2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

benim bebeğim yeni 5 aylık oldu,ek gıdalara geçiş konusunda kararsızdım,ilk 6 ay sadece anne sütü deniyo ya,haftasonu doktora gittik,7.250 geldi kilosu,ek gıdalara geç ama doyurmak amaçlı değil,damak tadı olsun dedi dr.yoğurduda inek sütüyle yapabilirmişiz,yoğurtta farketmez dedi..

bızede bu ay kı kntrolumuzde sadece oğlen mevsım meyvesı, ıkındıde yoğurt ve yatmadan muhallebı soyledı doktorumuz. meyveyle yoğurda baslayacağım ama muhallebıyı dusunmuyorum. pırınc unuyla yapılacak oda kof kılo zaten tombuluz ıyıce sısmemıze gerek yok:)

bizde dün gittik doktora...ben aslında ara ara meyve püresi veriyordum alışsın diye
ama doktor kilosu çok iyi anne sütü alması daha doğru dedi
ek gıdaları 6.aydan sonra ver dedi
öylemi yapsam versemmi şaşırdım

simgecim tattırmak amaçlı 3-5 kaşık ver bence...sadece tatlara alışması açısından yani..tabi yinesen bilirsin..

kızlar çorba ölçüleriniz ne kadar??

tamam canım gel ekliyim bi de kim vardı ekle diyen özelden atıyorum adımı

bende bugun dr gitim ek gidalara baslaya bilirsin dedi bu ay prova ayiymis tatlarini ögrenmesi acisindan benimde 4 bitti 5e girdim 6 ayda artik baslar yemeye en azindan simdi tatiriyorum bazen unutuyorum bile ek gida vermesini benim acimdanda biraz tecrübe olyuor

tamam canım gel ekliyim bi de kim vardı ekle diyen özelden atıyorum adımı
benide eklermisin canım..

bişiy sorcam günlük süt bulabilme imkanım yok.. kutu sütle mayalasam olurmuki acep..

tarif için teşekkürler.. hazır gıdalara karşı biri olrak çok işime yaradı hemen tarifi kopyaladım..
buarada yoğrdun sıvı olması farketmez diye biliyorum.. hatta fazla mayalanmasını (yani katılaşmasını) beklemeden vermek gerekiyo diye aklımda kalmış..

bugun bir tanidigi aradim onun arkadasi beslenme dr u sizinle paylasayim dedim bana syledigi ilk hafta sadece havucla basla bir iki kasiktan hergün cogalt kasik ölcüsünü ikinci hafta havuc patates ücüncü hafta havuc patates sigir eti yada tavuk eti olabilir meyvelere hemen baslama dedi cünkü meyveler tatli oldugu icin tatlilara alistigindan yemek yemesinde sorun yasar dedi- yogurt yapip vereyimmi dedim kesinlikle daha cok erken inek sütünden yapildigi icin 10 aya kadar kesin verme dedi arada su verebilirsin bir kac tatli kasigi bugunluk bunlari not aldim sizinle paylasayim dedim

yoğurdu inek sütüyle yapman gerekmiyo ben o gün sütüm çok çıkarsa anne sütüyle yoksa bebek formülüyle mayalıyorum şekerli oluyo malum eane sütü şekerli bebek formulude öyle u kıvamında oluyo birde et için erken değilmi 7. ay demişti bizim doktorumuzz ya birparça kuşbaşı eti ya bir tatlı kaşığı kıymayı katarak başla çorbasına dedi sonra sırayla tavuk suyu ve kemik suyuda ekle dedi tekrar bir sorayım doktorumuza ete geçelimmi diye malum demir eksikliği türkiyede çok yaygın ve et ve kemikler demir açısından çok zengin

kızlar birde omega depoları dolana kadar balık yağı vermek lazım sonrasında dolu depoya ek balıkla yapılabilir demişti doktor ama kaçıncı ayda olduğunu sormamıştım sizin bilginiz varmı beyin gelişimi için omega çok önemli çünkü geç kalmayalım birde dişlerimiz kaşınıyo malum ilk diş çıkınca flour vermek lazımmış jel ve tablet olanı varmış tableti eritip suyuna falan katıyomuşsun jeli diş dibine dürüyomussun ve bebeğin dişleri hem sağlam çıkıyomuş hemde düzgün ve sağlıklı beyazlığını bile etkiliyomuş aldığı o madde siz vermeyi düşünüyomusunuz yada bilginiz varmı malum her doktor farklı düşünüyo beslenme konusunda bile

et icin benim doktorumda 6 ay bitsin dedi ama ben bu bayanin dediklerini yapacagim cünkü 3 cocogu var ve en kücügü 9 aylik 3 cününde massallahi var cok saglikli cocuklar beslenme uzmanindan yardim cok ayri bir sey cünkü her dr farkli bir sey söylüyor anne sütünden sonrada bagisiklik sisteminin alt yapisinin kuvetli olmasini isterim bakalim bizim yeme serüvenimiz basladi simdi

robotum yok havucun suyunu nasıl sıkıcam
elmanınkini rendeleyip süzgeçten gecirince çıkıyo ama havucunki çıkmıyo..
koca havuçtan 1çaykaşığı zor çıkardım

robotum yok havucun suyunu nasıl sıkıcam
elmanınkini rendeleyip süzgeçten gecirince çıkıyo ama havucunki çıkmıyo..
koca havuçtan 1çaykaşığı zor çıkardım

temiz kaynatılmış ve ütülenmiş tülbentle çıkarabilirsin canım

Kızlar benim oğlum 2 aydır kilo almıyor. Ek gıdaya geçeyim dedim ya kabız oldu ya allerji. Ne yapacağımı bilemedim. Sadece Ülker Hero Baby'nin kaşık mamalarını ve yoğurt (oda ekşi değilse) yiyor. Milupayı tükürüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Dr'umuz da izinli. Bu çocuk nasıl toparlanacak?

Ben aslında ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi planlıyordum ama son kontrolde doktor sütün yetersiz dedi, ek gıdaya başlayalım dedi. oysa ki sütüm gayet iyi geliyordu, sağıp sakladığım bile oluyordu. Ek gıdaya başladık bizde şimdi sütüm gerçekten azaldı. ek gıda ek olmaktan çıkacak diye çok korkuyorum. korktukça sütüm daha da azalıyor her geçen gün( Oğluşum da eskisi gibi iştahlı emmiyor, emmek istemiyor, üzülüyorum. Bir de kabız oldu, birden süt azalıp, sebze meyve artınca... Ek gıdaya geçişte böyle bir sorun yaşayanınız oldu mu?

bir de sütümden yoğurt yapmayı denedim ama tutmadı, nasıl yapıyorsunuz, bilen var mı?

selam kizlar ek gidalarin icine kanola yagi koyun bir kasik o kabiz olmasini angeliyor ben yeni basladim ek gidaya bir cay kasigi birakyiorum

Biz ek gıdaya geçeli bayağı oldu ve sadece ilk gün kabız oldu sonrasında nırmal gidiyoruz biraz sertleşmeye yada zorlamaya başladımı hemen bi kaşık zeytinyağ veriyodum şimdi onada gerk kalmadı heryo ama sebze çorbasında kabak mutlaka kullanıyorum birde elma veriyorum mutlaka oda posalıya bağırsakları rahatlatıyo birde tv da bi çocuk doktoru bebeklerin kabız olma sebebinin en başında susuz kalmak geliyo demişti vücudu su kaybedince bağısaktan çekiyomuş suyu buda gaitayı kurutup sertleştiriyomuş ara ara ılık su veriyorum bende o günden beri

her 50 cc anne sütü için bir çay kaşığı yoğurt yada kefir kullanıyoruz anne sütünü belmari usulu ısıtıp içinden 10 cc kadarını alıp mayalık yoğurtla karıştırıp sonra yavaşca içine katıyooruz ama maya kaptaki sütü soğutmasın sonra ben bir yeleğe sarıyorum 4 saat radyatörün üzerinde bekletip sonra kapağını açıyorum üzerine tülbentten bir kapak diktim kavanoza onu geçirip dolaba koyuyorum çok güzel oluyo bazen kalıp gibi bile oluyo annem yaparken benim elim değil fatma anamızın eli de demişti bende yaparken öylee diyorum sonra ne dua biliyosam okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…