2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

ben sahbah beni emiyor 11 dogru meyve püreli tahilli mama var onu veriyorum
kahvaltida tadimlik peynir pekmez tahin helva domates suyu yiyoruz

ben sahbah beni emiyor 11 dogru meyve püreli tahilli mama var onu veriyorum
kahvaltida tadimlik peynir pekmez tahin helva domates suyu yiyoruz

yaa biz çokmu yavaş gidiyoruz 10.00 gibi meyve suyu veriyorum süzüyorum birde

1-2 gibi çorba akşam üstü gibi de yoğurt veriyorum şimdilik tabii tadımlık hepsi

birde püre kıvamında vermedim hiç boğazına takılır diye erken diyor doktorlar

muhallebiye gelince adını bile anmıyoruz henüz 6. aya doğru ama muhallebi pek vermeyi düşünmüyorum zaten açıkcası

peyniri yutabiliyor diğm yoksa birşeyle karıştırıyomusun

Ben daha başlamadım geçmi kalıyorum acaba? doktorumuz tattırma dedi ama ben ara ara elma ve havuç suyu veriyorum 6. ayı bekliyorum problem olurmu acaba başlamazsam

bugün sabah okula gitmeden önce süt sğdım ve sadece 60ml çıkarabildim şimdiye kadar hep anne sütü verdim ara ara elma püresi verdim ama oda 5. aydan sonra bazen günde 1 kaşık bazende hiç vermedim evde mamada yok ğlum bugün resmen aç kaldı 5 te emzirdim sonra sabah 10 gibi sütü vermişler birazda elma eşime bir kutu mama alalım diyorum bak böyle zamanlarda veririz yani bende sağımlık inek degilim herzaman süt üreteyim bazen olmuyor yok efendim onların içinde bir sürü madde var genetiği değiştirilmiş gıdalar :2:ay çocuk aç kalsa dahamı iyi 12 de eve geldim kuzum açıkmış emdi yavrum nasıl mutlu oldu bende karar verdim artık herşeyden vericem geç kaldım bile yarın tam 5buçuk aylık olucaz çorba yapıcam tepemin tası atarsa gidip 1 kutu da mama alıcambu arada eve geldim emzirdim sonra a armutun çeyreğini verdim sonra 3 tatlı kaşıkta yoğurt üstünede emzirdim oooooohhhhhhhhhhh yarasın (şimdi yuh diyeceksiniz ama bütün gün aç gezdi kuzum)şimdi mışıl mışıl yatıyoo

7şubattan beri günde 4.5 defa biberon maması
aralardada anne sütü
muhallebiyede başladık pirinçli sütlü muzlu armutlu mmm çok sevdi
toparlanmaya başladı kuzum herkes farketti
6250bugün
çok güzel yemeye başladı allaha şükür

kızlar şeker yasak,e inek sütüde ,e gözünüzü seveyim şu muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz banada bir yazın ya...

canim ben mecbur basladim süt yetmiyor biberon almiyor hersey kasikla veriyorum.
4 aydan sonra yetersiz olunca baslanabiliyor.biz 3,5 da basladik mecburlukdan yoksa kuzum hep düstü hala daha bunlari vermeme ragmen yükselise gecmedi.
peyniri hafif ezip veriyorum agzina dolanriyor cignemeye bile basladi

kızlar şeker yasak,e inek sütüde ,e gözünüzü seveyim şu muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz banada bir yazın ya...
canim ben bir cay bardagi soguk suya bir tatli kasigi pirinc unu katip kaynatiyorum pistikden sonra icine 3 ölcek devam mamasi katip karistiriyorum.tek ögrün veriliyor ve sadece yatarken.
meyveli yapmak istersende yine ayni sekilde pisirip devam mamasi yerine istedigin meyveyi katip veriyorsun.

hazır muhallebıelr varondan yapıyolardır absaka nasıl olcakkk
hazir muhallebi almadim hic

biz sabah emiyoruz 10 gibi meyve püresi 12 gibi biberon maması 2 gibi yine biberon maması 5 gibi yoğurt akşam 7 gibi çorba gece muhallebi ve anne sütü aralarda anne sütü

şöyle bir ek gıdalarda neler verdiğinize baktım da.ben mi geri kaldım sizler mi önden gidiyorsunuz anlamadım.ben kızımı sadece emziriyorum.şubat 14 te 4 aylık kontrole gittiğimizde 7750 olmuş kilosu.doktorumuz bir beslenme tablosu verdi ama laf olsun diye.meyve suyu,meyve püreleri,yoğurt ve muhallebi başlayalım dedi.ama ben bugüne kadar çok sıkmadan 2 günde bir falan bir öğün sadece elma püresi veriyorum.kızlar ben mi yavaşım siz mi hızlı?

slmm kızlarr bende basladım ek gıdalara ama kabzz olduu bebeımm yaa fıtılle yapıo kakasınıı

bugunn dr a gıttıkk muhallebılerı bırakk dedıı sebze corbasına basla dedıı sımdık onu denıcemmm..

senze corbası yaptınızmı hıccc??fıkır werınn yafss

valla bu saana kalmış ben başlayanlardanım zaten doyumşluk vermiyoruz sadece yemesini öğretecek kadar
nasıl yani ee zaten tecrübesini yazıyo herkes
dimiiiii
ben vereyim daha önce yapmadıysan hiç havuç patatesi haşla ez içine azcık zeytinyağı koy yedir bebişe 2 -3 kaşık her gün arttırarak 2 gün de bir bir sebze ekle bulgur pirinç irmikten de ekle bir kaç gün sonra

benim kızçem zayıf.. kilo alsın diye ek gıdalara başladım.. şimdilik sadece meyve suyu veriyorum.. sonrada muhallebiye geçmek istiyorum..
buay dra gidemedik..
size bişiy sorcam.. yoğrt olarak hazır yoğurt versem.. eve sek yoğurt alıyorum.. olurmuki acep.. günlük süt nerden bulcamda hergün taze yoğurt yapcam
yoksan danone felan mı versem.. napiiim bana bişiy söyleyin..
çok üzülüyom kızçeme.. kilo alsın istiyom..
3-4gün önce
boy 64cm
kilo 6.100gr

tarifin için çok sağol.. bende böyle yapiim muhallebisini..
devam maması katmasak olurmu...

ya nebiliiiimm sanki hazır mama türü bişiy almak istemiyorum.. kendimi bebeğime karşı çok suçlu hissediyorum..
sütüm var çok şükür, kendi yediklerimede çok dikkat ediyorum(kamptayım yani).. ama niye kızçem kilo almıyo çok üzülüyorum. heray 500gr alıyo tombik tombik olsun istiyom

BOMBA KAHVALTIAnneciğim bu vitamin deposu kahvaltı menüsünü bana haftada en fazla 2 defa yedirmelisin)

8.aydan itibaren yedirebilirsiniz
Malzemeler:
1yumurta sarısı
2 adet ceviz
2 adet badem
yarım çay bardağı süt/yada devam maması(ben bundan koyuyorum)
Kibrit kutusu kadar peynir
1 çorba kaşığı pekmez
Biraz kuru üzüm
3-4 adet zeytin
5-6 adet bebe büsküvisi

DOMATESLİ YUMURTA
6.aydan itibaren verebilirsiniz

Malzemeler:
1 yumurta sarısı,
1 adet domates
1-2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 dilim ekmek içi

Domatesi cam rendeyle kabuklarından ayırarak rendeleyin.Rendeyi 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla tencereye koyun ve biraz kavurduktan sonra içine yumurt sarısını ekleyip karıştırın.Yumurta iyice piştiğinde altına kapatıp incecik doğradığınız maydonozları ekleyin.İçine ekmek içiniz doğrayarak yedirebilirsiniz
1. MISIR UNLU BEBEK KAHVALTISI(Anneciğim kuru kayısıda benim bağışıklık sistemimi güçlendirecek bol miktarda c vitamini olduğunu biliyormuydun)

7.aydan itibaren verebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez.

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp su ile pişirin.tereyağını eritip mısırunu pembeleşene kadar kavurun.kayısılı suyu mısır ununa dökün,hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını önleyin.Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10dk pişirin.Mama muhallebi kıvamında olmalı.çok katılaşırsa biraz sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.Mamanız hazır:)
2. ÜÇ RENKLİ OMLET (Anneciğim bu kuvvetli omleti bana haftada 1 defa yedirmelisin)

10.aydan itibaren yedirebilirsiniz

Malzemeler:
1/2 kase ıspanak
3 adet yumurta sarısı
1/2 kase domates püresi
1/2 kase patates püresi
1/2 çay bardağı süt(yada bence devam maması)
3 kaşık tereyağı

İnce doğranmış yarım kase ıspanağı suyunu alıp çekene kadar teflon tavada kavurun.iyice kavrulan ıspanağı karıştırı ile püre haline getirin.ıspanak püresine 1 adet yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.bu yeşil karışımı tereyağı ile 2 tarafı pişene kadar kızartın.omletin yeşil olanı hazır:)
yarım kase domates püresinide önce kavurup sonra tereyağında yine kızartın.kırmızı kısımda hazır:)
ayrı bi kapta haşlayıp ezdiğiniz patatese 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı sütü ilave edinbunuda tereyağında pişirin.üstüste koyarak pasta şeklinde verebilirisniz

Not:ben olsam bu kadar yumurta kullanmam mesela ağır gelir diye.1,5 yumurta sarısını bölerek yaparım.dediğim gibi siz kendinize ve bebeğinize göre ayarlarsınız)

1. PİRİNÇLİ BEBEK OMLETİ

7.Aydan itibaren verebilirsiniz

Malzemeler:
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
2-3 dal kıyılmış maydanoz
1 tutam kekik
2 su bardağı su

Kaynamış suda pirinci haşlayın.Süzüp zeytinyağı ekleyin.fırını 180 dereceye ayarlayın.çırpılmış yumurta maydanoz kekik ve peyniri karıştırın.pirincide ilave ederek teflon bir kaba boşaltın.fırına verip 15 dakika pişirin.üzerinin çok kızarmamasına özen gösterin.

2. PRATİK KAHVALTI

6.Aydan itibaren verebilirsiniz
Malzemeler:
yarım su bardağı kaynamış su
6 tatlı kaşığı kaşık maması
yarım kibrit kutusu beyaz peynir
yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pekmez.

kaynamış su ılık hale getirilir.Tüm mlzemeler mama kasesine boşaltılır.azar azar kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
3. KABAKLI BEBEK OMLETİ(Anneciğim yeterince e vitamini almazsam bağışıklık sistemim ve gz sağlığım tehlikeye girer)

7.aydan itibaren yedirebilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet kabak içi
çeyrek küçük soğan
2 adet yumurta sarısı
çeyrek demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber(ama ben vermem karabiber arkadaslar)
2 çorba kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı süt

Kabağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.içine rendelediğiniz soğanı,2 yumurta sarısını,ince kıyılmış dereotunu,biberi,unu ve lor peynirini ekleyip çırpın.bulamaç yaptığınız bu karışıma sütüde ilave edip az yağlı teflon tavada pişirin.
meyva püresi tarifi vereyim.yarım portakal yarım elma 1 muz cam rendede rendeleyip içine 1 tatlı kaşığı pekmez koyuyorsun.bayıla bayıla yiyorlar :)

1. karışık bebek kumpiri
2 patates 1 yemek kaşığı tereyağ 5-6 adet zeytin içi 1 yemek kaşığı lor peyniri yarım adet haşlanmış havuç karabiber bir sap haşlanmış brokoli
tarifinde patatesleri fırında yumuşayana dek pişiriyor ben haşladım patatesleri...brokoli ve havucu ayrı ayrı haşla.püre haline getirdiğiniz patateslerle karıştır tereyağ ekle peynir zeytin ekle iyice ez.bebeğinize 7.aydan itPEYNİRLİ YEŞİL MAMA
(ARA ÖĞÜN YADA ÖĞLE-AKŞAM)

6.Aydan itibaren verebilirsiniz
Malzemeler:
250gr brokoli
1 orta boy havuç
1 bardak süt/mama
1 yemek kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı lor peyniri

çorba tenceresine yeteri kadar su konulur ve butun haldeki brokoli ve rendelenmiş havuç eklenir.15 dakika kaynamaya bırakın.ayrı bir tavada yağ ile unu kavurun.kaynayan sebzelerin içine dökün.5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
2. ibaren yedirebilirsiniz...
3. 4 aylık bebek kahvaltısı
kahvaltı 4 aylıkken
100 cc devam mamasıyla hazırlanmış bebk yoğurdu
4 adet bebek bisküvisi(hero baby 4. Aydan itibaren kullanılıyo)
4 çay kaşığı meyve püresi(elma-armut yada hazır kavanoz meyve)

ek gıdaları 5 kaşıktan fazla almayan bebeğim hepsini bitirdi tavsiye ediyorum yukarıdaki tarif 100cc devam sütüylede yapılır ama bisküvi miktar artıcak 6 taneyi falan kaldırıyo afiyet
2 dilim bebek ekmegi
kibrit kutusu buyuklugunde geceden suda bekletilmis tam yagli beyaz peynir
bezelye tanesi kadar tereyag
1 bardak kadar ihlamur yada kusburnu cayi
1 cay kasigi pekmez
haftada 3 gun yarim yumurta sarisi da ekleniyor

bunlarin hepsini guzelce ezip veriyoruz,
1 kaşık zeytinyağında 1 silme kaşık unu kavurdum (doktor un koyabilirsin demişti çorbalara)
sonra 2 minik çiçek brokoli ,
yarım havuç rendesi,
küçük patates rendesi,
3parmak kadar pırasa minik doğranmış
sebzeleri kattım azcık çevirip suyunu koydum.pişince blendırdan geçirdim ve yarım bardak kadar süt koyup bi taşım kaynattım ve kapattım.çok lezzetli oldu.

geçenlerde meyvesinide şöyle hazırladım,çekirdeklerinden ayrılmış yarım muz,1 çay kaşığı çeviz,1 çay kaşığı üzüm pekmezi,2 bebe bisküvisi ezdim verdim,onuda çok sevdi.

ŞEFTALİLİ PRİNÇLİ KAHVALTI
4. aydan itibaren
Malzemeler:

* 100 ml su
* 1 tatlı kaşığı pirinç unu (5 gr)
* 3 ölçek devam sütü
* 4 tatlı kaşığı Milupa Organik Şeftali Elma Püresi

Hazırlanışı:

100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinçunu ağır ateşte pişirilir.
Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirilir ve içine 3 ölçek devam sütü eklenir.
Hazırlanan muhallebi karışımına Milupa Organik şeftali Elma Püresi ilave edilir.

KABAKLI PRİNÇ ÇORBASI
4. aydan itibaren
Malzemeler:

* Milupa Aptamil Sütlü Pirinçli
* Bir orta boy haşlanmış kabağın yarısı

Hazırlanışı:

Aptamil Sütlü Pirinçli’yi kutu üzerindeki talimata uygun olarak hazırlayınız. ıçine haşlanmış kabağı ilave ediniz.
Bebeğinizin besleyici ve lezzetli öğlen öğünü hazır.

BEBEK YOĞURDU
* 100 ml hazırlanmış Devam Sütü
* 2 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

90 ml su içine 3 ölçek Devam Sütü koyarak hazırladığınız mamayı küçük bir kaseye boşaltınız.
43 derece sıcaklıkta (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz) 2 çay kaşığı yoğurt ilave ederek,
4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız. Buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz.

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir,
yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

SÜTLÜ FASULYELİ PATATESLİ KABAK ÇORBASI
4. aydan itibaren
Malzemeler :

* 1 orta boy patatesin yarısı
* 1 orta boy kabağın yarısı
* 4 tatlı kaşığı Milupa Yeşil Fasulye Domates
* 60 ml Devam sütü
Hazırlanışı:

Bebeğinizin kasesine 4 tatlı kaşığı Milupa Yeşil Fasulye Domates koyunuz.
ıçerisine haşlanmış kabak ve patates ilave ediniz. 60 ml devam sütünü kutu üzerindeki
talimata uygun olarak hazırlayarak ekleyiniz.
Bebeğinizin lezzetli besleyici öğle öğünü hazırdır

kızlaar bide bugün bebişime bi çorba yaptım toplamda 125 gr yani bi kavanoz mama ölçüsünde çıktı

çeyrek kabak
çeyrek patates
yarım havuç
1 tatlı k. prinç
1 çay bardağı su
ben teflondayaptım iyice suyu çekene ve yumuşayana kadar pişiridim püre haline getirdim 1 elmanın suyunu sıkıp çorba kıvamı verdim çok güzel yedi sadece sebze olunca yemiyo birde çorbaları günlük yapmak ve ya taze taze vermek yada belmari usulu ısıtmak önemliki vitamini kaybolmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…