2010 Ekim Anneleri

kesinlikle sana katılıyorum.. internette okuduğumuz g-her bilgi maalesefki yüzde yüz doğru olmuyor... bide toplum olarak korkutmaya fazla meğilliyiz sanırım... ben çok rahat bi doğum geçirdim ki iğne olmaktan korkacak kadar korkaktım... ve gene hamile kalsam çok rahat giderim..

onun adı ağrı pompasımıymış... ona da belli bi şeye kadar basabiliyosun biliyosun neticede bünyene uygun olandan fazlasına basamıyosun... ama merak etme olumlu düşün iyi düşün... korkulacak gerçekten bişey yok....

bahair ne kadar tatlı, pozitif yazıyorsun..

ben dırdırcı kadınların korkutmalarından o kadar illallah dedim ki neredeyse çoğu kız arkadaşımla mesafe koydum araya..
anacım herkesin doğum hikayesi o kadar acılı-ağrılı-sızılı ki, içim bayılıyordu..

seni de diğer topiklerden okumuşluğum çoktur bu arada..

keşke herkes senin gibi tatlı tatlı moral verse..

çok teşekkür ederim kendi adıma..
bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey moral..
çok saol.. tatlı kızını da öp benim için annesi..

evet canımm herseyın hayırlısı olsuunn ınşş tez z amnda alırız kucagımıza bebışlerımıziii

tamam canım cantama koyayım bi paket...sütün ve reglin hemen geldi mi ameliyat sonrasında peki?

ya cehalet mutluluktur ama ben bilmek istiyorum ki ona göre kendimi hazırlıyım

yürümek mi acı veren?

canım sadece dikiş yerinde biraz acı oluyo... ame kendini acıya şartlandırma heleki spinal diyosan onu da hissetmiyosun... yürümek acı veriyo demedim... sonda ne zamn çıkarılıyo dedin ya onun için söyledim. sondayı çıkarmaları için tuvaletini gidip yapabilmen gerekiyo.... yani sondanın ne kadar sürede çıkacağı sana ve bünyene bağlı...
sütüm hemen geldi... kanamamda geliyodu ben ayıldığımda... he doğum sonrası ilk reglimi soruyosan nil 3 aylıkken geldi...

evet cnm,zaten senin bünyene göre ayarlıyolar dozunu,her ihtiyacın oldugunda basabiliyosun..gercekten cok işe yarıyomus...kaç günde kendi işlerini kendin görebilmeye basladın cnm ameliyattan sonra?off cok oldu biliyorum ama birinin tecrübelerine cok ihtiyacım vardı..seni de tutuyorum gerci bu saatte cnm.eger uyuyacaksan haber ver sonra da sorarım olmazsa :SS

sağolasın o senin tatlığın... ama ben doğuma o kadar moralle girdimki aslında hyatımızda kötü giden once şeye rağmen... ve o kadar da güzel ayıldım... ve doğum anım yaşadıklarım hep güzel anıalr olarak kaldı ben de... belki sizin adınıza hiç tanımadığım halde bu heyecanım ondan...ki benden tavsiye siz de öyle olun... ben hamileliğim boyunca hamile muhabbetleri yapılğında hiç dinlemedim gerek konuyu kapattım gerek ortamı terkettim...ki diyeceksinizkis ezeryan oldun doğum asncısımı çektin.. çekseydim de durum değişmeyecekti... herşey olaya bakış açısı ve yaklaşıla alakalı....

ay ne güzel anlattın ya korkularımı aşıyorum sayende,sonucta sen yaşamıssın biliyosun..bilen birinden bunları dinlemek gercekten rahatlatıcı oluyo...cok tesekkürler cnm,bu arada allah bagıslasın kızın da pek seker maşallah,dogum günü ne zaman?

kesinlikle çok olmadı istediğinzi kadar soru sorabilrisiniz istediğiniz kadar cevap alırsınız... ben sadce istiyorum ki herşeyi gzüel hatırlayın... ve insanlara da gzüel aksettirin... kendi işlerini yapmak derken eğer temizlik anlamında söylüyorsan... san şu akadrını söyliyimm. 30 günlükken gece uyandığımda tüm evi su basmıştı ve 3. katta oturuyodum öle giriş kat falan değil... evdeki tüm suyu annemle beraner gecenin 3 ünde çekçekle kovayla boşalttık sildik ardiyedeki kolileri boşalttım bütün evi başaşşağı ettik..ve toplam 3 saat sürdü... 30. günümde bunu yapabilecek durumdaydım yani....

kesinlikle katılıyorum.. kendini nasıl hissetmek istiyorsan öyle hissediyorsun aslında..
benim hamile kaldıktan sonra (tesadüfen de olsa) okuduğum ilk kitap doğumda lamaze felsefesiyle ilgiliydi ve hala her satırı aklımda..

sonra bir baktım arkadaşlarım "vay şöyle dikiş, yok böyle ağrı" dediğin gibi uzaklaştım ya da konuyu kapattım ben de hep.. sonuçta hepimizin bünyesi farklı ve farklı tepkiler farklı ve tedaviler gerektirir diye düşünüyorum..

ben pozitif olmalıyım ki negatif bir olayla karşılaşsam bile telafi etmeyi başarabileyim diyorum yani.. umarım başarabilirim..
sonra da senin gibi alırım kızımı kucağıma..

sık sık bizi ziyarete gel buraya ne olur, ihmal etme..

ya harikasın gercekten cnm ya,eminim ki bu olumlu düşüncelerin sayesinde herseyi rahat atlattın sen,ben de öyle olmaya calışıcam..pozitif düşüncenin gücü bu olsa gerek...bunu asla aklımdan cıkarmıcam

üstüne gidebildiğin sürece aşılmayacak hiç bi korku yoktur ve yüzleşmektan kaçtığın sürece de üstüne gelmeyecek....
amacım hadi rahatlatayım değil ben gerçekten yaşadıklarımı paylaşıyorum ve korkunun nasıl bişey olduğunu da biliyorum.... ama anne olmanın ilk şartı güçlü olmaktır bunu unutma.... çocuğun ağladığında hastalandığında bakımında hep güçlü olmak durumundasın... ve sen güçlü olduğun sürece herşey küçülecek gözünde... korkular da zorluklarda....sadece doğuracağın günü bi buluşma olarak düşün ve ameliyathane yada doğum odası bunun için buluşma yeri... ki sezeryan olacaksan bırak dr düşünsün sen sadece yatacaksın senin yapmanı isteyecekleri hiç birşey yok... ağrın için sızın için oradaki sağlık görevlileri var... buda onalrın görevi... ve doğum bölümündeki sağlık personeli diğer bölümlere oranla daha ılımlılar merak etme...
minik nile gelince ki artık o bir kız evladı oldu miniklikten çıktı... 16 ekim doğumlu
nille ilgili düşüncelerin için teşekkür ederim...
az önce plantin de nille ilgili gzüel şeyler yazmıştı onu atlamışım... platincim teşekkür ederiz... nil kızını öperim senin yerine...

ay ne güzel konuşmuşun sen öle :))) doğru dion walla kaynanada bana ii olcak dicei yerde nasıl olca inşllh kolayolur deyip duruo :) az pozitif ol demi :) ben korkmuom walla :)

baharcım avatar daki ne kadarlık fotosu?yürüyo mu suan kızın,konusuyo mu? biz daha yeni baslıcaz ama sen sürekli yeni heyecanlar tadıyorsun onunla birlikte :)) darısı basımıza inşallah cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…