2010 Aralık Anneleri

kızlar şu biberon mevzuuna gelince sanırım bir tane yetmicek yeni doğan seti felan var içinde 4 tane biberon bilmiyorumkismile 79tl fiyatı avent...

doğar doğmaz biberona başlayacak mısınız kızlar ben vermeyi düşünmüyorum açıkçası.

bence şimdiden almaya da gerek yok. acele etme derim ben canım.

ya ne olur ne olmaz bide hastanede biberon aramayalım nasıl olsa kullanılacak bişiy o yüzden alıcam ben sütümün olup olmayacağını emzirebilecekmiyim çünkü göğüs ucum küçük benim problem yaşayabilirim bilmiyorum ama emzik kesin vericem...

canım ben evde bekletmektense zamanı gelince tek tek almayı düşünüyorum. Çünkü ev zaten kalabalık olacak ilk 6 ay kullanmayacağım bir şey almak istemiyorum.
ama bu da iyi gibi...

ya yok belki olmaz sütüm yada emziremem sütüm yetersiz kalır ne bilim millete biberon anlatmaktansa git şunu al die bulunsun sonuçta çıkamayacağım belki bi tane alırım ufaklardan...

ya ne olur ne olmaz bide hastanede biberon aramayalım nasıl olsa kullanılacak bişiy o yüzden alıcam ben sütümün olup olmayacağını emzirebilecekmiyim çünkü göğüs ucum küçük benim problem yaşayabilirim bilmiyorum ama emzik kesin vericem...

Fiyatı uygunmuş ama.BEnde bir tane alıcam hastanede bulunsun diye nolur nolmaz diye.

merhaba arkadaşlar
ben biberonda acele etmeyin derim hastanede zaten emzirmemizi istiyorlar biberona alıştırmamaya çalışın yoksa emmiyorlar süt gelmezsede kaşıkla verirsiniz

emzik vermeyi bende düşünüyorum . ama biberon konusunda karasızım. gögüs pompası alıcam ama sağılan sütüde biberonla vermeyip zorda kalırsam kaşıkla verme niyetindeyim.

şimdi böyle konuşuyoruz ama her şeyi yaşayıp görücez öğrenice z elbet.

umarım emzirirsin canım şimdiden olumsuz düşünme sakın. :olmaz:

emzik vermeyi bende düşünüyorum . ama biberon konusunda karasızım. gögüs pompası alıcam ama sağılan sütüde biberonla vermeyip zorda kalırsam kaşıkla verme niyetindeyim.

şimdi böyle konuşuyoruz ama her şeyi yaşayıp görücez öğrenice z elbet.

umarım emzirirsin canım şimdiden olumsuz düşünme sakın. :olmaz:

inşallah bol bol sütüm olurda emziririm sorunsuz biberona felan gerek kalmaz... :nazar:

slm kılzar bence biberon alın da hastane de kullandırmıolar,benim kuzenimin hemen gelmedi sütü şıranga ile bebeğin ağğzına mama damlatıp annenin memesini tutturdullar,meme ucu olmayanlarda doğuma az kala meme sporları varkaydirigubbakcemile3 şaka şaka masaj varmış ebe demişti bi de bu gögüs koruyucu lar var ya silikon ondan felan faydalanırız diye düşünüyorum...

Çocuğa emzik verilmeli mi?
Emme yenidoğanlar için en doğal reflekstir ve bu olmadan hayatta kalmaları mümkün değildir. Beslenmenin haricinde emme duygusu bebeğinize güven verir. Emzik veya biberon, yaşamın ilk 4-6 haftası önerilmez çünkü bebeğiniz “meme şaşkınlığı” yaşayabilir. Meme şaşkınlığı, annenin göğüs ucu ile emzik veya biberon ucu arasındaki yapı farkı nedeniyle, bebeğin yalnızca göğüs ucunu emmeye çalışma haline denir. Oysa bebek, göğüste “areola”adı verilen geniş kahverengi alanı emmelidir. İlk 4-6 hafta sonra emzik verilebilir. Özellikle anne memesinden hiçbir şekilde vazgeçemeyen ve annelerinin istirahat etmesini ciddi boyutta engelleyen bebekler için (unutmayın anne sağlıklı olacak ki bebeğine sağlıklı bakabilsin) böyle bir uygulama denemek isteseniz bile, 6-7 aylık olana kadar bebeğiniz emziği istemeyebilir.

Etiler Memorial Polikliniği Uz. Dr. Gökhan Mamur

ben zaten kesin kararlıyım emzik vericem..öyle bi zevkten bebişimi mahrum bırakmıcam..tabi kendimi de öyle bi rahatlıktan ..:1:

Çocuğa emzik verilmeli mi?
Emme yenidoğanlar için en doğal reflekstir ve bu olmadan hayatta kalmaları mümkün değildir. Beslenmenin haricinde emme duygusu bebeğinize güven verir. Emzik veya biberon, yaşamın ilk 4-6 haftası önerilmez çünkü bebeğiniz �meme şaşkınlığı� yaşayabilir. Meme şaşkınlığı, annenin göğüs ucu ile emzik veya biberon ucu arasındaki yapı farkı nedeniyle, bebeğin yalnızca göğüs ucunu emmeye çalışma haline denir. Oysa bebek, göğüste �areola�adı verilen geniş kahverengi alanı emmelidir. İlk 4-6 hafta sonra emzik verilebilir. Özellikle anne memesinden hiçbir şekilde vazgeçemeyen ve annelerinin istirahat etmesini ciddi boyutta engelleyen bebekler için (unutmayın anne sağlıklı olacak ki bebeğine sağlıklı bakabilsin) böyle bir uygulama denemek isteseniz bile, 6-7 aylık olana kadar bebeğiniz emziği istemeyebilir.

Etiler Memorial Polikliniği Uz. Dr. Gökhan Mamur

canım son noktayı koydun valla teşekkürler :)

ben kaçıyorum kızlar

akşam girmeye çalışırım , çok dedikodu yapıyorsunuz valla konuları kaçırıyorum sonra :)

byeeee

seni gidi seni kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ama hiç emzik emen çocuklara dikkat ettiniz mi ne kadar mutlular,benim yeğen var 4 yaşında hala emiyor,ne dişlerinde bi bozukluk var ne konuşmasında bi gerilik çocuk zevk alıyo,tabi bu yanlış bir örnek o kadar uzatmamak gerkio,kız çocukları zaten safi çene olcakları için nasılsa o yaşa kalmaz diye düşünüyorumm...bu arada teşekkürler küçükprens..

canım son noktayı koydun valla teşekkürler :)

küçükprens bilgi için sağol iyi oldu.... ;)

Rica ederim arkadaşlar, bende sayenizde merak edip araştırdım. Yalnız emzik veya biberon seçerken damak yapısına uygun emzik aranmalıymış. Gerçi bunu herkes biliyor artık ama ben hatırlatayım dedim. Ucu anne göğsü gibi ince olmalıymış.

Merhabalarrr.
Ohh maşallah bebek odalarıda alınmaya başlanmış hayırlı, uğurlu olsun ben daha beşik bile almadım.kaydirigubbakcemile3
Hemen bebek odası almayı düşünmüyorum doğumdan birkaç ay sonra rahat rahat gezip bakarım diye önce beşik alıp daha sonra odamızı halledeceğiz.
Zaten babamızın çalışma odası bebek odası olacak koca bir kütüphane ve çalışma masasının yanına dolap ve karyola koyacağız baya bir karışık olacak ama şimdilik yapacak birşeyimiz yok.boshayallersmile

Kızlar dün biraz dışarı çıktım henüz emzirme sütyenide almadıydım Marks&Spencer'e baktım 2 tane sütyen 69 lira ama oradaki bayan doğumunuza 15-20 gün kala almanızı tavsiye ederim tam bedeniniz ancak o zaman oturur dedi.
Benim henüz göğüslerim çok büyümediği hala eski bedenimdeki çamaşırlarımı kullandığım için bu dediği bana baya bi mantıklı geldi.
Bu arada Marks'ta bi gecelikler vardı bayıldım ama hepsi kısa kolluydu daha kışlık gecelikler gelmemiş hani yaz lohusası olaydım kesin birkaç tanesinden alırdım.:)

Ben bi tane küçücük biberonla 0-6 ay arası kullanım için emzik aldım bakalım lazım olacak mı?
Off sanırım çoğumuz hastaneye koca bir valizle gideceğiz kendime mutlaka iki takım pijama koyacağım ee bebişede en az 2 takım hastane çıkışı artı 2-3 tane battaniye koymayı düşünüyorum ıvır, zıvır derken seyahate çıkar gibi hastaneye gideceğe benziyorum.kaydirigubbakcemile3

ama hiç emzik emen çocuklara dikkat ettiniz mi ne kadar mutlular,benim yeğen var 4 yaşında hala emiyor,ne dişlerinde bi bozukluk var ne konuşmasında bi gerilik çocuk zevk alıyo,tabi bu yanlış bir örnek o kadar uzatmamak gerkio,kız çocukları zaten safi çene olcakları için nasılsa o yaşa kalmaz diye düşünüyorumm...bu arada teşekkürler küçükprens..

ben bayılırım emzik eemen çocuğa avatarımdada bir emzikli taraftar var çok tatlı baksanıza maşallah kuralına uygun şekilde vericem emziği..... ;)

Back
X