2010 ekim anneleri hastane çantanız hazır mı?

süper olmuş bu konu elinize sağlık, ben de bebişimin eşyalarını yıkadım ütüledim çantasına bir kısmını koydum :)) bu aşaması bile çok heyecan verici :CüvCüv:

Kızlar burası çok güzel bir topik olmuş, aklımıza takılan bir konuydu. Peki bu eşyaların yanı sıra kapı süsü ve şeker sepetinizi de yanınıza alıyor musunuz? Sonradan mı alınıyor?

canım ne sekılde hastaneye gıdılecek bılemedıgım ıcın o anda aklıma gelmez buyuk ıhtımalle ..sonrasında gıder alırlar dıye dusundum kapı suslerını ve sekerlerını...ama dr verdıgın gunde dogarsa buyuk ıhtımalle onlarda gıder.....

kızlar çantanıza muttlaka kendiniz için hırka ve çorap koyun,nst ye girdiğimde farkettim doğumhane buz gibiydi..

corabı daha almadım hırkayıda lazım olursa getırıler dıye dusunuyorum cok fazla esya oldu cunku:)

benim oğlum 2,5 yaşında bende hasthaneye giderken yanımıza aldıklarımızı yazayım...2,5 sene önceki...

bebek için...

-çıtçıtlı badi 4 tane
-tulum 4 tane
-hastaneden çıkarken giymek için pantolon, tişört,hırka takımımız ve ayakkabılarımız...
-penye bereler(bebek en çok ısıyı baştan kaybediyomuş)
-eldiven koymadım..eldivenden yana bir anne değilim...çünkü bebekler dünyayı elleriyle dokunarak öğreniyolar...
-3-4 tane yenidoğan çorap
-bebek bezi 1 numara...
-ıslak mendil uni yenidoğan..
-yan yatma yastığı...(bence çok lazım.çünkü hasthanede yenidoğduğunda kusmuğundan falan boğulmasın diye yan yatırıyolar)
-ziyaretçilere verilmek üzere sepetimiz içinde yaptırdığımız çikolatalarımız
-2 tane penye,1 tane polar battaniyemiz...
-küçük cam biberon(ne olur olmaz diye)
-1 adet emzik(ama oğlum hiç almadı)
-araba tipi anakucağımız..

kendim için...

- 1 pijama,2 gecelik(1 geceliği hiç giymedim),1 sabahlık
- 2 tane terlik(1 tanesi refakatçi için)
- göğüs pedi,hijyenik ped(orkid büyük olanlardan)
- şal(ocak bebeği olduğu için)
- 3-4 çift çorap
- fotoğraf makinesi, kamera (doğum esnasında yani sezeryan çekim yapıldı)
- lohusa tacı falan almadım (öyle şeyleri sevmem)
- hasthanemiz kapıyı süslediği için kapı süsümüzü almadık...

selam kızlar... ooo çanta hazırlıkları başlamış... ben 37. haftamda topikte kızların ısrarı züerine hazırlamıştım... gecelik lazımmı diye soran olmuş... özellikle sezeryanda şart çünkü belli bi süre sonda oluyo.. dolayısıyla da pijama giyemiyosunuz... 1 pijama bi gecelik alın yeter...

bugün son ufak tefek alışverişi yapıp hastane çantasını tamamlama niyetindeyim..
kimse puset yazmamış ama bebeği çok küçükken en güvenli taşıma şekli puset gibi geliyor bana..

kızlar ben de kalın battaniyesini ve ana kucağını arabamıza yerleştiricem..hatta fazladan 1-2 bebek bezi kıyafet mama vss.. arabamıza zulalıcam

kıyafetlerin etiketlerini kesmeyi unutmayııınn kızlarrrrr:)))))

canım sen neden bu kadar uzun kalıcaksın hastanede bıldıgım ıkı gun yatırıp 3uncu gun sabahtan cıkarıyorlar

fotograf makinesi video vb unutmayın...bi de ben doğum kursuna gitmiştim gerçi normal doğurmak kısmet olmadı ama normal doğum için yemek vermiyorlarmış enerjiniz füşmesin diye şeker alın demişlerdi orda...

evet kıyafetlerin etiketlerini ben kestim ütülerken. puseti de götürmek lazım evet bebegi tasımak acısından rahat oluruz. birde hastanedan cıkarken ne giyeceğiz pijamalarla cıkacak değiliz dimi ? kıyafet koymak lazım.eşofman tişört vs.rahat oluruz.

bende bugün hazırladım bebişin kıyafetlerini onları ütüleyip hazırlamışken kendime de çanta hazırladım.bebeğe bi tane hastane çıkışı tam takım battaniyesiyle,çorap,emzik,ıslak mendil.kendime bi gecelik bi pijama ,iç çamaşırları,bi yelek, lohusa tacı ,çorap, parfüm.şimdilik bu kadar ama eklenecekler çokkk.

Son düzenleme:
normal dogum yapacaklar icin :dogum sirasinda cok enerji harciyacaginiz icin mutlaka cantaniza yiyecek birseyler koyun
birde nar bulabilirseniz nar koyun.bebeginiz dogar dogmaz agzina bir iki damla nar suyu sIkin ben yaptim kizima ve neredeyse hic gaz sancisi cekmedi .kizim dogduktan sonra tanidiklarima da anlattim 2 kisi daha denedi ve onlardada gaz sancisi olmadi inanip inanmamak size kalmis ama 2 damla nar suyunun cocuga bi zarari olmaz ben deneyin derim...
birde ilkgunden gogus ucum yara olmaz diye merhem koymamistim siz mutlaka bulundurun pek faydasi olmuyor ama acisini alir belki....

kızlar hastanede giyeceğiniz pijama ve geceliğin kolları uzun olacaksa bol olsun kolları. serum falan takılması gerektiğinde sıkıntı olmasın opuyorumnanaktan

ya ben tayt uzerıne tunık gıyerım rahatlık acısından

zemzem suyu ve hurma da koyacağım ben tabi simdiden koymam onları da biraz daha zaman yaklaşsın öyle.

aynen bende koycam

kızlar hastanede giyeceğiniz pijama ve geceliğin kolları uzun olacaksa bol olsun kolları. serum falan takılması gerektiğinde sıkıntı olmasın opuyorumnanaktan
valla ben sabahlıgın kollarını kaprı kol aldım gecelıklerım v e pıjamalrım kısa kollu cunku lohusa cok terlıyormus oyuzden sıkıntıya gelemem dedı kısa kollu aldım ıyıde yapmnısım mbak serum olayını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…