KATRE83 Sana katılıyorum.Bizde özellikle eşimle buna dikkat ediyoruz.Çünkü arkadaşlar isimlerle çok kolay dalga geçebiliyorlar. Özellikle erkekler bu konuda çok bilinçliler :) Zaten lakap takmaya meraklıda oluyorlar.Bende mesela Berrak isminden de çok hoşlanıyordum ama dalga geçmek için çok müsait bir isim.Bu yüzden çok beğesemde kızıma koymayı hiç düşünmedim..
KATRE83 Sana katılıyorum.Bizde özellikle eşimle buna dikkat ediyoruz.Çünkü arkadaşlar isimlerle çok kolay dalga geçebiliyorlar. Özellikle erkekler bu konuda çok bilinçliler :) Zaten lakap takmaya meraklıda oluyorlar.Bende mesela Berrak isminden de çok hoşlanıyordum ama dalga geçmek için çok müsait bir isim.Bu yüzden çok beğesemde kızıma koymayı hiç düşünmedim..
canlar bir de ortalıktaki çok popüler isimlere dikkat! onlardan koymamaya çalışın benim çilemi çekmesin bebeleriniz..
malum benim dönem tuğba çok.. bende hep farklı olma derdinde bi velettim evvelinden beri. sinir oluyodum bir adaşımla karşılaşsam.. annem o dönemler ilk defa duymuş farklı diye koymuş ama sonra bi bakmış ismi koyan koyana.. iş işten geçmiş tabii..
ben mızıldanırdım böyle "niye tuğba koydun" diye o da çocuk aklımı yatıştırmak için "biz kimsede yok diye senin ismini tuğba koyduk, sonra herkes senden kıskandı da koydu" derdi...
efendim sonra ilkokulda bi adaşımla nedenini hatırlamadığım bi nedenle kavga ediyoruz.. kız da benden ayca küçük. bunu bildiğimden o da benim ismimi çalanlardan düşüncesi hakim ama çaktırmıyorum. hani insan sinirlenince döker ya eteklerindekileri.. bende kavga sırasında "sende benim ismimi çalmışsın! benden kıskanmışsın" demiş bulunduum. sınıf : ilkokul 1.. sınıfta bi sessizlik olduğunu hatırlıyorum ama akabinde herkes yerlerde... :roflol: ilkokulu bitirene kadar sağlam alay konusu oldu bu.. 5 yıl bizim veletler akıllarına geldikçe sardırdılar.. :çok üzgünüm: bendekide saflıktı işte..
yani demem o ki bazı isimlerden sakınmak gerek.. çok kullanılanlardan.. ki çocuğunuza kendinize söylendirmeyin.. benim dikkatimi celbedenler şunlar : zeynep, ece, sude, yağmur, tuana, arda, kaan, yağız, yiğit
yine koymak isteyen koysun tabii ama bazı şeyleri göze alın derim yerimseniben
Tuba'cım sana katılıyorum.
Ben ilkokuldayken ismimden hiç yoktu bir de herkes yanlış telaffuz ederdi öğretmenim bile kaç kez yanlış söylemişti sinir olurdum.
12-13 yaşıma geldiğimde bir baktım ki benden birkaç yaş küçüklerin isimleri hep Büşra annemlere söylenmeye başladım niye bana bu ismi koydunuz ki diye ee tabi ben doğduğumda bu isim pek yokmuş.
Ama 80 sonu ve 90'lar boyunca doğan kızlarda Büşra ismi o kadar çok ki gelde gıcık olma.boshayallersmile
Fakat ismimi seviyorum en azından çocukluğum ilk yılları aa ne değişik ismin varmış laflarını duyarak geçti sonrası ise adaş kabusu ile doldu.kaydirigubbakcemile3
Bir de dediğin gibi bu aralar popüler olan isimleri koyunca 6-7 sene sonra çocuk okula gittiğinde sınıfın yarısı aynı isimle dolu olabilir.:)
Mesela annemin çocukluğunda Hülya,Sibel ismi çokmuş annemin kaç tane bu isimde arkadaşı vardır.
Sonra 80'ler ve 90'larda Deniz,Büşra,Kübra,Merve,Furkan,Tuba çok konulan isimlerdendi bir ara bazı isimlerde resmen patlama oluyor.kaydirigubbakcemile3
Bu arada eğer kızım olsaydı Feride veya Leyla ismini koymayı isterdim.
Nedense bu iki ismi pek bir seviyorum.:)
göktuğ çok güzel bi isim bence ben çok beğenirim. herkes çok bilio zaten.
beni de iice soğuttular asel isminden valla. dün akşam annemle kayınvalidemin yanında söledm asel olucak die yine o biçim isim başka bişi koyun dediler.. ayy deli olucam yaaa cidden moralim çok bozuk.hem çok istiorm bu ismi koymak hemde artık olumsz şeler duymaktan bıktıım için vazgeçim diorum.offf sanki millete beğendirmek zorundayım..klava:
berrak ve yaprak tehlikeli.. çok pis alay ediyorlar onlarla.. dikkat etmek gerek
aaaaaaaaaa ilk defa duydumm hatta göktuğla okul zamnındadaa dalga geçiyorlarmış
göktuğ dakii k yi, t olarak kullanıyorlarmış
göttuğ oluyor
aaaaaaaaaa ilk defa duydumm hatta göktuğla okul zamnındadaa dalga geçiyorlarmış
göktuğ dakii k yi, t olarak kullanıyorlarmış
göttuğ oluyor
ne koyarsan koy ilkokuldayken mutlaka bişey bulup alay ediyolarsempatiksalakcinni
ayyyy ben can istiyorum oğlumun adını kociş tutturmuş ömer olsun dio sonradan çıkardı bu ismide neyse bir orta yol bulucaz...
canım can da güzel ömer de.ben ömer ismini çok sverim hatta ben oğlum olsaydı ömer faruk koymayı düşünmüştüm bi ara.çok faziletli bi isim.
orta yolu sanırım ömer can ya da can ömer şeklinde bulabilirsiniz ya da birinizden biriniz baskın çıkıp dediğini yaptırcak...
Doğru ömer ismi çok güzel hatta öer isminde ne kadar tanıdığım varsa çok efendi insanlar sessiz içlerine kapanık alçakgönülllü istediklerini söyleyemeyen kendilerini ifade edemeyen kişiler ben öylelerine denk geldim yada bu devirde bu tip kişilik olmaz korkum ondan ömerler çok sessiz oluyoooo :1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?