2010 Ekim Anneleri

merhaba nasılsınız ?
pike dogum yapmıs sanırım ondan baska haber varmı gecmısı okumaya calısıyorum ama bıtmıyor maşallah

bız dun dk gıttık nst ye bagladılar gıder gıtmez gayet ıyı dedı dk onumuzdekı cmrt son kontrolum var salıda dogum :))

hg.pike 61 esra da kurtuldu.
hadi hayırlısı artık az kaldı hepimizin.

bende yoruldum uzanacağım.

ay sbaah sabah bı stree cıldırıcam baba oglu hepsı bı telden calıyoo benı dusunen yok hepsı bı kaprıs bende kustum kahvaltıya oturmuyorumm beıde benım koca grıp olmuşş
ay hıc cekılmıyo yaaaa

selam cnm kimse yok sanırım başka,başka dogum yapan yok,61 esra bi de dogurdu dün okudun mu bilmem..ben de yarın son kontrolüme gidicem cuma da dogum :SS allah yardımcımız olsun

selam cnm kimse yok sanırım başka,başka dogum yapan yok,61 esra bi de dogurdu dün okudun mu bilmem..ben de yarın son kontrolüme gidicem cuma da dogum :SS allah yardımcımız olsun

aa esrayı atlamısım demekkı dun evde yoktum ukuyamadım ara ara okudum...
ayy senınde az kalmıs Allah yardımcımız olsun

burcixx sen normal istiyordun kilolu bebek old.içinmi sez yaptılar.hep konuşmuştuk bulunduğun yerde tercih etmediklerini söylemiştin.
genel anes.oldu.heyecan varmıydı.anlatsana biraz.

ocal anestezi oldum ben canim.. o daha iyi.. narkozdan uyanmasi daha zor..
evet buyuk bebek oldugu icin 36 haftalik aldilar.. 4910 gr dogdu..

bu arada gec yaziyorum bebek kalkmisti :)) meme emdi altini degistirdim simdi anneannesiyle keyifleniyorr azcik :))

1 gunde gitti 18 kilo

5 kilo bebek
6 kilo plasenta gerside kaniydi suyuydu derken 18 kilo birden gidivermis :))

canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün bende 15 eylülde doğum yaptım 12 kilo aldım 8 kilo gitti bebegin kilolu olması bir bakıma iyi altını değiştirmesi kolaydır bari benim çok minik zor oluyor

:))) seninde hayirli olsun canim benimm.. allah anali babali saglikli gunlerde buyutmeyi nasip etsin....

kizlar sezeryanda bisey yok.. yani ameliyatta.. dedigim gibi belden igne vuruyorlar.. birazcik ozaman aciyorr.. ama hemen uyusuyorsun zaten.. 15 dk sonra bebek cikiyor... benim esimde girdi ameliyata.. bebek cikinca babayi cagirdi doktor gobegini kestirtti.. sonra temizleyip sarip sarmalayip bana getirdiler yanagima dayadilarr nefes alis verisini hissettim ben agladim o agladi.. cok guzel bir duygu..

sonra babasiyla bebek yukari cikti.. benide 20 dk felan diktiler tamir ettiler. :)) sonra baska odaya aldilar.. bana bir titreme geldi.. ya sinir bosalmasi yada sogukdan bilmiyorum ama sinir bosalmasi gibi bir titremydi.. baska biyere goturduler sicak battaniyelere sardilar bataniyenin altina sicak hava ufleyen bir boru sokup beni isittilar. morfin vurdular.. 30 dk flan orda kaldim sonra yukari odaya cikartttilr.. ilk gun bisey anlamiyosunuz.. yari bayginsiniz.. su an o ilk 3 4 gunu hatirlamakda zorluk cekiyorum.. ama ikinci gunu ayaga kalkmak zorundasiniz.. eger kalkamazsaniz ayaklanmaniz daha zor oluyormus..
o ilk ayaga kalkmakkk yan donmekkk allahimmmm butun organlariniz icinize dokuluyor gibi oluyorr.. sanki kopuk bacaginizin ustune basiyormussunuz gibi bir hiss.. coookk aciii... ama 1 gun sonra geciyor oda.. bel agrisi oluyor bu arada.. hee bide su onemli bir detay ILK KALKIP YATAGA OTURDUGUNUZDA KALKARKEN AYAGA SAKIN AMA SAKIN YERE BAKMAYIIINNNNN.... BAYILIRSINIZZ ... ACAYIP BAS DONMESI YAPIYORR.. BANA DA ARKADASIM DEMISTI IYIKI DEMIS.. DIREK KARSIYA BAKIIINNN.. SAKIN YERE BAKMAYIINNN.....
bu bas donmesi kalkarken 2 gun felan suruyorr.. birde belinize kusak sarin.. ben hala sariyorum.. yoksa karniniz jole gibi kaliyorr :)))

hee bide su onemli.. bana fiziyoterapist geldi.. turkiyede sanirim boyle bisey yok.. nasil cis ve buyuk abdestini yapmam gerektigini anlatti.. ben 5 gun sonra buyuk abdestimi yaabildim/..

cisinizi yaaprken ( bu arada ilk 2 gun sonda takildi bana, turkiyede 1 gun galiba) vucudunuzu arkaya dogru iticeksiniz dik oturucaksiniz.

buyuk abdesti yaparkende vucud one dogru relax bior sekilde ikinmadan oturucaksiniz.. ozaman agri sizi olmuyor.. gaz icinde ayni sey gecerli.. butun vucudu one egip rahat bir sekilde oturucaksiniz..

ayrica egzersizde verdi kadin ayaga kalkmadan once.. 8 defa sanki gazinizi tutuyormus gibi kicinizi sikicaksiniz 10 kere.. gunde 3 defa bunu yapinca kalkmakda kolay oluyorr..

doğum yapan arkadaşlar hayırelı uğurlu olsun bizde salı günü kontrole gideceğiz doğuma karar verilcek inşallah :)

bugün kimseler yok,herkes pazar keyfi yapıyo..sen naptın,anne hazırlıyo sen götürüyon güzel güzel yemekleri di mi :))

bugün kimseler yok,herkes pazar keyfi yapıyo..sen naptın,anne hazırlıyo sen götürüyon güzel güzel yemekleri di mi :))

hehe aynen öyle cnm ya
sabah mis gibi kokulara uyandım
annem kahvaltımızı hazırlamıştı
afiyetle yedik
valla ne gzl elimi bişeye sürmüyorum
hakkı ödenmez bu annelerin
sen neler yapıyosun bakalım az kaldı heyecan varmı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…