kızlar benim bebek 4 ayını bitirdi ben haziran annesiyim göbegi düşdügünden sonra yaz oldugu için her gün yıkadım ve hiç ki,msem yokdu herşeyimi kendim yapıyorum bi cesaretle yıkadım ama 40 kından sonra daha rahat yıkanıyorlar çünkü kilo almış oluyorlar elde tutuluyorlar ama şimdi havalar soguk 2 haftada 2 kere yıkayın aman hasta falan olmasınlar
yeterli zaten mis gibiler ellerini sil boynunun altını sürekli kuru tut senin bebişi bilmem ama boyunlarında kat varya orası ıslanıyor amzirirken falan süt gidiyor dikkatden kaçıyor nemli kalıyor pişik oluyor benim kız öyle boynu bogum bogum kuru tutmasam hemen pişiyor canıda acıyor bu sefer pudrala banyodan sonra ama altına puda kulannamayın
biz gbegi düşene kadar her gun yıkadık....şimdi gün aşırı yıkıyoruz..2 haftada 2 kere yıkarsam çok huzursuz olur banyoyu çok sevıyo çünkü banyodan sonra çok uysal oluyo ve rahat uyuyo..odasını sıcak tutuyorum süreklı bide çok sıcaga alıştırmamaya özen gösteryorum tabi
evet cnm unıbaby kullanıyorum 3 paket bitirdik valla:)) ah canım yaa 4 santım de açılmışsın ya nasıp işte..keşke normal dogurabılseydık ama olmadı işte napalım mis kokulularımız kucagımızda ya binlerce şükür olsun...unıbaby cok ıyı evet sende mı onu kullanıyosun. ben normal dogum dıye gıttım ama 14 saat bekledık 4 cm acıldı. 6-7 saat daha surebılır dedıler ama o anda oglumun kalp atısları dustu acıl sezaryene aldılar benı.
yeterli zaten mis gibiler ellerini sil boynunun altını sürekli kuru tut senin bebişi bilmem ama boyunlarında kat varya orası ıslanıyor amzirirken falan süt gidiyor dikkatden kaçıyor nemli kalıyor pişik oluyor benim kız öyle boynu bogum bogum kuru tutmasam hemen pişiyor canıda acıyor bu sefer pudrala banyodan sonra ama altına puda kulannamayın
zaten onların cildi kuru şuan pudrada kullanırsak ıyıce kurur yazık yavrucaklara bol bol yaglamak gerek...pudra almadım ben kullanmıyorum. ben emzırırken yaptıgım mendıllerden koyuyorum yakasına. mendıle akıyo.
bencede....gun asırı yıkamak bence uygun kıs oldugu ıcın. yaz olsa hergun yıkamak daha ıyı olurdu.
görüşürüz cnmneyse kızlar ben cıkıyorum. sonra yıne gelırım.
evet onlar mis olunca insan çok huzurlu oluyor yaa.....kendı yıkanıp paklanmış gibikızlarr bizde kızımı yıkadıkk bi açıldı bi parladı daha bu ikinci yıkayışımız oldu ama oda suyu çok sevio sanırım hiç ses çıkarmadı maaşallah kuzucuğuma kendim yıkanmışım hatta hamama gitmişim gibi rahatlık geldi bana
bende o mendillerden koyuyordum ama banyodan sonra bi gün bi boynunu kurulamak için kaldırdım aman nasıl pişmiş tabi yazın sıcagıda vardı bir günde olurmu o kadar pişik yada nasıl fak etmedim elim ayagım karışdı iyileştirecem diye kabuklandı sonra orası kanadı o kadar da özenli bakdım ama olacak oldu ne kadar agladım boynu kanayınca pişik yerleri
evet cnm unıbaby kullanıyorum 3 paket bitirdik valla:)) ah canım yaa 4 santım de açılmışsın ya nasıp işte..keşke normal dogurabılseydık ama olmadı işte napalım mis kokulularımız kucagımızda ya binlerce şükür olsun...
evet benımde kızımın boynunda katlar var ....silmeye çalışıyorum süreklı..pudra hiç kullanmadım şimdiye kadar sürekli bebe yagı kullanıyorum o bitincede zeytın yagı kullanmaya devam edicem en saglıklısı bence..bıde bişi dicem o boynundakı katlar düzeliyo mu sonra:)) böyle kalırsa kızımda evde kalır vallakaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3
valaha benim kızım 4 ayını bitirdi daha çok arttı kilo aldıkca o bogumlar doldu semra özal oldu hanfendi gıdıklı gıdıklı ancak 10 aydan sonra boyuınları düzelir uzadıkca yani kaydirigubbakcemile3
slm kızlar.
oğlumun gaz sorunu var damla verdi dr. ama sürekli içirmek istemiyorum. geceleri hep ayaktayız gündüzleri biraz uyuyor. sürekli göğsümde durmak istiyor. halbuki kucağa alışmasın diye ilk günler emzirdim yerine yatırdım ama malesef :S
sarılığımızda 5.gün 15 çıktı. dr. eğer emzirirsen geçer dedi. uyusa bile uyandır emzir dedi. zaten bizimki hiç uyumuo ki !!! çok şükür rengimiz açılmaya başladı yavaş yavaş :S dualarınızı bekliyorum.
ben normal doğum yaptım. ilk 5 gün korse takmadım karnım sallanıyordukorse takmaya başladım ve gerçekten karnımın derisi sıkılaşmaya başladı. ha bu arada doğumdan sonra bel çevremi ölçtüğümde 66 cm çıkıodu yani çokta fazlalık yoktu ama gevşeklik vardı. ben korse kullanmanızı öneririm. sez. olanlar dikişlerinin tutmasını beklesin tabi.
daha önce kayınvalidemden bahsetmiştim. yaptı yapacağını. hergün onlarca misafiri gelio eve. ama problemimiz o değil. oğlumu benden kıskanıo. kucağına alıp kaçırır gibi diğer odaya götürüo. bide senin darılmıcağını bilsem kucağımdan hiç indirmicem dio. ayrıca dün akşam oğlumun acayip gaz sancısı vardı. emerken bile mızıldanıodu. 5 dk içinde 3 kere mama yapıım mı? sütün var mı? sütün yetio mu? die sorunca en sonunda var anne olmasa kustuğunda ağzından süt gelmezdi dedim. (bizde yatıolar zaten. bde horlayışı varki evi inletio.) gitti sessizce yattı. sabah kalktı hiç yanıma gelmeden kahvaltı yapmaya başladı. eşim anne sen bebeğin yanına git. dilek sabahtan beri emzirio. acıkmıştır bişeler yesin dedi. oda gitmicem karnımı doyurmadım daha dedi. sonra annem geldi sen git ye dedi. gittim masaya oturdum o kalktı. sonradaüzerini giyinip ben eve gidiorum diyip çıktı. kayınpederde bende gidiim o zaman dedi oda gitti. eşimde işe 12.30da gidio. normalde bizi öpmeden evden çıkmazdı. saat 12de evden gitti. hemde yanımıza gelmeden. muhtemelen annesinin yanına gitti. hiçççççççççççç umrumda değil. bebeğim iyi olsunda gerisi teferruat. üstelik kaç gündür yaptıklarına tek kelime etmedim. sabrettim bi sözüme kırıldı söylediğimde hiçbişi yokken.........
baya uzun oldu ama derdimi paylaşmak istedim. yoksa çatlıcaktım.
doğum yapmış annelere sağlıkla bebeklerini büyütmelerini, henüz kavuşamayanlar içinde allahtan sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dilerim. ay mektup gibi oldu
ay canım çok uyuz oldum okuyunca heee :) kızdım vala :)
allahıma bin şükür benim de ilk günden beri sütüm var, hastanede hemşireler bebeğim kusunca "ooo maşallah anne sütüne bak, baya içmiş" falan demişti, sütte problem yaşamadım yani. ama kayınvalidem ilk 3 gün boyunca habire sütün yok, daha dolmadı memelerin falan diye diye beni sinir etti, sanki dışardan belli oluyo töbe töbe.
sora bi de bunlar hasta etcek çocuğu, yok siz bakamıyonuz gibi bi kaç bişey zırvaladı, bi ara eşim kucağına alınca tutamıyorsun sen diyip kendi kucağına aldı. ama ben var ya zor duruyorum bişey dememek için.
sonra eşime dedim ki, geberticem anneni, benim moralimi bozmasın, çok fena yaparım falan :)
sora eşim konuşmuş moralini bozcak şeyler söyleme, sen karışma diye. ama ben böyle sert çıkışmasaydım eşim de üzerinde durmazdı herhalde. aaa yetti bana 3 gün, dayanamadım vala. bi de sadece akşamları uğruyorlardı.
o yüzden seninkini okuyunca acaip sinirlendim :) sakın üzmeyesin kendini heeee, minişler anlarmış annenin stresli olduğunu :) ohhh rahatına bak. lafını da sakınma. alttan almanın her zaman faydası olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?