2010 Aralik Annelerinin Dogum Hikayeleri

gülben,
çok benzermiş yaşadıklarımız.. operasyon sırasındakiler bile :)) bir aritmi teşhisi hariç sezaryen nedenlerimiz aynı.. neyse şu an ikinizde iyisiniz çok şükür.. geçmiş olsun ve de hayırlı olsun yeniden

çok saol canım benim...çok şükür sağlıklıyız...Rabbim senin de benimde tüm annelerinde bebeğini korusun...

ucurum cnm sıkıntılı günlerin ardndan çok şükür ki minik oğluşunu kucağına alabilmişsin.
Rabbim sağlıklı sıhhatli analı babalı uzun ömürler versin inş

6 aralık sabahı doktor teyzemizi ziyarete gittiğimizde suyumun azalmaya başladığını ve bir hafta sonraki kontrole hazırlıklı gelmemi istedi...

13 aralık pazartesi günü saat 8.30da kontrole gittik ultrasonda suyumuzun seviyesinde biraz daha azalma olduğunu söyledi , normal doğum istediğimi biliyodu ve sonuna kadar normal doğumu deneyecez diyodu doktorum ama o gün karnımın geniş kalçamın ve çatımın dar olduğunu ayrıca benim çok nazlı olduğumu ve bu sancıları kaldıramayacağımı söyledi... böylelikle sezeryana karar kıldık yatışım yapıldı odama çıktık ve hazırlıklar başladı doğum için çok korkuyodum ağlamaktan gözlerim şişmişti... saat 11.25te odaya gelip büyük anın gldiğini söylediler tabi benim musluklar iyice açıldı... amaliyathane kapısında annemle eşime dönüp sizleri çok seviyorum diyip girdim içeri, önce anastezi uzmanımla görüştüm ve spinal anastezi istediğimi söyledim sen için rahat tut gerisini bana bırak dedi... (mükemmel bir anastezi uzmanım vardı) ameliyathaneye tırsa tırsa girdim allahım ne kadar soğuktu ömrüm boyunca o kadar üşümemiştim... anastezim yapıldı ve masaya yattım herşey ayarlandı ben sözde doktorumu bekliyorum ameliyathane ekibine doktorumu sorduğumda doktorum kafasını uzatıp nidacım ben burdayım bebeğin doğdu bile dedi(11.45'te)... şok olmuştum hiçbişey hissetmedim... bebeğimin ağlamasını ben duyamadım nedense ama annemler dışarıdan duymuşlar meğerse benim cadı kızım doğar doğmaz ağlamamış doktorumun çocuk doktoruna haber göndermesiyle anladımm sonra doktorum sakın panik yapma bebeğin çok iyi şimdi yanına geliyo dedi... kızımı getirdiler allahım ne tatlı bişeydi o kucağıma verdiler o anki duygularımın tarifi olamaz mükemmel bir duyguydu... kızımı aldılar sonra benden hazırlayıp babasına vermişler... ben biraz uyandırma bölümünde kaldım ve odama gitme vakti geldi ağlaya ağlaya girdiğim ameliyathaneden gülücükler dağıtarak el sallayarak çıktım... prensesim elif nisanım odada beni bekliyodu... iyi ki geldin dünyaya kızım... iyi ki bizimlesin minik prensesim...

allahım herkese rahat ve sağlıklı doğum nasip etsinn

Nihayet doğum hikayemizi yazma zamanı, kızım uyumayınca bu gece nöbetteyiz, fırsat bu fırsat

Aslında hep normal doğum istemiştim, hatta normal doğuracağımdan o kadar emindim ki,37.haftadan sonra sürekli tetikteydim. Gece sancılarım başlayacak, ben duş alıcam, eşimi uyandırıcam, sancılar sıklaşınca hastaneye gidicez, sabah da kızımı kollarıma alacaktım, herşeyi çok güzel planlamıştım lakin benim inatçı kızım bi türlü gelmek bilmedi,38 olduk,39 olduk, 40 olduk,ama en ufak bi belirti yok, NST lerde hep 100 lük sancılar çıkmasına rağmen hiç ağrım da yoktu, 38.haftadan itibaren yapılan çatı muayenelerinde açılmam da yoktu..İyice stres olmuştum, hele de 40 ı geçtikten sonra iyice tırsmaya başladım. Çünkü 40.hafta kontrolümüzde bebek 3700gr çıkmıştı, doktor çatım konusunda çok açık konuşmadı ama sürekli normali deniycez olmazsa acil sezeryana alırız dedi durdu o gün, ilk sezeryan fikriyle o gün tanıştım, hayatımda en çok kortuğum şeydi ve başıma gelmek üzereydi. Normal doğum videosu da sezeryan videosuda izlemiştim ve kesinlikle normal istiyodum. Sonra doktorum bazı risklerden bahsetti, 40.haftayı doldurduktan sonraki her gün bebek için dezavantaj dedi, kalbi durabilir ama bu ihtimal düşük dedi, bunu duymak bile çok ürkütücüydü. 3 gün sonra NST ye çağırdı ama o 3 gün nasıl geçti bi ben biliyorum, doğumu tetikleyecek hertürlü yöntemi denedik bu esnada ama tık yok. Sezeryan fikrine kendimi alıştırmaya çalıştım, ve kendimce bi karara vardım, salı gününe kadar olmazsa o gün sezeryana almasını isteyecektim doktorumdan, pazartesi NST ye girdim, yine aynı sancılar ama ağrım yok, sonra ebeler açıklığıma bakmak istediler, ilk kez doğumhaneye girdim, o çatala oturdum ve o an içgüdüsel olarak orada doğum yapamayacağımı düşündüm, çok sevimli de gelmemişti zaten. Her iki ebe de muayene etti, yüzlerini buruşturdular, "Esra normal doğumda zorlanabilirsin" dediler ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü, çatım bebeğe göre dardı ve bebek en az 3500gr dı. Sonra doktorumun yanına gittim, o da muayene etti, aynı şeyleri söyledi. Ben de sezeryan kararımı söyledim. O zaman 2 gün daha bekleyelim dedi, çarşambaya kadar geldi geldi, gelmezse sezeryan olacaktım, ama bu arada da ya normal gelmeye karar verirse ve doğuramazsam, oksijensiz kalırsa, bebeğe zarar verirsem, bana bişey olursa fikirleri döndü durdu kafamda. Veee Salı gecesi moral olsun diye annemler de bize geldi, kv ler zaten bizde, ablamlar. Gayet sakin bi geceydi, ertesi gün olacakları hiç düşünmedim, gece duşumu aldım, sabah erken kalkıp saçlarımı fönledim ama gereksizmiş doğumdan sonraki gece çok terledim ve mahvoldu saçlarım Saat 10da hastanedeydik, tekrar muayene, açıklık yine yok, bu sefer sancı da yok, beni hazırlamaya başladılar, saat 11 de ameliyata girmek için hazırdım, sonda takıldı, önlük giydirildi, beklemedeyiz, ameliyathane boşalır boşalmaz alıcaklar ama 12den önce boşalma ihtimali yok, en kötüsü bu bekleme süreciydi, herkes beni sakinleştirmeye çalışıyo ama zaten çok sakin görünüyorum, saat yaklaştıkça stres artıyo. Sat 2 oldu , eşim ben bi sigara içip geleyim dedi, aşağı indi, arkasından hasta bakıcılar hadi gidiyoruz dediler, çok kötü oldum, eşim elimi tutmadan mı gidecektim doğuma Hemen aradılar annemler eşimi, beni sedyeye aldılar, bizimkiler biraz bekleyin eşi geliyo dediler, içimden saydırıyorum tabi eşime, beklerken babam geldi, alnımdan öptü, korkma kızım dedi, o an film koptu zaten bende, hem eşime kızgınlığımdan hem babama düşkünlüğümden başladım ağlamaya, sonra bi baktım herkes ağlıyo,beni asonsöre doğru götürmeye başladılar, sürekli eşimi soruyorum nerde diye, koca kafalı çiçek yaptırmaya gitmiş, çok lazım gibi o an Geldi elimi tuttu, öptü, gülümsemeye çalıştı ama o da çok tedirgindi, sonra el salladım bindik asansöre. Yukarı çıktık, sandığım kadar soğum bi yer değildi yada ben bütün hissiyatımı kaybetmiştim. Kendimi robot gibi hissediyodum, ne derlerse sadece onu yapıyorum, hiç konuşmuyorum. Spinal için iğne yapıldı, masaya yatırdılar, ayağını kaldır dediler, çok ağırlaşmışlardı, azıcık kaldırabildim, müthiş bi sıcaklık yayıldı, sonra yeşil örtüler, damar yolu açılımı filan... Ve doktorumu gördüm, başlıyorum, beni hissedeceksin ama acı duymuycaksın merak etme dedi, ben hissetmedim bile 5 dk bile geçmeden doktorum gel bakalım buraya dediğini duydum, sonra başımdaki hemşire bebeğin doğdu dedi, ve bi ağlama sesi, Allahım ne kadar güzel bi sesti o, çok ağladı yavrum, doktorum çok cadı olacak bu kız dedi, bebeğini birazdan sana gösterecekler dedi, ve meleğimi yanıma getirdiler, yeşil örtüye sarılı kıpkırmızı suratlı cin cin bakan dünyanın en güzel bebeği, sadece çok güzel diyebildim, yanıma gelince sustu, annesini istiyomuş dediler, çok hoşuma gitti, o benimdi ve anne olmuştum.... Sonra bebeği götürdüler, midem bulandığı için bi ilaç yaptılar, sonra uyku bastırdı, başımdaki kız uykum var dedi, sen uyuyabilirsin dedi, o ara şekerlemişim İşlem bitip odamın kapısın ageldiğimde ilk annemi gördüm, gözleri parlıyodu, gördünmü bebeğini içerde dedi, gördüm dedim, çok yorgundum, her tarafım şişti, ama artık ANNEydim.....

bu doğum hikayelerini okumamak lazım yaaa..
salya sümük oldum yine..

nida ve esra allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrularınızı.
hepimizde aynı heyecan hep aynı yerde, yavrularımızın doğup da yanımıza
geldikleri an...
yok öyle bir an daha ya...
allah yavrularımızı nazardan saklasın.

Son düzenleme:

çok saol amin canım hepimizin...

oğlumun doğum hikayesi ...

her gün ağlayarak okuduğum doğum hikayelerine birgün benimkinin ekleneceğine hiç inanmamıştım ...hamileliğim boyunca tüm arkadaşlarla birlikte haftalarımı geçirdim.ve şimdi oğlum yanımda 

evliliğimizin 4. yılında yeni yıla girerken eşimle aynı anda 2010 ‘un bize bir bebek getirmesini dilemiştik.4 yılda bebek konusunda yaşadığımız kötü deneyimler yüzünden artık bu dilekten bile korkar olmuştuk .ilk bebeğimizi 5 aylıkken sağlık sorunları yüzünden doğurmak zorunda kaldım.ikinci bebeğimizde 8 haftalıkken karnımda ölmüştü.artık 3. bebeği istiyor ama onu da her an kaybedebilceğimi düşünüyordum .yeni bir başlangıç istediğimizde tedirgindik ama sana hamile olduğumu öğrenince yine aynı umutlar içime doldu

.ilk ayların mide bulantılı halsiz yorgun geçti.sonra amniyosentezin ...güzel sonuçlar ...doktorun herşey yolunda dese de ümitsizlik öyle içimde yer etmiş ki ben hep bişeyler aradım senle ilgili ama yoktu işte sen geliyordun güçlü sapasağlam geliyordun .işim beni biraz yorsa da sabretmem gerekiyordu ve sabrettim .sana hamileyken senle değil hep kendimle ilgili hastalıklar karşıma çıktı .bedenim sanki bana bebeğin iyi hadi sen de buna inan dercesine bana bişeyler gösteriyordu.son aylar senin ultrason fotoğraflarını sevmeler benim için ne de uzun bir zamandı .hani derler ya hemen geçti anlamadık diye ben hergünü anladım .seni artık kucağıma almak için sabırsızlanıyordum .ağrılarım sancılarım artmıştı .içimden bi ses hep –hadi yap bir süpriz oğlum –diyordu sana ama sen hep sakindin .annen senden daha bebekti .
doktorun 2 ay öncesinden 14 aralık dedi doğumuna .hadi canım dedim o güne kadar neler olur belki Tuna gelir dedim ama diyorum ya sen sakin sakin bekledin gününü....veee geçmek bilmez son günlerrr şafak saydık hergün babanla ...şafak 7-6-5-4 derken 13 aralıkta teyzen annnannen bize geldiler birlikte yatağını hazırladık .eşyalarını gözden geçirdik gecesinde ise sadece 2 saat uyuyarak babanla sabahı bulduk .sabah 6:30 da evden çıktık .hava tam istediğim gibi karanlık ve karla karışık yağmurluydu .böyle bir günde doğduğun için inan çok şansılısın .annen ağustos doğumlu ve bundan hiç memnun değil .:))hastaneye geldik sabah 07:15 ‘te .beni hazırladılar ve ameliyathane kapısındayım .o an hiçbişey düşünemedim .sadece endişeliydim .neler olucak nasıl olucak sen sağlıkla gelecekmisin işte tüm bu soruların tedirginliği aklımdaydı .işte belkide normal doğsaydın bir sancıyla tüm bu korkuları unutabilirdim ama sen iri bir bebektin doktorun normal doğumun beni zorlayacağını ve önceki kayıplardan dolayıda planlı olmak istediğini söylemişti.veee işte ameliyat masası –epidural iğnesi uyuşma derken birden karnımdaki o büyük sarsıntıdan sonra o müthiş sesin ...nasıl güzel bir sesti Tuna yaaaa anlatamam oğlum ...o ses bana senin gerçekliğini anlattı .bunca ay seni de nasıl olsa kayberim diye konuşmadan ,sağlığına hep şüpheyle yaklaşırken birden o ses bana senin ne kadar gerçek ve ne muhteşem olduğunu anlattı .ilk kontrollerin yapılırken sabrım hiç kalmamıştı seni görmek için ...derken işte sen yanımdasın öyle güzel öyle masum ve öyle şaşkın ...sana bakarken bakaerken uyumuşum bebeğim .gözümü açtığımda dikişlerim sanırım yapılıyordu .odamıza geldim sen benden önce çıkmıştın bile oraya ...işte böyle geldin aramıza oğlum .bunları yazarken sen 10 günlüksün .sarılık oldun ve hastanede yatıyoruz. Gözündeki maskeye kıza kıza zaman geçiriyoruz seninle ...
sen güçlü bir bebeksin bunu da atlatıp güzel günler göreceğiz bitanem ...

seni tarifsiz seven annen ...23-12-2011

aynen bende herkesinkine ağlıyorum, deli miyim neyim Güzel temennilerin için sağol canım, Allah bütün bebişleri korusun, sağlık sıhat versin...

Allahım bütün bebeklere sağlık versin......
Bende ağlamaktan helak oluyorum okurken, gözlerim şişti yine allahım benimki nasıl olacak acaba diye düşünüyorum sürekli.. hayırlısıyla bizde bi alabilsek ARDA mı kucağımıza...

merhaba aralık anneleri uzun bir aradan sonra nete girebildim çok şükür..benim doğum hikayem benim için zor ve acı vericiydi ama herşeye değermiş bütün acılar bitti o minik eller,cennet koku acıları alıp götürüyomuş..

41.haftaya girmiştik,oğluşun gelmeye niyeti yoktu nst de sancılar gözüküyodu ama ne açıklık vardı nede ağrı..doktorum 3-4 gün daha bekleyelim olmazsa suni sancı verelim demişti..bende eşimde illaki normal olsun demiştik..zor olucanı bilseydim o kadar ısrarcı olmazdım valla :)) 10 aralık cuma günü sabah hastaneye yatış yapıldı..bende heyecan filan yoktu ama hep ben normal doğuramam diye içimden geçiyodu nedense..doğumhane kapısına gelince korku başlamıştı annem eşim kayınvalidem vardı..eşimden ayrılmakta koymuştu...saat 8.30du..
ilk önce açılma varmı diye baktı ebe 2 cm açılma vardı..üstümü çıkardım o garip şeyi giydim..lavman yapıldı..bundan tırsıyodum ama bişey anlamadım ebe ve hasta bakıcım çok iyilerdi..tuvalete gittim geldim iki kez..sonra doktorum geldi o da baktı ve sancı verilmesini söyledi..ilk başlarda hiçbişey hissetmedim..daha sonra bebişimin kalp atışları yavaşladı sancıyı kestiler..tekrar verildi..suyumu patlattılar her dokuşlarında acı hissediyodum artık..yanımdada biri vardı onun iniltileri beni iyice korkutmaya başladı..su gidince ağrılar dayanılmaz hal almıştı..saatler geçiyodu öğlen oldu ikindi oldu hala çekiyodum..o ağrı aralarında uyukladım bide..ebe ve doktorum her gelişinde açılmaya bakıyolardı artık ikindiden sonra iyice şiddetlendi 7 cm olmuştu..ebeler nöbet değişiyolardı başka bir ebe geldi beni hemen doğumhaneye aldı yanımda yatan diğer kişi benden önceydi halbuki...ben afallamış,sancılı,şaşkındım herşey karmakarışıktı...ıkın diyolardı ıkınıyodum ama olmuyodu olan gücümle bağırıyodum ağlıyodum..bir ara artık ben yapamıycam dedim..yaparsın hadi diye bana cesaret veriyolardı..çok zordu benim için dayanılmazdı sonra Rabbimin yardımıyla ıkınma gelince herşey bitivermişti..nasıl bir rahatlama o Allahım..bebeğimi aradı hemen gözlerim..küçücük bişeydi 3450 grdı..sonra sesini duydum..gözlerimi ayaırmadan baktım ona..tarttılar,giydirdiler sarıp sarmaladılar... 8 saat süren zorlu yolculuk bitmişti...sonra onu annemlere verdiler benim dikişlerim vardı biraz daha kaldım ben..o dikişler ağrının yanında hiç kaldı..acı hissetmedim ama dikildiğini hissettim..anna olmak zormuş,anne olunca anladım:))Rabbime şükür kurtulduk..normal yapamam derken oldu bitti..şimdi 18 günlüğüz..Allah doğm yapacaklara yardım etsin

Son düzenleme:
Minik melegim 40 hafta 2 günlük olmuştu ayın 22 sinde dogmazsa gel demişti doktorum
gittim nst de sancı çıktı bebegim iri olacagını ve sezeryanla alınacagını söyleyip yatış yapıldı :18:
gel gör ki herşeyin normal oldugunu normal dogum yapabilirsin dedi nöbetçi hekim 2 gün bekledik
herşey normal giderken son anda bebegimin kalp atışları yavaşladı diye alındım sezeryana
cok şükür ki ikimizde saglıcakla atlattık minik melegimle kavuştuk sonunda
ayın 23 akşamı saat 19.20 de dogdu melegim şükürler olsun verene
3.400 gr 50 cm dogdu nehirim
Allah herkese yaşatsın bu duyguyu inş tüm dogum yapanlarında yardımcısı olsun

evleneli henüz 1 yıl bile olmamıştı bebek kararı aldık. çok mu erken diye düşünürken çift çizgiyi gördük. o andan itibaren aslında çok geç kaldığımızı anladım. o kadar hazırmışım ki onun gelişine... insanın içinde minik bir insanın büyümesi gerçekten büyülü birşey ilk aylarda mercimeğim diye seviyordum onu sonra minik bir kız olduğunu öğrendik. odası eşyaları adı herşey çok özel olmalıydı. ona bir şey olacak korkusu acayip birşeydi. hamileliğim hiç sorunsuz geçti midemi bulandırmak şöyle dursun bi of dedirtmedi minik kızım 36. haftaya girdiğimizde doktorum nasıl doğum istediğimi sordu. normal doğumdan çok korkuyordum çünkü öğrencilerimden biri normal doğumda yapılan bir hata yüzünden bacaklarını kullanamıyor. bu korkuyla spinal sezaryane karar verdik. 38. haftamızın son günü 20 aralıkta (eşimle benim sözlendiğimiz tarih) minik kızımız kucağımızda olacaktı. 19 aralık gecesi inanılmaz hareketliydi sabahı beklemeden gece gelecek diye düşündüm. ertesi sabah hastaneye tam ekip gittik annem eşim kv herkes çok heyecanlıydı ben bir o kadar sakin doktoruma çok güveniyordum. ameliyat hazırlıklarımız yapıldı. sonda poşetim elimde diğer elimde serumum ameliyathaneye yürüyerek gittim. asansöre binerken en son eşim beni öptü ve uğurladı sadece o an aklımdan bana birşey olursa minik kızıma iyi bak demek geldi ama diyemedim üzülmesin diye. buruk bir heyecan vardı ameliyathaneye gittiğimde anestezi uzmanı beni bekliyordu. sedyeye oturtup omuzlarımı düşürmemi istedi o an içimden dedimki baaşlıyoruz allahım kızımla beni koru sana emanetiz iğne yapıldı hiç bir şey anlamadım bacaklarıma bir sıcaklık yayıldı hızlı bir şekilde yatırdılar beni örtüler örtüldü bana anestezi uzmanı hazırlık yapıyorlar dedi meğerse ameliyat başlamış çünkü hemen ardından bebek gelmesi için bastıracaklar korkma dedi sabırsızlıkla o güzel sesi bekledim ağlama sesini duyduğumda dünyam değişti o kadar güzel bir ses hiç duymamıştım ömrümde onun sesini dinlerken 5 dakika geçmiş ve giydirmişler anlamadım bile getirdiler öpmem için bana uzattılar o kadar güzel o kadar minikti ki anlatamam kahkaha atıp ben seni yerim dediğimi hatırlıyorum. sonra bebeğimi baabasına götürdüler. o andan itibaren sabırsız dakikalar geçmek bilmedi zaman sanki alt tarafı 25 dakika daha kalmışım bebeğimden sonra ama bir an önce bebeğimin eşimin yanına gitmek istiyordum. hiç sakinleştirici yapmadıkları için ameliyathaneden çıkar çıkmaz hemen odama götürdüler asansörden indirirlerken eşimi kapıda gördüm beni asansör kapısında bekliyordu nasıl kızımız diye sordum hemen çok mutlu görünüyordu. ben çıkınca ve iyi olduğumu görünce de mutluluk gözyaşları dökmeye başladı ilk defa onu o zaman gördüm ağlarken ve dedim ki içimden yine bu dünyaya gelsem yine onunla evlenirim kızımız 3180 gram 49 cm boy doğdu ve çok şükür sağlıklı doktorumla dooğum sonrası konuştuğumuzda kordonun boynuna 3 kere dolandığını söyledi istesemde normal doğum yapamazmışım isabetli bir karar vermişsin dedi
veeeeeee
gerçekten hayatta hiç bir şeye benzemiyormuş evlat kokusu insan gerçekten herşeyden vazgeçebilirmiş. bunu çok iyi anladım ve anneler gerçekten kutsal varlıklarmış annemin değerini her zaman bilmeye çalıştım ama bu güne kadar ödeyememmişim hakkını.
ve çekik gözlü güzel DERİN'im japon çekirdeğim seni çoooookkkkk seviyorum dünyam benim
Allah isteyen herkese bu duyguyu çok bekletmeden yaşatsın inşallah :)

canım ne güzel anlatmışsın, Allah bebeğinizi size bağışlasın, hayırlı evlat olsun, sağlıklı sıhatli uzun bi ömrü olsun inşallah...

okuduğum en güzel (her ne kadar üzücü olsa da) doğum hikayesiydi bebeğinin ağzından dinlemek beni çok duygulandırdı şu anda gözlerimden akan yaşlardan klavyeyi bile doğru dürüst göremiyorum .allah sana ve bebeğine ömür boyu sağlık versin. allah şifa nasip etsin. hatırladıkça dualarımda hep olacaksın. kelimeler yetersiz derler öyle bi yerde hissettim kendimi...

selammm kızlar sıra geldı benım dogum hıkayemı yazmama umarım oglum ızın verır de tamamlayabılırım.

oncelıkle sunu soylıyım burdan okudugum ve aglayarak tamamladıgım o kadar cok dogum hıkayesı varkı allah herkesın bebısını bagıslasın saglık huzur versınnn...

eveeett baslıyorummm..

18.12.2010 bızım 39+0 da doktorumuzla kontrolumuz vardı. 38. haftadayken doktorumuz haftaya kadar gelmezse planlı bır dogum dusunuruz demıstı ve ben son 1 haftayı her an geldı gelcek dıe tırsarak gecırmıstım.bu arada hafta ıcı esıme her bı sıkayetımden bahsettıgımde bana sankı ıcıne dogmus gıbı yok yok daaha erken cmt ne daha cok var dıodu.sankı ogun dogurcagımı bıllıodu bende acıkcası kızıyordum doktor ona bısı soyledı o bana mı soylemıyor dıe (sezeryana alırız fılan mı dedı dıe korkuyordum cunku benım amelıyat fobım var )

neyse geldı cattı cmt gunu kontrol sabah 10.30 da sabah kalktım banyo yapcam hazırlancam dıe planlarken lavaboya bır gıttım sular kesıkkk ınanmıyorum nasılll banyo yapcammm.. pıs psaklı doktorada gıdemem her neyse damacanadan su ısıttık ben banyo yaptım ama kendımı hıc temız hıssetmıyorum. neyse hastaneye gıttık doktor ultrasondan baktı bebıs sadece 35 gr almıs gozukuor bole olunca aklımdan dıyorum bu adam kesın alalım dıcek kılo almıor dıe vs . neyse bıde vagınal bakalım dedı . vee baktı oh oh oh sen 3 cm acılmıssın bugun senı gondermeyelım gondersek bıle aksama gelırsın dedı. neyse ben tabı sok sok . ben eve gıdıp gelsem dıyorum aklımda banyo var resmen.. adam benı gondermedı esın gıtse gelse olurmu dedı. sonra dısarı cıktık esıme bebıs gelıo dedımmm yuzunde pıs bır gulumseme ben bılıyrdum zaten bugun gelıcek dedı...

o arada dktor geldı yanımıza bız yatısınızı yapalım bebıs gelıo dedı. sonra esıml yukarı cıktık yatıs ıslemlerını yaptık. bu arada doktor bı ılac koymustu ben yukarı cıkar cıkmaz belım ınanılmaz agrımaya basladı kı ozamana kadar yoktu hıc agrımmm.. nts ye bagladılar nts de kasılmalar o kadar cokkı.
o arada odamız hazırlandı odamıza gectık bel agrılarım gıtgıde artıyor doktor gelıor ıkıde bır acılma varmı dıe bakıor neyse saat 2 de ben epıdural aldım ve artık hıssetmemeye basladım agrılarımı . sonrakı kontrolde acılmalar yetersız olunca sunı sancı verdıler ve agrılarım arttı. allahtan epıdural dıe bısı ıcat edılmıs yoksa normal doguma katlanılırmıydı bılmem valla..

aksama dogururum dıe beklıyorum ama saatler gecmek bılmıyr . bu arada bıde suyumu patlattı doktor bu sanırım epıduralden onceydı :) (suursuzca hatırlamıyorum)
neyse uzatmıyım saat 18.00 de doktor en son acılmamın 9 cm oldugunu ve dogumun yaklastıgını soyledı 15 dk daha duralım snra alalım doguma dedı. korıdorda esımle elele yuruyoruz ha bıre. en son ARTık sancılarım arttı ve buyuk wcm gelmıs gıbı hıseetmeye basladım yuruyerek dogumhaneye gırdım esımle elele bu arada doktorumuz geldı ve ısterse esımınde doguma gırebılecegını soyledı. ama benım esım ıgneden korkan bır tıp ve kan gormeye asla dayanamaz o yuzden de hep ben asla doguma gırmem derdı. ben ona karısmıcamı soyledım cunku ıcerde benı daha cok korktcagından korkuodum . aradan zaman gectı bırde ne goreyım esım basında bone uzerınde onlukle ıcerı gırıverdı. o an cok sevındım cunku hıc beklemıyordum boyle bırseyı. herneyse dogum basladı ve allaha bınlerce sukurkı oglumuzu aldık kucagımıza. doguma gelınce bekledıgımden kolay oldu ve dıkıslerımden dolayı cokta sıkıntı cekmedım. 18.56 da kavustuk melegımıze. 2940 gram ve 50 cm (ve sımdı mızıldanıyor yanımda ). gece 11 de ben ayaklandım ve gecede kendı ıhtıyaclarımı hep karsılayabıldım. ertesı gunde taburcu olduk zaten.eger ben sezeryan olsaydım emınım bu kadar sakın olmıcaktım cunku amelıyattan acayıp korkuyorum.bu arada doktorum da benımle gurur duyuyomus yada bana gaz verdı bız buurda ne maymunluklar yapıoruz mılletı dogurtcaz dıe sen cok sakınsın masallah 9 cm e kadar hıc sesın cıkmadı dedı. ya cıksa ne olcak yıne ben cekcem o acıyı ...

bebısım dogar dogmaz gozume oyle kucuk gozuktukı dedım mınnacık bu 2 kg ancadır dıe. bebısım dogar dgmaz doktrorun orada duran bır aletını kavradı ellerıyle hepımız sasırıp kaldık sonra aldılar elınden oglum doktor mu olcak nedır :)sonra tartı temızlık derken ben oglumu seyrettım o kadar cok agladıkı anlatamam benı odama goturduklerınde ala ıcerden seslerı gelıodu . dısarda benı bekleyenler ve ben kendımle gurur duyuyordum cok sukur bıttı dıe ... sonra canım oglum gıyınmıs halde geldı mınnacık kırmızı yuzluu ve cın gıbı gozlerıyle bana bakıyordu canım oglum melegım benımm...

cok sukurkı hastanemden ve doktorumdan cok memnun kaldım. ıcıme en ufak bır kotuluk gelmedı sanırım buda guven duygusundan kaynaklanıyor.allah herkese hayırlı saglıklı dogumlar nasıp etsın ınsallah v herkesı bır avazda kurtarsın alahın bır muzızesı bu allah ısteyen herkese nasıp etsın.arkadaslar anne olmak cok guzel bısımıs allaha bınlerce sukurkı bız bu duyguyu tattık darısı tum ısteyen annelere..

işte buda oglum esım ve benım dogum hıkayemız sımdı oglumuz 15 gunluk oldu nasıl gectı anlamadık bıle. allah hepımızın bebıslerını bızlere bagslasın umarım sıkılmamıssınızdır opuyorummm...

30/12/2010
saat 10:40
bebegimiz dunyaya geldi!
herkes cok mutlu...
en cokta annesi ve babasi:)
normal dogumun en guzel tarafi her ani yasamakti
babasida doguma katilinca mucizeyi birlikte yasadik, oyle ozel bir an ki...
rabbim herkese nasip etsin bu duygulari yasamayi...
sevdemiz saglicakla evimize geldi, simdi birbirimize alismaya calisiyoruz.
ilk 3 gecemiz uykusuz gecti ama giderek duzenimiz kurulcakmis
anneler oyle diyor:)
sancilar baslayinca heyecan sardi
nihayet o an geldi dedik:)
gece 2de hastaneye gittik, nst ve muaynemiz yanlis alarm olmadiginin ispatiydi.
odamiza yerlesip sancilarin takibine basladik. babanemiz ve babamiz destek oluyordu
gecenin bu saatinde baska kimseleri telaslandirmayalim dedik.
sanci aralarinda muhabbet edip gulduk, sancilarda fena degildi hani:)
sabah ezaniyla ananemizle dayimizda geldi, saat 8deki muaynede acilmanin 5cmde kaldigini ogrenince
moralim bozuldu
9da sevgili doktorum meltem hanimi gorunce rahatladim
yuzumde guller acmis hatta:)
oda mutlu oldu beni bu sekilde gorunce
gece 2den beri sanci cekip gulumsemek herkesin harci degilmis.
suni sanci karari verdik
iste son 1 saat suni sancininda etkisiyle dayanmasi coook zordu,
odada kimse duramiyodu
sadece askim yanimdaydi 1 dk arayla gelen ve inleten sancilarda
onun yakasina yapisiyodum.
dogumhaneye gectik arkama donup bakamadim
bir an once dogumu gerceklestirmek istiyodum artik.
gebelik kursunda ogrendigim gibi duzenli nefes almaya calistim
ikinmami istediklerinde yine kursta ogrendigim gibi nefesimi tam alip
butun gucumle ikindim
ama ebe begenmedi:) bu ikinmak degil dedi! o zaman ikinmak denen eylemle tanistim:)
beynim patlayacak gibi oluyodu butun gucumle ic organlarimi asagiya dogru itercesine ikindim
biseyler basarmaya basladimki doktoru cagirdilar:)
sancinin gelmesiyle ikinmami soyluyorlardi bende can havliyle ikiniyodum
sonra doktor babamizida dogumhaneye aldi
ben once istemedim ama beni ikna etti hemen meltem hanimcim
iyikide girdi doguma
oyle guzel bir andiki yasadigimiz
evliligimiz boyut atladi sanki
canim benim...
ebenin talimatlariyla karnima bastirip bebegin cikmasina yardim etti
bi sicaklik hissettim
kafami kaldirip baktigimda mor kucuk bi insan doktorun ellerindeydi
nefes nefeseydim
gobek adi ne olacak dedi doktor
ben bagirdim
AYSE! AYSE! AYSE! AYSE!
:)
bir taraftan dikislerim atilirken
bir taraftan aglayan bebegimi izledim
sonra getirip yanagima yasladilar
hemen sustu yavrum
gercek bir mucizeydi yasadigimiz
artik anne baba ve cocuktan olusan cekirdek bir aileyiz:)

30/12/2010
saat 10:40
bebegimiz dunyaya geldi!
herkes cok mutlu...
en cokta annesi ve babasi:)..............

gözünüz aydın canım. çok güzel bi doğum olmuş gerçekten. çok kıskandım ama benim doktorum eşimi sokmadı doğuma. ilk doğumda girmişti ve nasıl inanılmaz bi duygu çok iyi biliyorum. tekrar yaşamayı çok isterdim........sevde bebeğe de maşaallah, üzmemiş annesini, kolayca doğuvermiş. hayırlı evlat olsun inş...

saol canim hepimizinki hayirli evlat olur insallah
cok guzeldi gercekten
mutluluk sarhosuyuz bu aralar
cok sukur rabbime...

benim doğum hikayem zordu ama sonunda evladıma kavuştum o yüzden anneler sakın korkmayın sonunda kucağınıza aldığınızda herşeyi unutacaksınız.

23 aralıkta 40 haftamızı doldurduk,doktorum artık daha fazla beklememek gerektiğini suyumun azaldığını söyledi sancım gelsin diye bir hafta öncesinden temizlik yaptım bol bol gezdim ama ne fayda herşeyin zamanı var demekki bir türlü sancılarım gelmedi...Sancılarım gelsin istedim çünkü suni sancı verilecekti hatta aşağı inen karnım sanırım korkudan 23 aralıkta yukarı tekrar çıktı.

23 aralık sabahı güle oynaya hastaneye gittik sabah 9 da yatışımı yaptırdık..hemen beni doğumhaneye aldılar o üşüten arkası açık yeşil kıyafetten giydim 12 saat de onlaydım ve dondum ...önce lavman yapıldı makattan bir sıvı verildi hiç acımadı ardından 15 dk yürüdüm ve tuvaletimi yaptım hani ishal olursunuz öle bişey ..saat 10 da suni sancı verildi tabi hiçbişey hissetmedim saat 11 oldu yok bişey 12 oldu yok bişey suni sancıyı arttırdılar ve başlaadddıııı...

saat 2 de altımdan bişeyler aktı ama ben ne olduğunu bilemedim eşim de yanımdaydı hep güldürdü beni şarkılar söyledi benim eşim normal doğum yapar diye destek veriyordu ki ben de çok istedim şu anda da içimi çektim neyse nişanmış gelen kanlı akıntı ardından sancılar geldi ama çok can yakmadan belden başlayıp rahme doğru giden saat 5 e kadar böyle sürdü sonra doktor kontrole geldiğinde geceye doğum var dedi çok sevindim açılmam da 6 cm olmuştu saat 5 de kendi sancılarım gelmeye başladı doktor suni sancıyı çekti artık o kendi ağrılarımla başbaşa kaldım saat 7 ye kadar dayanılmayacak ağrılar değildi ama saat 7 den 9 a kadar 2 dk da bir gelen 40 sn lik sancıları çekiyordum saat 9 da hem ağlıyordum hem bağrıyordum neden iğne vurmadılar anlamadım işlerine de karışamadım doktor kontrole geldi ama bi sorun vardı bebek bir türlü kanala girmedi korkudan olmuş dediler ben sancı geldikçe nefes aldıkça bebek inmedidoktor bastırdı ben hastaneyi yıktım resmen canım çok tatlıdır çünkü..

saat 9 da riske atamayız dediler ve sezeryana aldılar sezeryanda da ben bağırıyorum epidural için anestezi uzmanı geldi adam soru sorup durdu alerjin var mı daha önce ameliyat oldun mu diye ben de yeter nolur sancım var yardım et dedim kambur yaptırdı ve iğneyi vurdu Allahım o nasıl bişr rahaatlama sancılarım bitti belden aşağısı uyuştu çok üşüdüm bana sıcak bişey örttüler omuz kısmıma uyumuyordum sohbet ve espirilerle 20 dk sonra bebişimin sesini duydum çok rahatlamıştım inanılmaz bir duyguydu yanıma verdiler dokundum bebeğime 1 saat sonra da ben çıkmışım ameliyattan ...

o gün benim için zordu ama geçti işte inşallah sizin sancılarınız gelir ve normal doğum tadarsınız ne olursa olsun önemli olan bebeğinizin ve sizin sağlıklı olmanız şimdi iki haftalık bebeğim en güzel günlerimmiş bu günler ne eş ne aile bu bebeğin yeri bambaşka inanın Allahım herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…