bence aşermek nasıl bişey biliormusun
onu yemediğin sürece aklının sürekli onda olması
içinde ki şeytanın seni sürekli uyarması
alternatifi olan şeyleri şiddetle geri çevirmek
gözünden uyku akarken onu yeme isteğinin devam etmesi
ve en sonunda önüne geldiğinnn onu öyle bi yemekki etrafında ki herkesin şaşkınlıkla seni izlemesi...
bilmem anlatabildimmia.s.
Herkese merhaba, bana da gunaydin;-))
Kahvaltimi yaparken gun icinde yazilan 30 kadar sayfayi okudum;-)) Herkesin keyfi yerindedir inss.
Biz iyiyiz. 17 Mayis ta bende artik normal cocuk/dogum hastanesine gitmeye baslayacagim. Ilk olarak hemsireyle bulusup hamilelik, dogum, hastane, DR secimi ve istenilirse ebe (mid-wife) yada dogum couch' u (Doula) secimlerinden bahsedicekler. Ordaki randevuya gore kadin dogum uzmanini secip 12. hafta kontrolune gidicem ins.
Daha oncede bir cok kez yadim malesef benim burda istedigim anda usg girme gibi bir luksum yok. Saglik hizmeti cok pahali oldugu icin sigortamin kapsamindan bir adim disari [mecbur kalmadikca] atamiyorum. O yuzden hem bebeginizi cok yormamak hem de kendinizi iyi hissetmek adina caniniz usg cekerse beni akliniza getirin;-))) Neyse saka bir yana bebisler Allah a emanet onlari inss yerlerinde durmadan buyuyorlar. ama elbetteki hareketlerini hissetmeye baslayana kadar bize de rahat yok;-)) Ben de hergun amazon.com dan doppler aletlerine bakiyorum ama karar veremedim. Kalp atisini duydum duymadim stress olmakta stemiyorum. Cunku dopplerde de kalp atisini bulmak cok kolay degilmis. Hele bebek hareket etmeye baslayinca dogru pozisyonu yakalamak gerekiyormus, vs vs..
Boylelikle bende Amerika da hamilelik ve dogum surecini sizlerle paylasmis oluyorum. Bu forumdan ben de cok sey ogrendim. TR de IVF nasil yapiliyor, prosedurler, transfer-sonrasi gibi sorularda yanit buldu sayenizde. Simdi de TR de gebelik takibi hakkinda fikir sahibi oluyorum. Tesekkur ederim herkese;-))
Herkesi optum.
Sevgiler
kıslar sızı takıp edıyorum sohbetınız cok guzel kıskanıyorum katılamıorum die cok halsızım gunde 3 kere uyuyorum ve ekşi seviyorum ama bu ara tatlıda yıyorum hem tatlı hem ekşi hem hakkı hem ayşemi gelio acabaazemuszemus
Quality;
ABD nin saglik hizmetlerinde hali cok fena. Wal-mart larda 80 yasinda calisanlar var sirf sirket saglik sigortasi yapsin diye. Hatta bazi calisan yaslilar elektrikli tekerlekli sandalye tarzi aletlerle magaza icinde dolasip yardimci olabilir miyim falan diye soruyorlar. Durum bu kadar kotu yani. Artik ABD liler ameliyat vs icin meksiya ya da guney amerikaya gidiyor. Saglik turizimi diye bir sektor olusmus durumda. Micheal Moore un "Sickho" filmi icler acisi hali ozetliyor. Cok sukur bizim en azindan siginabilecek bir ulkemiz var. TR de devlet elinden saglik hizmeti almak buyuk nimet. evet isler her zaman olmasi gerektigi gibi ilerlemiyor ama emin olun burda d durum pek farkli degil....
Bu arada senin zenci bebekli cizelgeni gordukce ya benden de zenci bir bebek cikarsa diyorum. Asyali, hintli ya da zenci birsey cikarsa biz DNA testi yaptiririz artik;-)) Aman Allah korusun;-))
selam kızlar doktoru bekleyemedim.bugün kan verdim ve ilk değerim 78,3 tü 2 gün sonraki değerim 229 çıktı.sizler deneyimlisiniz iyimi bu değer sizler daha bilinçlisiniz.transferden sonra 14.günüm kese kaçıncı günde belli oluyor.kalp atışları ne zaman belli oluyor.birde cumartesi akşam uçağa binmem gerekiyor.ama bişe olur diye korkuyorum.bilgilerinizle beni aydınlatınız lütfen.
kızlar haberler çok iyi.. bebeğimin kalp atışını duyamadım, ama gördüm kalbini.. atıyordu pıt pıt.. daha çok minik dedi doktorum. 5mm miş.. çok güzeldi yaaa.. 3 hafta sonra gel dedi. ama ben perşemge günü gataya giticem.. dayanamam o kadar. hepinizi öpüyorum....
Zenci bebekler o kadar tatli oluyorlar ki;-)) Burda cocuklara karsi cinsel istismar cok yaygin oldugu icin kimsenin cocugunu, bebegini yaklasip sevemezsin. Yani Tr deki durumun tam tersi;-))) Yakindan sevme imkanim yok o yuzden ama cok severim zenci bebekleri. Buyukleri icin ayni seyi diyemiycem;-)) LoL;-))
Umarim karistirma, hata falan yapmamislardir. Milyonlarca $$ tazminat odeme durumu olacagi icin dikkat ederler diye umuyorum. Zenci bebeklerde ilginc aslinda dogunca beyaz bebek gibi oluyorlar sonradan yavas yavas karariyorlar;-)))
Quality;
ABD nin saglik hizmetlerinde hali cok fena. Wal-mart larda 80 yasinda calisanlar var sirf sirket saglik sigortasi yapsin diye. Hatta bazi calisan yaslilar elektrikli tekerlekli sandalye tarzi aletlerle magaza icinde dolasip yardimci olabilir miyim falan diye soruyorlar. Durum bu kadar kotu yani. Artik ABD liler ameliyat vs icin meksiya ya da guney amerikaya gidiyor. Saglik turizimi diye bir sektor olusmus durumda. Micheal Moore un "Sickho" filmi icler acisi hali ozetliyor. Cok sukur bizim en azindan siginabilecek bir ulkemiz var. TR de devlet elinden saglik hizmeti almak buyuk nimet. evet isler her zaman olmasi gerektigi gibi ilerlemiyor ama emin olun burda d durum pek farkli degil....
Bu arada senin zenci bebekli cizelgeni gordukce ya benden de zenci bir bebek cikarsa diyorum. Asyali, hintli ya da zenci birsey cikarsa biz DNA testi yaptiririz artik;-)) Aman Allah korusun;-))
kızlar haberler çok iyi.. bebeğimin kalp atışını duyamadım, ama gördüm kalbini.. atıyordu pıt pıt.. daha çok minik dedi doktorum. 5mm miş.. çok güzeldi yaaa.. 3 hafta sonra gel dedi. ama ben perşemge günü gataya giticem.. dayanamam o kadar. hepinizi öpüyorum....
ve en sonunda önüne geldiğinnn onu öyle bi yemekki etrafında ki herkesin şaşkınlıkla seni izlemesi...
Ya kızlar ben nasıl aşerilir bilmiyorum. Yani bir şeyi ne kadar isteyince aşermiş oluyoruz?
Ben zaten hep bir şeyler isterim, eğer elimin altında yoksa da "tamam ya unut bunu yeme şimdi" derim. Unuturum da. Şimdi de öyle oluyor. Bir tek ekmek peynir yemek istiyordum sürekli, sanırım o da midem kaynadığı içindi. O da geçti. Zaten peynirin her çeşidine de bayılırım normalde. Yeşil erik zaten zamanı, zaten bayılır her fırsatta yerdim. Tatlıyı hiç bir zaman sevmedim, şimdi de arada bir çikolata dışında canım istemiyor.
Ben neye aşeriyorum bilemiyorum bile((( Ekşisi tatlısı bari o kadarını da bilsem fal tutacam, o da yok:)))
ay sorma bırak okulu geçen gün bilge kaynanasından bahsedince bende içimde geçiriyorum ay oğlum olursa ne berbat bi kayınvalde adayı olurum diye vermem ben bunca emeklerle dünyaya getireceğim yavrumu oyy kıyamam ona peki sen nasılsın bacım ?Kızlaaarrrrr selam... Nasılsınız arkadaşlar.. Nasıl gidiyor Gizemli bacım:))) Sen bebeşi okula başlatmadın mı hala.. sırnaşık şey Geçen okudum, zeynepler bebişlerin okullarını düşünüyorlardı ha ha ha ha :))
:) Ben de çok berbat bi durum ama kızlar, sarımsaklı acı şeyler yiyorum bu aralar:) Hayatımda yemediğim kadar acı yiyorum ya:) acı yiyince ne oluyo ki bilen var mıcokacimcoook cokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?