2010 Aralık Meleklerinin İsimleri

noyanda farklı geldiii
alphann süper amaa

Bende size isim anımıı anlatayımm

ben ilk okula giderkenn adımdan nefret ederdimm neden adım edaa derdimm beğenmezdim ağlardımmm,

Ozamanlar leyla ile mejnunun türk flimlerii varr hastayımm leyla isminee
nekadar kulağıma hoş gelirdiii

kendimii leyla diye sayıklardımmmm cidden kızlarr böyleydimmmm

büyüyünce karar verdim adımıı değiştirecemm leyla olacamm göya
Amaa neyseeee büyüyünce beğenmeye başladımm ismimiiii

Nişanladımkiiii aaaaaaaaaaa bir baktım kayınvalideninn adı leylaaaaaaaaaaaaaa

aman hiç bahsedermiyimm küçükken leyla ismii diye ağladığımııı,yoksa çok tan koyulmuştuu anımm tazelensinn diyeeee

neyse bunuda doğruyaımm öyle anlatırımm belli olmaz belkii doğumda kız doğarsa bebek leyla olmasın değilmiiii

zeki hatunun halide bir başka oluyo valla :hooray: bence hiç söyleme bakarsın bitane daha doğursun felan

yaw bende en başından beri ASEL olucak diorm ama kime sölesem o ne biçim isim dio, kimse beğenmio.. hatta geçen dayım sordu adı ne olucak die asel dedim o ne ya viski markası gibi asel viskileri die alay etti, uyuz oldum.. ayy iice soğuttular beni.bazen başka isimlere de bakıorm ama sora vazgeçiorm asel koyucam ben kim ne derse desin bundan sora sorana da daha karar vermedk dicem.

canım başkasını neden takıyosunki bence asel çok güzel bir isim sen ve eşinin beğenmesi yeterli bunlarla hiçç canını sıkma

canım başkasını neden takıyosunki bence asel çok güzel bir isim sen ve eşinin beğenmesi yeterli bunlarla hiçç canını sıkma

dimi bende öle düşünüorum ama insan etkilenio işte.. sölemicem zaten daha soranlara. babası da bende beğendik bu ismi daha nişanlıyken karar vermiştik kızımız olursa asel koyarız die.

kızlarrrr sonunda kızımın ismine karar verdik Defne olcak kuzucumun adı babası yan çizmezse tabiii öğlen telefonda konuştuk bunalıma girdim artık bir karar verelim dedim tuttum bütün beğenmediği isimleri bide araya Defne'yi sıkıştırdım bunlardan biri olacak eğer birini seçmezsen sana isim konusunda bidaha şans vermiycem kafama göre takılacam ona göre dedimzemuszemus tamam o zaman defne olsun dedi ve bir daha isim konusunu açmıyacağımıza dair söz aldım...

Biz oğluşcağızımıza iki isim koymayı düşünüyoruz.
Göbek adı büyük ihtimal Ahmet olacak ama ikinci isime hala karar veremedik.
Eşim beni uyuz etmek için ne kadar uyuz olduğum isim varsa onları söylüyor.benneyaptımki
Bugün nette isim bakarken baya hoş isimler buldum bir de teyzemin gelinide hamile onunda kızı olacak yazık onlarda isim konusunda baya kararsızlar.:)

Benim gibi kararsız olanlar için bulduğum isimleri sıralayayım barisengözlerimebaksanab

Erkek İsimleri

Eymen-talihli, hayırlı, kutlu demek vede Ümmü Eymen Hazretleri var.

Bera-Fazilet, Olgunluk, Bera Bin Azib Ashabtandır ve kıblenin değiştiğini haber veren sahabidir.

Ebrar-Cennetteki en yüksek mertebedeki kişi, hayırlı olan, ayrıca Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin oğlunun adıdır.(bu isim kızlarada konuyor ama aslında erkek ismiymiş yeni öğrendim.:))

Kız İsimleri

Sümeyra-meyve çağlası, kıvrılmış yaprak, Sümeyra Binti Kays (ra)

Berra-Bereketli, doğru sözlü, hayır işleyen kimse / Peygamber efendimizin halasının adı

Berru-iyilik eden,iyiliği ve mükafatı çok olan

Efsa-Cennet ırmaklarından biri, sihirbaz

Sare-İbrahim peygamberin eşi, İshak peygamberin annesi, saf temiz kalabalık

Yaren-Arkadaş,dost

Serva-Farsça'da masal demek.

Katre-Osmanlıcada damla, damlayan demek.

Mina-Gökyüzü,liman, Mina dağı

Hüma-Cennet Kuşu, devlet kuşu, Fatih Sultan Mehmed Han'ın annesinin adı.

Haver-Farsça'da doğu, güneşin doğuşu demek.

Erkek isimleri arasında en çok Eymen'i beğendim bakalım babamızıda ikna edersek belki oğluşumun ismi Eymen olur.:)

bende baslarda asel istiyodum esimde cok begeniyodu canim
ama herkes aselsan gibi ne oyle
yok niye arapca isim koyuyosunuz falan dediler bizde soguduk
en iyisi yoruma acmamak isimleri

kızlar bende buna sinir oluyorum işte
şu ana kadar koymayı düşündüğüm değişik olsun güncel olsun hiçbir isim yok ki ona şunu derler buna bunu derler demesin millet

her isme bi kulp var
klasik olsa ne o öle diyolar
değişik olsa özentimisin diyolar

en iyisi eşinle kararı vericeksin ay daha bulamadık diceksin

kimsede karışamicak

sebiha koysaydınız yaaa:) şaka bi yana defne çok güzel bi isim.ismiyle yaşasın inşallah..

bende baslarda asel istiyodum esimde cok begeniyodu canim
ama herkes aselsan gibi ne oyle
yok niye arapca isim koyuyosunuz falan dediler bizde soguduk
en iyisi yoruma acmamak isimleri

aselsan mı kafamçokkarıştı onu bana daha diyen olmadı ama bekliorum yakındır.. off uyuz ediolar insanı.. madem çok biliosunuz yapın birer tane de koyun bi yerleriniz soğusun.. milletin çocuğunun isminden size ne yaw?

bende geç farkettim öle yapmak gerektiini. bundan sora soranlara daha karar vermedk dicem zaten. doğduktan sora öğrenicek herkes. delirttiler beni.. anası babası beğenio size daha noluo dmi?

Son düzenleme:
Kızlar en güzelini ben yaptım. Kimseye bir şey sölemedim. 11. haftada cinsiyeti öğrendik,çocukluğumdan beri Poyraz istiyordum zaten. Sonra hoop eşim gitti koluna koccaman Poyraz dövmesi yaptırdı zemuszemus
Heh heh şimdi kimse şunu koyun bunu koyun diyemiyor. Geri dönüşü yok :)))

Ya bir de isim koyarken ilerisinide düşünmek lazım bazı isimlerle çocuk okul çağına geldiği zaman okulda da alay edildiği oluyor.
Mesela benim dayımın kızının adı Öykü bizimki ilkokula başladı 2. 3. sınıfa geldiği zaman arkadaşları masal, hikaye diye takılmaya başlamış bizim kız bir ara benim adım neden Öykü modunda geziyordu şimdi büyüdü 14 yaşına geldi o zamanları atlattı ama isim koyarken bu da önemli diye düşünüyorum.
Mesela ben kızımda olsa oğlumda olsa Işık ismini koymayı çok istiyordum sonra eşim çocukla okulda ampul falan diye dalga geçerler dedi beni bu isimden caydırdı.
Uzun isim koysan kısaltıyorlar bu da çocukları gıcık ediyor hakkaten ne zor iş bu isim koyma olayı ya valla ben çevremdekilerin düşüncelerinden çok koyduğum ismin çocuğumun psikolojisini nasıl etkileyeceğini düşünüyorum.

Valla canımm banaa bu isimm çok asill geliyoooo
bende ilk defaaa arkadaşımın kızında duydumm ilk duyunca öyle geliyoo amaa duydukçaa alışıyoo insannn
bence beğeniyorsann koy gerçektenn çok güzel bir isimmm

dimi bende öle düşünüorum ama insan etkilenio işte.. sölemicem zaten daha soranlara. babası da bende beğendik bu ismi daha nişanlıyken karar vermiştik kızımız olursa asel koyarız die.

daha bulmadık deee
doğunca karar veririzzz
benimkinede tuaf bakıyorlar zormuşş göktuğ demek

aaaaa çok iyi yapmışsınnn

daha bulmadık deee
doğunca karar veririzzz
benimkinede tuaf bakıyorlar zormuşş göktuğ demek

göktuğ çok güzel bi isim bence ben çok beğenirim. herkes çok bilio zaten.
beni de iice soğuttular asel isminden valla. dün akşam annemle kayınvalidemin yanında söledm asel olucak die yine o biçim isim başka bişi koyun dediler.. ayy deli olucam yaaa cidden moralim çok bozuk.hem çok istiorm bu ismi koymak hemde artık olumsz şeler duymaktan bıktıım için vazgeçim diorum.offf sanki millete beğendirmek zorundayım.. klava:

KATRE83 Sana katılıyorum.Bizde özellikle eşimle buna dikkat ediyoruz.Çünkü arkadaşlar isimlerle çok kolay dalga geçebiliyorlar. Özellikle erkekler bu konuda çok bilinçliler :) Zaten lakap takmaya meraklıda oluyorlar.Bende mesela Berrak isminden de çok hoşlanıyordum ama dalga geçmek için çok müsait bir isim.Bu yüzden çok beğesemde kızıma koymayı hiç düşünmedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…