patly dün kendini yorgun hissediordun sanırım ben mi öyle hatirlıorum bilmiorum ama..
bugün nasılsınızzz bakalım??
Ben hiçbir şey hissetmiyorum yaaa, unutuyorum bile varlığını(( Bu namussuz kilo buna da engelmiş. Tombul anneler daha geç hissediyormuş. Ara ara bazı acılar sızılar ya da batmalar oluyor ama öyle kıpırdanma filan gibi birşeylerin arkasından gelmiyor. Birkaç hafta daha var herhalde...
Yeşil, kızın hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin:))) MAŞALLAH
iyiyiz ezgicim. dun sicaklardan basim tutmustu bugun iyiyiz cok sukur;-)) Senin utangac gene gostermemis;-))) Kiz herhalde bana oyle geliyoo
göstermediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
kizlaarrr, kocacima bilgisayari kaptirmadan bir gireyim dedim. kocam alim olacak da, bitemedi tezi, haaalaaa ugrasiyor degistiriyor. halbuki cuma gunu mezuniyetine bile gitmistik:)))) yarin sabahtan OGTT'ye yani seker yukleme testine girecegim. Hafiften gerginim biraz. Cikmasi surpriz olmayacak benim risk faktorlerimden dolayi, hos bunlarin hicbirini tasimayan kadinlarda da cikiyor, basindan bilirsek bir sorun cikarmaz diye umuyorum sadece. Bakalim neler olacak....
bu arada bebegimize secere yani soy agaci cikardik. Biraz eksiklerimiz var ama tamamlariz... Cok hosuma gitti bebegimin soy agacini gormek:)))) Vaktiniz olursa size de tavsiye ederim. internette secere.org diye bir sitede programi var. Indirip dolduruyorsunuz, pek kullanici dostu bir program degil ama gorsel olarak guzel cikiyor.
çok mantıklı güzel bir fikir soy ağacı
ayy kızlar az önce başka bir topikte okudum bebeğe doğduğunda anne sütünden önce bir çay kaşığı nar suyu veriyolarmış gaz sorunu hiç olmuyomuş,kimiside hurma filan veriyomuş. :1shok: şaşırdım yaa.böle bişi duyan varmı? ben bebek hemşiresiyim o yüzden biraz hassasım bu konularda.6.ayına kadar saf su bile önerilmiyoken nar suyu gibi asitli bişeyi nasıl veriyolar anlamadım. benim kayınvalidemlerde eskiden adetmiş doğduğunda ağzına isot verirlermiş acıya alışsın diye.amanın şok oldum dedim sakın ha umutlanmayın böle bişi yapılmayacak:)
Patly canımmm çook teşekkür ederiz battoşumuzu beğenmişsin:)) aman sıcaklara dikkat et, vallahi ben herkesi bizim eve davet ediyorum.. Buz gibi ev, doğal klima:))) üzerimde kalın eşofman, uzun kollu body, ayağımda çorap:)) Evim Ankaranın yüksek vadilerinin birine bakıyor.. Ve şehir merkezi yanarken sıcaktan ben püfür püfür serince oturuyorum evde:))Iyi aksamlar kizlar tekrardan;-))
Merve, Funda ne bicim bi ses o degil mi? Bana komik geliyor, tarifte edemiyorum. Penalti atislari cok heyecanliydi. Japonlar bir penalti kacirinca Paraguay aldi maci. Mac saatleri sabah erkene geldigi icin cok seyredemiyorum ama denk gelirsem bakiyorum.. Bundan sonra hele daha da zevkli olur. Mervecim ne demek ben burda olmaktan cok keyif aliyorum. Sagolun sizlerde beni dinliyorsunuz. Sizlerden cok sey ogreniyorum ben de. Cok bir sey arastirmiyorum daha neler var ama baslamadim. Uyutma teknikleri, BPA siz urunler nelerdir, yalanci meme silikon mu kaucuk mu, ates olcer kulak mi. koltuk alti mi, alin dan mi? LoL.. yaz yaz bitmez;-))
Mercevim, h.sonu yorucu gecmis ama atlatmissiniz cok sukur. Tasinma her zaman stressli bir olaydir uzme kendini. burdakilerde inan hic dikkat etmiyorlar. Umarim bundan sonra annelerin yaninda rahat edersin. Ben de annemin gelecegi gunu iple cekiyorum. Bu arada su soru isareti cok guzel.. Benim supriz yumurtam hep soru isareti olarak kalicak;-)) Ben ayrintilida gozlerimi kapaticam.. Ne var ne yok gormiyim diye;-)))
Funda cok cici olmus battaniye. MInik kizin guzel gunlerde kullansin ins..
Ezgi, pratik annem cocuklarina takma isim vermis onlari kullaniyor. Ogluna kipircan kizina da kimilnaz diyor nette. Yikanabilir bebek bezlerine baktim da TR de fiyatlar burdakilerin yarisi. Baslangicta epey pahaliya geliyor bu bezler uzun sure kullanilinca ekonomik oluyor. Ama dedigim gibi ben olayin maliyeti degilde sagligi acisindan dusunuyorum. Ama kullanirsam burda apartman daireleri icin olan portatif makinelerden alicam herhalde. Direk makineye atamam gibi geliyor. O zamanda elde yikamaktan pek bir farki kalmayacak yapilan ugrasma acisindan. Ayy neyse daha dusunurumm vaktim var nasilsa.
Ara sıra ben de çok panik oluyorum.. Bir de biraz tembelmiyim ne; nette dolaşırken başım dönüyor, sıkıntı basıyor, teorik bilgiler biraz da beni ikna edemiyor sanki.. Bazı takıntılarım vardır mesela; dokunmadan birşey satın alamam, ki netten bu yüzden alışveriş yapamam:))) uygulama çok önemli benim için... Ya da deneyimler elbette... Ben bu konuda kendimle başa çıkamayacağım sanırım ve belli başlı ihtiyaçlar haricinde sanırım pediatristimizin ve güvendiğim annelerin önerilerini uygulayacağım... Belki deneme yanılma olacak biraz ama bu da güzel bir macera olur diye düşünüyorum:)))Patly'cim araştırdıkça insanın gözü korkuyor valla.
Benim 3 yakın arkadaşım bu sene başı sırayla doğum yaptılar. Bir tanesinin 2. çocuğu.
Ayrıca KK'dan ve işyerinden de anne olan arkadaşlarım var,
Bebek bakımı ile ilgili onlardan öğrendiklerimi, dinlediklerimi bir bilseniz :) Hepsi birbirinden farklı :) Ortak noktaları var ama bebeğin karakteri de etkiliyor. Kucağa alışan, kucaktan hiç hoşlanmayan, emerken uyuyan, yatağına yatırınca uyuyan, gazlısı.... hepsi ayrı bir hikaye
Annenin ruh hali ve sabrının da önemi büyük. Ben bunları dinledikçe bazen paniğe kapılıyorum. Sanki herşeyi yanlış yapacakmışım gibi geliyor...
kızlar bu gunluk kırtasiyelerde varmı?cok heveslendım bende alacaktım ama nasıl bişi alım dıodum.
bıde kızı olacak annişler size bişey sorcam ;annemler benım küçük minnoş için kızdır gec hareket eder dıolar sızın kızlar hareketlımıydı 13. haftada ....
mervecim benım bebişlerin biri erkek galıba dıgerı gostermıo......
yeni doğmuş bebeğin güncesi
Benim çok hoşuma gitti sizlerlede paylaşmak istedim..Umarım sizde begenirsiniz..
çk gıcık bi çocuğum varrrrrr...
canım EMEK ismi bence de çok güzel.. Tam bizim çocuklara yakışan bi isim.. Eşinde gönüllü olursa koy bence..bu arada kizlar ben galiba kocami isim konusunda ikna ettim. Isim buldunuz mu diye soranlara ben Emek istiyorum ama babasinin ikna edilmeye ihtiyaci var diyordum, simdi kocam bebegimizi Emek diye sevmeye basladi. Gercekten ister misin diye sordugumda "ben senin hangi istegini yerine getirmedim ki" dedi. Cok hosuma gitti ama boyle dominant teyze olmak da istemiyorum, kiyamiyorum kocama, onun istediklerini yerine getirip mutlu etmek istiyorum, ama babasinin adini da koyamam ki, ikinci isim bile olsa((
Biz emegimizle bu gunlere geldik, bebegimize bile emekle sahip oluyoruz, yine bebegimiz icin bir dunya emek vermek gerekiyor. hem en kutsal deger emek bizce, insani insan yapan, aklina yetenegine anlam katan sey emek...
Guzel isim di mi kizlar?. Koyalim mi, ne dersiniz?
ayy kızlar az önce başka bir topikte okudum bebeğe doğduğunda anne sütünden önce bir çay kaşığı nar suyu veriyolarmış gaz sorunu hiç olmuyomuş,kimiside hurma filan veriyomuş. :1shok: şaşırdım yaa.böle bişi duyan varmı? ben bebek hemşiresiyim o yüzden biraz hassasım bu konularda.6.ayına kadar saf su bile önerilmiyoken nar suyu gibi asitli bişeyi nasıl veriyolar anlamadım. benim kayınvalidemlerde eskiden adetmiş doğduğunda ağzına isot verirlermiş acıya alışsın diye.amanın şok oldum dedim sakın ha umutlanmayın böle bişi yapılmayacak:)
arkadaşlarım günaydın bugün okulda son günüm seminerler de bitiyor veeeeeeeeeeeeeeee tatillllllllllllllllllllllllllllllllllll. yaşasın tatil geldi 2 ay tatilimiz var artık....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?