2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Merve'cim benim doktorum da sırt üstü veya sağ tarafına yatma sakın demedi ama koltukta uzanırken falan sol tarafına yatmaya çalış dedi. gece yatarken ben de bir bakıyorum sırtüstü dönmüşüm.
ben genelde sol veya sağ tarfa dönük yatmayı severim. Yüzüstü yatmayı hiç sevmem. Sırtüstü yatınca da bir süre sonra rahatsız olurum. o yüzden şimdi sola yatmaya özen gösteriyorum, arada sağa da dmnüyorum tabi. Sırtüstü yattığımda karnım çok geriliyor.
Bir de sırtüstü yatınca damarlara baskı olur diye internette okudum. hatta bir gebelik sitesiydi. Yani onların yalancısıyım :)

sağol canım kızlar cozutuk,biri uyuyor biri uyanıyor,şimdi bi ara buldum da bakıyım dedim,ama her an uyanabilirler sempatiksalakcinni
vallaha ben listenize bayıldım,böylesini de görmedim hiç,herkesin ayrrı ayrı takvimi bile düşünülmüş vallaha bravoo süprizzzzz
açıkçası bende hamilelik zamanında en basiti bile götüremedim aaayyyhh üf beh olmuştum heheheh

insan sırtüstü yatamıyor gerçekten,
sağda rahat nefes olmuyor,doğal olarak en rahatı kendinizi sol tarfta buluyorsunuz..
Ama ben yüzüstü yatmayı çok seviyorum,çok özlemiştim y
z üstü yatıp ayaklarımı çapraz üst üste atıp uyumayı,şimdi bi kızım aynı öyle uyuyor deliiaklinialirimsmile

canımsın ben senin doktorun dedi demedim zaten sadece benim doktorum o arkadaşına söle stres olmasın sadece öle yatıcam diye dedi...

ya bide biz araştırıyoruz ama sitelerde çok yüzeysel bilgiler var inan bana yoksa okuyarak doktor olurduk..

bak ikili test mevzusunda anlatmıştım doktorum bana ense pilisi kalınlığı 2,1 deyince ay neredeyse 3 çok kalın diye ani bir tepki verdim 3 olunca ne oluyormuş merve dedi e çocuk mongol oluyor hocam dedim

güldü bana yahu siz birtek enseye bakıp karar veebiliyorsanız bu iş olmaz dedi nitekimde kullandığı programı gösterdi bebekle ilgili ikili testte girdiği verileri

amanın parmağından burun kemiğinde mesanesinde vs.. her yerinden kordonundaki 3 damarlı olma olayına kadar her yerine bakılıp kollektif karar veriliyormuş bazen 3 cm bile tek başıma amnionedeni değilmiş ama nette okuduklarımız pek öle değil

e bize düşen okuyup süzmek doktorumuza danışmak vs...

buarada dökdürmüşsün yine. teşekkür ederiz.
buarada benim 3lü test ağustosun ilk haftasında olacak.günü henüz belli değil belli olunca söylerim

Ben OPU'dan itibaren Crinone jel kullanıyordum. 12. hafta bitene kadar günde 2 tane kullandım. 13. haftayla beraber günde bire düşürdük. ben kesmek istedim ama doktorum illa devam edeceksin dedi. Kalçadan yağlı iğneleri sevmediğim için jeli tercih ettim ama o da bayağı pahalı. 15 günde bir devlet hastanesine gidip yazdırdım ama o da ayrı bir dert.
Neyse bu ay başı doktora gittiğimde haftada 1 iğne olsan yeter dedi. Proluton verdi. hem daha ucuz hem de sadece haftada 1. ben de peki dedim. Pazartesi sabahları bizim şirket doktoruna yaptırıyorum. Eli çok hafif, iğne de hiç yakmadı. Çok hafif bir sızı oluyor, bir de az şiş. Hergün olsam farkederdim herhalde ama proluton bana kötü gelmedi..

a.s aynennnn a.s

saol canımcım sende kilo vermeye mi çalışıyorsun kaç kilo aldın şekerim sen gerçi senin ikiz ama olsun ne kadarı gitti
canım zeynebi bende çok merak ediyorum.
ya evet ama msj atsam acaba eşi okur mu diye de korkuyorum kimseye sölemediler ya tüp olduğunu eşi kızmasın bide sen milletle mi konuşuyosun bu olayı diye

ay işte bende öle yatmayı seviyorum bir elimde yastığın altında
neee senin gibimi yatıyor yerim ben onları yaaaaa
olumunekankayizsmile ikiz süper bişey ikizlere bayılırımmm allah nazardan saklasın

kızlaaaarrrrr:))))

Merhabalaar:))) yeni doktorumun yaptığı detaylı ultrasondan geldim az önce:))))))

367 gr olmuş oğluşum. Yaklaşık 1 hafta öndeymiş. Doktor bebeğin de çok sağlıklı sen de çok sağlıklısın dedi:)))) Kiloma şekerime tansiyonuma hep çok iyi dedi. Biraz daha kilo alabilirmişim, fazla kasmamalıymışım. Bebeğimi de çok iyi besleyebiliyormuşum. Yediklerim bebeğe kolayca ulaşıyormuş. Bunu rahim iç duvarının üzerindeki birşeylere bakarak söylüyor. Bana çok ilginç geldi. Plesentanın yeri, bebeğin duruşu çok idealmiş.

Oğlum aynı babasına benziyor kızlar, öyle olsun istemiştim çok, avrupai kalkık burunlu, ince çeneli bir oğlum olacak yani, saç ten göz rengini de tutturursak zor alacağım kızların elinden demektir:)))

Doğum meselesini sordum, sizce sezaryen mi dedim, aynı Nazan'ın doktoru gibi henüz erken ama niye normal doğum olmasın ki dedi. Epidural sezaryene de çok şart değil dedi. Bakacağız artık:)))

Merveciğim sana özel mesaj da atacağım ama buradan da bir duyurayım dedim. Bugün tartılma günümdü, 106.5 olmuşum, bebek de 367 gr:)))

Öpüyorum sizleri ve de kuzularımızı, malum geç geldik, işlere bir dalayım, akşam üstü gibi tekrar kaçar gelirim aranıza:))))

suenscim nasılsın cicim nasıl oldun minik nasılll

slm mervecim biz ayın 10 nunda tatile çıktık ve hala memleketteyiz.canım ya aksilikler yakamı bırakmıyor.şimdide idrar yolları enfeksiyonu oldum.geçen hafta sağ kasığımda çok ağrım oldu ağlamaktan helak oldum bebişe bişey olacak diye.şimdi antibiyotik kullanıyorum hala bile ağrım var.dünden beride akıntım var.sinirlerim çok gergin...
sen nasılsın.geçmişi okuyayım dedim baş edemedim bayağı yazmışsınız.çok öptüm canım...

şekerler merhaba
herkes ii çoksevindim..
sağlık ocağından aradılar sabah gelin die..gittim kan tahlili idrar tahlili yaptılar aşım yapıldı kalp atışını dinlediler:):)
sonuçlar da ii çıktı..
merveee ya bende nefrettttttttttt ediorum sütten ağzıma sokamıorum sen nasıl içtin sıcak mı soğuk mu içine bişii koydunmu??

gizemli canım 37+1 de sezeryanla doğum yaptığımda 16 kilo almıştım,
doğumdan 15 gün sonra kiloların tümü gitmişti fakat sonraaaaa,mütemadiyen ayda bir kilo aldım sanırım,
zaten pko lu olduğum için kilolu hamile kalmıştım,
fakat şuan doğumdan sonraki kilomdan da 10 kilo fazlam var..
Bunları eski kilomdan daha da öncesine dönmeye gayret eidyorum işte,bakalım canım..

hamilelik kiloları çabuk gidiyor,
önemli olan doğumdan sonra almamak..
kızlarımın biri aynı benim gibi uyuyor,evet inanılmaz,öbürü ise ayrı dünya..

Son düzenleme:
amanın ben hafta bir oldum yani toplamda 4 tane ama beni nasıl yaktı nası mahvetti anlatamm ilk defa bana kötü gelmedi diyen birini duyuyorum maaşallah acı eşiğin yüksek demek pelin helal walla ki benimde yüksektir aslında ben hastaneden çıkınca topallıyodum resmen
a.s aynennnn a.s
:)))))))))))))))

oyyyyy kuzuma bak benim artık yarım kiloya yaklaşmış desene yaaa nası bişi bunlar ya eşşekler yicem hepsini hee kanım kaynıyo walla sizin çocuklarada :)))

demek doktordan memnun kaldın ayrıntılı ii geçti bundan güzel haber olmaz kilomuzdada opsiyon aldığımıza göre yaşasın hamilelik :lepi:

hanımlar gebeliğinizde haftası geldiğinde 2 doz tetanoz aşısı olmayı ihmal etmeyinn..
sezeryan enfeksiyonu ihtimaline karşı nolur nolmazz..

bu arada,ayrıntılı usg doktoru arayanlara kendi perinatoloğumu ısrarla tavsiye edebilirim hanımlarr..

canım maaşallah 37+1 bi ikiz annesi için ii bir süre maaşallah ii tutmuşsu bebişlerini
kilonuda hemen atman ne güzel aman pco baş belası bişey zaten en yakın arkadaşlarımdan biride öle benim yediğimin yarısını yemez ama şişer zavallım hep

e bıcırıklar sana verdirir tabi kiloları bide sen iki kat emzirdin emzirmeninde faydası var tabi kilo olyında

hanımlar gebeliğinizde haftası geldiğinde 2 doz tetanoz aşısı olmayı ihmal etmeyinn..
sezeryan enfeksiyonu ihtimaline karşı nolur nolmazz..
evet o aklımda gökmen bey söler zaten biliyosun ben serdar hocayla devam etmiyorum
bu arada,ayrıntılı usg doktoru arayanlara kendi perinatoloğumu ısrarla tavsiye edebilirim hanımlarr..

gökmen bey yani benim doktorum kendi yapıyor eğer bir komplikasyon görürse o branşın doktoruna yönlendiriyor..bakalım hayırlısı

e senin ki kimdi canım söle bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…