canım ya dayanamıyorsun dimi artık git git bi fayda görürsün belki ileride bebek büyüyünce daha çok baskı olucak beline boynuna belki geçer sen bi kadın doğumcuyada danış inşallah faydasını görürsün dediğin gibi sağlık çok önemli dert vucuda gelince bi daha gitmiyo kıymetini bilmek lazımmerhaba kızlar merve umarım iyisindir. angel ikili testin güzel çıkmış çok sveindim canım gözünaydın.
ben ara ara bahsediyorum boyun ağrımdan dayanmaya çalışıyorum ama 3 yıldır öyle böyle değil netten kuru iğne tedavisi diye bişey bulduım baya fayda görenler var hamilelere de yapılabiliyormuş hiç zararı yokmuş çünkü enjekte edilen birşey yok. ben de perşembe günü için rendevu aldım istanbula tedaviye gideceğim bakalım inşallah fayda görürüm. bugüne kadar bunun için veridfğpim emeğin maddiyatın hesabı yok. bu da pek ucuz değil seansı 150 ama ne yapayım belki umut dünyası. yarın bebişimi görücem 10da perşembede bu tedaviye randevum var. bakalım hayırlısı olsun hepinizi öpüyorum kızlar. sağlık varken şükretmeyi bilelim sağlığımızın değerini bilelim. ben hiç mızmız değilimdir bu kadar dayandım.öpüyorum sizlerii
merhaba arkadaslar işlerimin yoğunluğu nedeniyele çok fazla foruma giremiyorum .
hafta sonu doktora gittik ve bebeğimin cinsiyetini öğrendim sizlerle paylaşmak istedi.
benim bir kızım olacak. sonunda kendini gösterdi .çok sevindim bende....:))))lülülülülülü
amin canım nasılsın nası gidiyo senin şu avatardaki bebeği yemek istiyorum bornozlu eşşek :))
Ohhh be sonunda bitirdim :)))
Sabahtan beri 1 haftalık geçmişi okuyorum. Arada iş yapmak zorunda olunca :) ancak bitirdim.
Okuduğum kadarıyla tüm annelerimiz ve bebişleri iyi. Çok sevindim. Amniyo yaptıracaklara bol şans diliyorum. Benimki biraz zor olmuştu ama sonrasında 3 hafta rahat geçti. Zaten Funda'nın yazdığı gibi ben sonuçtan çok emindim. 3 hafta hiç stres yaşamadım ama Çarşamba sabahı doktorumun aramasını beklerken bayağı bir gerildim. Çok şükür sonuç negatif.
Merve'cim geçmiş olsun sana, umarım kaşıntın tez zamanda geçer. Biliyorsunuz ben kakao+badem+andıç yağı karışımı kullanıyorum. Arada bazı günler mustela sürdüğüm de oluyor. karnım bayağı çıktı, gögğüsler de mübarek Samantha Fox gibi ama maşallah çatlama yok henüz. Ben yağlara devam edeceğim. Az Zeytinyağı da eklemeyi düşünüyorum.
Sevgi'cim eşine de geçmiş olsun. Allah hepimizin eşlerini ve bebeklerini bizlere bağışlasın. her akaşm hem oğluşum hem de eşim için dua ediyorum.
Biz 20. haftamızı da yarıladık. Arada çok hafif kıpırtılar hissediyorum ama hala tam olarak kondurabildiğim söylenemez. Zaten bu haftalarda hissetsek bile en güçlü, en sert tekmeyi ancak hissedermişiz. O da haftada 1-2 defa şanslıysak. Çok fazla takmıyorum. Göbekten aşağı çizgimiz de çıktı.
Tatil çok güzeldi. 50 koruma faktörlü kremleri sürüp gölgede oturdum ve bol bol yüzdüm.Tekne gezisinde denizin güzelliğine dayanamayıp maske takıp biraz da daldım. İlk 2 gün tuhaf geldi yüzmek. 4 ay toto üstü oturunca vücudum şaşırdı bu aksiyona tabi :) Neyse kramp, ağrı vs olmadı hiç. Oğlum da serin denizi ve güneşi bol bol hissetmiştir diye düşünüyorum. Güneşin aydınlığını farkedebiliyorlarmış :)
Bu haftadan itibaren dış sesleri de daha rahat duyacakmış. Babasına tembih ettim oğluyla konuşsun, sesini tanıtsın ona diye.
Merve'cim kilom 63 oldu benim. Haftada 450 gr almak normalken ben tatilde 1 kilo alıverdim :) beslenmeme çok dikkat edemedim. En çok meyve yemeyi özlemişim. Kurabiye, patates ve tatlıya abandım. Şimdi çok pişmanım tabi.
Neyse bizim bir sonraki randevumuz 24 temmuz'da. o gün ekstradan bir detyalı usg olacak. Bugüne kadar her muayenede mevcut tüm organlarına, kemiklerine vs bakıldı zaten. 22. haftanın içinde olacağız.
kalsiyum ihtiyacı ile ilgili olarak şöyle bir bilgi okudum: hamilelikte günlük kalsiyum ihtiyacı 1200 mg civarındaymış. 1 bardak (250 ml) süt içince ancak 200-250 mg kalsiyum alabiliyoruz. 1 bardak ayran ile de aynı. Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ya da kaşar ile 100-150 mg civarı. Yeşil sebzeler de kalsiyum mevcut. Süt ve süt ürünleri kadar olmasa da. Ben her sabah 500 ml süt içiyorum. Yağsız sütte daha çok kalsiyum varmış. Bu da yaklaşık 550 mg alıyorum demek. her sabah peynir de yiyorum. Öğleden sonra da yoğurt. Yine de 1200 mg'a ulaşmak kolay değil. Biz hergün bu miktara yaklaşamazsak kalan miktarı bebek kemiklerimizden temin ediyormuş. Bu da ileri yaşlarda kemik erimesi riskini artırıyor. Diş sağlığımız açısından da önemli kalsiyum.
Sonuç olarak süt, yoğurt, peynir mutlaka tüketin. Hiçbirini yapamıyorum diyorsanız doktorunuza danışıp kalsiyum tablet almakta fayda var.
Aklıma gelmişken.... Gün içerisinde sürekli su içtiğim için midem hep dolu oluyor. Arada yemeği de abartınca bebekten büyük bir mide çıkıyor göbeğimin üstünde. Sert ve sımsıkı. Bu mide de şimdiden kaburgalarıma baskı yapıyor. Şimdi oğlum iyice büyüdüğünde ben bu mideyi nerelere koysam akannehir
daha 4,5 ay oldu. Hafiften bel ve sırt ağrılarım başladı. Özellikle gece yatarken.
Kan akışının artmasından burnum tıkanıyor. gece nefes nefese kalkıyorum. Burundan nefes alamayınca ağız açık uyumak zorunda kalıyorum. Eşim horlamaya başladığımı söyledi ki bugüne kadar hiç horlamadım. Bizim şirket doktoruna sordum, okyanus suyu kullanmamı önerdi.
Bu nefes problemi yüzünden gece ağzım kupkuru oluyor, kalkıp su içmek zorunda kalıyorum. Tabi bu sefer de tuvalete kalkmak icap ediyor :) Bu sayede 23.00 - 06.30 saatleri arasında en az 4 kere uyanıyorum. Gün içinde sersem gibi dolaşıyorum.
Bunların hepsi bebeğimize kavuştuğumuzda uykusuz gecelere alışmamız için herhalde bilmiyorumkismile
:))))))))))))))iyiyim cnm saol hamdolsun
ye ye sana feda olsun o zilli:)))))
maşallah topikte ne kadar çok kız var yaa sanki bu sene kız senesi:)))))))
merhaba arkadaslar işlerimin yoğunluğu nedeniyele çok fazla foruma giremiyorum .
hafta sonu doktora gittik ve bebeğimin cinsiyetini öğrendim sizlerle paylaşmak istedi.
benim bir kızım olacak. sonunda kendini gösterdi .çok sevindim bende....:))))
adınıda AYŞEEEEEEEEEE koymayı düşünüyoruz
Valla özlemişim kızlar herbirinizi ayrı ayrı :))) yanımızda bilgisayar vardı ama akşamları 5-10 dk maillerime bakıp çıkabildim ancak. bayağı yoğun bir tatil oldu, çok eğlendik. Sİz de maşallah haftaiçi hiç durmamış doldurmuşsunuz sayfaları. Geçmişi okumaya kalksam arkadaşlar beni bırakmazdı zaten.
Merve ile mesajlaştık ta amniyo sonucunu bildriebildim size.
Neyse döndük artık. Kısmetse Ağustos'ta da 1 hafta izin kullanacağım. Annemlerin yanına Antalya bu sefer. Orada evde olacağımdan daha rahat girebilirim nete.
Merve'cim ben bu haftalara kadar hiç sıkıntı çekmedim biliyorsun. ne bulantı, ne kusma, ne ağrı. hep şükrediyorum zaten hamileliğim rahat geçiyor diye.
Ama hep böyle gitmeyecek tabi. Geceleri cidden zorlanıyorum uyumakta. Bebeğe kan gitsin diye sırtüstü ve sağ yanıma da yatmamaya çalışıyorum ya, hep sol tarafa yatmaktan da sıkılıyorum. Ev çok sıcak olmuyor Allah'tan.
tatilde daha beterdi, yatak ve yastık çok yumuşaktı. İşkence gibiydi. Evde herşeyim ortopedik, azıcık rahat ettim dönünce.
Yine de şikayet etmemek lazım. Bu kadarcık ta olsun.
Özellikle diş ağrısı çeken, ameliyat olmak zorunda kalan veya bel, boyun fıtığı olan arkadaşları okudukça kendime kızıyorum. Şimdi bir de senin kaşıntın çıktı.
Sonunda bebeklerimiz sağlıklı olsun da, zamanında kucağımıza alalım, bunların hepsi geçecek diye düşünmek lazım.
kızlar bu arada sizlere bişey soracağım dün benim sağ göğsümden su geldi böle yoğun süt gibi değilde su gibi bişey olur mu sizce nedir bunun anlamı
gizemcim bana d.r dediki 4 ayın içinde gögsünden süt gibi bir akıntı gelcek korkma sakın dedi o olmasın sakın bu
ay ayşe öle mi dedi doktorun bak içime su serttin benim zaten sağ göğsüm daha büyüktür
ondan geldi akşam kaşınmiim sıkmasın diye bol bi gecelik giydim annemden bi baktım ıslanmış goğsümün orası acaba değide uyarıldı mı hiç anlamadım hamileliğimden beri göğsüme dokundurmuyorum kimseye bide hergün losyon sürüuyorum ya her yerine belkide uyarılmıştır meme ucucm ne bileyim öle gelince endişelendim bir an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?