2010 Ekim Anneleri

kızlar netten arastırırken bakın ne buldum okumaya deger dogurmayanlar henuz

Her şeyin olduğu gibi bebeklerimizin doğumunun da bir zamanı var; lütfen bilinçli olarak bunu değiştirecek bir şey yapmayın.
Benim bebeğim 3750 gr doğdu ve epiduralsiz, çatır çatır normal doğum yaptım. Hiç de zor bir doğum değildi. Üstelik ilk doğumum. Zaten ilk doğumların %90'ında epizyotomi (kesi) yapıyorlar; bu da işinizi oldukça kolaylaştırıyor.
Bunun dışında ayrıca; ultrosonun tahmini değerler verdiğini ve bunun yanlış çıkma ihtimali olduğuna yakınlarımın doğumlarında bizzat şahit oldum.
Erken doğuma gelince, hem bebeklerin akciğerlerinin gelişimi tamamlanmamış oluyor, hem de emmesi kuvvetlenemiyor maalesef.
Ayrıca benim naçizane görüşüm (hiçbir doktor ve herhangi bir uzman beni onaylamış değil; ama ben inatla böyle olduğunu düşünüyorum) 40. haftasını tamamlamadan dünyaya gelen (ve hatta maalesef sezeryanla getirilen) bebekler mide, bağırsak; daha doğrusu sindirim sistemi sorunları çekiyor. Ben çoğu bebeğin ilk dönemlerde yaşadığı gaz, reflü vb. sorunları erken doğmuş ve böylece anne karnında son aşamada gelişecek olan sindirim sistemlerinin gelişememiş olmasına bağlıyorum.
Ki bu yazdığım problemler ilk aylarda hem kendi hem de bebeğinizin hayatını felç eden çoook önemli problemler. Bence kadın doğum uzmanları son aşamada mide/bağırsak sisteminin geliştiğini bilse de sezeryan yaptırabilmek için bunu bizlerle paylaşmıyorlar. Veya daha iyi niyetli bir yaklaşımla, bu konuda henüz bir araştırma yapmış değiller.
Neyse, sonuç olarak bebeğiniz dünyaya geleceği zamanı biliyor ve onun için son baş başa günlerinizi güzelce değerlendirin ve bol bol uyuyun. Hiçbir şey için stres yapmayın; onun güzel yüzünü, minicik ellerini ve ayaklarını hayal edin; kokusunu hissetmeye çalışın.
İnşallah kolay bir doğum yapar, sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza...

slm kızlar herkesler kaçıyo galiba
bi bakayım dedim dogum varmı yok galiba
nevyas da dogurmamış :) her türlü yöntemi dene canım belki yegenimiz gelir çok bekletmez

aperpilcim kim yazmışşsa dogru demiş aslında bebegin erken gelmesi dünyaya organlarının tam anlamıyla gelişmemesine neden oluyo zaten gazda ondn çok oluo
ay beklemekte zor ama nasıl olcak

ayy nevyascımm haftalardır okuduğum en mantıklı şeyy bu yazı :) sende bence sıkma kendini doktorlar öle erkenden almaya meraklı allahın dediği olurmuş sen bence bekle bakalım belki bakarsın yarın gelir sancın böle zorlamayla ters teper yok merdiven çık yok neler neler nasılsa gelcek ben hep bebeklerin kendi kararlarından yanayım şahsen hem 40 ı geçen öle çok hamile var ki sen daha geçmedin biraz daha bekle bence allah gönlüne göre olanı verir nasılsa :)

ve biri daha guzel yazmıs;

41+1'de risklerin arttığı söylenince korkup sezeryanı kabul etmiş biri olarak söylüyorum: Bana da çok iri bir bebek demişlerdi, 3.660 doğdu. 36. haftada nişanım gelmiş ve 3 cm'lik açıklığım olmuştu. 4 hafta daha (tam 1 ayyy) o şekilde, bebeğin kafasını bacaklarımın arasında hissederek dolaştım (var, benim psikolojiyi sen düşün :). Ne oldu? Doğmadı da, doğmadı bebek...

Benim nacizane tavsiyelerim:
1. Etrafındakilere beklenen doğum tarihi olarak doktorunun söylediği tarihin üzerine 2 hafta daha ekleyerek söyle. Zaten beklenen tarihtan 2 hafta önce herkes sana "Ne zaman geliyor?" diye sormaya başlayacak (sanki bilebilirmişsin gibi).
2. Etrafındakilere verdiğin tarihe kendini de inandır. Boşuna bekleyişe girme. Beklemek insanı mahvediyor, son günlerinin keyfini çıkarmanı engelliyor. Rahat olmaya çalış.
3. Etrafındakilerin "Çıkmayacak bu bebek", "Normal doğum çok zor olur", "Sezeryan ağrısı adamı mahveder", "Geç mi kaldı bu bebek acaba, içerde bir şey olmasın" gibi olumsuz sözler söylemelerini olabildiğince engelle. Hemen laflarını kes, duymak istemediğini söyle. Nasıl doğurursan doğur en fazla 24 saat sonra nasıl doğurduğunu bile unutup yepyeni bir hayata başlıyorsun. Hiçççç değmezmiş doğumu bu kadar düşündüğüme, diyorsun.
4. Zor normal doğum yaptığını söyleyen arkadaşlara da hatırlatmak isterim: Epizyotomide sadece üst deriye dikiş atılıyor. En fazla 1 haftada üst deri kendini tamir eder. Sezeryanda ise üst deri, yağ ve kas tabakaları ve bir iç organınız kesiliyor. Vücudun kendini tam olarak tamir etmesi 6 ay sürüyor. Sezeryanı kolay bir operasyon sananlar yanılıyor.

Ne kadar zor olursa olsun en fazla 24 saat diyorum. Sonrasında, bebeğin kollarında ve sen bulutların üzerinde olacaksın :)

slm kızlar bende sezeryan olucam ve benim kafamda hep şu soru var: acaba bebeklerimizin doğum tarihi biz belirleyerek onların hayatına müdehale mi etmiş oluyoruz aslında? buda ii bişey değil bana göre onlar ne zaman geleceğini bilirler hiç şüphesiz. bende beklemek isterdim ama malum doktorlar normal olmayacaksa (ki ben korktuğum için sezeryanı tercih ettim) mecburen önceden planlı olması gerektiği için tarih veriyorlar keşke onlar içind e sorun olmasa da bizim sancılar geldiğinde bizi sezeryana alsalar ama öyle olmuyor maalesef

güzelmişş normal yapabilsek keşkee

canım bu yazdıkalrını bende dusundum ama kader derin bir mevzudur kimse bilemez. zaten sezaryen olacaksan o cocugun dogacagı tarihtir yani egerki ilk nefesi o gun alacaksa sezayen normal sadece sebeptir eger o gun degilse sen sezaryende olamazsın ertelenir doktoruna bişi olur yani cok dusunme sen engellemiosun hersey yoluna giriyor su gibi akıo

dediğin de çok mantıklı inşallah öyledir, napalım şuan yapabileceğimiz bişey yok çok kafa yormamak lazım aslındafisfisfis

canım ben artık iyi hissediom yukarıdaki yazıları okudunmu paylastıgım
ben artık uzulmuom dogmuo diye cocugumun gunu var tam 7 gun ve kendi benden iyi bilio
Saglıklı emmesini bilen daha az sorun yasayan en azından bunların yuksek iht. olması beklenen bebekmis
e neden dert ediiim burada doguranlara takıldık ondan aceleci olduk halbuki 7 gunum var isterse dahada gelmesin
herkesler tadını cıkar dio e deli degiller heralde vardır bildikleri hakikaten biraz daha son gunerin kendimize özel son gunların hamileleigin guzelliginin son bi tadını cıkaralım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…