iyi canım sen nasılsın nasıl gidiyor kalp için ne zaman gideceksin
bu cumartesi tekrar kontrolüm var geçen keseyi görümüştük bundada bebeğe bakıcaz:) kalp atışıda bir sonraki hafta olur sanırım....dr vaninadan bakmıyo bana pinpirikli olduğum için :) hayırlısı olsun...
sen nezaman gidiyosun?
bu arada resmini gördüm çokkk tatlısın:) bende ekledim 3 tane resmimi..
yaaa ben nıye goremıyorummm
sositososito
HOŞGELDİN ÇİĞDEM NASIL OLALIM İŞTE.. BUGÜN BİRAZ ÇENEMİZ DÜŞTÜ.. :) SEN NASILSIN...
teşekkür edeirm canım ben de sana bakayım. ben tüp bebek yapan doktoruma ancak cumartesiye randevu alabildim o daha keseye bile bakmadı yani ama burda pazartesi gittiğim doktorum 10 gün sonra demişti yani haftaya kalp atışı için gideceğim inşallah duyarız
sende tatlısın bende şimdi seninkine baktım benim var kızlar bakmışmıydınız ayrıca tam hayal ettiğim gibisin tam bi çiğdemsin walla bu kadar olurbu cumartesi tekrar kontrolüm var geçen keseyi görümüştük bundada bebeğe bakıcaz:) kalp atışıda bir sonraki hafta olur sanırım....dr vaninadan bakmıyo bana pinpirikli olduğum için :) hayırlısı olsun...
sen nezaman gidiyosun?
bu arada resmini gördüm çokkk tatlısın:) bende ekledim 3 tane resmimi..
duyarsın cnm benim merak etme bende senin gibiydim son günlerimde hatta diodum ki ya gece bi başka doktora mı gitsem yarını nası beklicem diye ama baaak hayırlısı ile geldi geçtiteşekkür edeirm canım ben de sana bakayım. ben tüp bebek yapan doktoruma ancak cumartesiye randevu alabildim o daha keseye bile bakmadı yani ama burda pazartesi gittiğim doktorum 10 gün sonra demişti yani haftaya kalp atışı için gideceğim inşallah duyarız
tşkler merve cim:) bende senin fotolarına baktım canım ayyy bizz hepimiz çokk güzelll annelerizzzzzzzz:))))))))))))
hayal ettiğin tam bir çiğdem iyi bir çiğdem dir umarım:) (şaka)delikafadulden
tabiki ii sadece koyu renk saçlı hayal ettiim seni hep çiğdem olan tüm arkadaşlarım koyu renk saçlı hiç sarışın hayak etmemiştim bencede hepimiz güzel anneleriz şimdilik tabi bakalım tocaman olunca göbiş şişince ve lekeler falan başlayınca nolcak halimiz
benim beyazım yok allahtan o yüzden hamile kalmadan önce saçımı bi kere boyadım hamilelikte boyamicam hiç çıksın kendi rengim....ama kestirmek konusunda bazı batıl inançlar varya ay ne bileyim korkudan kestiremiyorum bende gerçi öle ölümü gör muhabbetlerine hiç kanmam ama işin ucunda yavrum olunca bi tuaf oluyo
Özürlü Çocuklar Aldırılabilir Mi?
Ensar 'in Mesajı
Anne karnındaki çocuğuna “cenin” ismi denir. Çocuk doğum vaktine kadar anne karnında gizlendiği için bu ismi almıştır. İnsanın yaratılışı Kur-an'da şöyle anlatılmaktadır:
"O ALLAH ki her şeyin yaratılışını güzel yaptı ve insanı yaratmaya çamurdan başladı. Sonra onun neslini bir özden hakir bir suyun özünden yarattı. Sonra onu düzeltti ona kendi ruhundan üfledi. Ve sizin için kulaklar gözler ve gönüller yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz." (Secde 32/7–9)
"Ey insanlar? Eğer öldükten sonra dirilmekten şüphe içinde iseniz (biliniz ki) biz sizi (ilk insanı) topraktan sonra (diğer insanları) nutfeden (döllenmiş yumurtadan) sonra 'alak'dan (rahme tutunmuş embriyodan) sonra yaratılışı belli belirsiz mudğa'dan (şekilsiz et parçasından) yarattık ki size (gücümüzü) açıkça gösterelim. İstediğimizi belirtilmiş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bir bebek olarak çıkarıyoruz. Sonra güç ve kabiliyetinize ermeniz için (sizi büyütüyoruz). İçinizden kimi (henüz) çocukken öldürülüyor. Kimi de ömrün en kötü çağına (ihtiyarlığa) ulaştırılıyor ki bilirken bir şey bilmez hale gelsin(çocukluğundaki gibi vücutça ve akılca güçsüz bir duruma düşsün…" (Hac 22/5)
Hz. Muhammed ()"in peygamber gönderildiği dönemde Hicaz bölgesinde Araplarözellikle kız çocuklarını öldürürler diri diri toprağa gömerlerdi. Kur"ân"da bu husus şöyle dile getirilmektedir:
“Diri diri toprağa gömülen kız çocuğunun hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman (her insan ne yaptığını bilir.)” (Tekvir 81/8–9)
Özürlü doğacak çocuğun aldırılmasını savunan kimseler şu gerekçeleri ileri sürmektedirler: "Özürlüler hayatta sıkıntı çekiyorlar topluma yük oluyorlar anne-babaları ölünce bakacak kimseleri olmuyor bakım ve tedavileri için çok para harcanıyor."
İnsanlar doğduktan sonra veya ileri yaşlarda da her hangi bir sebeple özürlü/engelli olabiliyorlar. Özürlü insanlar zikredilen gerekçelerle öldürülebilir mi???Doğum esnasında veya doğum sonrasında oluşan özürlüleri nasıl öldüremiyorsak öldürülmesi insanlık suçu ise anne karnındaki insanı da öldüremeyiz. Çünkü anne karnındaki insan/cenin de can taşımaktadır. O canı veren ALLAH"tır ALLAHın verdiği canı ancak ALLAHalabilir insanların bu canı almaya hakları yoktur. Bu nedenledir ki; hak veya batıl bütün dinler cana kıymayadolayısıyla her hangi bir şekilde çocuğu aldırmaya karşı çıkmış çocuk düşürmeyi yasaklamıştır.
Peygamberimiz () ceninin düşürülmesine tazminat ödenmesi kararını vermiştir: Hüzeyl kabilesinden iki kadın birbiri ile dövüşür biri diğerine bir taş atar ve bu sebeple kadın çocuğunu düşürür. Hz. Peygamber () bu cinayet sebebiyle suçlunun gurre yani köle veya cariye ödemesini hükmeder.” ( Müslim Kasâme 34–35)
İslam hukukçuları ceninin diyetinin tam diyetin yirmide biri yani beş deve (50 dinar 500 dirhem) olduğunu ifade etmişlerdir. Ceninin müessir bir fiil tehdit korkutma veya ilaç kullanma sonucunda düşmesi bunları gerçekleştiren kişinin ceninin annesi babası veya başka bir kişi olması bu kişilerin cenin düşmesini kastedip etmemesi hükmü değiştirmez. (bk. Muhsin Koçak DİA XIV 211–222 İstanbul 1996)
Varlıklar içinde en üstün yere sahip olan insan; cenin iken de çocuk genç ve yaşlı iken de saygındır her türlü tecavüzden korunmuştur. İnsanın dirisi de ölüsü de muhteremdir.
Anne rahminde çocuğu geliştiren ve ona şekil veren ALLAH"tır. Özürlü doğacak denildiği halde çocuğun sağlıklı olarak doğabildiği bilinen bir gerçektir. Özürlü doğacak olsa bile bir cana kıymaya dinimiz izin vermez.
Her hangi bir gerekçe ile çocuğunu aldıranlar vicdan azabı çekmektedirler. Buna meydan vermemek gerekir. Sağlıklı çocuklar dünyaya getirmek için gereken özen gösterilmeli her aile bakabileceği kadar çocuk yapmalı istem dışı hamileliğe imkân verilmemelidir. Hamile olduktan sonra bu çocuk dünyaya getirilmeli herhangi bir şekilde ceninin hayatına son verilmemelidir. Çünkü bu dinen caiz değildir. Din İşleri Yüksek Kurulunun görüşü de bu istikamettedir.
BEN BU YAZIYA TAMAMEN KATILIYORUM ÖZÜRLÜ Bİ ÇOCUK BAKMAK ONU BÜYÜTMEK TABİKİ ZOR AMA ONU BİLEREK ÖLDÜREMEYİZ Kİ HEM ALLAH BİZE BÖLE Bİ SEÇENEK VERMİŞKİ BAKALIM HATAYA MI DÜŞÜCEZ YOKSA DOĞRUYU MU SEÇİCEZ DÜNYA İMTİHAN DÜNYASI RABBİM HİÇBİRİMİZİ İKİLEMDE BIRAKMASIN....
benimde saçlarım resimde gözüktüğü gibi fındık kabuğu rengiydi bende kendi rengine yakın çikolata kahveye boyadım diplerim çıkınca kötü durmasın diye şimdi karar verdim allah nasip ederse bebeğimi uzun bi süre emzirmeyi düşünüyorum o yüzden saçımıda boyamicam kendi halinde kalsın bnm saçım uzun hala resimdeki gibi bende doğum yaptıktan sonra bi şekil veridiricem bide bakıma başlicam ameliyatımda aldığım aşırı narkozdan saçım kalmadı çok döküldü zaten gür değil ve ince telli o yüzden bakım yapıcam ve kestiricem birazben de 1 ay önce röflemi yaptırmıştım saçım baya uzun ve çok saçım var o yüzden kestirebilirim rahat edeyim diye
bende uzun zamandır boyamıyorum ve uzatmayı düşünüyorum :)
kızlar hepiniz çok güzelsiniz.. eee anneler güzeldir diye boşuna dememişler.. benim saçlarımdan beyazlar var maalasef.. aslında röfle yaptıracaktım transferden önce hani uzasa bile daha az belli olur diye.. ama o koşturmacada unuttuk gitti.. şimdi üç ay dibi beyazlı saçlarla gezicem.. üç ay sonunda da hint kınası yakıcam...
senin avatarında üzgün bi kız çocuğu suratı varya ben hep seni mutsuz zannediyorum biliyomusun sevgi öle bişey oluyo bende ne alakaysa :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?