değilde portakal ve havuca başlicam bende

doğru söylüyorsun , dna incelendiğine göre değişmemeli, bizi aştı bu durum tüpbebek merkezine bir sorayım bari:uhm:

yani bize de göz göre göre hani görünen bişeyi transfer etmezler di mi

cnm onu embriyoya genetik testi yapıldıysa anlayabiliyolar yapılmadıysa nerden bilsin ve bildiğim kadarıyla o testin yani embriyonun yerleştirilmeden önce genetiğine bakılma olayı tüp bebeğe dahil değil ona ayrıca bi bedel ödüyosun rutin yapılmıyor yani

evet canım biz 1500 tl ödedik PGT için, sağolsunlar tüpbebkte 950 tl indirim yaptılar

ama bizim önceki denemelerde kalite iyi ve hep 8 hücreli olmasına rağmen tutmamıştı ve düşük olmuştu doktorumuz mutlaka yapalım dedi.sositososito

canım düşüğü kaçıncı haftada yaşamıştın

yok canım olmaz bence.

ben mayada yaptırdım, sordum ya geçmeseydi yinede transfer yapıyormusunuz dedim, kesinlikle olmaz zaten bebek tutmaz dedi.

senin durumunda evet genetiğine bakılmış ve sağlıksız olanlar tabiki konmuyor göz göre göre olmaz ama genetiğe bakıldığına göre senin bu konuda bi geçmişin var herkese genetiğine baka işlemini uygulamıyorlar bildiğim kadarıyla yani ya sürekli düşükte yada tutmayan başarısız tüp bebek denemelerinde bakıyolar bildiğim kadarıyla ama bazılarımızla böle bişeye bakılmadı bu rutin bi uygulama değil o sebepten bizimkilerin akibeti allh kerim yani

rabbim onlarla imtihan etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…