2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

yok cnm ben hiç kullanmadım ne oldu ki

Bu ilaç aslında şeker hastalarının kullandıkları bir ilaç. PCOS hastası olan kadınlarda da insülün intoleransı olduğu için tavsiye ediliyor. Ben yaklaşık 3 senedir aralıklarla kullanıyorum. Tüp bebek tedavisinde de gebeliğim sırasında da kullandım. Doktor yanlış hatırlamıyorsam 3 ayın sonuna kadar kullanacaksın demişti. Bu ilaç kan şekerinin şak diye düşüp şak diye yükselmesini önlüyor ve makul seviyelerde kalmasına sebep oluyor. Benim tahminime göre bu ilaç yüzünden benim bulantım filan olmadı pek. Çünkü hamile değilken bile bu ilacı kullanmadığım zamanlarda acıktığımda aynı hamilelikteki gibi öğürmelerim olurdu. Safra çıkarırdım filan.

Dün bir tanıdıkta gebelik şekeri çıktığını ve bebek iri olmasın sıkıntı yaşanmasın diye erkenden sezaryenle alınacağını duydum. Benim ablamda da çıkmıştı. Kilolu kadınlarda ve PCOS hastalarında gebelik şekeri ihtimali katlanıyor. Biraz evham yaptım kendime, acaba bu ilacı tüm gebelik boyunca kullanabiliyor muyuz onu öğrenmeye çalışıyorum.

cnm bnm doktorum sitesinde sorulan sorulara hemen cvp veriyo en kötü ertesi gün veriyo doktora sorun diye bölümü var sorsana ona en emin elden bilgi olur

goggledan serdar koç yaz çıkıyo hemen

slm kızlar
kaç gündür pc başına oturamadım iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.kızlar benim bulantılarım başladı.3-4 gündür doğru düzgün bişey yiyemiyorum.çıkarmıyorumda.sürekli uyuyorum.uyandığımda bulantılarım tekrar başlıyor.kafayı yemek üzereyim...

cnm merhaba bende kullanıyorum o ilacı ve doğuma kadar kullanacaksın dedi doktor bana şuan hamile değilim transferim yapıldı bekleme aşamasındayım hayırlısı olsun hakkımızda

cnm doktorlar böle durumlarda genelde emadur mudur emedur mudur nedir öle bi hap veriyolar doktoruna çok fena durumda olduğunu bahsettin mi

ben burdayııııımmm:)

Kızlar yahu, aranızda gluchopage ya da glucophene kullanan yok mu?

canım bende pko hastasıyım çok doktor değiştirdim ama hiç bu ilaçları kullanmadım.ama çok duydum sadece bu ilaçları kullanırken bile hamile kalanları okumuştum.dediğin gibi kilolu olanlarda ve pko olanlarda şeker riski var.bende doktorumla konuşmayı düşünüyorum.doğuma kadar da kullanılıyor diye biliyorum...

cnm doktorlar böle durumlarda genelde emadur mudur emedur mudur nedir öle bi hap veriyolar doktoruna çok fena durumda olduğunu bahsettin mi

canım anatoliayı aradım ordaki hemşire ginger diye bi ilaç adı verdi ama burdaki doktorum hiç bişey kullanma 3 aya kadar biz hiç bir ilaç vermiyoruz dedi.şimdi kraker ve tuzlu ayranla beslenmeye çalışıyorum mafoldumben umarım bu durum fazla uzun sürmez.bebişlerimi besleyememekten korkuyorum. eyvahedigeldismile

hımm doktordan doktora değişiyo cnm bu ilacı kullanan çok insan var bnmde doktorum öneriyo mesela bunu o zaman sen bi süre daha böle devam ediceksin şimdilik çekmekten başka çare yok gibi gözüküyor...

ay heyecanlandım ya benim bu arada ufak bı kanamam daha odu dr istirahat dedi
insallah hersey yolunda olr
bide listede benim ikiz gorunuo
benim tek bebisim var allah bagıslasın

canim ben pko hastasiyim...gebe kalmadan once 3 sene bu ilaci kullandim...tedaviye baslaninca biraktim ilaci..sadece vitaminler kullandim simdiye kadar..seker yuklemem yapildi..tabikide yuksek cikti ve su fazlaligim var..durum ciddi oldugu halde halen ilac vermediler...diet ve sporla dengelemem bekleniyor..gunluk seker olcumu yapiyorum...duruma gore insulune baslancak...dedigin gibi seker sorunu olan bebeklerin fazla kilo sorunu oluyormus...benim bebegim simdilik normal kiloda...bunlari dert etme...kilo dan cok seker yuksekligi su fazlaligina ve erken doguma neden oluyor...insallah vakitlerinde gelirler..

canlarim benim...kese,kalp atislari,cinsiyet,2 li tarama seker yukleme v.s...herbiri ayri bi heyecan,heves...
tedavide nasil sabirli umutluysak halen devam ediyor...anneligi en cok hakeden bizler insallah saglikla kucaklarimizada alcaz...Allahim hepinizin bebeklerini saglikla sizlere bagislasin...

Herkese Merhaba;

Gizemlicim ben de sizin ogle-ogleden sonraki yogun sohbet ortamina katilamiyorum ama okuyorum hepsini kalkinca. C.tesi kontrol var demek. Hadi gozun aydin bebisini gorursun masallah 9 haftalik olmussun;-))

Benim gibi gebeligi diger arkadaslara gore biraz daha ilerde olan arkadaslara sorum var. 10. haftadan itibaren masaalah bulantilar falan gitti. Karnim cok gergindi simdi mesela biraz daha iyi. Karnim hafif sis olmasa tamamen eski halime geri dondum diyecegim. Tamam iyi guzelde acaba bebekte iyi midir? Ne zormus vallahi iyi olsan bir turlu kotu olsan baska turlu;-((

Geçmiş olsun canım, geçen akşam Kaan Kocatepe'nin Uzman TV'deki mini röportajını izledim. "İnsülin alma fikri insanları korkutuyor ama insülin doğal bir maddedir ve gebelik şekeri doğum anında sona erer, bir daha insüline ihtiyaç kalmaz, zaten insülin bağımlılık yapmaz. ama gebelik şekeri yaşayan kadınlar daha sonra tip 2 diabet için adaydırlar, o başka bir konu" diyor. Umarım insüline gerek kalmaz ama insülin almak da kötü birşey değil. Benim aklıma böyle bir riski taşıyan kadınlarda baştan bir şekilde önlem alınamaz mı sorusu geliyor.

cnm merhaba bende kullanıyorum o ilacı ve doğuma kadar kullanacaksın dedi doktor bana şuan hamile değilim transferim yapıldı bekleme aşamasındayım hayırlısı olsun hakkımızda

Hayırlısı olsun arkadaşım. İnşallah hamilelik haberini alırız. Doktorunun doğuma kadar kullanacaksın demesine sevindim. Tam hatırlayamıyorum ama benim doktorum sanki 3. aya kadar demişti. Bu ilaç gebelikte güvenle kullanılacak ilaçlar arasında ve şekeri düzenliyor. Eğer başka bir mahzuru yoksa doğuma kadar kullanmak bana sanki gebelik şekerini önleyecekmiş gibi geliyor. Tabii ki doktorlarımız bilir doğrusunu ama benimki umut işte :))

Ben sevdim bu adamı, hemen yazdım sorumu, bakalım ne diyecek:)))
çok tatlıdır ya doktorcum benim ne zaman arasan açar hemen teli en geç yarın öğlene kadar yazar cevabını cnm mucx
saol cnm ii dileklerin için biz anneler böyleyiz nedense ii bişey olsa acaba bebei iyimi dioruz kötü bişey olsa neden böle dioruz onşarla iletişimiz başladığı zaman içimizde kıpırdadıklarını hissettiğimiz zaman daha rahat olucaz galiba...
canım ya benim ameliyatımı yanlış yapan hayatımı karartan karı koca kağan tülin kocatepe bide o kadar para verdim onlara o yüzden adlarını duyunca bile nefret ediyorum onlardan bi kez daha ama sitesi güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…