2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

kızlaar birde bişi öğrendim sizinle paylaşmak istedim. preeklemsi nedeniyle erken doğum yapan çok kişi tanıyorum. bende şimdi tansiyon takibimi yapıyorum çok şükür iyi gidiyor. okuduğum bir yazıda günde bir dilim (100gr) KARPUZ yemenin preeklempsi riskini önemli oranda önlediği belirtilmiş. içinde likopen maddesi varmış o çok faydalıymış. her gün bir dilim karpuz yemeye başladım bile,hem yaz gebesiyiz bu şansı hafife almayalım:)

karpuzuu cok severim bende yiyorum ama böyle bir faydası oldugunu söylemen cok güzel oldu yemeye devamm hep birlikte o zaman.sütüde içicem canım saolasın güzel tavsiyelerin için.

Uzmanlar, yaz günlerinin serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirtti.

Yaz günlerinin bol sulu, serinletici yiyeceği karpuzun hamileler için de önemli faydaları olduğunu belirten uzmanlar, "Kalorisi son derece düşük olmasına karşın karpuz hamilelikte cildin güneşten korunmasından, mide yanmalarının önlenmesine kadar pek çok fayda sağlıyor. Karpuz bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişiminde büyük önem taşıyan vitamin ve mineralleri de içeriyor. Anne adayları karpuzu çok tüketmeli" önerisinde bulunuyor.

"Mide yanmasını hafifletiyor. Vücutta su toplanmasını önlemeye yardımcı oluyor. Yüksek sıvı içeriği ve içerdiği meyve şekerleri bulantıları hafifletiyor ve dehidratasyonu (vücudun susuz kalması) önlüyor. ıçerdiği mineraller son üç ayda sık yaşanan krampları önlemeye yardımcı oluyor.

ıyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenliyor. Karpuz domatesten daha fazla likopen içeriyor. Bir antioksidan madde olan likopen ise kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmaya yardımcı oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve cildin doğal güneş koruma faktörünü artırıyor. Ayrıca çalışmalar likopenin hamilelikte karşılaşılan ciddi sorunlardan biri olan preeklempsi riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Karpuzun 100 gramında 4 mg likopen bulunuyor".

Karpuzun A, C, B6 vitaminlerini ve potasyum ve magnezyum minerallerini bol miktarda içerdiğini de ifade eden uzmanlar, "Bu vitamin ve mineraller ise bebeğin görmesi, beyni, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin gelişimi açısından büyük önem taşıyor.Kaynakwh:

Karpuzun 100 gramında 37 mcg A vitamini, 10 mg C vitamini ve 280 mg potasyum bulunuyor. Potasyum hamilelik sırasında kan ve vücut dokularındaki su dengesini düzenliyor ve sıcakta terle birlikte vücuttan atılan potasyum kaybı nedeniyle ortaya çıkan tansiyon düzensizliğini dengeliyor. Üstelik tüm bu faydaları sadece 50 kalori içeren yaklaşık 300 gramlık bir dilim karpuz ile sağlayabilirsiniz" tavsiyesinde bulunuyor.

slm kızlar uykucu anne yeni kalktı sabaha kadar tuvalete taşınıyorum ağrıyla hemde her seferinde korkarak gidiyorum wc ye normalde hiç gece kalkmazdım deliksiz uyurdum
isim konusuna gelince ben daha tüp bebeğe başlarken öle başladım erkek olursa babamın adı kız olursa babaannemim eski adlar ama daha bebeğim benimle deilken böyle dedim eşimde kabul etti şimdi değiştirmeyeceğim 2 isim konusunda anlaşamıyoruz sadece eşim tek isim taraftarı ama ben 2 tane olsun büyüyünce istediğini kullansın istiyorum ama beni kızdırıyo nasıl olsa ben yazdırıcam nüfusa diyor
düzenli süt içemiyorum kızlar ben ama bulantıdan yada tiksinmekten deil süt içersem kabız oluyorum içmezsem ishal çok kötü bende baktım ishal oldum içiyorum süt kabız oldum kesiyorum :)

Ben kendimi bildim bileli kızım olsun istedim ve adı da belliydi: Selin :) Selin akan su demek ve Fransizcada da olması yüzünden sevmisimdir. Kendi adımla da kafiyeli. Esim de beğendi (başka bir seçeneği yoktu zaten :))) erkek olursa da Kaan olacak. Beyler beyi demek. Ben kısa isimleri seviyorum. Esimin adı ile de kafiyeli ve onunkinin anlamı da Ates beyi. Aslan burcu :)) ikimiz de ateş grubuyuz. ınsallah bebeğimiz de ateş olacak...

Ben kendimi bildim bileli kızım olsun istedim ve adı da belliydi: Selin :) Selin akan su demek ve Fransizcada da olması yüzünden sevmisimdir. Kendi adımla da kafiyeli. Esim de beğendi (başka bir seçeneği yoktu zaten :))) erkek olursa da Kaan olacak. Beyler beyi demek. Ben kısa isimleri seviyorum. Esimin adı ile de kafiyeli ve onunkinin anlamı da Ates beyi. Aslan burcu :)) ikimiz de ateş grubuyuz. İnsallah bebeğimiz de ateş olacak...

kızlar rüyaam bıtıo dün doppler ult la baktırdım bebek yok icinde
kafamı kurcalayan bu durum rahimle mi ilgili embrıyo kalıtesiyle mi ilgili bu durum

yıkıldım bu 2. denememdi yıprandıgımı hissediorum
1_2 yıl beklıcem heralde

:))) biz kadınların cewabıı hazırdr
Adamın biri gazete okurken gazetede bir haber ilgisini çeker. Mutfakta olan hanımına bağırır;
— Hanım......... hanım gel! Bak gazetede ne yazıyor?
Kadın işini yarım bırakır gelir;
— Ne oldu?
— Bak diyor ki kadınlar günde ondörtbin cümle kuruyorlarmış, erkeklerde yedibin….Gördün mü bilim bile sizin ne kadar geveze olduğunuzu kanıtlamış..
Kadın kocasına döner;
— Tabi, sizin gibi beyinsizlere bir lafı iki kere anlatırsak, sizin iki katı cümle kurulur...
Adam karısına döner ve şaşkın şaşkın;
— Ne dedin sen? :))))

offfffffffffffffff offffffffffffffffffff ne zor ya rabbim sabırlar versin kürtajlamı alıcaklar peki neymiş yani bu boş gebelikse eğer genetik bi test var pahalı onunla neden olduğu ortaya çıkıyo bu ne yani kimyasal gebelik mi dedi doktor

çok üzüldüm yaaa sen ii olda kaç yıl sonra olursa olsun bunun için zaten kendini hazır hisstemen lazım

evet yoktu 6 tane yumurtam toplandı zaten 3 tanesi döllendi 1 tane transfer edildi o da 2.kaliteydi zaten
cnm ikinci kalite embriyololar geç tutunabiliyo sen 12 gün yaptır bi test nolur nolmaz
gebelik kodu A canım.senin miden nasıl mervecim? benim miğdem hamilelikten öncede bazen agrırdı.şimdi o yüzden bende daha cok oluyo yanma sanırım.
bnm kızartma yediğim zaman yemek borum asit dökülmüş gibi yanıo cnm çok fena onun dışında hiç geyirmezdim geyirti oluyo
canımcıgım çok sagol iyiyim sorun yok allaha şükür sen nasılsın sana özelden yazdım öpüyorum seni....
okudum cnm cvo yazdım :))
gizemliii tattlım randevu tarihimi 4 haziran olarak değiştirirmisin keseyi görmeye gidicez
değiştiriyorum cnm hemen yeterki sen rica et bazıları şu şöle oldu yazarsın falan diyo sinir olyorum
aaa nre güzel bi bilgi yeşil saolsın cnm ya ben her gün yiyodum demek yararı varmış ii oldu bunu sölemen
aaa neymiş o isimler sölesene bizede ben bazı nostaljik isimleri sevrim zeynep falan gibi
Bende süt çok gaz yapıyor. İçtikten sonra çok rahatsız oluyorum
aynen cnm ya içince lıkır lıkır dönüyo midem sonra çıkaramıyorumda gazımı başa bela
pelin selin ne güzel olucak he kızın olursa anne kız uyumlu olacak :)

çok ii ya erkekler işte

hem ayrıca bnm bi arkadaşım iki kere böle boş gebelik yaşadı kese var içinde bebek yok 3. de tuttu bebeği şimdi ii umudunu yitirme nolur yumurtası tembel yüzde 1 morfoloji sperm değeri olan insanlar bile kendiliğinden hamile kalıo biraz rahatla çalışmalara devam pes etmek yok

evet ben evdeyim ama yinede pişiyorum.yarın 30 dereceymiş gecede 20 derece olcakmış.
tam yazın ortasında napıcaz kocaman göbişlerimizle allah yardımcımız olsun:)

canım çok üzüldüm.. hayırlısı böyleymiş... sakın çok yıpratma kendini.. nolur..

subuo ve diana kızlar sizler için çok üzüldüm ya böle sorunlar yaşamanızı hiç istemezdim böle bizde muhabbete devam ediyoruz kızmayın olur mu dua ettim sizlere mübarek cuma günü allah gönüllerinize göre versin inşallah

hayat devam edio canım tabiki sohbet edin üzülmeyin eglenin siz hamissiniz
siz bebislere iy bakın biz hala teyzeleriyiz onların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…