2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

Ben dr sormuştum sek günlük şişe sütlerden yap dedi onunla 4-6 günlük yapıyorum güzelde oluyor pike canım ben öğlende dolaptan çıkarıyorum 2 saat mutfakta kalıyor 1 saat de bulunduğum odada o arada ısınıyor sende 2 saat önceden odaya getirip ısınmasını sağlarsın bu arada tebrikler tutmuşş

4 6 gunluk derken hergune taze yapmıyomusun nevyas bende ole yapam madem

ben de günlük sütle yaptım :) acemi şansı ama bence benimki ahaha

dur çıkarayım bari dolaptan şimdiden, sıcak suya oturturum diyodum da, odada ısınsın bakalım. sulanmıcak mı acaba

4 6 gunluk derken hergune taze yapmıyomusun nevyas bende ole yapam madem

hergüne taze çok zor yaaa, çok azcık mayalamak gerek, o da olmaz ki herhalde, 2-3 gün idare etse olmaz mı :)

Sulanmıyor canım olduğu gibi bıraktığımız için bişey olmuyor hani kaşıklasak falan sulanır..

Mervam ben arzum bebbe yoğurt makinasında yapıyorum 6 kavanozu var doktora sordum kavanozları mayadan sonra kapayıp dolaba koyuyorum hergün 1 kavanoz açıyorum olur dedi tadınada bakıyorum ekşime olmadı hiç.

ben bir kase yapıyorum kızlar iki gün yediriyorum....
kapaklı küçük saklama kaplarından aldım dört tane ,cam....bu gece yaptım mesela yarın ve diğer günde yeter,cuma akşamı tekrar yaparım...
zor olmuyor,cezvede sütü kaynatıyorum,biraz ılıyınca kaseye koyuyorum,mayasınıda katıp,az karıştırıyorum,örtüyle kapatıyorum,kalıp gibi oluyor....
bir kaç gün önce yazmıştım yoğurdum tutmuyor diye,meğer ben yeterince ısıtmıyormuşum,son denemem oldukça iyiydi,şimdi bir kase daha oluyor....

yarın doktoruna sorucam,eğer tamam derse keçi sütüyle yapmayı düşünüyorum,onun vitamin değerleri çok daha yüksekmiş...

kızlar ben bebek formuluyle yapıyorum yoğurdu bayada kıvamlı ve lezzetli oluyo ilk denemelerim olmamıştı doktorumuza sordum hergün 60 cc yapıp normal 2kaşık mamayla yapıyodum olmaz dedi 60 cc için 3 kaşık gerekliymişki sütü daha yoğun olsun dedi şimdi ev yoğurdu kıvamında tutuyo birde bizim bebeğe bebek bisküvisini kahvaltıda vermişti ya doktorum bende hem doktora hem paketin üzerindeki 4 ay ibaresine hemde bisküviyi üreten firmanın tellefon hattındaki çocuk doktoru ve beslenme uzmanına güvenerek vermiştim şimdi doktorumuzu değiştirdik sizin tepkilerinizle ve yeni doktorumuz 6. aya kadar bekleyelim bisküvi için dedi 4. ay ibaresi yazmak tıbbi olarak kanıtlanmadııkça mümkün değil devam sütü içeriyo o markanınki dedi ayrıca içindeki şeker bal yumurta vs bebek için zararlı maddelerden arındılımış ama nolursa olsun damak tadını şekerliye alıştırısak sebze alması bizaman sonra durabilir dedi

slm kızlar benim oğlumda 5. ayında şimdi ...doktorumuz geçen ay ek gıdaya gerek yok sütün gayet iyi ve yetiyor dedi...oğlum maaşallah 9 kilo şuan...anne sütünden başka hiçbirşey vermedim ama bakalım doktor bu kontrolde ne diyecek

istanbulda yaşayanlar için bir önerim olacak...ben bu konuyu bayağı araştırdım en sonunda buldum tabi...istanbulda 3 yerde organik pazar kuruluyor...zeytinburnu,maltepe ve kadıköy....hepsinin günleri farklı...ben maltepede oturuyorum burda pazar günleriymiş...biz dikkat etmiyoruz belki ama oğluma hormonlu sebze meyve yedirmek istemiyorum...o yüzden sizede tavsiye ederim...anadoluda yaşayanlar şanslı inşallah bizimde tayinimiz çıkarda gideriz...oralarda köyler yakın herşeyi mevsiminde yiyorsun ama burda öyle değil maalesef

Organik Pazar Yerleri burdan da bakabilirsiniz

kızlar çorba ile başımız dertde meyva suyu yoğurt tamam ama 4 gün oldu çorbayı reddediyor

şu klasik patates havuç çorbası irmik ekledim yok prinç ekledim yok istemyor midesi bulanıyor

başka ne yapabilirim aca balkabağı ile denesem mi ağır gelirmi gerçekten de berbat bişey bu çorba çocuk da haklı

varmı bana farklı öneriniz

yoğurtla deneyin isterseniz,yoğurdada biraz sebze ve irmik ekleyebilirsiniz...dün doktor kontrolümüz vardı,bana bir kitapçık verdi,aptamilin...4,5 aylık bebekler için bu şekildede tarif vardı...
benim büyük kzımda sebze çorbasını hiç sevmemişti,bizden kaynaklanıyor sanırım,yemediğimiz bir yemek olduğu için(damak tadının genetik olduğu ortaya çıktı ya)ben onada çorblarını hep yoğurtla yapmıştım...

kızlar şimdi armut püresi verdim benim kıza çay kaşığı ile 10 kaşık falan yedi.fazla değil dimi ya ilk veriyorum armut:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:

muz veren varmı ben basladım27:
ben meyve püresi içine koyuyorum elma havuç ve muz veriyorum
kızlar şimdi armut püresi verdim benim kıza çay kaşığı ile 10 kaşık falan yedi.fazla değil dimi ya ilk veriyorum armut:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:

yok canım takip et rahatsız olmazsa sorun oolmaz

benim oğlan da yoğurt sevmiyor limon yemiş gibi ekşitiyor suratını yoğurt taze ekşi değil ama sevmedi

ağzının tadını biliyo bücürtşk ettim cnm

arkadaşlar biz şimdiye kadar hep anne sütüyle beslendik. 6. ayda ek gıdaya geçeriz diye düşünüyordum hep, ama çoğunuz başlamışsınız. doktor mu önerdi, bizim bu hafta kontrolümüz bakalım ne diyecek doktor?

ben bugün hem sebze çorbası hem yoğurdu ayrı ayrı aynı anda verdim ekşitmeye fırsatı olmadı sen de dene e-pack

herkese merhaba arkadaşlar benimde hayalim de vardı ama yalan oldu mama bile vermiycektim ama malesef başladık

canım ztarını öğretiyoruz doyurmuyoruz onlarla hergün bir kaşık arttırarak veriyoz doyumluk olması 1 ayı alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…