günaydın kızlar nasılsınız
mervecim herşey çok güzel olucak.
ayy ne olucak biz meraklı endişeli annelerin hali bilmem. bebişleri kucağımıza alana kadar hergün dokuzdoğurucaz herhalde.
iyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar benim geçen sene bi kürtajım olmuştu kalp atışı olmadığı için kanda pıhtılaşma varsa aynı şeyle karşılaşabiliriz dedi dr um bundan dolayı yaptırmam gerekiiyor şekerler gizemlicim maşallah senin 12. hafta olmuş allah bizede o günleri görmeyi nasip etsin şu 3 ay bi geçse hep tedirginim acaba bişey olurmu diye dr um 18 gün sonra çağırdı geçmeeeeez bu günler
ayy canım hep böyle beklemekle geçicek anlaşılan bizim hamilelikler bu testler hiç bitmiyo yaa allah hepimize sabırlar versingeçmez cnm geçmez bnmde sonucum çıkmış dr ameliyatta çatlicaaaammm BOMMMMM diyeee
NURRSEN o teste hiç gerek yok bence çünkü test sonucu pozitif çıkarsa kan sulandırıcı iğne kullanacaksın. Tek ilacı bu. Bu iğnenin sana ve bebeğe hiç zararı yok. Kilona göre dozu belirleniyor. Ayrıca coraspin veya ekopirin adlı hapı kullanıyorsun.
Ben tromboemboli paneli yaptırmadım. Normal koagülasyon (pıhtılaşma) testlerimde değerlerim normalden farklı çıktığı için doktorum tamamen önlem olarak kan sulandırıcı iğneye başlattı. Transfer öncesi başladım hatta. Hergün Clexane 0.4 ml iğne yapıyorum kendime. Akşamları da ekopirin hap içiyorum 1 tane. 14. haftadan beri iğneleri 2 günde bire düşürdük ve hapı kestik. ben 7. aya kadar kullanmaya devam edeceğim.
Demek istediğim test pozitif veya negatif yapılacak tek tedavi var. Doktorunla konuş bence. Boşuna o kadar para ödeme.
NURRSEN o teste hiç gerek yok bence çünkü test sonucu pozitif çıkarsa kan sulandırıcı iğne kullanacaksın. Tek ilacı bu. Bu iğnenin sana ve bebeğe hiç zararı yok. Kilona göre dozu belirleniyor. Ayrıca coraspin veya ekopirin adlı hapı kullanıyorsun.
Ben tromboemboli paneli yaptırmadım. Normal koagülasyon (pıhtılaşma) testlerimde değerlerim normalden farklı çıktığı için doktorum tamamen önlem olarak kan sulandırıcı iğneye başlattı. Transfer öncesi başladım hatta. Hergün Clexane 0.4 ml iğne yapıyorum kendime. Akşamları da ekopirin hap içiyorum 1 tane. 14. haftadan beri iğneleri 2 günde bire düşürdük ve hapı kestik. ben 7. aya kadar kullanmaya devam edeceğim.
Demek istediğim test pozitif veya negatif yapılacak tek tedavi var. Doktorunla konuş bence. Boşuna o kadar para ödeme.
canım haklısındır muhtemelen ama yaptırmassamda içim rahat etmez sonra içim içimi yer benim pimpirikliyimdir hatta başka yere sorum 1000tl dedi sanki doğum parası alıyo mübareklerNURRSEN o teste hiç gerek yok bence çünkü test sonucu pozitif çıkarsa kan sulandırıcı iğne kullanacaksın. Tek ilacı bu. Bu iğnenin sana ve bebeğe hiç zararı yok. Kilona göre dozu belirleniyor. Ayrıca coraspin veya ekopirin adlı hapı kullanıyorsun.
arkadaşlar bana bu testler de yapılmadı kan sulandırıcı vs. bişey de kullanmadım sadece folik asit ve progestan kullanıyorum sizce söylemeli miyim doktora yoksa gerek gördüğünde verir miydi??
canım allah yardımcın olsun benimde değerlerim hep tam 2 katı olmamıştı o yüzdn çok telaşlıydm ama dün bebişimi gördüm dr sağlıklı görünüyo dedi umudunu yitirme dualarımız seninlearkadaşlar günaydın bu keyifli sohbetinizi böyle tatsız bir şekilde bölmek istemezdim ama bu mübarek cuma gününde dualarınıza ihtiyacım var. şu anda son sat a göre 7+2 hamileyim ama sorunlu bir hamilelik. ilk önce kan değerlerim olması gerektiği gibi katlamadı 2 ye değil 1,5 a katladı sonra 5+1 de kese görünmedi dış gebelikten şüphelenildi kahroldum bir hafta süreklikan verdim kan değerleri artıyordu şükürki 6 haftada kese göründü ama tam üstünde kanama vardı 3 gün sonra gittiğimde doktor kesenin içini göremediğini yüzde 90 boş gebelik olduğunu kürtaja hazırlanmam gerektiğini söyledi yine kahroldum ve bu çarşamba çantamı hazırladım kürtaja gittim doktor son bi kez bakalım dedi ve süprizzz embriyo göründü 2 mm minnacık hepimiz çok şaşırdık. doktorum kurula çağırdı diğer doktorlardan fikir almamız lazım diye kurul ikiye bölündü bir kısmı ümitliydi gebelikten devam edeceği yönünde fikir bildirdi bir kısmı sağlıksız olduğunu müdahale gerektirdiğini söyledi.sonuçta beklenmeye karar verildi çünkü hcg değerlerim normale dönmüştü sonuç olarak haftaya perşembeye randevum var. biliyorum çok uzun yazdım ama beni en iyi siz tüp bebek anneleri anlarsınız zaten o kadar zor buluyoruzki bebeklerimizi birde bulup kaybetmek çok acı ilk denememdede 6 haftalıkken düşmüştü tam bu bebekle eski neşeme kavuşmuştum şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. hamilelerin duası kabul olurmuş bu mübarek günde nolur dua edin bana.
sen yine mi sor ya ne kaybedersin ki gerek yok der çıkar işin içindenarkadaşlar bana bu testler de yapılmadı kan sulandırıcı vs. bişey de kullanmadım sadece folik asit ve progestan kullanıyorum sizce söylemeli miyim doktora yoksa gerek gördüğünde verir miydi??
cnm senin böyle pozitif olman en güzeli banada senin bebeğin gayet sağlıklı gibi geliyor sen hiç sıkma canını yani bazı şeyleri amnio riskine girmeden yaptırmakta tabi fauda var ama sonuçta onda iyi çıksa buda kesin olmicak içinde kalıcak amino yaptırmak en mantıklısı bencede bnm arkadaşım yaptırdı bende girdim yanına 5 dk sürdü canı yanmadı kendimize yaptığımız iğnelerin yanında hiç yani...ve amnioda sonuç kesin biliyosun genetik test sonuçta sonuçlar biraz geç çıkıyo 2 haftay buluyo....yine sen bilirsin...ama bu pozitif oluşun süper yani canını sıkma hem 111. yüksekte neye göre yani al sınır neymiş üst sınır neymiş ki 111 yüksek çıkmışKızlar benim 2'li testte free b-HCG değerim yüksek çıktı: 111. Bu yüzden down sendromu riskim yükseliyor. Doktoruma göre tüp bebek tedavisinde kullandığımız iğneler ve çatlatma iğnesi yüzünden bu değerin yüksek çıkması normal.
Yaş riski: 1:255
Biyokimyasal risk: 1:126
Kombine risk: 1:554
Canımız sıkıldı tabi. Pazartesi 4'lü test ve ultrason var. Ona göre karar vereceğiz.
Benim içimdeki ses bebeğimin çok sağlıklı olduğunu ve bu sonuca takılmamamı söylüyor. Eşim emin olmak için amniyo yaptıralım diyor. Doktorum mesleki etik gereği bana tüm seçeneklerimi sunuyor. Zorlamıyor tabi. 2 hafta içinde karar vereceğiz. Sonrasında 5 ay kabus görmek te var.
Neyse benden haberler böyle...
arkadaşlar günaydın bu keyifli sohbetinizi böyle tatsız bir şekilde bölmek istemezdim ama bu mübarek cuma gününde dualarınıza ihtiyacım var. şu anda son sat a göre 7+2 hamileyim ama sorunlu bir hamilelik. ilk önce kan değerlerim olması gerektiği gibi katlamadı 2 ye değil 1,5 a katladı sonra 5+1 de kese görünmedi dış gebelikten şüphelenildi kahroldum bir hafta süreklikan verdim kan değerleri artıyordu şükürki 6 haftada kese göründü ama tam üstünde kanama vardı 3 gün sonra gittiğimde doktor kesenin içini göremediğini yüzde 90 boş gebelik olduğunu kürtaja hazırlanmam gerektiğini söyledi yine kahroldum ve bu çarşamba çantamı hazırladım kürtaja gittim doktor son bi kez bakalım dedi ve süprizzz embriyo göründü 2 mm minnacık hepimiz çok şaşırdık. doktorum kurula çağırdı diğer doktorlardan fikir almamız lazım diye kurul ikiye bölündü bir kısmı ümitliydi gebelikten devam edeceği yönünde fikir bildirdi bir kısmı sağlıksız olduğunu müdahale gerektirdiğini söyledi.sonuçta beklenmeye karar verildi çünkü hcg değerlerim normale dönmüştü sonuç olarak haftaya perşembeye randevum var. biliyorum çok uzun yazdım ama beni en iyi siz tüp bebek anneleri anlarsınız zaten o kadar zor buluyoruzki bebeklerimizi birde bulup kaybetmek çok acı ilk denememdede 6 haftalıkken düşmüştü tam bu bebekle eski neşeme kavuşmuştum şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. hamilelerin duası kabul olurmuş bu mübarek günde nolur dua edin bana.
Canım daha önceden tekrarlayan düşüklerin olduysa veya bebeğin gelişmediyse vs bu testler yapılıyor. İlk gebelikte pıhtılaşma sorunu pek düşünülmez.
benim kanım normalden çabuk pıhtılaşıyor. Bu da çok basit bir testle anlaşılabiliyor. Benim 10 yıl önce bir düşüğüm olmuştu. Onu söyleyince koagülasyon testi yaptık. Tromboemboli paneli daha detaylı ve sorunu net buluyor ama pahalı.
Sonuçta tedavsi tek olduğundan ben ve doktorum iğne kullanmamın yeterli olduğuna karar verdik.
Kızlar benim 2'li testte free b-HCG değerim yüksek çıktı: 111. Bu yüzden down sendromu riskim yükseliyor. Doktoruma göre tüp bebek tedavisinde kullandığımız iğneler ve çatlatma iğnesi yüzünden bu değerin yüksek çıkması normal.
Yaş riski: 1:255
Biyokimyasal risk: 1:126
Kombine risk: 1:554
Canımız sıkıldı tabi. Pazartesi 4'lü test ve ultrason var. Ona göre karar vereceğiz.
Benim içimdeki ses bebeğimin çok sağlıklı olduğunu ve bu sonuca takılmamamı söylüyor. Eşim emin olmak için amniyo yaptıralım diyor. Doktorum mesleki etik gereği bana tüm seçeneklerimi sunuyor. Zorlamıyor tabi. 2 hafta içinde karar vereceğiz. Sonrasında 5 ay kabus görmek te var.
Neyse benden haberler böyle...
açıklama için çok teşekkür ederim canım çok aydınlatıcı oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?