2010 Aralık Anneleri

Neyse cümlemize geçmiş olsun, inşallah ihtiyaç olmaz ama bizde belirledik yaşam üçgenimizieyvahedigeldismile

Saol tatlım, sen geldim ben gidiyorumm.. Uyuyabilirsem uyuyacağım, başıma ağrı girdii.
Hadi cümleten iyi geceler..

iyi geceler canım tatlı rüyalar hepinize bende yatayım artık geç olduu

herkese iyi gecelerr

meraba demeden daldım konuya.
cumartesi kontroldeydik, herşey yolunda şükür, bebiş daha dönmemiş, döner dedi doktorum. normal mi sezeyan mi istiyosun raporunu ona göre de veriyim dedi, 32. hafta raporunu, ben de ilki normaldi, bu kez de normal istiyorum dedim. inşallah herşey yolunda gider de ilki kadar rahat bi doğum yaparım diye dua ediyorum.

kucukprenscim kuveti ve banyo malzemelerinin tumunu
anne bebek diye bir magaza vardi maskoda ordan aldik
ben kuvete fazla para vermek istemedim cunku bebis 6 aylik olunca
normal kuvette kucakta yikamaya basliyosun
dolayisiyla kuvetide atacak yer ariyosun
25tl kuvet
sampuan ve losyon gibi guzellik urunlerinide sebamed aldim henimefendininbayanssulusmile
kova masrapa file falanda aldim
banyo malzemesi tamam yanifisfisfis

ben hiç bişey almadım, oğluşumun herşeyi kenarda kardeşini bekliyo. sadece park yatak alıcam, diğerini oğlum zıplaya zıplaya kullanılmayacak hale getirdi, kardeşine yenisi alıcaz. oda takımı almamıştım o zaman, park yatak almıştım, bi de yeğenimden mobilya gelmişti, biri odamızda yanımızda, diğeri de oturma odamdaydı. rahat olmuştu. oğlum 1,5 yaşındayken şu bilinen arabalı yatak ve tüm oda takımını aldık, 2 yaşında kendi odasında yatağında uyumaya başladı. bebek odası düşünmüyorum yine o yüzden, sonra uzun süre kullanacağı bi takım almak daha iyi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
kızlar facebooktagrup isteyen arkadaşlar için grubumuzu açmış bulunmaktayım
face hesabı olanlar grubumuza katılabilir. 2010 aralık anneleri bizim grubumuz

canım benide kabul eder misin lütfen? Bu arada gerçekten çok güzel düşünülmüş harika oldu..

günaydın kızlar hepinize iyi haftalar..
ben kotu bir hafta sonu geçirdim..ağlayarak geçti koca bir gun bide boşboş oturarak....
sabahdan eşimle tartıştık.küstüm onaaa :((...öğleden sonra akşam 10 kadar anasının evinde oturdu maç izledi.maç komasına girmedi ama.butun gunumu heba etti..ayyy parçalayasım geliyo adamı..saat 2 gibi annesinin evinin karşısında kiralık ev vardı ona bakmaya gittik.gidiş o gidiş işte akşam 10 du eve geldiğimde..bende dışarı cıkarız bişeyler bakarız diye dusunuyordum.konuyu acıyorum hemen hallederiz,onlar kolay iş dıyor.dedimki bana kalsa coktan almışdım alıcağımı da seninde zevkin olsun işin içinde dedim..daha hiç bişey almamışken koca bir evi taşımak kolaylarına geliyor...ben alıncaklardan bahsedince onlar alınır bişey değil oluyor..bir evi taşımak bayağı kulfet bana gore..ay neyse açıldıkca açılır bu konu..
bişey daha kızlar.eltimin çocuğuna aldığı seylerden gerekli olanları kullanırım dıye dusunuyordum.hala dusunuyorum.hani kaba eşyaları bir sene için almaya değmez diye dusunduğum seyler.ana kucağı mama sandalyesi, kanguru falan....masrafının yanı sıra bide onları sonradan saklaması sorun olur ve evde dokuntuyu hiç sevmem.onlara bakarım diye dusundum...ama onun okadar cok seyinin olduğunu bilmiyordum.çogunuda doğru duzgun kullanmamış...ben pek bişey yokdur sanıyordum...ama heves ettim şu şunu aldı bu bunu aldı dıye anlatmaya başlayınca kayınpederde sizin fazla masrafınız olmayacak deyince benim ampul yandı tabii...ben neden almim milletin enayisi ben miyim...ya benim gobeğim dışında bi yerim şişmediği için bunlar benim doğumun yaklastığına inanmıyolar herhalde.yada herkes eltimde kalanlarla idare ederim diye ses çıkarmıyor.benmi abartıyorum anlamadım ki..yani anlayacağınız eltimden alacaklarım konusundada kararsız kaldım.öfkeyle kalkıp zararla oturmak iistemiyorum...sizce napmalıyım?

günaydın kızlarr a.s. marmarada oturanlara çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın diyorum umarım herşey yolundadır biz gayet iyiyiz hafta sonu temizlik yaptık kızımla :nazar: ezocum yanlış anlama ama neden eltinin eskilerini kullanıyosunki seninde ilk çocuğun bence herşeyini al belki ikinciyide yaparsın :CüvCüv:

günaydın kızlarr a.s. marmarada oturanlara çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın diyorum umarım herşey yolundadır biz gayet iyiyiz hafta sonu temizlik yaptık kızımla :nazar: ezocum yanlış anlama ama neden eltinin eskilerini kullanıyosunki seninde ilk çocuğun bence herşeyini al belki ikinciyide yaparsın :CüvCüv:

bende unutmuşum tatlım evet herkese geçmiş olsun...
canım ben kaba eşyalar cok kullanılmayacaklar için oyle dusundum saklamaya yerimde yok cunku kiracıyım.sonrasını dusunduğum için.ama daha sonradan da pişman olmak istem,yorum..

ben kotu bir hafta sonu geçirdim..ağlayarak geçti koca bir gun bide boşboş oturarak....
sabahdan eşimle tartıştık.küstüm onaaa :((...öğleden sonra akşam 10 kadar anasının evinde oturdu maç izledi.maç komasına girmedi ama.butun gunumu heba etti..ayyy parçalayasım geliyo adamı..saat 2 gibi annesinin evinin karşısında kiralık ev vardı ona bakmaya gittik.gidiş o gidiş işte akşam 10 du eve geldiğimde..bende dışarı cıkarız bişeyler bakarız diye dusunuyordum.konuyu acıyorum hemen hallederiz,onlar kolay iş dıyor.dedimki bana kalsa coktan almışdım alıcağımı da seninde zevkin olsun işin içinde dedim..daha hiç bişey almamışken koca bir evi taşımak kolaylarına geliyor...ben alıncaklardan bahsedince onlar alınır bişey değil oluyor..bir evi taşımak bayağı kulfet bana gore..ay neyse açıldıkca açılır bu konu..
bişey daha kızlar.eltimin çocuğuna aldığı seylerden gerekli olanları kullanırım dıye dusunuyordum.hala dusunuyorum.hani kaba eşyaları bir sene için almaya değmez diye dusunduğum seyler.ana kucağı mama sandalyesi, kanguru falan....masrafının yanı sıra bide onları sonradan saklaması sorun olur ve evde dokuntuyu hiç sevmem.onlara bakarım diye dusundum...ama onun okadar cok seyinin olduğunu bilmiyordum.çogunuda doğru duzgun kullanmamış...ben pek bişey yokdur sanıyordum...ama heves ettim şu şunu aldı bu bunu aldı dıye anlatmaya başlayınca kayınpederde sizin fazla masrafınız olmayacak deyince benim ampul yandı tabii...ben neden almim milletin enayisi ben miyim...ya benim gobeğim dışında bi yerim şişmediği için bunlar benim doğumun yaklastığına inanmıyolar herhalde.yada herkes eltimde kalanlarla idare ederim diye ses çıkarmıyor.benmi abartıyorum anlamadım ki..yani anlayacağınız eltimden alacaklarım konusundada kararsız kaldım.öfkeyle kalkıp zararla oturmak iistemiyorum...sizce napmalıyım?

GÜNAYDIN HEPİNİZE
ezocum benim görüşüm ise bebişinin eşyalırını yeni alman eltininkini kullanma derim baksana eşinin ve ailesinin tavırlarına bugün bu konuyu önemsemeyen yarın kimbilir nelerden taviz vermeni beklicekler kendi düşüncelerinden aslaa ödün verme senin zararlı çıkacağın bi şey olmaz ilerde ikinci bebişine kullanırsın... canım kocişleride fazla takmamk lazım benimkide beni akşam ağlattı sinir şey

canım kocamın yada diğerlerinin bana onlardan bakarsın diy soylediği bişey yokdu.gecende ben dedim.sonradan kafam karıştı...ben bakalım kullanılacak bişey varsa alırım duruma gore eksikleri tamamlarım dedim..birazda şeyi dusundum sanırım musrufluk yapmadığımı gorsunler diye.ne bilim yaa..

canım kocamın yada diğerlerinin bana onlardan bakarsın diy soylediği bişey yokdu.gecende ben dedim.sonradan kafam karıştı...ben bakalım kullanılacak bişey varsa alırım duruma gore eksikleri tamamlarım dedim..birazda şeyi dusundum sanırım musrufluk yapmadığımı gorsunler diye.ne bilim yaa..

Bence bak eltinde hoşuna giden birşey olursa kullan...
Ama eğer kendin istiyorsan..
Bazı şeyler gerçekten çok az kullanılıyor...Eltinin nasıl biri olduğunuda bağlı bir durum tabi ki aran iyi ise kullan derim ben...
Eşin madem umursamıyor pek sen kendin hallet ben öyle yaptım eşimin fırsatı yok ve beni sallıyordu hallederiz diye...Onun zevki olmasın boşver kendin hallet canım...

bende senin gibi bir git geldeydim. ama sonra karar verdim, ablamın görümcemin az kullanılmışlarını alacağım, gereksiz masraf yapmayacağım, ama kendimin sıfır aldıklarını da en kalitelisinden alacağım. mesela ablamın park yatağını, görümcemin mamasandalyesi vs. alacağım onlardan , ama onlardan almayacağım bir bebek arabasını mesela en kalitelisinden alacağım, paradan kaçınmayacağım. yada ne bileyim bir kaç yıl sonra bebeğime şöyle kaliteli bir oda takımı almayı düşünüyorum.
bir kaç ay kullanılacak şeylere o kadar para vermek bence de gereksiz, bunun yerine uzunvadede kullanılacakları kaliteli almak daha mantıklı gibi geliyor bana.
milletin ne dediğini de çok takma, ağzı olan konuşuyor,...

meraba demeden daldım konuya.
cumartesi kontroldeydik, herşey yolunda şükür, bebiş daha dönmemiş, döner dedi doktorum. normal mi sezeyan mi istiyosun raporunu ona göre de veriyim dedi, 32. hafta raporunu, ben de ilki normaldi, bu kez de normal istiyorum dedim. inşallah herşey yolunda gider de ilki kadar rahat bi doğum yaparım diye dua ediyorum.

Maşallah bebeğine, doktorum bana şimdi doğum kanalına girmemiş ama dönmüş dedi. Ama yine dönebilirmiş mühim olan son hafta dönmesiymiş. İnşallah hepimiz için herşey yolunda gider:Saruboceq:

kucukprenscim kuveti ve banyo malzemelerinin tumunu
anne bebek diye bir magaza vardi maskoda ordan aldik
ben kuvete fazla para vermek istemedim cunku bebis 6 aylik olunca
normal kuvette kucakta yikamaya basliyosun
dolayisiyla kuvetide atacak yer ariyosun
25tl kuvet
sampuan ve losyon gibi guzellik urunlerinide sebamed aldim henimefendininbayanssulusmile
kova masrapa file falanda aldim
banyo malzemesi tamam yanifisfisfis

Aynen bende küveti ucuz yollu bişey alacağım, zaten 2009 anneleride öyle tavsiye etmişler:lepi: Ayy minik prenses bıcı bıcı yıkansın tertemiz olsun misler gibi koksunnnnopuyorumnanaktan

ben hiç bişey almadım, oğluşumun herşeyi kenarda kardeşini bekliyo. sadece park yatak alıcam, diğerini oğlum zıplaya zıplaya kullanılmayacak hale getirdi, kardeşine yenisi alıcaz. oda takımı almamıştım o zaman, park yatak almıştım, bi de yeğenimden mobilya gelmişti, biri odamızda yanımızda, diğeri de oturma odamdaydı. rahat olmuştu. oğlum 1,5 yaşındayken şu bilinen arabalı yatak ve tüm oda takımını aldık, 2 yaşında kendi odasında yatağında uyumaya başladı. bebek odası düşünmüyorum yine o yüzden, sonra uzun süre kullanacağı bi takım almak daha iyi diye düşünüyorum.

Bizde büyüyen yataklı bebek odası aldık, ilkokula gidene kadar kullanabilir. O zaman heves ederse çocuk odası da alabiliriz hem değerini anlar diye düşündük. eşyalarını koyacak mobilyan varsa park yatak güzel tabi ki.

Şair demiş ya, beni bu güzel havalar mahvetti diye. Bizi de bu hamilelik mahvetti. Canım ben şahsen sevmediğim insanların eşyalarını kullanmak istemem, ablamdan alacağım yeğenimin bazı eşyalarını ama görümcemden hayatta almam mesela. Eğer kullanırken sinir olacaksan alma, yok ben rahat ederim dersen tabi ki almak daha mantıklı yeniden masraf olmaz.

güsel anneler hepinize günaydınlar gece 3.30 kalktım yine 5.00 kadar oturdum baktım hepiciğiniz uyuyorsunuz kimsecikler yoktu :)))

ezocum hiç keyfini kaçırma eşin muhtemelen taşınma işi olduğundan önceliği ona veriyordur eğer senin alıverişine kimse karışmıyorsa yavaş yavaş başla sen derim, çünkü benim eşimde alınanlara bayıla bayıla bakıyor ama iş alma olunca ya uğraştırma şimdi beni diyor ....eltinin eşyalarına gelince neyi var neyi yoksa toplayıp evini doldurma ama bak çok hoşuna giden yeni bi iki parça bişeyi almanda ben sakınca görmüyorum açıkcası hem böylece tuttumluda görünmüş olursun diğer ihtiyaçlarınıda kafana göre kendin alırsın ... evi doldurma konusunda bende senin gibi düşünüyorum canımcım konu masrafda değil çoğu 6 ay 1 sene kullanılacak şeylerin evde nerede tıkıştırıcas .. fakat bizim bebiş kısmet olursa iki sülele içinde nerdeyse son 20 yılın ilk bebeği kimsenin bişeysi kalmamış yani kaydirigubbakcemile3

nerdilcim ben boynerde falan lierac sordum benimki bitmek uzerede
fiyati 71di simdi strawberryden baktim 47tl
hemen siparis verdim haberin olsun

evet bende onu kullanıyorum ve çok güzel inşş sorun olmaz kızlar ben onu 4 aylıkken aldım ve fiyatını 90 ytl almıştım eczanedern ne kadar fark varrr

hanimlar ben 2009 aralik annesiyim siiizlere bir sorum olacak 32 haftalik bir arkassimin az az su gibi renksiz camasirini islatan akntisi gelmis oda aralik annesi olacak bende oyle biseyler olmamisti sizlerde oyle olan varmi bugunde biraz fzla gelmis carsafa cikmis yani neden bilgisi olan varsa yazabilirmi nette aratirdim bisy bulamadim

bence bu sorunun cevabı internette araştırılmayacak kadar ciddi.
bence derhal doktoruna gitsin.

Günaydın benim en güzel aralık ayının en güzel anneleri :)))

Ah ezo'cum ya sen teklif etmiştin dimi eltine kullanırım diye boşver ne gerek var.
Seninde ilk bebeğin boşver masraf olsun alacağın şeyler en fazla ne tutabilir ki
Kendin hevesini al sonra pişman olursun.
Hee bide yüzüne vurabilirler yarın öbür gün boşver cnm ya kendi emeklerinle birşey yaptın mı daha çok kıymetini biliyorsun. Ayrıca o kocişinide kafana takma bizim kide bu haftalara kadar aynıydı alırız alırız diyordu şimdi kendi heveslendi. Zamana bırak cnm benim gerçi bizim veletler erken gelirse naparız bilmem ama bilmiyorumkismile
Hayırlısı be gülüm üzme kendini :teselli:

Back
X