benide eklermisin canım..tamam canım gel ekliyim bi de kim vardı ekle diyen özelden atıyorum adımı
bişiy sorcam günlük süt bulabilme imkanım yok.. kutu sütle mayalasam olurmuki acep..benim bebeğim yeni 5 aylık oldu,ek gıdalara geçiş konusunda kararsızdım,ilk 6 ay sadece anne sütü deniyo ya,haftasonu doktora gittik,7.250 geldi kilosu,ek gıdalara geç ama doyurmak amaçlı değil,damak tadı olsun dedi dr.yoğurduda inek sütüyle yapabilirmişiz,yoğurtta farketmez dedi..
bebegimneyesin.com'da gezerken buldum bu tarifi, ben daha ek gıdaya geçmedim o yüzden denemedim ama geçince deneyeceğim.
"Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.
Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)
Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bebe bisküvi tarifi buldum.
Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.
Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun."
Bu arada yoğurt yaptım ama sulu oldu biraz. Bu şekilde de yedirebilir miyim acaba?
bugun bir tanidigi aradim onun arkadasi beslenme dr u sizinle paylasayim dedim bana syledigi ilk hafta sadece havucla basla bir iki kasiktan hergün cogalt kasik ölcüsünü ikinci hafta havuc patates ücüncü hafta havuc patates sigir eti yada tavuk eti olabilir meyvelere hemen baslama dedi cünkü meyveler tatli oldugu icin tatlilara alistigindan yemek yemesinde sorun yasar dedi- yogurt yapip vereyimmi dedim kesinlikle daha cok erken inek sütünden yapildigi icin 10 aya kadar kesin verme dedi arada su verebilirsin bir kac tatli kasigi bugunluk bunlari not aldim sizinle paylasayim dedim
robotum yok havucun suyunu nasıl sıkıcam
elmanınkini rendeleyip süzgeçten gecirince çıkıyo ama havucunki çıkmıyo..
koca havuçtan 1çaykaşığı zor çıkardım
ben aslında ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi planlıyordum ama son kontrolde doktor sütün yetersiz dedi, ek gıdaya başlayalım dedi. Oysa ki sütüm gayet iyi geliyordu, sağıp sakladığım bile oluyordu. Ek gıdaya başladık bizde şimdi sütüm gerçekten azaldı. Ek gıda ek olmaktan çıkacak diye çok korkuyorum. Korktukça sütüm daha da azalıyor her geçen gün( oğluşum da eskisi gibi iştahlı emmiyor, emmek istemiyor, üzülüyorum. Bir de kabız oldu, birden süt azalıp, sebze meyve artınca... Ek gıdaya geçişte böyle bir sorun yaşayanınız oldu mu?
Bir de sütümden yoğurt yapmayı denedim ama tutmadı, nasıl yapıyorsunuz, bilen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?