ne demek canım benima.s.a.s.a.s.neden eh işte?bi sorun yok umarımbilmiyorumkismile
tatlm...daha önce de yazdım..ben sıcağa antremanlıyım...ilk hamileliğim ırakta...hatta bunun iki ayı bağdatta geçti...sıcağı anlatılmaz yaşanır çöl ikliminin...bir de günde 2 saat elektrik olur orada..yani ancak iki saat klima açabilirsin..onun dışında 8 saat kadar da jeneratör var onunla tavan vantilatörlerini çalıştırırsın ama sıcak havayı dağıtır sadece bir işe yaramaz..böyle olunca sen yapışırsın yerin fayanslarına...medet umarsın rabbinden....bu yüzden şükret bitanem...inan cennetteyiz..
slm cnm..hi kızlar
kızlar sabah çok kötü bir kanamayla uyandım..Hemen doktora koştum tabi..Gidene kadar salya sümük..bebek iyi çok şükür ama plesanta rahimi tıkamış öle dedi doktor..10 günlük rapor verdi..bi de iğne yaptı..Bebeğimi kaybetme düşüncesi çok kötüydü ya...yatıyorum şimdi..umarım bişey olmaz..
a.s.selam arkadaslar,öncelikle rita1421 arkadasımıza gecmiş olsun diyerek başlıyım.nasılsınız güzel anne adayları?a.s.
çalışıorm bi yandan..bu yüzden her defasında yazamıorm..gerçekten kimse konuşmuyor bende sıkıldım.ecrinece haklısın.
evet cnm hele su riskli denilen dönemi bi atlatsakeyvahedigeldismileçok şükür genel anlamda sorun yok beklemek sıkıyor.
sana hastanede kal falan dediler mi cnm?kendi teşhisimi buldum...Normalde, plasenta rahmin yukarı kısımlarında bulunur. Fakat bazı durumlarda, alt segmentlere yerleşir ve yolu tıkar, böylece kanamaya neden olur.
Plasenta prevya ne kadar ciddi bir durumdur?
Servikse ne kadar yakın olduğuna bağlıdır. Eğer çok yakınsa, dok*torlar, kanama olmasa bile, hamilenin hastanede kalmasını uygun göre*bilir. Çünkü olası bir kanama çok ağır olabilir ve birkaç dakikanın bile hem bebeğin, hem annenin hayatında etkisi çok büyüktür.
:Saruboceq::Saruboceq:beterin beteri yaniiii.aman aman. bu yaz yatılı misafir gelmese çok bari.:))))
çok güldüm yaa ilahi fayanslara yapışıyordun öyle mii???
merhaba güzeliimm,hoşgeldin.afiyet olsunkızlar merhabalarr...
nasılsınız bakalım.. bi yemeğe gidim dedim gelemedim iki saat. ritacım geçmişler olsun canım.. a.s. başka ne var ne yok bakalım hanımlar...
merhaba güzeliimm,hoşgeldin.afiyet olsun
kendi teşhisimi buldum...Normalde, plasenta rahmin yukarı kısımlarında bulunur. Fakat bazı durumlarda, alt segmentlere yerleşir ve yolu tıkar, böylece kanamaya neden olur.
Plasenta prevya ne kadar ciddi bir durumdur?
Servikse ne kadar yakın olduğuna bağlıdır. Eğer çok yakınsa, dok*torlar, kanama olmasa bile, hamilenin hastanede kalmasını uygun göre*bilir. Çünkü olası bir kanama çok ağır olabilir ve birkaç dakikanın bile hem bebeğin, hem annenin hayatında etkisi çok büyüktür.
sana hastanede kal falan dediler mi cnm?[
hayır sadece evde yat dinlen dediler...ben çok rahat geçriyordum hamileliğimi..bulantı yok kusma yok sancı yok...o yüzden esirgemedim kendimi...ne bilim ondandır belki..nyse sizler dikkat edin...ben idealist öğretmen 1 gün bile i,zin almadım böle oldu...
tekrar gecmiş olsun cnm,bol bol dinlen o zaman...ne kadar zaman dinlenmen gerekiyomuş?sana hastanede kal falan dediler mi cnm?[
hayır sadece evde yat dinlen dediler...ben çok rahat geçriyordum hamileliğimi..bulantı yok kusma yok sancı yok...o yüzden esirgemedim kendimi...ne bilim ondandır belki..nyse sizler dikkat edin...ben idealist öğretmen 1 gün bile i,zin almadım böle oldu...
pınar kendime göre hikayenin devamı dinle.....
......tavan vantilatörleri çalıştırırsın ama sıcak havayı dağıtır sadece bir işe yaramaz,böylelikle sen yapışırsın fayanslara bir anda ferahladığını hissedersin ama oda ne fayanslarda bir süre sonra etki etmez.biranda aklına gelir soğuk duş hemen hemen dersin.açarsın suyu ferahlarsın.kapattığın an yine ateş basar.elini sabuna uzattığında bir bakarsın sabunda kendini koyuvermiş sıcağın kollarına.elinde vıcık vıcık.tekrar yıkarsın artık ısınmış olan su ile ellerini.terk edersin duşu.bi,raz rahatlamışsındır.lakin oda ne akşam vekti gelmek üzeredir ve sen yemek yapmak durumundasın!!!!ne yapsam ne yapsamdan sonra sıcaktan fazla dokunmayacak senide zorlamayacak yemek düşünürsün.geçersin ocağın başına iki bir şey doğrayıp tüpü aç, buram buram terlemeye başlarsın ve o alev topu üfürür yüzüne şöyle der ."" he he beni gitti sandın dimi ben gitmedim her an seninleyim".sinir bozucu bir şekilde bir taraftan yemeği tamamlamaya çalışır bir taraftan söylenirsin.hemen işini bitirmeye gayret edersin.bazen yemekte katmayı unuttuğun sevgin eksik kalarak.
haftaya çarşamba ikili test var o zamana kadar yat dedi tekrar bakarız plesentaya dedi..çok teşekkür ederim..gebelik haftamız aynı sayılır..sende çokkkk dikkatttttt et...tekrar gecmiş olsun cnm,bol bol dinlen o zaman...ne kadar zaman dinlenmen gerekiyomuş?
delikafadulden noluyo kızlar yaza moralli mi girdirmeye çalışıyonus bizi..
porttakal geçmio günler bir an önce bebişimi görmek istiom :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?