2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

günaydın kızlaaarrr, nasıl bir hava bu ıstanbul'daki böyle, bizim sokağımız çok dik bir yokuş ve evimiz de o yokuşun en altında. Sokak dere olmuş çağlıyor, bahçeden çıkıp arabaya binene kadar sele kapılacaktım bu koskoca halimle yahu:)))

Mervecim herşey çoook güzel olacak hiç merak etme, free bHCG vs filan tek tek bunları kafana takma, bu kadar google canavarıyken bu mevzu çok karışık diye değerlerle hiç ilgilenmemeye gayret ettim, bir de riskler tek tek ve kombine olarak değerlendiriliyor, tek tek free bHCG, PAPP veya ense kalınlığına bakınca bir de riskleri ayrı ayrı görünce içinden çıkamıyor insan. Yani bizlerin bilgisiyle ya da netten öğrendiklerimizle pek yorumlanabilecek birşey değil gibi. Neticede bütün değerlerin 250/1 üzeri olması yeterli. Dediğin gibi ben de üçlüyü ekstradan yaptırmamaya karar verdim. Doktorum riskin yok diyor, ilk defa fazla irdelemeden doktorun dediğine ikna oluyorum:))

Patly, sonuçların çerçeveletip duvara asılacak kadar şahane maşallah:)))) inşallah her şey hep böyle yolunda gider hepimiz için.

Sevgili Arkadaslar;

Cok tesekkurler. Bir nebze de olsa icimiz rahatladi. Esim asiri tepki vermedi. Sevinmedin mi diye sordum biliyordum zaten dedi. Pellincim senin gibi o da..Ben biraz evham yapmistim acikcasi. Bu test sonucunun yasla alakasi var bunu anladim. Bizim burda arkadaslarin test sonucu 1/16 cikti anne 38 yasinda. Amnio testi oldular ama bir hafta eziyet gibi olduk dirildik hep beraber. Neyseki amnio testi tertemiz cikti hepimiz rahatladik..

Gene de hicbir hastaligin garantisi yok Allah yavrularimizi korusun bizlere bagislasin.. Saglikla dunyaya gelip uzun. mutlu, saglikli birer omurleri olsun..

Ben simdi yatayim sabah hayirli haberlerinizi alirim ins...

Sevgiler

Bilge'ye katılıyorum, tamamen istatistik hesaplama.Yoruma açık. belirli bir değerin üzerinde çıkması yeterli bence.
Bizim işyerinde bir arkadaş benden 4 hafta önde ve 38 yaşında. Doktoru 35 yaş üstüne mutlaka amniyosentez yapıyoruz demiş ve 2'li sonuçları normal çıkmasına rağmen geçen hafta amniyo yapmış. Böyle doktorlar da var maalesef. Tamamen para tuzağı. Bizim endişelerimizi, duygularımızı suistimal etmekten başka birşey değil. Ben doktorumla konuştum. Ense kalınlığına göre %80 garanti veriyorum dedi. Kalanı da bugün test sonucuna göre belli olacak. Bebeğimi de kendimi de boş yere strese sokmaya hiç niyetim yok !

Kızlar, bu yaş ve risk oranları beni çok yakından ilgilendiriyor... Ben 39 yaşındayım... Ve tüp bebek tedavisine başlayana kadar da sigara içtim((((( Doktorum ile tedaviye başlamadan önce de çok konuşmuştum bu konuyu. Tüm testlerin yapılması gerektiğini söyledi... Bunun yükünün ağırlığından bahsetti bana.. Hak da vermedim değil..

Benim doktorum, 30 yıllık aile dostumuz... Pratisyen Hekim iken beni muayene eden doktor:)) Şimdi Prof. :) ve benim Tüp Bebek doktorum.. Takiplerimi ve doğumumu da yine doktorum yapacak... En son gittiğimde konuştuk, amniosentezi mutlaka yapmalıyız dedi... ikili üçlü senin yaşında bir anne için risk düşük bile çıksa, emin olunacak sonuçlar vermeyebilir bize dedi... Doktoruma güvenmem gerektiğini biliyorum... Allah korusun, bir sorun çıkarsa bir ömür boyu onun yükünün altından vicdani olarak kalkamam sanırım... O nedenle, isterse bana milyonlarca liraya mal olsun, yaptıracağım... ALLAH HEPıMıZıN YAR VE YARDIMCISI OLSUN demekten başka aslında yapacak çok birşeyimiz de yok... Bebeklerimiz ile sınamasın rabbim bizleri...

inşallah olumsuz hiç bir şey yaşamazsın canım. sen yaptır tabiki testlerini ama bence olumsuz hiç bir sonuç almayacaksın

patlycim ikili testin vardı senin sonuçlarının ii olması dileğiyle bize en kısa zamanda yaz sen yazmışsındır diye okumak için girdim ama bişi yok senden gelen
şekerimm saat kaççç
sen nie ayaktasın bu saatte???

tebrikler patly
sonuçların sorunsuz ve sağlıklı oluşuna çok sevindim
sağlıkla kucağına alman dileğiyle..

kıslarrrrrrrrrrrrr gününüz aydın olsun, bebişiniz çoook sağlıklı olsun anneleri de kilo almadan dilediğini yiyebilsin :)
amiiinnnn:))
günaydın şeker:)
ne varmış yaşında
gencecik taş gibi annesin işte
umarım sağlıklı gelir sonuçların ki benimde hiç şüphem yok
haber ver mutlaka:))

erkese günaydınnn
nasılınız şekerler
MERVE'ciimm
daha gelmemişsin sonuçların harika gelecek hiç endişe etmee canım
umarım en kısa zamanda çıkar

Kan sonuçlarıma ulaştım SSK web sitesinden ama 2'li test sonuçlarını hastaneye gidip almak gerekiyormuş. DOktorum da bu hafta izin almış SSK'dan yarın eşim almaya çalışacak. Şeytan diyor atla taksiye git ama bu havada gözüm yemiyor.
Kolesterol bende yüksekti, iyice yükselmiş :) Beslenmeme dikkat ediyorum, yağsız süt, yoğurt, peynir tüketiyorum ama spor yapamadığım için azaltamadım 6 aydır. Ona canım sıkıldı şimdi. PKO'nun yan etkisi bu kolesterol Metformin onu da düzene sokuyordu biraz ama şimdi onu da kestik. Allah vere de kalp damarlarım tıkanmasa.
Onun dışında bütün değerler normal. Sadece hemogramda kan değerlerimde düşüş var. Bu da kansızlık demek. gebelikte normal. Muhtemelen demir hapının dozunu artıracak.
2'li testin kan sonuçları da var: PAPP-A 4,87 çıkmış, serbest HBG 111 ama ne anlama geldiği, yüksek mi düşük mü vs yazmıyor. Yorumlanması lazım.
Sonuçları aldım ama hiçbir şey bilmiyorum henüz :)))

Ezgimmmmm, nasılsın bakim canımın içi:)
iyiiim tatlım sen nasılsın
havalar soğudu senin ev nasılsır meraktayım:)
fundam bişii sorucam sana ben balkonuma büyük bi saksıya dmates salatalık küçük süs biberi diktim
kaç ünde bir sulamalıyım sence
sazla güneş zara verir mi gerçi tarlada bişi olmuo ama
birdeee ne zaman mahsül alırımmm:))
beni aydınlatabilir misin mühendisciiğiimm...

pelin'cim
benim de hiç bir fikrim ok sonuçlarla ilgili kendiminkinide yorumlayamamıştım(
ama inanıorum ki hiç bir sorun yoktur canım
bu kolestrol işi tatsız olmuş ama spor yapamasanda çeşitli alternatif yolları var die biliorum çevremden
istersen araştırırım kayınvalidem de var sabahları ceviz suyu gibi bişiler tüketiordu çok emin değilim ama dediğim gibi istersen öğrenirim seve seve
çok da yağlı tüketmeye falan bakmıor heralde değilmi stress bile tetiklior bir de çerez çok etkili die biliorum
hiç canını sıkma güzelim biraz daha dikkat etmeli sadece
geçmiş olsun bebekte çook sağlıklı olsun yarın habr alırsan bizi de bilgilendir ama
merak etmeyelim..

KIZLARRRR; MERVE DOKTORDAN ÇIKMIŞ, ULTRASON ÖLÇÜMÜ SONUCU ıYı ıMıŞ MAŞALLAH:) KAN SONUCUNU DA YARIN ALACAK SANIRIM... HEPıNıZE DE SELAMI VAR.. TRAFıK ÇOK, HABER VERıRSEN SEVıNıRıM DEDı... E ELÇıYE ZEVAL OLMAZMIŞ:)

Canımın içi, alabildiği kadar güneş alsınlar... Toprakları da kurudukça sula.. sebzelerde su açlığı havanın nemine göre değişir... toprağın çatlamasına izin vermeden sularsan iyi edersin:) Mahsül olayına gelince, işte o kısmı biraz karışık çok sev onları:)))) Bak onlar da bebiş:) Şaka bir yana, fidelerinin cinsine göre değişir tatlım, ama temmuz gibi çiçeklenmeye başlamaları lazım.. Benim salatalıklarımı ben erken ekmiştim, şimdi salatalık var üzerinde:))) dikim zamanı ile de ilgili... bi de az bişey gübre ayarla bir yerden.. Ve torf toprak kullanma.. Tarla toprağı bul, ona dik fidelerini

teşekkürrrrr ederiiiiiiimm balımmm:))
gübre buldukk döktüm onu saksılarıma küreğimleeeennnn de karıştırdım hafif hafif
çıksınlar die gözlerinin içine bakıorum hergün seviorummmm:):)
funda size cinsiyetle ilgili bişii söylenmedi dimi şekerim ben mi hatırlamıorum

maşşallahhhhhhhhh gözün aydın mervecim:)))

ayyy hadi maşallah .:)))) ya bende beişimi görmek istiyorummmm gel 1 temmuz gelllllllllllllllllll:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…