2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

normal bizim yediğimiz ekmeğin içinden veriyorum.. bazen ekmek içini küçük parçalar halinde çorbalarına doğruyorum..

bebek ekmeklerine alışırsa normal ekmek yememesinden korkuyorum...

geçen kontrolümüz vardı. doktor bir çay kaşığı pekmez ver ilaç niyetine dedi.(kan damlası vermedi, değerleri gayet iyi) bir de 15 gün sonra evde yemekleri tuzsuz baharatsız ve az yağlı yap yavruya azar azar tattır dedi.
bu arada sormayı unuttum, acaba zeytin verebilir miyiz?

tuz aınmış zeytin verebilirsin
ev yemeği apıyorum oğluma bizim yediklerimiazden ama ona ayrı yapıyorum mesela fırında tavuk yaparken ona da çıkarıyorum ayrı ayrı pişiriyorum yoksa bizim yemek yenmiyor tuzsuz salçasız

loveli cevabın için sağol.
bu arada doktor çilek ve kiraz hariç diğer mevsim meyvelerinden ver dedi. kiraz da çilek gibi alerjenmiş.

loveli tavuğu nasıl yapıyorsun.çorbasını mı yoksa normak kızarmış falan yiyebiliyor mu? öyle yedirebiliyorsan nasıl başardın? ben korkuyorum eline birşey vermeye.ezmeden de henüz bir şey vermedim.

ben ızgara yada kızarttıgım tavugun etini veriyorum küçük bir parça agzına bir güzel maşallah yiyor eline ekmek veriyorum çigniyor çorbalarına ekmek koyuyorum çok güzel yiyor korkma boğazında kalcak diye zaten hemen öksürüp çıkarıyorlar takıldığı zaman artık çok alıştıhiç sorun yaşamıyoruz herşeyi çigniyor

loveli cevabın için sağol.
bu arada doktor çilek ve kiraz hariç diğer mevsim meyvelerinden ver dedi. kiraz da çilek gibi alerjenmiş.
ben çilek veriyorum bişey olmadı şükürr
loveli tavuğu nasıl yapıyorsun.çorbasını mı yoksa normak kızarmış falan yiyebiliyor mu? öyle yedirebiliyorsan nasıl başardın? ben korkuyorum eline birşey vermeye.ezmeden de henüz bir şey vermedim.
fırın poşetinde tavuk yapıyorum bir but 2-3 dilim patates azcık su pişirce didikliyorum yanına pilav yapıyorum bi de yoğurt yiyor klasik çorba sevmiyor artık ama yine de yapıyorum öğle öğünü için

ben de veriyorum ama dikkat ediyorumm tabi salatalık verdim domates dilimini verdim ekmek edanın dediği gibi öksürüp çıkarıyorlar

Beim oğlumda öle iştahlı bişey deil ama eline ne verirsen kemirmeye çalışıyo birkaç kemirdikten sora da sinir küpü oluyo anlamadım bu ne iş:44::44::44:

bende sizden cesaret aldım.akşam kendimize salata yapıyordum.öyle bana bakıyor ver der gibi.tatlı biber vardı.yarısını eline verdim.bayağı bir somurdu.dişi yok ama damaklarıyla parçalıyor galiba.öğürür gibi oldu çok korktum ama dediğiniz gibi çıkardı ağzından.sonra elinden aldım yıktı ortalığı.unutturana kadar canım çıktı.hevesli yani kendi yemeğe.haftasonu tavuk denicem bakalım.hadi hayırlısı..bir de dişlerimiz çıksaydı.daha hiç belirti yok ama..

benim kızımın da hiç dişi yok ama maşallah agzında yumuşatıyor ekmegi büskiviti felan elinden ekmegi hele bi almayı dene susturmak çok zor oluyor zaten sofrayı görünce bizden önce oturmak için çırpınıyor :9

İki üç aydır neredeyse hiçbir şeyi ezmiyorum. Eline de ekmeği, domates, salatalık, bisküvi veriyorum yiyor maşallah. Bazen yutamıyor ama çıkarıyor hemen. Ama yalnız bırakmıyorum hiç, nolur nolmaz Allah korusun dikkat etmek gerek.

Balığa geçeceğim şimdi de ilk nasıl başlamalıyım bilmiyorum. Çorba şeklinde mi yoksa fırında falan pişirip mi vermem gerekiyor. Siz nasıl başladınız? Tarif var mı =)

ben önce kendi yediğimizden yedirdim bi kaç kere alışsın sonra çorba şeklindde verdim

bugün aştık biz yemek olayını.akşam üstü kayıvalide ile çay içerken bisküvi vardı.verdim eline parçaladı ağzına aldı.bir mutlu oldu.akşamda eşimin abisini gittik yemeğe.abisi de çocuk bakımında inanılmaz becerikli.biz yemek yerken aldı bizimkini kucağına.ekmek içini batırdı fasulyenin suyuna verdi.tavuk,pilav biz ne yediysek verdi ağzına.o verdikçe bizimki vermediği zaman mızırdandı sofraya atladı.başta tedirgin oldum yemekler sonuçta tuzsuz değildi.bizim yiyeceğimiz gibiydi.ama sonra dedim neyse yesin bu kadarlıktan birşey olmaz heralde.öyle hoşuna gittiki diken üstünde ama keyifle izledim onu.sonra erkekimi bizimle otutucam sofraya

bizim yemekleri daha iştahlı yiyorlar zaten tabi onlarda haklı tadsız tuzsuz çorbadan bıktılar artık büyüdü bebişlerimiz

ben ek gıdaya başladığımdan beri sofraya bizimle oturuyor
bişey olmaz arada ver yediklerinizden ben veriyorum

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar.sizden cesaretle oğlum bugün hep bizimle sofraya oturdu.hava da güzeldi.hep balkonda yedik yemekleri.bizim içinde onun içinde çok keyifliydi.çalıştığım için haftaiçi sadece sabah ve akşam öğünlerini yedirebiliyorum.ama kayınvalidemi de tembihledim.onlarla sofraya otursun diye.çalışıyor olunca tam dört dörtlük istediğim gibi olamıyor herşey ama saolsun kayınvalidem çok iyi bakıyor.eşimin kayınvalidesinin başına ekmek kabuğu yüzünden kötü bir olay geçmiş.hep o aklımdaydı.ama korkum geçti sizlerin sayesinde.yemek yerken yanında olduğumuz sürece Allah ın da izniyle hiçbir sorun çıkmaz.

selam.kimseler yok burada ne zamandır.nerelerdesiniz.ben balık vericem yarın ilk defa.somon aldım.nasıl vereyim.acil yardım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…