16:45 de girdim
14 dk sonra kzıım doğdu snra
bende 17:20 de odamdaydım
Ya bide kafama takıldı eskiden sezeryan yoktu bu çocuklar anne karnında kalmıyorlardı yani bi gün doğuyorlardı, tamam eski insanlar bizden hareket ve esneklik bakımından kat kat iyilerdi ama ne çatı dar vardı ne günü doldu alalım diyen..
ve biri daha guzel yazmıs;
41+1'de risklerin arttığı söylenince korkup sezeryanı kabul etmiş biri olarak söylüyorum: Bana da çok iri bir bebek demişlerdi, 3.660 doğdu. 36. haftada nişanım gelmiş ve 3 cm'lik açıklığım olmuştu. 4 hafta daha (tam 1 ayyy) o şekilde, bebeğin kafasını bacaklarımın arasında hissederek dolaştım (var, benim psikolojiyi sen düşün :). Ne oldu? Doğmadı da, doğmadı bebek...
Benim nacizane tavsiyelerim:
1. Etrafındakilere beklenen doğum tarihi olarak doktorunun söylediği tarihin üzerine 2 hafta daha ekleyerek söyle. Zaten beklenen tarihtan 2 hafta önce herkes sana "Ne zaman geliyor?" diye sormaya başlayacak (sanki bilebilirmişsin gibi).
2. Etrafındakilere verdiğin tarihe kendini de inandır. Boşuna bekleyişe girme. Beklemek insanı mahvediyor, son günlerinin keyfini çıkarmanı engelliyor. Rahat olmaya çalış.
3. Etrafındakilerin "Çıkmayacak bu bebek", "Normal doğum çok zor olur", "Sezeryan ağrısı adamı mahveder", "Geç mi kaldı bu bebek acaba, içerde bir şey olmasın" gibi olumsuz sözler söylemelerini olabildiğince engelle. Hemen laflarını kes, duymak istemediğini söyle. Nasıl doğurursan doğur en fazla 24 saat sonra nasıl doğurduğunu bile unutup yepyeni bir hayata başlıyorsun. Hiçççç değmezmiş doğumu bu kadar düşündüğüme, diyorsun.
4. Zor normal doğum yaptığını söyleyen arkadaşlara da hatırlatmak isterim: Epizyotomide sadece üst deriye dikiş atılıyor. En fazla 1 haftada üst deri kendini tamir eder. Sezeryanda ise üst deri, yağ ve kas tabakaları ve bir iç organınız kesiliyor. Vücudun kendini tam olarak tamir etmesi 6 ay sürüyor. Sezeryanı kolay bir operasyon sananlar yanılıyor.
Ne kadar zor olursa olsun en fazla 24 saat diyorum. Sonrasında, bebeğin kollarında ve sen bulutların üzerinde olacaksın :)
slm kızlar bende sezeryan olucam ve benim kafamda hep şu soru var: acaba bebeklerimizin doğum tarihi biz belirleyerek onların hayatına müdehale mi etmiş oluyoruz aslında? buda ii bişey değil bana göre onlar ne zaman geleceğini bilirler hiç şüphesiz. bende beklemek isterdim ama malum doktorlar normal olmayacaksa (ki ben korktuğum için sezeryanı tercih ettim) mecburen önceden planlı olması gerektiği için tarih veriyorlar keşke onlar içind e sorun olmasa da bizim sancılar geldiğinde bizi sezeryana alsalar ama öyle olmuyor maalesef
canım bu yazdıkalrını bende dusundum ama kader derin bir mevzudur kimse bilemez. zaten sezaryen olacaksan o cocugun dogacagı tarihtir yani egerki ilk nefesi o gun alacaksa sezayen normal sadece sebeptir eger o gun degilse sen sezaryende olamazsın ertelenir doktoruna bişi olur yani cok dusunme sen engellemiosun hersey yoluna giriyor su gibi akıo
hayırlı olsun dilsercim dogum tarihin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?