2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

kızlar ek gıdaya benim kadar erken başlayan yoktur.
sütüm 2. ayda tamamen kesildi hiç emmedi bebeğim
ilk olarak 1 çay kaşığı elma suyu ve yoğurtla başladım
günlük yoğurt için yoğurt yapma makinası aldım küçük kutu sütlerle hergün mayalıyorum
sonra sebza suyuna başladık hergün yediği şeylerin miktarını arttırdım
şimdi elmayı ve sebze çorbasını püre halinde yiyo

5. ayın içindeyiz şuanda ve günlük 1 çay kaşığı kaynamış yumurta sarısına başladık
bütün bebeklerimiz sağlıklı olur inşallah. bebeğimin gelişimi ve kilosu çok ii

doktorlar yada etraftakiler ne derse desin kitaplarda ne yazarsa yazsın biz anneler ne vermek istersek isteyelim yok bebek ne isterse yada ne kadar isterse okadar alıyo tıpta buna 3 n yada 1 ne diyolar 3n=ne nekadar nasıl yiyeceğine anne karar verir 1n= bebek ne isterse onu yer ben yumurta için ne kadar erken diye düşünsemde geçen gün haslanmış yumurta sarısından ağzına deydirdi annem köpürdü yerken yine istedi hatta ağladı istedi ziz ne zaman verdiniz birde ben hamileyken dr bana bıldırcın yumurtası ye demişti tavuk yumurtasından 5 kat fazla protein içeriyomuş ilk dr a gidince sorucam bıldırcınmı tavukmu diye çünkü biz küçükkende babannem bıldırcın yumurtası verirmiş 3 er 5er tavada pişerdi yada suda haşlanırdı birde bıldırcın kemiğinden çorba yaparlarmış tavuk suyu yerine öyle yumurtayı süte katıp içmeyi hiç bi zaman almadı içim ama bunlar mantıklı geliyo tabi dra ve diğer annelerin tecrübelerini de göz önüne alarak

biz yumurta sarısına yeni başladık
aynen bizimkide çok sevdi
ben ek gıdaları annem ve ablamın tecrübeleriyle başladım
ayrıca sütüm olmadığı için sağlık ocağındaki ebemiz ek gıda listesi verdi
isteyen olursa listeyi paylaşabilirim

canım ellerine sağlık ne güzel kitap gibi olmuş çok işimize yarayacak...

bisküvi için erken diyordum bende öğrendiğim iyi oldu .... maşallah canım hepsini yedi mi gerçekten

tatlım ben int bulduklarımı paylaşıyorum fikrimiz olsun diye daha başlamADIK biz öğrendikçe ekliyorum buraya ne yapacağım derdimiz olmasın diye

kızlar ben daha ek gıdaya geçemedim ya

elma tattırdık baya, onu seviyor
yoğurt mayalamıştım (bir kere yaptım zaten, o da tutmuştu allahtan) onları 2 gün boyuna tattırdık, 2-3 kaşık yiyor seve seve

ama sonrası gelmedi iş miş derken

kreşte ilk gün cici bebe yedirmişler acıktı diye, çok sinirlenmiştim. o gece 3 kere kaka yaptı çocuğa ağır gelmiş, artık ne kadar yedirdilerse. cicibebe henüz vermeyi düşünmüyorum ben.

bugün çorba yapayım artık diyorum, bir öğünü en azından başka bişey yesin artık.

çalışırken çok zor oluyor sabah 7'de kalkıyoruz hep beraber, anca çıkıyoruz evden, ben kahvaltı falan yaptırmalıyım ona artık, kocaman oldu :), akşam da yemeği dışarda yiyip eve 20:00-20:30 gibi geliyoruz. sonra da zaten çocuk hemen uyuyor. bakalım bu yemek olayını nasıl yapacaz.

bir de yemekleri ben yedireyim istiyorum ama kreşe bakıcılara bırakcam mecbur çorbaları, onlar yedircek benim elimden yiyemicek kuzu, neyse sağlıklı olsun da napalım artık

pikecim neden kreş ??eve bakıcı bulamadın mı...belki bahsettin de kaçırmışımdır canım...

yaa zor canım ya..allah yardımcın olsun canım..ben şanslıyım 1 eylüle kadar izinliyim..

kızlAR GEÇTİMEK GIDAYA AMA zorlanıyor kızım..tam düzen yok...kilosu da düşük biraz o yüzden erken geçtim...geçenlerde beni bırakıyordu nereyse de döndük şükür..

doktorum da prof vardı bir tane..izleyen oldumu bilimiyorum yarımizleyebildim..

balarken m.suyu ile değil püresiyle başlanmalı dedi kızlar...meyve suyuna sonre geçin dedikızlar..

kızlar bende oğluma 5buçuk aya kadar bişey vermedim diye bilirim arada yoğurt tattırmıştım ama artık süt yetiştiremiyorum oğluma sağıp bırakıyodum ama oda zor oluyo süt çıkmıyo bilmem ne bende milupanın muhallebi mamasını aldım benim herşeye burun kıvıran sıpam onu nasıl yedi zaten zararlı ne varsa çocuk milleti sever şimdi onu biberon maması gibi yapıp veriyoruz günde 1 yada2 kere bu arada oğlum bu ara hiç 1 gr dahi almamış doyup doymadığı konusunda kararsızım

canım kreş işyerimin kreşi, arada emzirmeye gidiyorum, bakıcıya bıraksam günde 12 saat ev dışındayım, çocuğu hiç göremezdim

kızlar yumurtayı nasıl veriyosunuz kayısı kıvamımı yoksa hafif sulumu benim çocukluğum rafadan yumurtanın içine doğranmış minik ekmekleri çay kaşığıyla yemekle geçti ama daha bebekler ufak ya rafadan zararlı olurmu

6′şar yemek kaşığı mısır unu, pirinç unu, yulaf unu, tam buğday unu güzelce karıştırılır bir kavanoza konulur. 60 cc kaynamış soğmuş suya 1 tatlı kaşığı karışım konarak muhallebi kıvamında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine yarım muz+yarım elma püresi, 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ve 30-40 cc anne sütü eklenir. Toplamı 170-180 cc olan doyurucu, ev yapımı, anne sütlü, mamasız muhallebi afiyetle yenir.)

kızlar ben ek gıdaya geçmedim doktor kontrolünden sonra karar vericez inşallah...ama tabi bende kendime bir dosya hazırladım....en çok hoşuma giden tariflerden bir tanesi bu...umarım şifa olur miniklere...

hayırlı akşamlar benim kızım beş aylık yumurta sarısına başlamadım daha nasıl veriyorsunuz acaba
kıvamı nasıl olacak yani.

bence kayısı kıvamında olmaz...tam pişmiş olması gerekir...çünkü hamileyken bile doktor bana yumurtanın koyu kıvamında olması gerektiğini söylemişti...ki bebekler daha önemli

canım bu kaç aylık bebek içindi bana çok mantıklı geldi hazır pişirilmeyen mamaların içeriğiyle aynı hemen hemen

bu tarif 5-6 aylık bebekler için uygun canım...yatmadan önce yedirilebilir...benimde çok hoşuma gitti açıkcası...mama yerine çok rahat yapılabilir...içimizde rahat olur böylece...kendi elimizde yapıyoruz...herşey onların sağlığı için...anne sütü olmayanlar yine su kullanabilirler

bebegimneyesin.com'da gezerken buldum bu tarifi, ben daha ek gıdaya geçmedim o yüzden denemedim ama geçince deneyeceğim.

"Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.

Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)

Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bebe bisküvi tarifi buldum.

Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.

Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun."

Bu arada yoğurt yaptım ama sulu oldu biraz. Bu şekilde de yedirebilir miyim acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…