2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

[QUOTE

cnm ben bu topiği yaparken bilerek iki aylık yaptım çünkü nisanda ve nisan ve mayıs ayında tüp bebek yaptırmak isteyenler topiğine giriyodum o yüzden de ordaki arkadaşların hepsiyle can yoldaşı oldum eğer bu topiği tek aylık yapsam diğer arkadaşlar gelemicekti..ayrıcada senin şu an yaşadıklarını 4 hafta sonra onlarda yaşicak o yüzden çok bi fark yok diye düşünüyorum zaten burdaki insanların çoğunun 2. yadad 3. gebeliği herkes bilinçli biri bişey sorduğu zaman herkes ileri hamile olsada yeni hamile olsada cvp yazabiliyo bazen değişik sorular soranlar oluyo onlarıda google amcaya yönlendiriyoruz..yani özeti bu durumun

/QUOTE]

merve benim için şöyle bir sorun oluor
örneğin ben 9 haftalık hamileyim
öyle arkadaşlarımız oluor ki bazen topik te daha hamile değil keseyi ve kalp atışını ne zaman görürüm die soruor ki ben okuorum okuorum ama anlayamıorum böyle bi gariplik var cevap yazıorum daha sonra anlıorum ki daha transferin başında ki o dönemi paylaşabiileceği topikler var
ya da gebeliğin çok başında olan arkadaşlarım var, ama bizde 11.12. haftasına giren arkadaşlar da var arada 5-7 hafta arası fark olabilior bazen
benim bütün bu arkadaşlara herhengi bi itirazım olabilir mi aslaaa biz de tüm o yollardan geçtik sıkıntılarını çok da ii anlıorum
kimseye de saygısızlık etmek istemem kesinlikleeee
ancak
sürekli aynı şeylerin konuşuluor olması
mesela 'bulantım yok korkuorum '
bu konu topiğin ilk başlarında konuşulan konuydu şimdi bulantısı olan arkadaşların bile bulantıları bitti çünkü bebekler büyüdü ama biz hala aynı şeyleri konuşuoruz
bunu merak eden yeni hamile arkadaşlarım ilk başları okuyabilirler bu tarz çözümler bulabiliriz bence..
yani bundan 2-3 hafta sonra bi kısmımız ellerini gördüm hareket ediordu hatta cinsiyeti buymuş derken
bir kısmımız keseyi ne zaman görücemin stresini yaşarsa kopukluk olacak aramızda tabi ki isteyen her arkadaş katılabilir topiğe ancak ilk başları okurlarsa aradıkları tüm soruların cevaplarını bulabilirler ve senin dediğin gibi öğrebenilirler..
bir de nasıl bu topikler birbirimizi olumlu olarak çok etkilior dertleşioruz yada konuşuoruz
bazen benim üzerim de inanılmaz olumsuz etkisi olabilior bilemiorum siz de oluor mu ama
sürekli sorun konuşmak sürekli stress süürekli panik sürekli teselli etmeye çalışmak ve bunların hep aynı kon ular olması beni hem yoruyor hem beni de strese sokuor
lütfenn biraz daha pozitif olmaya çalışalım çünkü bizi bilmediğimiz onlarca kişi okuor çok da olumsuz olmamak gerek..
çook uzattım farkındayım kusura bakmayın
kimsenin kalbini kırmak istemediğimi tekrar belirtirim öyle olursa üzülürüm..

cnm haklısın ama gelenede gelme diyemem ki bak geçen hafta kasım ayında bi arkadaş geldi benide ekleyin diye bende sen kasım ayı annesisin dedim küstü gitti

ayrıca dediğine katılıyorum çok bilinen şeyleri araştırmadan soran arkadaşlar var o yüzden insanların araştırmasıda lazım..buda burdan msj olsun ne diim artık

sana bende katılıyorum ama dediğim gibi gelen arkadaşlara gelme diyemeyiz onlar dediğin gibi geçmişten yada onlara daha yararlı olabilecek topiklerden yararlanabilirler bide şu var onlar bu entersan soruları sordukça bende şu topiğe bak bu topiğe bak diye yönlendiriyorum ve anlıyorlar zamanla oturucaktır merak etme

sonuçta bizde bi zamanlar yeniydik ve endişelerimiz vardı bunlar insanlar bebeğinin kalp atışlarını duyunca ve bazı sıkıntılarının atlatınca geçicek

en azından ben öle ümit ediyorum

gelbebek bir açıdan doğru olabilirsin ama insan yaşadığını paylaşıyor ve tabiki de olumlu olunacak zaman da var ama insan sıkıntısını paylaşmasın mı aaa onların bulantısı geçmiş o zaman ben söylemyiyeyim şöyle 50 sayfa geriyi okuyayım tamam mı desin bence doğru değil o zaman sonradan gelenler alınmasın mı nasıl bir mantık bu

Kızlaaar yükledim resimleri, bakabilrisiniz:))

allahhhıııımm işte taaammm bilgeee
yüzünde yazıor hatunun ben biliorum diorrrr:):)
sıkarıım ben o yanaklarııııı ayyyyyyy çok sevdddddddddimm
kocişinle travel and living halinizde bayıldımmalkisalkisalkis
bana bi söylermisin nolurr kuzum sen nerrden ne mezunusun şantiyelerde ne işin var aslın da mühendis misin ben kimimmmmm:1shok::1shok:

puhahhahahahahahahahah

yahu sen kesin çatlakskın bu arada affına sığınarak yazdım

böle neşe dolu olman ve bunları etrafınada yansıtman çok güzel tuttum seni hahahah ayrıca dev anası falan deme kendine boşver 1 dirhem et 1000 ayıp örter napalım tontiysen ve bence sen böle sevimlisin incecik bi kız olsan belki bu deli dolu haline göre.... ne bileyim ben böle sevdim seni eşinde tonti sayılır ohh süpper olmuş işte

şişşşttttttttttttt klava:klava:

gerginliğe ve atışmaya gerek yok kızlar gerilmeyelim

tabiki herkes yaşadığını söylüyor ezgide zeynepte haklı

zamanla geçicek kızlar hepsi bebeklerimiz büyümüş olucak ve hepimiz rahatlamış olucaz

AMA BUNDAN SONRA DAHA POZİTİF OLMAYA HEPİMİZ DAVET EDİYORUM

dertlerimizi tabiki paylaşacağız ama poitifliğide elden bırakmak yok tamam mı şekerler

Yok şekercim ben mühendis değilim ama son 15 yıldır onların içindeyim. Ortadoğu Teknik Uluslar mezunuyum. Şantiye de tamamen kaderin getirdiği bir acaiplik. Büyük inşaat şirketlerinde iş hukuku ve idaresi alanında çalıştım. Türkiye'ye dönünce maalesef bu alan burada sökmedi, satınalmacılık yapıyorum.

kızlar ya ben ne yapmak istiyorum biliyomusun çıkıp bütün mağazalardan bol bol rahat ferah ne varsa almak istiyorum ama hangibirine para dayanır bi alışveriş yapasım geldi.

ondan sonrada orta parmaklarımı şortumu giyip uçağa dinip tatile gitmek istiyorum

deniz güneş kum istiyorum galiba ben böle etrafımda meyvalar olsun serineldikçe güneşleniiim yandıkça yüziim istiyorum off ya yaz geldi biz çalışıyoruz

satın alma zorlu ve zevkli bi meslektir aslında ama insanın okuduğu branşı yapamaması kötü bi yandan dimi tabi isteyerek okudun mu onu bi:uhm:lmiyorum ama

kızlaar, bir iki aya kadar hepimiz gebelik haftasında eşitleneceğiz nasılsa. Yani demek istediğim gebeliklerimiz ilerledikçe yaşadıklarımız daha çok benzerlik gösterecek. ılk haftalarda radikal değişiklikler olduğu için ve endişe dozumuz yüksek olduğu için hep aynı konuları konuşuyor gibi olacağız belki ama örneğin ben 2-3 hafta sonra 2'li teste girdiğimde o sırada 6-8 haftalarını yaşayan arkadaşlar bu topiği takip ediyor olacaklar. O yüzden daha bilgili olacaklar. Şimdi en eski gebeliğe sahip arkadaşlar kese görme endişesi yaşarken bugün kese günü sayan arkadaşlar henüz tedavideydi ve bu topiği takip etmiyorlardı. Ama şimdi onlar da hepimiz gibi siteye neredeyse sadece bu topik için gireceklerinden herşeyi önceden biliyor olacaklar.

2-3 haftaya kadar hepimiz aynı konulardan konuşuyor olacağız merak etmeyin:)))

hiç böyle bi mantık değil bu zeynepela hiç uzaklara gitmeye gerek yok bulantı konusu bundan 2 hafta önce bi arkadaş tarafından sorulmuş
ama 4 hafta önce de konuşulmuş bugün gene konuşuluor ben eminimki 1 hafta sonra gene konuşulacak hiç 50 sayfa gerlere gitmeye gerek yok
üstelik özellikle belirttim tüm bu zamanları bizler yaşadık çok da ii anlıorum bunu yaşayan arkadaşları ve elbette isteyen herkes gelebilir gelecekte ama bu durum bi süre sonra şuna sebep olacak herkes kendi haftasına yakın olan ile yakın olacak ve topikte kopukluk olacak bu olmadan çözelim istedim o kadar çünkü burda bazılarımız neredeyse 3 aydır birlikte aynı topikten transfer olduk yine bi grup bazılarımız da aynı topiklerden transfer oldular ve hepimiz kopmadan uzaklşmadan devam edebilmeyiz
tüm söylemek istediğim buydu

sana sonuna kadar katılıyorum

satın alma zorlu ve zevkli bi meslektir aslında ama insanın okuduğu branşı yapamaması kötü bi yandan dimi tabi isteyerek okudun mu onu bi:uhm:lmiyorum ama

Bölümü isteyerek okumuştum ama diplomat ya da bürokrat olmanın bana göre olmadığına çok erken karar verdim. Daha büyük ve kurumsal şirketlerde daha nitelikli işler yapıldığı için oralarda bana ihtiyaç oluyordu, yaptığım işten de tatmin oluyordum aslında. İnşaatı da çok uluslu şirketler çok uluslu ve karmaşık projeler yaptığı için tam benim yerim diye tercih ettim. Türkiye'ye dönme ve çocuk sahibi olma zamanının geldiğine karar verdiğimizde burada inşaat sektöründe işlerin aynı şekilde yürümediğini gördüm. Şirket büyük de olsa kurumsal olmuyormuş mesela. Bunu görünce sektör değiştirmem gerekiyordu aslında ama ha şimdi hamile kalacağım ha öbür ay kalacağım derken yeni bir iş ve yeni bir sektöre girmeye cesaret edemedim. İşim manevi olarak tatmin etmiyor, zaten beni burada sık gördüğünüze göre sermiş durumdayım ama bebekten sonra en az bir yıl çalışmayı düşünmüyordum zaten. O yüzden çok dert etmiyorum. Gönül rahatlığıyla bırakabileceğim işimi yani:)))

kızlar şu an acayip moralim bozuldu yani..

nerden açtım topiği dedim resmen

bilgenin dediği gibi bunlar zamanla geçicek ve hemen hemen herkes aynı sıkıtıları yada aynı durumları paylaşmaya başlicak

elimdem daha başka bişey gelmiyo lütfen kimse kimseye bişey yazmasın artık çoook üzüldüm ben benim bu topicte alışık olduğum bişey değil sırf 2010 aralık anneleri topiği böle diye açtım bu topiği kopukluk ister istemez oluyo aralığın başında olanla sonunda olan bile kopabiliyo yeterki birbirimize karşı anlayışlı olalım yeni gelen arkadaşlarda genel sorularını biraz araştırıpta sorarsa sorun ortadan kalkar

yakında oturucak topiğimiz lütfen böle yapmayalım mafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

canım gelbebek bazı konular varki hiç bitmicek konuşulsun sen başka konuları ac onlara yorum yapalım diğer yeni hamişlerde heyecanlı belki bizim topiğe daha yakın hissettiler kendilerini bizle devam etmek istiyorlar lütfen böyle olursa hep aynı kişilerle ilerleriz hiç bir anlamı kalmaz...

anlayışın için teşekkür ederim
bende seni anlıyorum mervecim..

canım çok iyi anlıyorum senin ne anlattığını ama ben de fikrimi belirttim. sıkıntı yok tabiki de pozitif olmak en doğrusu kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…