2010 Ekim Anneleri

selmas duyarsın tabıı canım sende 8.haftadasın merak edıyor dımı ınsan ben ılk gordugumde volk kesesı kucucuktu pıt pıt atan kalbı cok az duyulurudu cok kucuktu ıkıncı gıttgımde volk kesesı b uyumus kendısıde buyumustu her hafta gelısımlerı %100 buyuyrmus cok ılgınc evet her gıttgınızde bı kat daha buyuyor
 
demet yaren canım inşallah,
ben ilk bebeğimde çok büyük bir hüsran yaşadım. o nedenle endişeleniyorum(( birde son günlerde hep keyifsiz haberler alıyorum o nedele hep diken üstündeyim.
sen ne kadarlıksın canım. görüğnmüyor tarihin..
 
günaydın kızlarrrr
dün doktoruma gittim 4+5 dedi 0,61 cm miş bebeğim 9 martta tekrar çağırdı
bir sürü şey anlattı yapmam ve yapmamam gerekenleri bende olacak değişiklikleri herşeyi anlattı :))))
 
günaydın kızlarrrr
dün doktoruma gittim 4+5 dedi 0,61 cm miş bebeğim 9 martta tekrar çağırdı
bir sürü şey anlattı yapmam ve yapmamam gerekenleri bende olacak değişiklikleri herşeyi anlattı :))))

gözün aydın sever :)) doktor vaginal mi baktı sana? neler tavsiye etti sana kısaca paylaşır mısın bizimle?
 
canım üstten baktı kese ölçüsü herhalde neden sorunmu var sizce küçükmü geldi
doktorumun bana dediklerini anlatayım çiğ etten yapılmış yiyecekler yasak (salam sosis suçuk çiğ köfte gibi) çay kahve kola günde bir bardaktan fazlası yasak deveci armudu tarım ilacı varmış onuda yemememi istedi bunlar düşüğe neden olabilirmiş ondan yasakladı karnında ağrı sancı olucak gögüsleri yavaş yavaş acıyacak progeston hormonu salgılamaya başladığım için uyku ve yorgunluk yaşıyacakmışım 3.aydan sonra balayı yapacakmışım :))) 2,5 aylıkken cinsiyetini öğrencekmişiz ikili test 3 lü test gibi zeka testleri varmış onları yapcazmışız cinsel ilişki yasak değil sadece şu 15 gün yasak bu kadar aklıma gelenler :))))
 
nasıl cinsiyet 2,5 aydamı öğreniliyor?
sever canım benim bebişim 5+5 ken ölçüsü 0,6 idi. senin ölçüne göre benim ki küçük çıkıyor:)) o nedenle sordum..
bak senden de ne güzel bir bilgi öğrendik. demek ki kızlar deveci armutu yenmeyecek..
sever dr bayağı ilgiliymiş. hangi hastane?
 

benim kese 4+1 iken 10.4 mm idi, bence senin bebişinin boyu olabilir bu :) embriyo boyu yani embriyo görüldü mü?
 
günaydın kızlarrrr
dün doktoruma gittim 4+5 dedi 0,61 cm miş bebeğim 9 martta tekrar çağırdı
bir sürü şey anlattı yapmam ve yapmamam gerekenleri bende olacak değişiklikleri herşeyi anlattı :))))

canım gozun aydın. 0.61 cm demıssın normal. normalde mm olarak yazılıyo genelde. mesela benım kı 4+5 de 9.33 mm ıdı. kısıye gorede degısıyo. takılma. demek 2.5 aylıkken cınsıyet:):) 2.5 aylıkken goruldugunu duymustum da genelde 4 aydan sonra soyluyolar.
 

aa bebısın olcusu mu o maşallah yerım onu ben:):)

bu arada herkese gunaydın arkadaslar:)
 
bayanlar merhaba
yakın zaman tecrubelılerındensınız bısey soracagımç..
benım 8 gun var reglıme ama karnımda cekılmeler oluyo sankı bısey batırıyolar gıbı hıs oluyo ve 2 gundru sureklı sıs haldeyım..bu sabah yuzumde sıs uyandım sızce 8 gun kala bu sekılde belırtı olur muu...
cvp veren olursa sevınırım
 
sever bu arada fazla gerı gıtmemıssın. dun konusuyoduk dımı. 4 gun gerı cızelgene bakılırsa. o kadarcıktan bısey olmaz ben 17 gun gerı gıtmıstım:):)):
 

regl öncesi belirtiler çok karışabiliyor, ben regl döneminde de 1 hafta kala çok şişerdim o nedenle test için 3 gün gecikmesini bekledim regl dönemimin.
 

canım bende cok tuvalete gıtmekten başka belırtı yoktu. bıde bende kasıntı olmustu baslarda hamılelıgımı bılmıyordum. hamılelıgı ogrendıgımde halama dedım bana mı cektın kız bana hamılelıkte kasıntı olurdu dedı. ama ıkı gun surdu bır daha da olmadı. ama herkeste belırtı farklı olur.Allah gonlune gore versın canım.
 
kese dedi embriyo demedi 4+5 de öyle olduğu için değil öyle sayıyoruz suan için dedi kalp atışlarını ve gelişimini görüp kaç hafta olduğunu söyliyecekmiş hergün 1 mm büyüyecekmiş 9 martta 2,00 cm olması gerekiyo
canım hastane değil özel muayne ben çocuk sahibi olmak için ona gidiyodum ama tedaviye gerek kalmadı :))) rabbimin izniyle inşallah
 
Günaydın anne adayları internette gezerken yaralı bişeyler buldum paylaşim dedim :)


ET, YUMURTA, KURUBAKLAGıL GRUBU: Beyin, kas, kemik ve dişlerin gelişimi ve kan yapımında görevlidir. Protein ve demir gereksinimini karşılarlar.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERı: Kemik, diş gelişimi ve büyüme ile görevlidirler. Protein ve kalsiyum kaynağıdırlar.
SEBZE VE MEYVELER : Büyüme ve gelişme için vitamin ve mineralleri sağlarlar.
TAHILLAR: Enerji ve B gurubu vitaminleri içerdiklerinden büyüme ve gelişmeye yardımcı olurlar.
YAĞLAR VE ŞEKERLER : Sadece enerji içerirler. Enerji gereksinimine yardımcı olurlar.
Yeterli ve dengeli beslenmede dikkatli bir şekilde tüketmek zorunda olduğumuz bu besin guruplarını gebelikte de aynı özenle tüketmeliyiz ki sağlıklı yaşayabilmek için doğru beslenme alışkanlıklarını kazanabilelim.
 
regl öncesi belirtiler çok karışabiliyor, ben regl döneminde de 1 hafta kala çok şişerdim o nedenle test için 3 gün gecikmesini bekledim regl dönemimin.

sısmeden zıyade su ıcımden bıseyler ceklıo gıbı oluyo ve saplanmalar ..bunları yasamıyodum da daha once o yuzden merak ettım
 

anladım canım sagol...
tesekkurler ılgılendıgınız ıcın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…