off yaauykum war aslında ama düşünmekten uyuyamıom.
gece uyanıkken insanın aklına bir sürü sey gelıyor demı ecrınım:)
Kızlar bugün yarın ve cuma gün doğum yapacakların Allah yardımcısı olsun. Giderken bize de dua etmeyi unutmayın. Hepinizi kocaman öpüyorum...Epiduralle spinal sezeryan arasındaki farkı bilen varsa bize de yazsın, merak ediyorum. Bende 2 tane bel fıtığı var, epidural /spinal sezeryan zararlı olur mu? Biliyor musunuz?
valla ben sırt agrılarından uyuyamıyoruuum ne yazıkkı sankı adet olcakmısım gıbbbııııııı okadar cok agrıyooo sabah kalkıyom bısey yokk
Az kaldı biraz daha dayanıcazz..Valla son aylar ne kadar zor denilsede benim için hamileliğin ilk 3 ayı daha zordu bulantı.kusma .kokular akannehir
onu doktorun daha ii bılır canımmm zarar olacagını epıdural belden uyusuyosun işte spanel degılmı dıer adı yoksa benmı yanlış bılıyom
off yaauykum war aslında ama düşünmekten uyuyamıom.
Spinal ve epidural anestezi nedir?
Spinal ve epidural anestezi son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan iki anestezi yöntemidir. Bu yöntemlerden genel cerrahinin bazı ameliyatları, kadın-doğum cerrahisi ve ortopedik cerrahide sıkça yaralanılır. Ayrıca epidural anestezi sayesinde ameliyat sonrası ağrı kontrolü sağlanır.
Spinal ve epidural anestezi bel bölgesinde omurilik sinirlerinin geçtiği kanala anestezik maddeler verilerek yapılır. Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anestezide omurilik kanalından küçük bir kateter yerleştirilerek bu bölgede bırakılır. Ameliyat sonrasında bir iki gün bu kateter ile ağrı kesici maddeler verilerek ameliyat sonrası ağrılar önlenebilir. Ayrıca bu yöntem genel anestezide kullanılan ilaçların risk yarattığı kalp rahatsızlığı olanlarda eğer cerrahi yapılacak bölge uygunsa tercih edilebilir.
Az kaldı biraz daha dayanıcazz..Valla son aylar ne kadar zor denilsede benim için hamileliğin ilk 3 ayı daha zordu bulantı.kusma .kokular akannehir
ben de aynı sanıyordum farklıymış..
düşünmekten, sancıdan, bacak ağrısından...Hepsi geçecek inşllah dimi???
saoalsın canım da 2-3 gün o kateter nasıl duracak? Nasıl yatıcaz? fıtığa zararı var mı ki? Epidural buysa, spinal ne?
Ben ilk aylara döndüm kızlar, sizde olmadı mı? Başdönmesi, bulantı ve kusmalar geri geldi bende...Kokuya hassasiyet, sancılar...Aşırı akıntı...Demekki herkeste farklı...
Doktoroum anlattı bana canım..spınal yapıyoruz biz dedi..epudrali ablam olmuştu belinde o küçük hortum vardı ordan agrı kesıcı vs veriliyordu...yatılıyor o katater varkende herhal bilmem ablam yatmıştı...fıtıgını doktoruna sorman lazım tabiki spınal vs için uygun anestezi yöntemimidir
Kokular bende hala aynı 9 aydır..EVde bulaşık deterjanı pril markasıı özellikle tahammül edemiyorum evde ölece duruyor kulllanamıyorum..doğumdan sonrada kullanır diyorlar ama bana geliyorki dogumdan sonrada o pril kokusuna tahammül edemem..oysa :)en çok sevdıgım kokuydu hamilleikten önce çok ilginçç..Birde bulaşık süngerinden hala tiksiniyorum bulaşık yıkamaktan..uyduruk bir marka deterjn kullanıyorum kokusuz ... birde camasır makınası persillllllll ..kokusuuuuuu omo markalarını oldugu gibi değiştirdim :) persili kaynanaya yolladım yoksa kullanmasam bıle kokusu gelıyordu sempatiksalakcinni
Balsurat, dediğin doğru aslında benim de ilk ayı saymazsak 8 ay boyunca hep bulantı, kusmalar devam etti. Çok komik, ben de deterjanlardan en çok cif ve omoyu severdim , ikisinin kokusuna da dayanamıyorum. Başka markalara geçiş yaptım. Oysa eşimle o markaları aldırıcam diye ne kavgalar yapardım:)) zavallı adam, ikisi de atlacak niye bu kadar çok para veriyoruz dediğinde küplere binerdim şimdi eve sokmuyorum. Ahını aldım adamın:)) canım dr kontrolün enden sonuncusu ki senin, daha vaktin var gibi...Erken mi alınacak yavrun?
gece uyanıkken insanın aklına bir sürü sey gelıyor demı ecrınım:)
Aminn inşallahhh :Saruboceq:Allah hepimizin doğumunu rastgetirsin. Kızlar hepinizi öpüyorum...
mirmirmirmirdoğumdan sonra çok dönücez yatakta :)tam dalıcaz bebek ağlamaya başlıcak hadi terar yat kalk bakmışız sabah olmuş -tatlicadiarzu-off evet ya bende bugun gece kıvran kıvran uyuyamadım sinir oldum kendime. esnemekten ağzım yırtılcak uykum var ama uyuyamıom çok gıcık bi durum
herkese günaydınnn....a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?