2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bırakın yaş olaylarını anne olacak yaştayız genciz sağlıklı sıhhatli allaım kucakalrımıza da gerisi mühim değil

günaydın bee nasılsın canım,

benim adım MERAL yani size hatırlamakta zorluk olmayacak sanırım :kedi:

günaydın canım benim. bugün biraz daha iyiyim galiba.. kendimi dinleye dinleye deli olucam zaten.. dün bütün gün sol tarafımda olan sancım akşam sağa geçti.. benim ufaklık şimdiden gezmeye başladı diyom, herkes gülüyo.. :) komik bi kız oldum ben galiba...
sen nasılsın meralcim..

nasıl oldun.. bebiş rahat bırakıyormu annesini... uslu duruyormu..

iyiyim canım dün akşam yemekten sonra midem bulandı afedersiniz çıkardım ve hemen uyudum onun dışında rahatım yani ara ara midem bulanıyor artık biraz erken oldu ama. canım sen kalp atışını duymuştun di mi bakalım biz de onu bekliyoruz :)

Gerçekten bizi bizden başka kimse anlamaz.Yaşadıklarımız hiçte kolay şeyler değil.Tabi biz yine de çok şanslıyız ki bebeklerimiz bizimle.Bundan sonra bizi çok heyecan verici deneyimler bekliyor.
Burada ki paylaşımlarımız inanın ki çok değerli.Çevremizdeki bize yakın insanlarla bile paylaşamadığımız duygularımızı paylaşıyoruz.Birbirimizi tanımadığımız halde.

bilgecim ben sen den 10 kilo fazla başladım tedaviye, bu sırada da 2 kg almışım öle işte

ama bu sıkıntılar başladıktan sonra , 2 amelyat, sayısız histereskopi, hastalıklar, kistler, ilaç yüklemeleri,dış gebelik, düşük, negatif deneme +babamı kaybettim bu sırada akciğer kanserinden çok zordu++++ kayınvalide görümce derken hooooop depresyon ye babam ye; 4 senede 30 kg aldım :icecream:cokacimcoook:lepi::lepi:

ama razıyım biliyormusunuz ne kadar uğraştık, bu ana kavuşmak için...delikafadulden:CüvCüv:delikafadulden

Rabbim izin verirse doğumdan sonra kendimi sağlıklı bir kiloya getirmek için uğraşıcam...hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt opuyorumnanaktan

kesinlikle öyle.

canım başın sağolsun. artık iyi olmalısın bu sıkıntılardan sonra gelen hediyen olmuş bebişin

amannn veririz canım ben de evlendiğimden beri 20 kilo kadar aldım ama vız gelir tırıs gider bebeğimizi alalım bir de zayıflamak için topik açarız zayıflarız biz azimli kızlarız

kızlar sütümü içmeye gidiyorum çocukluğumdan beri severim zaten sütü lıkır lıkır içermişim hep o yüzden hiç zor gelmiyor :)

teşekkür ederi canım iyiyim çoook şükür

bence gaz veya bağırsak ahereketleri olabilir, şutarafagitti

benimde öyle oluyor biraz; 4-6 saat içinde wc ye çıkınca rahatlıyorum :asigim:

çilek zamanı şimdi, bağırsakları temizleyip rahatlatıyor tavsiye ederim canım olumunekankayizsmile

canım benim baban için çok üzüldüm. bende babamı 11 sene önce akciğer kanserinden kaybettim. bütün acıların üstünde birşey gerçekten.
inşallah bütün tedaviler bitecek. bak hamilesin. içinde minicik bir can var. Allah izin verdiği sürece kalbi atmaya devam edecek. Bütün sıkıntılarımız sona erecek inşallah..

sağol canım olumunekankayizsmile

ama harikasın, zayıflamak için topik açarız kısmına baya güldüm :lepi:

Rabbim korusun bebişlerimizi inşallah

yok tatlım daha duymadım ben kalp atışını. yarın akşam kısmetse bakalım bizim ufaklık napıyo derinlerde.. biraz heyecanlayım. dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden. inşallah benimledir. onu o kadar çok bekledim ki inşallah kaybetmek zorunda kalmam...

gunaydin kizlar nasilsiniz biz iyiyiz cok sukur dun ilk defa magazaya ciktim ev icin alisveris yapmam lazimdi malum 2 aydir hep evdeydim ama cok belim agridi ya bende geldikten sonra hep yattim simdi birazdaha iyiyim kizlar 8. haftama girdigim gun cikarmalar basladi bende gercekten once cok sevindim bebegim benimle hersey yolunda diye ama biraz biraz zorlamaya basladi artik hayirlisi ya biz bunada katlaniriz saglikla gelsinde bebeklerimiz :) hepinizi cok optum hepiniz allaha emanet olun

a.s. a.s. a.s. a.s.
1. Abdullah b. Mes'ud (r.a.) Hadisi:

Abdullah b. Mes'ud (r.a.) şöyle söylemiştir: Rasûlüllah (s.a. s.) -ki o doğru söyler ve kendisine doğru bildirilir- bize (insanın yaratılış evrelerini) şöyle anlattı: "Sizden birinizin yaratılışı** annesinin karnında kırk günde toplanır. Sonra orada bunun gibi 'alaka' olur.*** Sonra yine bunun gibi 'mudğa' olur. Sonra bir melek gönderir ve kendisine dört şey emredilir: Rızkı eceli ameli ve said mi yoksa şaki mi olacağı(nın yazılması)...(62)

2. Birinci maddede zikredilen hadisin Müslim rivayeti: "Sizden birinizin yaratılışı annesinin karnında kırk günde toplanır. Sonra onda bunun gibi 'alaka' olur.¨ Sonra yine bunun gibi 'mudğa' olur. Sonra ona melek gönderilir ve kendisine ruh üflenir. Meleğe dört kelime emredilir: Rızkı eceli ameli ve said mi yoksa şaki mi olacağı(nın yazılması)..." (63)

3. Huzeyfe b.Esîd (r.a.) in Peygamber (s.a. s.) e ulaştırdığı rivayete göre Rasûlüllah (s.a. s.) şöyle buyurmuştur: "Nutfe rahimde kırk yahut kırk beş gecede yerleştikten sonra üzerine melek girer ve: 'Ya rabbi Şaki mi olacak said mi?' diye sorar ve bunlar yazılırlar.Tekrar: 'Ey Rabbim erkek mi olacak yoksa dişi mi?' diye sorar. Bunlar da yazılır. Ameli eseri eceli ve rızkı hep yazılır. Sonra sayfalar dürülür. Artık o sayfalara ne bir ekleme yapılır ne de onlardan bir şey eksiltilir." (64)

4. Huzeyfe b. Esîd (r.a.) Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: "Nutfenin üzerinden kırk iki gece geçti mi ona bir melek gönderir. Melek ona şekil verir; kulağını gözünü cildini etini ve kemiklerini yaratır. Sonra:'Ya Rabbi erkek mi olacak dişi mi?' diye sorar. Rabbin dilediğine hükmeder melek de yazar. Sonra: 'Ya Rabbi eceli?' der. Rabbin dilediğini söyler. Melek yine yazar. Sonra: 'Rızkı?' der. Rabbin dilediğine hükmeder. Melek yine yazar.Sonra melek yazılan sayfa elinde olduğu halde çıkar. Emrolunduğunun üzerine hiçbir ekleme yapmaz ve ondan hiçbir şey eksiltmez." (65)

5. Huzeyfe b. Esîd (r.a.) kulaklarıyla Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: "Nutferahimde kırk gece kalır. Sonra melek ona şekil verir..."(66)

6. Rasûlüllah (s.a. s.) in sahabisi Huzeyfe b. Esîd (r.a.) kendisine ref' ederek Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "kendi izniyle bir şey yaratmak dilediği vakit rahime müvekkel bir meleği kırk küsur gece dolunca gönderir..."(67)

7. Cabir.b.Abdillah (r.a.) Rasûlüllah (s.a. s.) in şöyle buyurduğunu söylemiştir: "Nutfe rahimde kırk gün yahut kırk gece karar kıldığı zaman ona bir melek gönderir. Melek: 'Ya Rabbi rızkı nedir?' der..."

Son düzenleme:

yok yok endişlenme o anneciğine duyurcak sesini inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…