2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

iyi bakalım ayy inşallah hiç birimiz olumsuz bişey yaşamayız kızlar. bu arada 2li 3lü test yaptırcak mısınız

ben kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum arkadaşım ayptırdı mesela
ensesi kalın çıktı bebeğin 2 hafta sonra tekrar baktırdılar ondada kalın çıktı ama kan değerleir iiydi ondan sonra daha öncesinde 2 kere boş gebeliği olduğu için acana genlerde bi sorun mu var diye doktor amniosentez istedi çokta basit ve acısız bişey yanımda yaptılar kıza sadece kendin korkup endişe ediyosun akşam eve gelip 4 çeşit yemeğini bile yaptı 2 hafta sonra sonuç çıktı bebek sağlıklı o sebepten ben elimden ne geliosa yaptırıp rahatlicam he sonuç götü olursada rabbim karşısında boynum kıldan ince rabbim kimseyi öyle bi imtihana sokmasın önceden ben aldırım öle olursa diyodum sonra düşündüm ya sonrasında bişey olursa sağlıklı bebeğim atıyorum 2 yaşında menenjit geçirse hastalıklı olsa atıcakmıyım hayır o yüzde zor bi karar ama ben gereken bütün testleri yapıcam bnm doktorum 3lüye karışmıyo ama 2liyi muhakkak yapıo

yya benim görümcemin testinde sıkıntı çıkmıştı çok korktu ama çok sağlıklı kızı var o yüzden biraz endişeliyim ama ben de büyük ihtimalle yaptırırım

ay zor işler kızlar ya insan bide içinde oldukça alışmaya başlıyo şimdi biz bişey anlamıyoruz ama bazılarımızın ki kıprdamaya başladı bazılarımızınkide kıpırdicak yankında hiç değilse kalpleri nası atıyo ayy arbbim sağlıkla göndersin onları bizlere

Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin, zor durumlarda bırakmasın hiçbirimizi... bizde hayırlısıyla duyalım kalbini..

ya ben size özel bişiy sorucam.. şimdi ben normalde ılık sirli ağda yapıyorum. acaba yapsam bir zararı olur mu hani sıcak ya.. bi fikri olan var mı?

Kızlaaar, ben gelene kadar bayağı kaynatmışsınız.

PGT (Preimplantasyon Genetik Tanı) genetik bir hastalığı olduğu bilinen çiftlerde, tekrarlayan düşüklerde ve çiftin hasta bir çocuğu olduğu durumlarda yapılıyor. Embriyolar döllendikten sonra hepsinden bir tane hücre koparılıyor. Embriyo bunu bir günde tamamlıyor, problem olmuyor. O alınan hücreye DNA analizi yapılıyor ve cinsiyeti, kan grubu, bilinen genetik hastalıkları taşıyıp taşımadığı anlaşılıyor. ıçlerinden sağlıklı olanlar alınıp onlar transfer ediliyor. Biraz maliyetli ve endişeli bir süreç, sadece gerekenlere yapılıyor. Bir de başka genetik testler var, eşlere ayrı ayrı yapılıyor, benim eşimde sperm sayısı çok az olduğu için bazı genetik hastalıklar buna yol açabiliyor diye yapılmıştı. Çok şükür bir şey çıkmamıştı.

ıkili ve üçlü testi yaptırmamak bence çok ama çok yanlış. Allah korusun ama bir sorun durumunda elbette bu çok şahsi ve zorlu bir karar olacaktır ama bir taraftan da şöyle düşünüyorum, bebeklerimiz bizim oyuncağımız değil. Onlar birer birey ve bir bebek sağlıksız bir şekilde dünyaya geldiğinde ona bakan anne babasının çekeceğinden çok daha fazla acı çekecek. Bence anne babaların sırf kendi duygusal bütünlüklerini koruyacaklar, bebek aldırmamış olacaklar diye hasta olduğunu ve acı çekeceğini bile bile bir çocuğu dünyaya getirmeye hakları yok gibi geliyor. Hem allah bize böyle bir olanak vermiş, bilinebiliyor ve bu acılar önlenebiliyor, neden kullanmayalım.

Allah herkese hepimize sağlıklı akıllı huzurlu hayırlı evlatlar versin.

canım görünmüyor

cnm zeynebin avatar resmi varya şirine ona tıkla sağ alt köye doğru bak yada aşapıya in orda işte ben diye merdivenlerden çıkan avatarı gibi şirine biri var işte o zeynep

zeynepcim çok tatlısın böle hepinizi görmke güzel oluyo ya ezginin dediği gibi sanal olmaktan çıkıyo gerçek oluyo insanlar bi anda

Mervecim, krem konusunda ben şimdilik çok fazla titizlenmemeye karar verdim. Sıradan ama güvenilir bir markanın basit bir nemlendiricisini kullanacağım. 4. ayda sağlam bir krem kullanmak istiyorum.

Bitkisel yağlar hakkında çok fazlaca bilgim yok ama bunların hepsi E vitamini içeriyor az ya da çok, zaten bir şeyin yağlı olabilmesi için E vitamini içermesi şart. Bize de lazım olan hem E vitamini hem yağ. Ama ne kadar çok E vitamini o kadar kıl güçlenmesi. Çok fazla E vitamini içerdikleri için badem susam ve kakao tehlikeli gibi ama portakal daha masum olabilir.

Ben ablama çatlaklar için Neutrogena El Kremi almıştım, ablam onu kullandı gayet memnun kaldı. Ben de onu kullanayım diyorum.

ya ben size özel bişiy sorucam.. şimdi ben normalde ılık sirli ağda yapıyorum. acaba yapsam bir zararı olur mu hani sıcak ya.. bi fikri olan var mı?

Buna da döktüreyim şeker:))))

Ben de hep sir yaptırıyordum ama şimdi acaip tırsıyorum. Yani bacak filan o kadar korkutmuyor da özel bölgeye hiç cesaret edemiyorum. Acıyla kendimi kasarım diye korkuyorum. Erteleye erteleye bir hal oldum ama artık kaçarım kalmadı. Özel bölgeye başka çare bakıp kalanı sir ağda yaptıracağım artık.

evet görünce daha çok benimsiyorsun :)

cnm el kremini mi bütün vücuda sürüyosunuz neutrogena nın vücut kosyonunu mu kullanıyosunuz
selam kızlarrr nasılsınızz:) laelaelaelaelae

günaydın fıstık muhabbet koyu gel sende hemen

bende bulayım barı başka bir çare of of.. Eldivenle falan alıyorlarmış ama du bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…