2010 Aralık Anneleri

Çanakkale - Gelibolu... Kısa Dönem..

Göüzn aydıın canım.Zaman sizin için su gibi geçer inşallah.Sağl salim tez zamanda kavuşun birbirinize :))

Geçmiş olsun canım.En kısa zamanda geçer inşallah sarılığı.

selam kızlar, bugün doktordaydık, biraz moralim bozuldu. Korktuğum başıma geldi, günümüzü doldurmamıza rağmen kızımın gelmeye niyeti yok, 3700gr olmuş, ebeler normal doğum için biraz iri olduğunu, çatı kemiklerimde esneme olmadığını o yüzden zorlanabileceğimi söylediler, 2 farklı ebe kontrol etti, ikisi de hem fikirdi. Doktorum da ağrılarla esnemenin olabileceğini, açıklığın olmadığını söyledi, ağrılarının gelmesini bekliycez dedi, eğer esneme olmazsa acil sezeryana alınıcam. Kabus gibi yani, salı günü tekrar gel dedi doktorum, NST için, o zaman karar veririz dedi. Off yaa, küçük olsalar bi dert büyük olsalar bi dert, ben 3500 ü geçmesinden çok korkuyodum ve fazlasıyla da geçmiş Üstelik doktor 200 gr artı eksi olabilir dedi, eksi olması için dua ediyorum ama ebeler de iri olduğunu söylediler. Bugünki tek iyi haber suyum normal, plesantada ters bi durum söz konusu değil ve bebeğin keyfi de yerindeymiş. Bu doğum olayının beni bu kadar kasacağını düşünmemiştim, keşke son zamana kalmasaydı.

hapşuruk değil canım uçurum... umarım iyidir, erken olmadığını biliyoruz ama başka bi problem yoktur inş. en kısa zamanda haber verir de rahatlarız inş...

düzelttim canım saol.bi sürü mesaj okuyup alıntı yapmadan cevaplamaya kalkınca böyle oluyo işte ama bakarsın bana malum olmuştur hapşuruk tan doğum haberi almayalım sonra,onun daha zamanı var galiba :)

Üzme kendini canım,hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.Rabbim gönlüne göre versin ama sezeryandan korkma ya,valla normal doğumdan daha kolay olduğunu söylüyor her ikisinide tecrübe eden arkadaşlarım. Benim de sata göre günüm 15 inde doluyor ama ilk zamanlar ki usg de 1 hafta gerideydi.Ona göre doğum 22 aralıktı ve benim hesabıma görede öyle yani. Bende nnormal istiyorum ama dr. sezeryan derse bunları söylicem bakalım ne diyecek.Geçen hafta benim bebişte 3100gr dı. Aralığın sonuna kadar beklersek bizimkide 3500 ü geçer gibime geliyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun..:26:

çok canım sıkıldı yaa, beni korkutan acil sezeryana alınmak, böyle bi durumda epidural şansım da kalmayacak, çok korkuyorum, gece ağrılarım tutar da doktoruma ulaşılamazsa ve sezeryan olmam gerekirse ne yapıcaz. Stres konusunda tavan yaptım, kafayı yiycem...

kesinlikle öyle canim benim...diyorum ya sanciymis,agriymis,epizyotomiymis artik ne yapacaklarsa yapsinlar umrumda bile degil..sadece melegim saglikli olsun..
gözetim altinda bekleyecegim icin moralim iyi en azindan canim,cok cok sagol..
valla hayalimdeki dogum falan yalan oldu..umrumdada degil inanki..sadece melegim saglikli olsunda napayim...

aminnn canim benim cok sagol...bakalim bekliyoruzz
tazecik annemiz nasilmis??
kiyamam size ya..gecmis olsun canim..bir an önce atlatirsiniz insallah..

Çanakkale - Gelibolu... Kısa Dönem..
ohhhh..valla cok sevindim simdi..gözünüz aydin canimmm...su gibi aksin gitsin zaman insallah,hayirli tezkereler olsun
tatlimmm balimmm haklisin..iste bende ondan korkuyorum..son hafta..öyle yada böyle gelmek zorunda..insallah hayirlarla gelir...
sabah okudum ama alinti yapamadim dünkü yazdiklarina..evet canim haklisin benim oglusum ortaligi kizistirmak icin dur azcik daha kalayim diyordur,yapar yani o potansiyeli görüyorum simdiden:))

canim benim cok sagol denizimm
bakalim haftasonu gelirse daha bi makbule gecicek ama hayirlisi:)
sen nasilsin??

amin canimm cok sagol..sag salim gelsinler miniklerimiz insallahhh
amaninn ne güzel bi rüya bu böyle :) sagolasin canim benim..sen nasilsin? nasil gidiyor bakalim?

gel kader arkadasim,sarilayim sana bi :)öncelikle massallah melegine..
ayni korku bendede vardi,tosuncuk dendiginde e iyidir,daha zaman cok,dengelenir dedim dedim durdum ama simdi 4000 falan dogmasindan tirsiyorum..saglikli olsunlarda napalim...
agrilarin gelsin diye suni sanci alacak misin canim?yoksa kendi sancilarini mi bekleyeceklermis??
ya benimmki belkide 4 gün sürebilir sanci vermek dedi..acaba 4 gün sanci mi cekerim ki?
ay ne bileyim..sag salim bi kucaklasaydik su sipaciklari..vallahi totosundan bi kere yakalayip isiricam banane..

kizlar esimin bi bayan is arkadasi tarcin cayi icsin..ben cuma günü ictim,cumartesi doguma alindim demis..
doktordan gelirken aldim ama icinde anasonda var,sade tarcin bulamadim..
hayattada en nefret ettigim seydir tarcin..icsemmi bi bardak diye düsünüyorum
hurma gibi ters etkide edebilir gerci :))

Devlet hastanesi mi özel mi? Hiç endişelenme,dr.una ulaşılır her şekilde bence ama ulaşılamasa da nöbetçi dr. var sonuçta,o yapar operasyonu.Bi arkadaşımın başına geldi böyle bişe,dr.u şehir dışındaydı ve hiç bilmediği bir dr.girdi ameliyatına çokta memnun kalıp dualar etmişti adamın arkasından.Hem doğumdan öncede yine gideceksin kontrole,aklına takılan,seni endişelendiren herşeyi açıkça sor dr.una.Boşu boşuna kendini strese sokup üzme,bebişinde sıkılmasın annesi..

Eveeeeettt gelsin bebiş muhabbetleri yaaaaa

kızlar geçmişe bakamadım ama uçurumdan haber var Şırnak ilinde Van iline sevk etmişler ordakiler erken doğum sebiebiyle dediler dua edelim.

Hemşireler karıştırıyor falan olmasın:26:

küçükpresim sen de çatı muayeneni olmulsun.
bak korkulacak bişi yokmuş dimi
bebişi de görmüşüsn . büyümüş. maşallah.
sağlıkla büyüyüp zmanında geliversinler dimi.

Saol tatlım, teşekkür ederiizzz Ben zaten çatı muayenesinden korkmuyordum, eşimin burada olmaması ve muayenenin doğumu tetiklemesinden falan korkuyordum. O burada olduğu için rahat rahat gittim, ayrıca doğumu tetikleyeceğini de sanmıyorum keşke tetiklese

Hakkında hayırlısı olsun inşallah, mühim olan bebeklerin iyiliği tabi gönül ister ki herşeyin doğalı olsun ama kısmette ne varsa o canım. Hiç sıkma canınııı

Hadi inşallah tarçın işe yarar ama sen kafandan şu doğum olayını çıkar, benim anladığım bu hamile kalmak gibi hani sürekli hamile kalmak isteyip kalamıyorsun sonra kafandan çıkardığın ay hamile kalıyorsun ya sanki doğumuda kafamızdan çıkarınca doğuracakmışız gibi, hormonlar baskılanıyormu nedir:26:

canım moralini bozma şimdiden.herkes bebişi tombiş olsun isterrr sen de ne diyosunn
gerçi normal doğumda zorluo sanırım
düşünmemeye çalış.
suni sancı veririler olmadı sezeryan olur
yeterki sağlılı olsunlar tatlım ya.

bence her söyleneni içmeyin kızlar ya.
belki ters etki falana yapar
gerçi tarçından zarar gelmez galiba
ama stres en büyük neden diye düünüyorummm ben.
biraz rahat olun. yürüyüş falan ii gelir belki

canimm benim aklimda olmasi sadece bebegin riske girdigini bildigimiz icin..risk olmasa ben oglusumla cok mutluyum,uykusuzluga bile alistim..42.haftanin son gününe kadar beklerim..
risk var,takipte olmak zorundasin denince ister istemez panik oluyorsun ve dogsada sag salim,rahatlasam diyorsun..
insallah sizler yasamazsiniz böyle beklemeyi,hakkaten cok stresli..

Topiğin bi türlü doğuramayanlarıyız biz cucum. Suni sancıdan hiç bahsetmediler, bende de hiç açılma yok, benim kuzenim suni sancıyla 2 günde doğurmuştu ama sürekli sancı çekmiyosun sanırım, korkma, inşallah zamanında gelir seninki de benimki de... aynen bi doğsun ısırıcam poposundan...
carfurda varmıdır acep ben de alayım hemen
özel canım, ama yine de tırsıyorum. Stres yaptıkça gelmiyo zaten sıpa...
Hakkında hayırlısı olsun inşallah, mühim olan bebeklerin iyiliği tabi gönül ister ki herşeyin doğalı olsun ama kısmette ne varsa o canım. Hiç sıkma canınııı

haklısın canım, zaten artık normal doğum takıntımı yendim, acil sezeryana alınmaktan tırsıyorum, bi de normal yapayım derken kendime yada bebeğime zarar vermekten. Off ne bileyim

denizim yaptim ama icemedim,midemi bulandiriyor tarcin
aman aman zaten ters etki ediyor bana denilen hersey:))
yürüyüs yapiyoruz,karlar eridi cünkü..

Yaa ayıp olacak ama son zamanlar bol bol ..... yapın eşinizle diyorlar, anladın sen onu

haklısın canım, zaten artık normal doğum takıntımı yendim, acil sezeryana alınmaktan tırsıyorum, bi de normal yapayım derken kendime yada bebeğime zarar vermekten. Off ne bileyim

Oyy ağlama yaa, herşey güzel olacaaaakkkk inşallaaahhh Doktorun ne sana ne de bebeğine zarar verecek bişey yapmaz rahat ol, artık az kaldı kavuşmaya

aynen öyleyiz valla normal dogum diye diyeee doguramadik :))saglikli olsunlar gec olsunlar ama risk kelimesi gecince insan telaslaniyor ister istemez..
anladim canim..sanci oldukca aciliyor demislerdi banada..bendede acilma yok ama yumusama var,bebek kanalda..
2 gün bana denilenin yaninda iyiymis canim yaa..4 günde sürebilir dedi doktor bana..sürekli ceksemde napiyim raziyim artik herseye...
hakkimizda hayirlisi olsun canimm
kasim anneleride ahududu cayindan cok bahsettiler,aldim ictim aksamlari ama oda bende etki etmedi..tarcininda kokusu cok agir geldi..hurmada hic etki etmedi,seker oldugu icin oglusun hosuna gitti:)) öyle yani...insallah sende etki ederler

heheh,evet ebede söylemisti ama bizden gecmis kücükprensim
ilac niyetine bile olsa bisiycikler olmaz

denizim yaptim ama icemedim,midemi bulandiriyor tarcin
aman aman zaten ters etki ediyor bana denilen hersey:))
yürüyüs yapiyoruz,karlar eridi cünkü..

En güzeli yürüyüş, gerçi son ayında halay çeken bile varmış doğurmak için

oyyy kaynaklamayın kızlar, bi biz doğuralım ayol...

Ya benim bebiş daha kanala bile girmemiş, o sebepten kaynak yapamam yani yoksa çok isterdim

oyyy biz onu da denedik gelmeyince gelmiyo sıpacık

Biişey sorucam, kondomla mı denediniz yoksa kondomsuz mu çünkü o erkeklerin vücut sıvısı da tetikliyormuş doğumu:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…