o zaman nisan ayında yürüyüşe başlamak gerek,dr um da 3. aydan önce herseyi yasak etti zaten...herhangi bi risk yok ama gene de her ihtimale karsı dikkatli davranıyor sanırım..
ben de ekmeği kesmiştim,dr falan söylemedi ama içgüdüsel bişi midir nedir?ama pilav ın da kilo yaptıgını bilmiyordum.diğerlerini hepsini yapıyorum.bi tek soganlı seyleri yemiyorum ekşime yapıyo,bi de maydanoz ve tere zararlı diyolar gebelikte,onlardan da uzak duruyorum canım.peki hiç kilo aldın mı 9 hafta içinde??evet bencede yani ilk aylari atlatmak lazim bir risk olmasada temkinli olmakda fayda var.
nisanda bende basliyacam insallah.
bol bol sut yogurt peynir ve yesillik yememi yavsiye etti. ekmegi kesebilirsin dedi doktorum ozellikle beyaz undan yapilan kurabiye kek ekmek beyaz pririnc bunlarin hicbirinin bebegi beslemedigini aksine anneye yag olarak depolandigini soyledi.
melisesra canım gözünnaydınnn .Allah nazarlardan korusun sizii allaha emanett olunn
ben de ekmeği kesmiştim,dr falan söylemedi ama içgüdüsel bişi midir nedir?ama pilav ın da kilo yaptıgını bilmiyordum.diğerlerini hepsini yapıyorum.bi tek soganlı seyleri yemiyorum ekşime yapıyo,bi de maydanoz ve tere zararlı diyolar gebelikte,onlardan da uzak duruyorum canım.peki hiç kilo aldın mı 9 hafta içinde??
tere de yeşillik ,salataya falan koyuluyo cnm.çok mu bulantın oluyo ki kilo verdin acaba bilmiyorumkismile???ben 1 kilo almısım aslında ilk aylarda almak istemiyodum,aslında öyle cok da yemiyorum ama neden aldım bilmem..bu arada ilk bebeğin mi canım??esmer pirincden yersen tabiki belirli olculerde arada bir sorun olmaz. beyaz pirincden kacinmalisin.
maydonuzu ben doktoruma sordum maydonuzun tohumu ve kurutulmusu zararli dedi. ama salatalarda az miktarda yersen zarari yok dedi .
maydonuzu bol miktarda doguma yakin gunlerde tuketmemi soyledi. cunku maydonuzu rahimde kasilmalara ve canliliga fayda ediyormus. dogumu baslatmasi acisinda son haftalarda bol miktarda yiyecem.
tereyi bilmiyorum canim ne ki o?adini bile ikl defa duydum:)
kilo aldim saniyordum bugun sabah tartildim 1 kilo vermisim bende sasirdim:).demekki bebek iyi besleniyor bana kilo kalmadigina gore:roflol:ama bunu doktoruma soracam cuma gunu randevumuz var.
ben su içmeyi çok severim zaten.ne kadar içtiğimi kontrol etmek içinayrı bir pet şişe dolduruyorum kendime yarım litrelik en az 4 tane içiyorum ondan,yani en az 2 litre...ama sonrasında habire wc ye kosuyorum sempatiksalakcinnibol bol bol su dedi mutlaka gunde 2 litreye yakin su.bebek icin cok faydaliymis.kan dolasiminida duzenliyor ve hizlandiriyormus.anneninde sismesini onluyor bol su icmek dedi ve dogum yaptiginda sutun de bol olur dedi ama gunde mutlaka 10 bardaktan fazla icmelisin dedi. ben icemiyorum o ayri:)ya benim doktorum cok iyi kendisini cok seviyorum. herkonuda yardimci oluyor sagolsun.
tere de yeşillik ,salataya falan koyuluyo cnm.çok mu bulantın oluyo ki kilo verdin acaba bilmiyorumkismile???ben 1 kilo almısım aslında ilk aylarda almak istemiyodum,aslında öyle cok da yemiyorum ama neden aldım bilmem..bu arada ilk bebeğin mi canım??
ay ne güzel yaa,benim de tahlil sonuclarım iyi cıktı ama bünyem zayıf sanırım..gerci bulantım da öyle abartılı olmuyor ama kokulara acayip hassasım...sen cok sanslıymıssın gercekten,rahat geciriyosun hamileliğini..ben de hatta denemeden hamile kalmısımkaydirigubbakcemile3nasıl oluyo diyeceksin??henüz düşünmüyorken kazara oldu yanisempatiksalakcinnibizimki aceleci cıktı:sizin keyfinizi mi beklicem geliyorum nan ben,dedi bize delikafaduldeninanirmisin benim hic ama hic bulantim olmadi.
hatta kafayi yiyordum bir ara neden bulanmiyor diye evham yapiyordum acaba bir sorun mu var diye.doktoruma soyledim beni rahatlatti herkesin hamileligi bunyesi vucudu hersey farkli dedi. cok direnclisin ve butun testlerin yani kanda olculen seker demir kalsiyoum hepsi cok iyi dedi bunyen saglam bu hamielik icin cok ideal bir adaysin bulantin olmamasi bebek icin daha iyi dedi.
evet insallah ilk bebegimiz olucak.ilk denememizde hamile kaldik:) beklemiyordum bir kac ay ugrasiriz diyordum ama rabbim gonderdi melegimizi alalh isteyen herkese versin insallah.
nolduuuu???a.s.:umursamaz:
inanirmisin benim hic ama hic bulantim olmadi.
hatta kafayi yiyordum bir ara neden bulanmiyor diye evham yapiyordum acaba bir sorun mu var diye.doktoruma soyledim beni rahatlatti herkesin hamileligi bunyesi vucudu hersey farkli dedi. cok direnclisin ve butun testlerin yani kanda olculen seker demir kalsiyoum hepsi cok iyi dedi bunyen saglam bu hamielik icin cok ideal bir adaysin bulantin olmamasi bebek icin daha iyi dedi.
evet insallah ilk bebegimiz olucak.ilk denememizde hamile kaldik:) beklemiyordum bir kac ay ugrasiriz diyordum ama rabbim gonderdi melegimizi alalh isteyen herkese versin insallah.
ay ne güzel yaa,benim de tahlil sonuclarım iyi cıktı ama bünyem zayıf sanırım..gerci bulantım da öyle abartılı olmuyor ama kokulara acayip hassasım...sen cok sanslıymıssın gercekten,rahat geciriyosun hamileliğini..ben de hatta denemeden hamile kalmısımkaydirigubbakcemile3nasıl oluyo diyeceksin??henüz düşünmüyorken kazara oldu yanisempatiksalakcinnibizimki aceleci cıktı:sizin keyfinizi mi beklicem geliyorum nan ben,dedi bize delikafadulden
amin cnm,sen hala yatıyo musun???ne kadar süre yatman gerekmiş??:dance:ne guzel ya masallah kaza olsun yeterki olsunda demi ama:)
benim gecen hafta cok sancim oldu ama kanama felan hicbirsey olmadidoktorum dusuk tehlikesi var dedi yat dedi tuvalete kalkabilirsin sadece dedi bende sadece yatiyorum:)sancilarimda olmuyor arada cok hafif oluyor ama oda icimizdeki yapilanmadan dolayi. martin sonunda ilk trimester bitecek insallah o zaman hersey yoluna girecek dedi doktor.
benim goguslerim cok kasiniyor tek belirti bu.ozelliklede sag gogusum cok kasiniyordu uclari .
sag saglim kucagimiza aliriz insallah bebislerimizi
merhaba canim mide bulantisi kusma iki hamileligimdede yoktu hatta hic asermemde olmadi ama bu 3. hamileligimde asiri derecede yasiyorum bunlari . gercekten onceki hamileliklerimi ariyorum. cok sanslisin bu konuda:CüvCüv:
aaa normalde ilk gebelikler zor gecer derler senin neden öyle olmus canım ya:bbo:merhaba canim mide bulantisi kusma iki hamileligimdede yoktu hatta hic asermemde olmadi ama bu 3. hamileligimde asiri derecede yasiyorum bunlari . gercekten onceki hamileliklerimi ariyorum. cok sanslisin bu konuda:CüvCüv:
amin cnm,sen hala yatıyo musun???ne kadar süre yatman gerekmiş??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?