2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

kızlaaar, az önce gaza geldim ve netten el doppleri siparişi verdim. Bakalım ne zaman ve nasıl birşey gelecek?...

Kilo verdim son bir haftada, hayatımda ilk defa kilo verince tırstım:))) Bir de 19. hafta bitiyor hala hiçbir şey hissetmiyorum. Ben de bu cihazı almaya karar verdim. İşe yarar birşeyse sizlere de tavsiye etmiş olurum hiç değilse...

sevgim günaydın şekercimmm:)

mervecim bende çatlamaya başladım:) göbeğime ışık hızıyla bir şyy gitiyooo ikiye ayrılıyokaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 dr dedim bana bişeyler oluyo bu nedemek:) çatlıyosun çiğdem yağlanmaya başla demek dedikaydirigubbakcemile3

bende ne badem yağı nede kakao yağı hiçbişey sürmeyeceğim sadece hakiki zeytinyağı denemek istiyorum:) kendi formülümmyerimseniben

aaa o çok iyiymiş ben çok duydum büyüklerden biraz kötü kokucaksın ama
sür göbüşe
kalçaya
bacaklara diz kapakları arakasına
memişlere ve kollara

sakın sadece göbeğine sürme

bilge ii yapmışsın walla hiç değilse dinle rahat et o mis gibi umarm işe yarar ve faydasını görürsün

kilo verme olayına gelince sen endişe etme bişey olmaz bende 4 aydır yerimde sayıyorum

sürüyorum kaydirigubbakcemile3 var mı benimle güreşmek isteyen

o zaman üzerinde madem halis zeytin yağı var

şöle accık göbek salata
accık limon
accık maydanoz
accık salatalık
accık taze nane koyalım sana
bol bol yiyelim
araya kuzeyle rüzgarıda ham yapalımmmm :))))

canım benim çok geçmiş olsun. inşallah şuan iyisindir.

seni ilk defa böyle endişeli gördüm. metanetin ve gücünle benim moral kaynağımsın unutma.sana hiç yakışmıyor böyle endişelenmek.:))

ama bu dolpler işe yararsa bende alırımm. nezaman geliyor.:)) :sm_cool:

cnm geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin inş

canım saolsın nasıl bakalım minik nasıl sanada ii haftalar

iyiyiz canım. c.tesi ikili test sonucum için aradılar. gayet güzel dedi dr. şükür bunuda atlattık. dr. üçlü test için 1ay sonrasına görüşücez dedi. tekrar arayıp günü belirticekler.
ama yinede bende bir belirti yok. bilge denesin eğer güzel birşeyse bu doppleri bende alayım. yaa hiçmi belirti olmaz hiç yok.

ayyyyyyyyyyyy yaşasın
yaşasınnn oh dediğin gibi bunu da atlattınız
maaşallah bebişe

merhaba kızlar merve umarım iyisindir. angel ikili testin güzel çıkmış çok sveindim canım gözünaydın.
ben ara ara bahsediyorum boyun ağrımdan dayanmaya çalışıyorum ama 3 yıldır öyle böyle değil netten kuru iğne tedavisi diye bişey bulduım baya fayda görenler var hamilelere de yapılabiliyormuş hiç zararı yokmuş çünkü enjekte edilen birşey yok. ben de perşembe günü için rendevu aldım istanbula tedaviye gideceğim bakalım inşallah fayda görürüm. bugüne kadar bunun için veridfğpim emeğin maddiyatın hesabı yok. bu da pek ucuz değil seansı 150 ama ne yapayım belki umut dünyası. yarın bebişimi görücem 10da perşembede bu tedaviye randevum var. bakalım hayırlısı olsun hepinizi öpüyorum kızlar. sağlık varken şükretmeyi bilelim sağlığımızın değerini bilelim. ben hiç mızmız değilimdir bu kadar dayandım.öpüyorum sizlerii

merhaba arkadaslar işlerimin yoğunluğu nedeniyele çok fazla foruma giremiyorum .
hafta sonu doktora gittik ve bebeğimin cinsiyetini öğrendim sizlerle paylaşmak istedi.
benim bir kızım olacak. sonunda kendini gösterdi .çok sevindim bende....:))))
adınıda AYŞEEEEEEEEEE koymayı düşünüyoruz

Son düzenleme:
Ohhh be sonunda bitirdim :)))

Sabahtan beri 1 haftalık geçmişi okuyorum. Arada iş yapmak zorunda olunca :) ancak bitirdim.

Okuduğum kadarıyla tüm annelerimiz ve bebişleri iyi. Çok sevindim. Amniyo yaptıracaklara bol şans diliyorum. Benimki biraz zor olmuştu ama sonrasında 3 hafta rahat geçti. Zaten Funda'nın yazdığı gibi ben sonuçtan çok emindim. 3 hafta hiç stres yaşamadım ama Çarşamba sabahı doktorumun aramasını beklerken bayağı bir gerildim. Çok şükür sonuç negatif.

Merve'cim geçmiş olsun sana, umarım kaşıntın tez zamanda geçer. Biliyorsunuz ben kakao+badem+andıç yağı karışımı kullanıyorum. Arada bazı günler mustela sürdüğüm de oluyor. karnım bayağı çıktı, gögğüsler de mübarek Samantha Fox gibi ama maşallah çatlama yok henüz. Ben yağlara devam edeceğim. Az Zeytinyağı da eklemeyi düşünüyorum.

Sevgi'cim eşine de geçmiş olsun. Allah hepimizin eşlerini ve bebeklerini bizlere bağışlasın. her akaşm hem oğluşum hem de eşim için dua ediyorum.

Biz 20. haftamızı da yarıladık. Arada çok hafif kıpırtılar hissediyorum ama hala tam olarak kondurabildiğim söylenemez. Zaten bu haftalarda hissetsek bile en güçlü, en sert tekmeyi ancak hissedermişiz. O da haftada 1-2 defa şanslıysak. Çok fazla takmıyorum. Göbekten aşağı çizgimiz de çıktı.

Tatil çok güzeldi. 50 koruma faktörlü kremleri sürüp gölgede oturdum ve bol bol yüzdüm.Tekne gezisinde denizin güzelliğine dayanamayıp maske takıp biraz da daldım. İlk 2 gün tuhaf geldi yüzmek. 4 ay toto üstü oturunca vücudum şaşırdı bu aksiyona tabi :) Neyse kramp, ağrı vs olmadı hiç. Oğlum da serin denizi ve güneşi bol bol hissetmiştir diye düşünüyorum. Güneşin aydınlığını farkedebiliyorlarmış :)
Bu haftadan itibaren dış sesleri de daha rahat duyacakmış. Babasına tembih ettim oğluyla konuşsun, sesini tanıtsın ona diye.

Merve'cim kilom 63 oldu benim. Haftada 450 gr almak normalken ben tatilde 1 kilo alıverdim :) beslenmeme çok dikkat edemedim. En çok meyve yemeyi özlemişim. Kurabiye, patates ve tatlıya abandım. Şimdi çok pişmanım tabi.

Neyse bizim bir sonraki randevumuz 24 temmuz'da. o gün ekstradan bir detyalı usg olacak. Bugüne kadar her muayenede mevcut tüm organlarına, kemiklerine vs bakıldı zaten. 22. haftanın içinde olacağız.

kalsiyum ihtiyacı ile ilgili olarak şöyle bir bilgi okudum: hamilelikte günlük kalsiyum ihtiyacı 1200 mg civarındaymış. 1 bardak (250 ml) süt içince ancak 200-250 mg kalsiyum alabiliyoruz. 1 bardak ayran ile de aynı. Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ya da kaşar ile 100-150 mg civarı. Yeşil sebzeler de kalsiyum mevcut. Süt ve süt ürünleri kadar olmasa da. Ben her sabah 500 ml süt içiyorum. Yağsız sütte daha çok kalsiyum varmış. Bu da yaklaşık 550 mg alıyorum demek. her sabah peynir de yiyorum. Öğleden sonra da yoğurt. Yine de 1200 mg'a ulaşmak kolay değil. Biz hergün bu miktara yaklaşamazsak kalan miktarı bebek kemiklerimizden temin ediyormuş. Bu da ileri yaşlarda kemik erimesi riskini artırıyor. Diş sağlığımız açısından da önemli kalsiyum.
Sonuç olarak süt, yoğurt, peynir mutlaka tüketin. Hiçbirini yapamıyorum diyorsanız doktorunuza danışıp kalsiyum tablet almakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…