2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Mervecim, ben SU ismini ön ad yapmak istiyorum.. Ama henüz netleştiremedik... )))
Kulağa da hoş geliyor, Su Tanem....

Mervecim, ben SU ismini ön ad yapmak istiyorum.. Ama henüz netleştiremedik... )))
Kulağa da hoş geliyor, Su Tanem....

walla geçen günde dedim
bencede güzel olmuş su tanem diye

bende az önce eşime hiranur olarak beğendirdim ama o zaman 3 ismi varmış gibi olucak
hiranur dila selim

o hoooooo

Herkese Merhabalar;

Mervecim size de iyi aksamlar;-))

Dun aksam Funda nin mesajindan sonra bir suru sey yazdim ama gonder tusuna basinca site meger bakima girmisdelikafaduldendelikafadulden Deli ettiler beni;-)) Tabi siz uyurken bakim yapmalari normal ama tam da benim mesaj yazicagim ana denk geldi..

fundacim masallah minik zencime;-)) Kocaman olmus masallah. Saglikla kucagimiza da aliriz ins..

Ezgicim. epeydir yazmadin ben de merak etmistim seni ve kucuk hanimi.. Masaallah o nunda sagligi yerindeymis.. Ya biz ne kadar uzulsekte, endiselensekte onlarin icerde keyifleri yerinde;-))

Aralma; gozun aydin canim. Cok sukur temiz cikmis sonuclar...

Boncuk; bizim burda Turk arkadaslarinin iki kizi var. Buyuk olan Diyar kucuk olan Dila Mavi. Ama kucugu herkes Mavi olarak cagirdigi icin Dila denilince bakmiyo edepsiz;-))

Pelincim, basiniz sagolsun. Esinin yolu acik olsun, sen de tel acip surekli kontrol edersin yolda..

Devam edicek....

nasılsın bakalım minik bebek nasıl
bakalım bu kontrolde bize sürpriz yapıcakmısın
bakalım senin miniğim cinsiyetini öğrenebilecekmiyiz

Yapiyim mi Merve;-)) Vallahi isim bulmak zor geldigi icin bari iki cinsiyet yerine tek e dusurelim is yuku 50% hafifler diyorum ama esim pek yanasmiyoo. Bakalim son 24 saat anlasabilirsek sorucam vereliniortak Yani giysisinde vs de hazirlanmasinda degilim. Ama 20 hafta gecti daha bir favori ismimiz bile yok;-))

ya o zaman doktor sana sölese sen bilsen ona sölemesen olmazmıymış
bence öğren yaaa zaten bundan sorna kontrol yok hatırladığım kadarıyla
en azından kızım oğlum diye seversin
içinden illaki birşey geçiyordur hissettiğin birşey vardır ne bileyim öğren bence

yap cnm yap walla ikna et kocişi

Dun aksam internetten Show Haberi izliyorduk. ABD nin unlu cocuk Dr. Karp TR ye gelmis bir seminer icin. Yeni dogan bebekleri sakinlestirmenin yollarini gosteriyordu. Bebegi kundakladi, basi avucunun icinde govdesi kolunda olucak sekilde tuttu. Ama bebegin yuzu disariya bakiyor olcakmis sonra kendine yaklastirip kulagina bayagi yuksek sesle "sissshhhhhh' yapti bebek aninda sustu. Bu yuksek frekanstan siishhh sesi bebegin anne karninda duydugu sesmis hatta elektrik supurgesinden daha yuksekmis anne karninda duydugu ses. illaki kundak yapicaksiniz ama klasik turk usulunden farkli olarak kollar bagli ayaklar serbest olacak dedi. Bebek sirt ustu yatacak ve ustune battaniye ortulmeyecek dedi. Bunun icin burda giyilebilir battaniye satiyorlar ondan oneriyormus... SIDS diye bir olay var Allah korusun bundan korunmanin en onemli yolu dedi.

HALO SleepSack Swaddle in Microfleece Wearable Blanket - Cream (Small) - Halo Innovations - Babies "R" Us BUn benzer uruunler varsa TR de bir bakin isterseniz. Dr un web sitesi de bu;

Colic Baby Solution - The Happiest Baby On The Block

Bir de dun bloglarda dolasirken bir arkadas bebegine BPA free biberon kullandigini yazmis. O da bebegini pamuk bez kullanarak buyuten bir bayan.. bazi yorumcular TR de uretilen bebek tekstil urunlerinde ki cit citlarda nikel oldugunu yazmislar. Cok cok uzuldum. BEn burdaki tekstilleri begenmedigim icin soyledim ya annem getirecek kiyafetlerini diye. Ama simdi kafam cok karisti. Siz hic bu konuda birsey duydunuz mu??? Fikri olan var mi? Arastirdim aksam soyle bir ama birsey bulamadim..

Hatta yorumlarda Avent marka biberonlarin iicnde BPA oldugunu yazmislar. TR ye sattiklari urunler BPA iceriyormus. Aman biberon, emzik, dis kasiyicisi vs alirken cok dikkat edin lutfen BPA free olanlarindan alin.

Plastiklerdeki BPA vücutta uzun süre kalabiliyor

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=36895151&postID=6472279601285814927

Son düzenleme:

Mervecimm ya birimiz ya hic birimiz durumlari ogrenmede.. Dun biraz konustum ii peki ama yanina zarf ve kagit al dedi. Hani anlatmistimya aksam bas basa iken acip ogrenebilirmis naniknanik Bakalim ne olacak alkisalkisalkis :dance:

Bundan sonra eger bir aksilik cikmazsa usg yok demislerdi. Aman hersey yolunda olsun lutfen. Ama belki 30. haftalarda hani 3d-4d li usg yapan yerler varya oraya gitmek istiyorum. 3 boyutlu usg resmi olsun dogmadan diye...

canım onlar bizim herşeyimiz elimizden geldiğince onları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız ...bu bizim onlara karşı ilk görevimiz ama şu var bu kadar spesifik bir anne olursak nasıl baş edeceğiz bazı şeylerle yani bebeğime aldığım badynin çıtçıtını nasıl takip edebilirim maddi manevi zaman isteyen birşey ayrıca ben bazen şunada inanıyorum sakınan göze çöp batar..

bende biberon konusunda camdan yanayım ama o kauçuk malzeme ne kadar kaliteli mesela özünde içinde neler var çok ii dediğimiz markaların patladığını duyduk o arkadaşın dediği gibi burda içme suyumuz bile plastik damacanada

ben kendim kanser hastası olarak şunu biliyorum ki bebeğimi pamuklarada sarsam olucak zaten bazı şeyler elimden geldiği kadar dikkat edicem ama nası olucak bu ya

oyuncaklar diş kaşıyıcıları vs gibi bi çok şey plastik içerikli ne kadar bilinen tescilli markalardan alsak bile nasıl rahat edicez insan düşünüp derine inince kafayı sıyırmak içten değil yanii

rahat olsan bi dert çok kafaya taksan bir dert
yani bu çocukları fanusata mı yetiştiricez ülkemizde soluduğumuz hava bile berbat off offff

aaa o zaman öle yapın
çok güzel ortam hazırla akşam eve gelince yaşamak için
bebeğinizin cinsiyetini doktor kağıda yazsın
veee evde o ortamda açın
sonra eminimki 10 dk lık bi şok ve seviç ortamından sonra hemen birbirinize sarılıcaksınız
ay evet ya öle yapın süper bi cinsiyet öğrenme hikayesi olacak

benim sabır küpüm baksana ben eskittim bile 8 haftalık 4d resmini canım benim daha alamamış bile

bide kızımın gardını almış bir resmi daha var 4d..elini yumruk yapıp yüzünün ortasına koymuş diğer yumruğuda çenesinin yanında
:)))

Merve yapmamiz gereken en onemli sey su noktada mumkun oldugu kadar saglikli secimler yapmak miniklerimiz icin. Bunlarin basinda da BPA siz urunleri tercih etmek geliyor. Iyi marka almak ya da cok paralar dokmek onemli degil onemli olan BPA siz urunler olmasi. Eger TR de bulamazsaniz ben burdayim elimden geldigi kadar size yardimci olmaya calisirim... Simdi kullandigimiz BPA siz dedigimiz urunlerde de 10 sene sonra baska zararlli maddeler cikabilir. HIcbir seyin garantisi yok ama elde olan imkanlar ve bilgiler cercevesinde en dogru adimi atmakta yarar var....

NIkel konusunu ben dun ilk defa duydum. Ama nedir ne degildir dogru duzgun bir kaynakta bulamadim. O yuzden sizin haberiniz var mi diye souyorum. Bence bizim tekstiller cok daha kaliteli burdakilere gore o yuzden annem alacak inss.

Yikanabilir bez konusunda ben epey epey karari mi verdim. Hatta sirf bebek bezi icin portatif camasir makinesi alicagimi inss..

http://www.amazon.com/gp/product/B0...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846

Bu makineler ABD deki camasir yikayamama rezelatini ve iskencesini sona erdirmek icin uretilmis portatif apartman dairelerinde kullanilan makineler. Ben evimize tasinmadan once yaklasik bir bes sene bu eziyeti cektim. tam bir kabustu ama cok sukur simdi rahata ciktim.. Ama bebegin bezleri icin alicam bir tane inss bu makienlerden.. Tamamen normal bir camasir makinesi gibi tam otomatik makineler. Hem ayri yikacagim icin icin rahat edicek hem de istedigim urunu kullanabiliyor oalcagimm...

Ayyy ne 4D si ayoll.. Burda 1D var o da :

"1D= Doppler"

Ya ben kiziyorum falan filan ama alistim da bir yandan. Pretty de yapmadiklari idrar testini biz de her kontrolde yapiyorlar mesela asla atlamiyorlar. Hani yanlislikla yol sormak icin klinige girsen kolundan tutup zorla lab e goturuyorlar o derece. Yani gerekli her turlu onlemi aliyorlar. O yuzden icim rahat aldirmiyorum. Ama 4D icin giderim inss 30. haftalarda en azindan birseye benzer simdi bile kucuktur....

NICKEL SULFATE - NIKEL SÜLFAT
NEDİR? Çevremizde en sık bulunan ve en fazla kontakt allerjiye neden olan maddelerden birisidir.
NERELERDE BULUNUR? İmitasyon takılar (Kolye, gerdanlık, küpe, bilezik, yüzük). 12 ayar üzerindeki altın ve gümüş takılarda nikel bulunmaz, daha düşüka ayarda altın ve beyaz altın içinde nikel katkısı bulunmaktadır)
Giysi aksesuarları (metal düğme, fermuar, iç çamaşır kopçası, kemer tokası, ...)
Günlük yaşamda kullanılan birçok madde (bozuk para, anahtar, anahtarlık, kalem, dolmakalem, çakmak, çanta sapları, şemsiye, bigudi, saç tokası, gözlük çerçevesi, ruj kabı, pudralık, toplu iğne, çengelli iğne, dikiş iğnesi, makas, çivi, çekiç, tornavida...).
Mobilyaların metal bölümleri, kapı ve pencere kolları, merdiven trabzanları, metal sandalyeler.
Nadiren göz kozmetikleri.

amanın baksana nikel herşeyde varrrrr..

ya bu sizde her gittiğinizde yapılması benim aklıma takıldı biliyormusun bize bir kere yaptılarbu testten

oluru ne acaba bu durumun endişelendim ben senden okuduğumda

Iste bebek giysisi aksesuarlarindaki nikellerden dolayi TR de uretilen urunleri Avrupa ithal etmiyormus diye yazmislar. Imkanlari olanlar yurtdisindan getirtiyorlarmis falan filan. Vallahi ne getiritiyorlar anlamdim ben dogru durust birsey gormedim bebek esyasinda.

Son düzenleme:
ya bu sizde her gittiğinizde yapılması benim aklıma takıldı biliyormusun bize bir kere yaptılarbu testten

oluru ne acaba bu durumun endişelendim ben senden okuduğumda

Ya bende size de her ay kontrolunuzde idrar testini yapiyorlar sanmistim.. galiba Funda mi yazmisti pretty den sonra hemen gidip test yaptircam diye o zaman sasirdim iste aa her ay yok mu diye..

Bilmiyorum ama burdaki rutin uygulama idrar testi, tansiyon- kilo olcumu, doppler le kalp atisini dinleme, dr teyzenin karnimizi elleriyle minciklayip olcum yapmasi, eger isterse vitamin duzeyini kan testiyle kontrol etme.. o kadar... BIr sorun isterseniz neden TR de her ay yapilmiyormuss..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…