2010 Ekim Anneleri

kızlar midenizde ekşime var mı.biri bana çözüm söylesin çok rahatsız ediyor

Cnm ekşimeye ilk zamanlar en ii galeta veya peksimet tarzı şeyler ii geliyo ben ilk 3 hatta 4 ayımda yatağımın başucunda bile galeta bulunduruyodum mide bu dönemlerde asit üretiyo sürekli o yüzden ekşime oluyo daha ilerlerde ekşime yanmayla bir arada olabilir 6. aydan sonra o zaman da en ii beyaz leblebi yada kabak çekirdeği ii geliyo midede ki asidi çekiyo umarım işe yarar

SELAM KIZLAR
bebeklerini rüyada gören varmi kizlarrr.ben rüyamda cok güzel kiz bebegi gördüm.gamzeli gamzeli.ve nazar degmesin diye yüzünü ötüyordum cok güzel bir bebekti.böyle rüya görüyp de cikan oldumu??

cnm rüyalarının tahminen çıkıp çıkmayacağını bilebilirsiniz belki.mesela bende belirli şeyler vardır.bazı şeyleri gördüğümde o günlerdeki en mühim işlerim gördüğüm şeye göre olumlu yada olumsuz sonuçlanır.

siz kız istiyorsunuz herhalde.belki bilinç altından kaynaklanmış da olabilir.allahım neyi diliyorsanız onu hayırlısı ile nasip etsin.

kızlar ben bugün doktora gittiğimde midemin çok bulandıgını ve başıma agrı yaptıgını söyledim ilaç verdi bana agrı kesici ve mide bulantısına karşı ama ben tedirginim içip içmemem konusunda ilacın reçetesinde hamileler doktor kontrolu altında kullanmalıdır diyo sizce ilaç içmem dogrumu içen varmı aranızda yada tanıdıgınz hamileler varmı kullanan çok tedirginim

merhaba tatlım yazını okudum da yardımcı olmak istedim.
benim de senin olduğun bu haftalarda aşırı bulantım vardı su bile içemiyordum doktorum bana da 2 tane mide bulantısı için hap verdi ve ağrı için parol içebilirsin dedi.
ilk başlarda dayandığım kadar dayandım ilaç içmicem dedim ama ilaçta kar zarar oranı gözetilmeli yazıordu ben yiyemedikçe bebişim etkilencek diye içtim ve rahatladım azcık da olsa. doktor verdiyse korkmadan içebilirsin diyorlar yine de sen bilirsin tabi.

dr.un tabiki en iyisini bilir ama sen içini illaki rahatlatmak istiyorsan; ilaçlar risk gruplarına ve gebelerde hangi trimesterda kullanılabileceğine göre 5'e ayrılıyor.(A-B-C-D-X).

sana verdiği ilacın prospektüsüne bak kaçıncı grupta.prospektüste yoksa netten araştır derim.
yine de çok zorda kalmadıkça kullanma bence.

geçmiş olsun.

yasimur canım bana doktorum sadece kuru gıdalar, kepekli ekmek ve tuzlu birşeyler yememi söyledi. yağlı şeyler yeme sadece mideni rahatsız etmiyorsa o zaman ye dedi.

Slm kızlar...

Bende 2009 eylül annesiyim ve 2.bebeğime hamile kaldığımı öğrendim...

S.A.T. 10 Ocak d.tarihi: 17 ekim..

Adet tarihim geçtikten sonra idrar testi yaptım çift çizgiyi gördüm dünyam başıma yıkıldı sanki şok oldum..İlk zamanlar kabullenemedim çünkü 5.5 aylık bi kızım var...

Bugün doktora gittim ve kalp atışlarını gördüm güzel bir duygu.

Yaşım 24 ve 2.meleğim yolda:))

teşekkürler kızlar aslında içmek istemiyorum ama bulantılar yüzünden yemek yiyemiyorum doktor iyisini bilir muhakkak ama bebeğe bişiy olur diye korkuyorum şuan midem o kdar bulanıyokı sabah kahvaltısıyla duruyorum ilacıda korkumdan içmedim prospektüste gebeler doktor kontrolu altında kullanmalıdır diyo (a b vs gurupları olmadıgı içinde ayrıca takıldım) ilaçların adıda bunlar METPAMıD ve TAMOL çok kararsız kaldım

tebrikler.........
herşeyde bir hayır vardır derler.tabiki çok yakın bir dönemde bu anları ve zaman zaman tatlı zorluklarını yaşadınız ve kısa sürede yine değilmi:))) çok güzel olmuş.resimdeki kızınızsa oda çok tatlı.
emzirme mi düşündürdü ilk an sizi?

tebrikler canım benimde son sat 10 ocaktı bugün kalp atışlarını gördük

teşekkürler kızlar aslında içmek istemiyorum ama bulantılar yüzünden yemek yiyemiyorum doktor iyisini bilir muhakkak ama bebeğe bişiy olur diye korkuyorum şuan midem o kdar bulanıyokı sabah kahvaltısıyla duruyorum ilacıda korkumdan içmedim prospektüste gebeler doktor kontrolu altında kullanmalıdır diyo (a b vs gurupları olmadıgı içinde ayrıca takıldım) ilaçların adıda bunlar METPAMİD ve TAMOL çok kararsız kaldım

Teşekkürler canım...

Aynen öyle herşeyde vardır bir hayır önceden kaza ile hamile kaldım diyenlere çook kızardım çok büyük konuşmuşum başıma geldi demekki kaza ile hamile kalınabiliniyomuş:)

Harika bir duygu evlat sahibi olmak ama 3-4 sene düşünmüyodum çok şaşırdım..

Çook çook güzel ama çoook da zor birşey çocuk bakmak..

Emzirmeyi tamamen kestim takviye olarak mamada veriyordum zaten çorbalar başladık artık:)

canım neden bu kadar erken kestin sütten benim eltim sağlıkçı oda 8 aylıkken hamile kaldı, ama çocuk bırakana kadar emzirdi hatta herkes sinir etmişti ama acele etmene hiç gerek yok kendisi zamanla bırakıyor zaten

Bende bugün gördüm kalp atışını gördüm canım...

D.tarihi 17 ekim dedi ama daha erken oluyo...

Kızımda da tahmini d.tarihi 29 eylüldü 15 eylülde doğdu:)

banada 17 dedi ama 14 ve 17 arasıda olabilir dedi 6+4 günlüğüm ben büyük bi ihtimal sende öylesindir rabbim kucagımıza almayı nasip etsin inşlh

Ne bilim canım ya bebeğimi süt hasta eder diye düşündüm çünkü sütümün tadı ekşimsi oldu..

şimdi netten baktım bilgi olarak aynen kopyaladım:
"Bulantı-Kusma için kullanılan ilaçlar

Hamilelerin çoğunda bulantı ve kusma yakınmaları görülür,ve ilaç kullanımına gereksinim duyulur. Kullanılan ilaçların çoğu B veya C grubundadır.
( Metpamid,Dramamine, Postadoxin ve Emedur )

Hamilelerde Minoset, Parol ve Tamol gibi ağrı kesiciler kullanılırken, Aspirin ve Apranax, Aprol, Endol tercih edilmez.(Bebek suyunda azalma, bebekte kalp sorunları)"

yani tamol kullanılabilir ama metpamid prospektüsünde de fetusa geçer diye yazıyor onu kullanma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…