2010 Aralik Annelerinin Dogum Hikayeleri

hiç bunlardan bahsetmedi doktorum artık benimde gözüm okadar dönmüştüki hiç aklımada gelmedi yeterki biran önce olsun bitsin herşey diye çok şükür artık sütüm gelmeye başladı ama genede yeterli değil tabiki bu gün kontrole gittik hafif sarılık vardı bebişimde emzirmeye devam dedi doktor benimde dikişlerim iyileşmiş bandajı alındı pansumana gerek yok artık dedi doktorum rahimde toparlanmış baya ikimizide bir daha ki ay çağırdılar tekrar. doğduğun da 3.970 kg. çıktı baş çevresi 38.5 cm boyu da 53 cm çıktı kartına işlendi bu gün ki kontrolde 3.790 çıktı

Son düzenleme:
KAtre Julyet gözünüz aydın kızlar allah sağlıkla sıhatle büyütmryi nasip etsin.Almira canım geçmiş olsun sıkıntılı geçmiş biraz ama ikinizde iyiymişsiniz sevindim.Gözünüz aydın allah sağlıkla sıhatle büyütmryi nasip etsin.

maşallah Allah bebegine ve silere uzun ömürler nasip etsin gözün aydın olsun canım

katre ve julyet bebişleriniz hayırlı olsun,Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin..

Doğumda bebeklerde şişlik oluyo zaten,kilosunun sonradan düşük çıkması normal ama sizin usg dekiyle neredeyse aynıymış kilosu..Pek yanılma olmamış,maşallah subhanallah,normal doğum olsa çok zorlardı heralde..Sanada çok geçmiş olsun canım,ne güzel iyileşmiş dikişlerinde..Darısı bizim başımıza inşallah..

ayy ne guzel ya boyle dogum hikayeleri beni cok rahatlatiyor
ve heycanlandiriyor insallah bizlerde yakin zamanda buraya guzel dogum hikayelerimizi paylasiriz

işte bizim hikayemiz;

hamileliğimin son dönemlerinde alerjik astım ve reflü birleşmesi sonucu çok sıkıntılı günler geçirmiş nefessiz kalmış oksijene bağlanmış ve çok istememe rağmen normal doğum yapamayacağıma görüştüğüm göğüs hastalıkları doktorları karar vermişlerdi..

38+4 iken 27 kasım 2010 tarihinde hastanede doktorumuzla buluştuk..odamız süslenmiş tüm aile bayram telaşı içindeydi..müthiş bir coşku vardı..doğum fotoğrafçısı bir yandan fotoğraflarımızı çekiyor bir yandan ben mutluluktan uçuyordum..doktoruma aşığım o kadar inanıyor ve seviyorum ki bence bu çok önemli..onun sayesinde harika bir doğum yaptım..
eşim hep yanımdaydı benimle doğuma girdi..epidural oldum ve çok da memnun kaldım bebeğimin çıktığını bile hissettim eşim de ben de ağladık sevinçten..
tüm hastane çalışanlar çok iyi davranıyorlardı prenses gibi hissettim kendimi acıbadem hastanesi bence mükemmel..vee saat 15.31 de oğlum kollarımdaydı 3,410 kg ve 48 cm.baş çecresi 36 cm bir de koca kafa demişlerdi hiç de değil..
en zoru ertesi sabah 6 ya kadar kalkmadan yatmaktı ve emme çalışmaları..çok şükür ki mama vermeye gerek kalmadı emziriyorum..benim için hayat 27 kasımda başladı oğlumla yeniden doğdum ben..her 2,5 saatte bir kalkıyorum emzirmeye ve bir an bile of demedim.evlat sevgisi çok başka..Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Julyet canımmm ne kadar zorluu doğumm olmuşş canımm seninkii çünküü normalinn bütünn sancılarınıı çektirmişlerr

sezen senide tebrikk ederimm

ama kızlarr böyle olmuyorr hanii resimlerrr

Julyet canımmm ne kadar zorluu doğumm olmuşş canımm seninkii çünküü normalinn bütünn sancılarınıı çektirmişlerr

canım allahtan epidural yaptıkları için sancı olayını cok fazla yaşamadım öyle ama düşünüyorumda o epidurali almamış olsaydım sabaha kadar o sancıları cekseydim cok zorlanırdım sanırım gercekten kolay değil cünkü ama cok ugraştım cok yürüttüler bacaklarım uyuşuk bide bebek aşağı insin diye yürüttüler yatırdılar baktılar yürüttüler yatırdılar baktılar ama en kötüsüde nefes darlığı cektim bi ara ıkınırken nöbet gecirdim şuurum bi an gitti hemen oksijen felan verdiler yok dedim yapamıyorim nefesim tıkanıyo sonra işte sezaryana karar verildi sezaryan esnasındada doktorum bebğin kordonu kısaymış bayağı o yüzdende bebek aşağı inmemiş olabilir felan dedi ama tabi bilseydim bunları yaşıyacağımı hic kalkışmazdım normal doğuma spinal sezaryan oldum ama memnun kaldım ameliyat sonrasındada cok büyük sıkıntı yaşamadım en büyük sıkıntım gögüslerimden dolayı oldu sütüm gelmedi gögüslerimin ucu yara oldu gögüslerimde kitle oluştu süt kitlesi ağrı sızı helede ucları cok fenaydı şimdi biraz biraz iyiye gidiyo işte

sana cok katiliyorum karabiberim olmuyor boyle hic bebislerin resimlerini eklemiyorlar

Sinemcim hastayım senin şu soğukkanlı olmana : ) Allahım bana da senin gibi kolay bir doğum nasip etsin.Gerçi cesaretli olman çok önemli.Düşünsene ben epidural yaptıracağım ama yine korkuyorum : )

Canım sen dikişi ve kesiyi hissettin mi? epidural olanların bir kısmı hissediyormuş çünkü.Ya ben nedense sancıdam korkmuyorum, ben doğum anından korkuyorum .(çatal, kesi, dikiş vs.. vs.. )Haa,birde şu açılma falan varmı diye bakıyolar ya peki onda acı hissediyor musun? Epidural aldıktan sonraki süreç daha rahat geçiyor değil mi?

Bu arada unutmadan ; göbek olayın nasıl, indi mi? kaç kilon gitti? bunlarda önemli tabee : )

Son düzenleme:

canım inşallah su gibi doğurursun çok daha kolay olur umarım

kesmesini hiç hissetmedim canım hatta ilk kendi kendime doğurdum sandım bebeği giydirmeye gittiklerinde baktım doktorum bişeylerle uğraşıyo kesmiş demekki dedim
ama hala kaç kesik olduğunu bilmiyorum,bikaç kere ipi çektiğini gördüm ama dikmeyide hissetmedim hiç
sadece estetik yapıyorum geçince hiçbişey belli olmucak dedi,aman olsa ne olur sanki

benim ilk gittiğimdeki sancılar 100lük çıkmıştı adet sancısı gibi hissediyordum böle sanki wc ye gitsem adet olcamda rahatlıcam olayı varya hamile olmadan önceki aynı o sancılardı
doktor elle açılmaya bakarken o an açılma yokmuş ve daha az acımıştı
ama daha sonra ebenin kollarına kaldığımda saolsun ebecik bende açılma sağlamak için sağa sola böle bastırdı o çok acıttı ama senin kendiliğinden açılman olabilir ve bunu sana yapmayabilirler,bana rahim kasların güçlü demişti doktor ondan yaptı sanırım
zaten açılma 4cm olunca epidurale alıyorlar onun sonrasında hiçbirşey hissetmiyorsun
ama ben 6cm de girmiştim. 6cm e kadar olan açılma ve sancı ağrılarını hissettim biraz,ondada yaptığım tekşey yanımdakileri susturmaktı öle dayanılmıcak gibi değil yani
ama sana tavsiye okadar çok kişi doluşmayın odaya rahat davranamıyorsun
ben annemleri gönbderdim bi eşimle arkadaşım kaldık okadar
buarada çatalda korkulcak bişey yok hatta daha rahat bi pozisyon oluyor o sancılar sırasında
ben doğumdan sonra evde tartıldım 5, 5.5kg gitmişti canım 68le girmiştim 63 çıktım
2gün sonra 61e düştüm şimdi daha tartılmadım soyunmam lazım ya öle heran denk gelmiyo
dikişleri bikaç gün koruman gerekiyo cnm hapşururken çok dikkat ben çok savunmasız hapşurmuştum acımıştı :))) bide ilk gün gülerken bile acıyo ben gülme krizine yakalanmıştım artık eşime güldürme sus dedikçe daha çok gülesimiz geliyordu ama acıtıyodum yani :))
buarada göbeğim doğumdan sonra böl buruştu gibi oldu aynı 5-6 aylık hali gibiminicik kaldı,şimdi çok daha düz böle ayva göbeği gibi ama o siyah çizgi şimdi kötü gözüküyor ya,gerginken çok estetik bir görüntüsü vardı şimdi kalemle çizmiş gibi bişey oldu
bide sakın çok bişey götürme canım ya 1 bavul boşa geldi yanımızda
1 gecelik bir çift terlik havlu,bebek zıbınları,bebek bezi kremleri ıslak havlu falan okadar kullandık işte
buarada orkid götürme canım benim doktorum biz bebeğe ne kullanıyosak anneyede onu kullanıyoruz dedi bana bebek bezi koymuşlardı ve 1 numarası bile yetiyor bende hala bebeğimin bezini kullanıyorum hiç belli bile olmuyor merak etme,hava alması lazımmış çünkü orkid kesinlikle önermedi bu dönem
atladığım bişey varsa yine eklerim canım,inşallah sağlıcakla atlatırsınızz

ELİF'im...
şu anada içerde mışıl mışıl uyuyan tatlı kızım...hoşgeldin...
slm güzel anneler biraz geç oldu biliyorsunuz gögüslerimle başım dertte...

Tam 39 haftalık olmuştuk ama ben hala doğuramadım diye kendi kendimi yiyip bitiriyordum,aslında benim güzel kızımın bi beklediği varmış...pzt günü sabah 7.30 sularında babamız sırnak tan geldi yanımıza,tabi ben hala erkn geldiğini düşünüyorum çünkü tık yok bende..İşte Mevlam neyler, neylerse güzel eylermiş...benim öğleye doğru çamasırımda lekenlenmeler başaldı azıcık ama,tabi birde hiç geçmeyen bir kask ağrım vardı o da cogaldı ama hiçbiri doğum için yeterli değil...
Akşama doğru pembemsi bir akıntı gelmeye başladı,doktorumu aradım hastaneye git dedi,tabi ben öyle rahatım ki.nasılsa doğum olmaz diye sallana sallana gittik..baktılar 1 cm acıklık varmıs,beni hemen yatırdılar cok uğrestm yatmayayım diye ama sevgili doktorum yatsın demiş hiç bana sormadılar bile...
Biliyorsunuz ben devlet hastanesinde dogum yapıcam dıye tutturmustum,kiimseye tavsiye etmyorum kötü davrananlar var gercekten ama hepsi değil,bana karsı herkes cok ıyıydı çünkü doktorum yarın ki gecenın nöbetci sef doktoruymuş... devlet hastanesinde özel hasta gibiydim,ne ıstedıysem yapıldı(Allahıma cok sukur)..canım doktorum onu cok sevıyorum....
neyse ben sallana sallana yattım benı hep tek yatırdılar,arada yanımdakı yatağa 2 kişi yattı ,iyikide yattılar biraz sohbet etme fırsatım oldu yoksa canım başlarda cok sıkılmıştı,tabı bende sancı mancı bi şey yok, o an dayanılmaz gelen bı kasık agrısı..tabi ben bunu daha sonra anlayacagım..
Bana lavmanı verdıler tarıf ettıler nasıl yapacagımı,tuvalette hallettım ısımı,zaten o gun de fazla bı sey yememıstım..artık yattım beklemeye basladım...uyumam ıcın benı bır odaya aldılar sıkıları felan kapattılar ama uyumak ne mumkun bı turlu uyuyamıyorum...derken sabah 6-7 sularında sancılarım kendiliğinden gelmeye başladı..daha 80-90 lardayız,saat 9-10 civarında artık iyice şiddetlendi120-130 oluyor makinaya bakıyorumgözlerim fal tası gibi,karsımda bir bayan var suni sancı verdiler o bile 30-40 larda ben tavan yapıorum...ama dayanıcam normal dogum ıstıyorum ya,saat 12 gibi birden bi ıslaklık hissettim suyum gelmiş,doktorcugum hemen bı el attı bütün suyu akıttı,artık suyumda gelmişti dogum cok yakındı....neyse acılmam 5 cm olmus ben dayanamadım epudral ıstedım,devlet hastanesinde epudral yapılmıyormus ama bı anestezist e soralım dediler,Allah için cok ıyı davrandılar bana...bi baktım 10 dkka sonra ıkı bayan doktor geldi,epudralım yapıldı Allah ım o ne güzel bişey öyle hiç sancı hissetmiyorum ama tüm kasılmaları bebeğin kendini ittirmesini hissediyorum,tabı bu arada 10 dkka bır tansıyonum ölçülüyor,ayaklarımı hareket ettiyorum,çok şükürher şey cok iyi gidiyor...epudral için beni bir sedyeye oturttular önce belime soguk bi şey sürüldü muhtemelen batikon felan sonra kıpırdamadam basını gögsüme yasladım ve belimden iğne girdi,igneye bir hortum gibi takıldı ve sırtımdan omzuma bi katedral bırakıldı bir ucu da bi makineye bağlandı makinenin de bir düğmesi vardı onu bana verdiler cok basmamak sartıyla her agrı geldığınde ben düğmeye bastım makineden belime ilaç pompalandı...her bastığımda belimde bi sogukluk hssediyordum ve inanaılmaz rahatlıyordum.. bu şekilde acıklığım 8 cm oldu fakat kızım bir türlü gelmek bilmiyordu,artık salı günü saat 21,30 olmustu nerdeyse 2 gun olcaktı,doktorum sezeryan olmam gerektiğini söyledi,bende artık ıkınmakatan ve beklemekten cok yorulmustum,kabul ettim..
saat 9 sularında beni ameliyethaneye aldılar,cmuzumdaki katedralden anestezi doktoru igne yaptı,hissedip hisettmediğimi kontrol etiiler,önüme bir perde cekildi,ben o ara dalmısım..hemsıre beni uyandırdığında kızım elindeydi yeni dogmuş yavrum ilk söylediğim;-aaa beyazmış dedim,bana cekmemiş demekki babasına cekti sonra döndüm;-sağlıklı mı? dedim,sağlıklı dediler bu arada doktorum beni dikiyordu,ben yine dalmışım..tekrar uyandığımda hala ameliyathanedeydim,beni sedyeye alıyorlardı.. kızımn görüntüsü hala gözümün önünden gitmiyor yavrum benimsedyedeyle odaya cıkarken eşimi ve kardeişimi gördüm,çok titriyordum,ameliyathane soğuk oldugu içinmiş gözlem odasına geçince düzeldim..
Oda da tek derdim su içmekti ama 12 saat gecmeden su içemeyeceğimi söyldiler saatleri saydım valla,çok susamıştım,bu arada sezeryanden korkmayın arkadaşlar,öyle bi korkunçluğu,ağrısı,sızısı yoktu..tabi genel anestezi nasıl olur bilmiyorum...
şu an tek derim gögüslerim çok acıyor,onun dışında her işimi kendim hallediyorum,ilk günler gülmek,öksürmek zor oluyor öyle cok bir eziyeti yok,bebeğime baktığımda her şeyi unutuyorum,Rabbimin emaneti...ben hem normal doğumu hem sezeryani yaşadım sayılır,sezeryan bence daha kolay
Rabbim herkese benimki kadar zor olmayan,hayırlı doğumlar naip etsin inşallah

kızlar bende kısmetse pazartesi doğum için gidiyorum spinal sezaryen olucam bebeğine kavuşmuş tüm annelerimiz gözü adın daha benim gibi kavuşamamış annelerimize de Allah hayırlı doğumlar versin inş. sabırsızlıkla bekliyorum pazatesiyi kızım ve benim için dualaarınızı bekliyorum

Merhaba Teyzelerim,

Size biraz dünyaya gelişimden bahsedeyim.Biz 30 Kasımda doktor amcama gittik o aletle baktı yine bide koca elleriyle annemin karnına bastırdı hep yapıyor bunu kızıyorum ama duymuyor beni….Bende sıkıldım ittirdim annemin kasığına doğru kendimi ama sanırım yanlış bir şey yaptım ki birden 3 tane parmak dürttü beni,(doğumhanedeki hemşire ablaymış) ondan sonrada kesemde ki suda sızıntı oldu sanki,tam ne oldu diye anlamaya çalışırken bu seferde doktor amcamın parmakları dürttü beni bende kızdım daha fazla ittim kendimi annemin kasığına doğru..Ama annem bu durumdan hoşlanmadı ki bir süre sonra beni aniden aldılar annemin karnından..(30 Kasım 18:05) ..Ama ben daha hazırlanmamıştım ki dışarıya çıkmaya ne oluyor ya neden çıktım ben derken başıma ne gelse beğenirsiniz birden bir şelalenin altına soktular beni yapmayın ne oldu derken giydirdiler bir anda aman hiç sevmedim o kıyafetleri çıplak mutluydum ben ama ne yapalım annenin karnındaki koruma hiçbir yerde yokmuş dünyaya gelince üstünü giydiriyorlarmış ki üşüme diye annem beni ne güzel sıcacık tutuyordu..

Sonrasında beni birden aldılar yatağımdan kocaman siyah birşeye doğru ittiler,ağzıma sokuşturdular ya bir dakika ben bu nedir bilmiyorum dememe kalmadı o mis koku geldi burnuma ‘’’annemin kokusu,sütümün kokusu ‘’’ emmeye başladım ama gücüm yetmedi ki çok yoruldum nefes alamaz hale geldim biraz minik doğduğum için birazda hasta olduğum için beni bir kafese koydular ağzıma burnuma hortumlar soktular çok kızdım o ablaya yapma demek istedim ama ben konuşmayı bilmiyorum ki… Annem ilk zamanlarda çok ağladı, beni öyle hasta görünce babamda ilk aldıklarında bayılmış hasta bebeğiniz dediklerinde dayanmamış yüreği ….Öyle böyle derken 10 gün geçti hergün annemle babam görmeye geldi beni.. Sonunda kavuştuk işte annemle 11 Kasım’da çıktım hastaneden.Annemi çok özlemişim hep memesinde kalmak istiyorum oda beni çok özledi ben yokken hep ağlamış kızım kızım diye şimdi geldim onun göğsündeyim ama yine ağlıyor nedenini anlayamadım bir türlü sanırım memesini acıtıyormuşum..Ama ne yapayım çok miniğim,annemin sütü az,çok gelmesi için benim emmem lazımmış hem emdikten sonra memede şekerleme yapmanın kime ne sakıncası olur ki annemde azıcık dayansın mamayı sevmedim ben uyku yapıyor bana ayılamıyorum,hep uyuyorum,3 gün boyunca kakamı da yapamıyorum .Hem anne sütü mis gibi kokuyor ‘’anne kokuyor’’

.Beni annemi çok seviyorum,galiba oda beni…aaaaaa babamı unuttum azıcıkta ondan bahsedeyim sanırım şu kafamdan öpüp devamlı saçlarımın arasına dikenler batıran kişi babam koklayarak öpüyor beni önce kocaman bir nefes sesi geliyor sonrada dikenler batıyor kafama..Sanırım sakalları o dikenler…Şimdilik sesimi çıkarmıyorum çünkü oda beni çok özlemiş öpsün bari ne yapalım….Olsun ben iyileştim hemen 10 günde geldim annemin koynuna siz bilmezsiniz ben miniğim ama çok güçlüyüm çünkü benim annemde çok güçlü…Anlatayım da belki o zaman anlarsınız annemin ne kadar güçlü olduğunu.Annemin içinde bir şey var,sevmedik biz onu,yeniden çıkmış doktorlar biraz riskli görmüş durumunu,bu tekrar olur mu tekrar ürer mi diye telaş oldular.Annem doktorlara gidecek belki de içinde durduğum sıcacık yuva vardı ya annemin karnında onu alacaklar annemden birde üstüme kemoterapi midir nedir ondan görebilirmiş ben pek bilmiyorum bunların ne olduğunu bildiğim tek bir şey var benim annem çok güçlüdür ne olursa olsun beni yalnız bırakmaz asla gitmez yanımdan biz onunla çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşayacağız.Annem bazen bunun aksi olur diye düşünüp korkuyor üzülüyor ağlıyor baktım ki o ağlamaya başladı hemen bende ağlıyorum basıyorum yaygarayı kendini düşünmesin beni düşünsün ki üzülmesin diye…

Şimdilik durum böyle teyzelerim,bize dua edin olur mu biz annemle hepinize dua ediyoruz…

ahhh canım yaaa ağlattın beni...
Allahım sana da yavruna da sağlık sıhhat versin...
bizim doğumumuza 4 gün kaldı,ben de çok korkuyorum,Allahım önce sağlık versin herkese de bize de inşallah...sizi tanımasam da dualarım sizinle olacak gizemli arkadaşım ve yavrusu...

gizemli cnm çok güzel anlatmışşsın doğum hikayeniii
Rabbim sana da yavrunu da sağlık sıhhat versşn inş cnm

canım benim çok zorluklar yaşamışsın ama hepsi geride kalmış artık...
sonucu muhteşem...
şimdiden sonra Allah sana da kızına da sağlık sıhhat mutluluk versin...
okurken çok etkilendim gerçekten..
Allahım kimseyi o yalda yardımsız bırakmasın..
herkese kolay doğumlar...

Canım hikayeni okurken gözümden akan bir damla yaşa engel olamadım.
Rabbim sana evladınla sağlıklı bir ömür nasip etsin.

gizemli kizin herseyi cok guzel anlatmis
cok zor gunler gecirmissiniz ama atlatmissiniz cok sukur allah sanada yavrunada saglik sihhat versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…