2010 Ekim Anneleri

Yatmak üzere iken kaynatılan 2 litre su, sabaha kadar beden ısısına gelene kadar soğutulur. ıki çorba kaşığı limon suyu ve elma sirkesi ilave edilir. Öncelikle bu karışımın yarım litresi, lavman setinin torbasına doldurulur. Lavman setinin hortumunun ağzına ve anüse hafifçe vazelin - krem veya zeytin yağı sürülüp sonra anüse sokulur. Lavman setindeki suyun kalınbağırsağa dolması beklenir. Dolduktan sonra minimum 5 dakika su kalınbağırsakta bekletilir. Erken peristaltik hareket refleksi oluşursa boşaltım yapılır. Daha sonra hazırlanan karışımın iki litresi lavman setine doldurulur ve lavman işlemi için hazrlanılır.

Bu aşamada diz üstü durulur ve öne yere doğru eğilinir. Hortum ve anüs kremlenerek hazırlanır. Lavman seti, içindeki suyun rahatça kalınbağırsağa akması için 1-1,5 metre yükseğe asılır. Diz üstü durumda lavman setinin hortumu anüse yerleştirildikten sonra dirseklerin üzerine eğilerek alın yere değecek şekilde baş ve beden öne doğru yatırılır.

:1shok::1shok::1shok:

bi normal doğum yöntemi varmış benim çok fazla bi bilgim yok yeni öğrendim eğer rahimde açılma oluyosa sana iğne vurup ağrısız sızısız normal doğum yaptırıyolarmış

onun da riski var sanırım,bi de belim zaten sorunlu benim..daha da kötü olur mu diye düşünüyorum öyle bi müdahaleden sonra

evet canım bi programda izlemiştim omurilikten iğne vurulduğu için felç ya da kısmi, geçici bölgesel tutmamazlıklar olabiliyormuş. annenin o anda hiç kıpırdamadan durması felan gerekiyormuş. ya bende diyorum epidurelli normal yapayım diye ama belli de olmaz bi bakarsın iyice korkarım sezeryan olur bi de bakarsın Allah bi cesaret verir doğururum çatır çatır akannehir

eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile ooooo LAVMANA HAAYIIIIRRR :1no2: :1no2:

aç kalmaya EVEEEETTTT :lepi:

onun da riski var sanırım,bi de belim zaten sorunlu benim..daha da kötü olur mu diye düşünüyorum öyle bi müdahaleden sonra

kızlar gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama 2 ay önce arkadaşım doğum yaptı epidural sez. ve doğumdan 2 gü sonra bel ameliyatı olmak zorunda kaldı çünkü bacaklarını oynatamıyordu, ben de ekim 2009 annesiyim ben de epidural oldum sezeryan hiç mutlu değilim. lütfen normal ve doğal doğumdan korkmayın tibbi bir gereklilik omadıkça sezeryan olmayın ben çok pişmanım acil sezeryan oldum ama keşke bekleseydim diyorum..

doğurun çatır çaaatır en güzeli :lepi: epidurali filan boşverin,

sezeryandan çok korkuyorum bende eyvahedigeldismile nedense normal daha sağlıklı ve kolay olur gibi geliyo. ama düşünüyorum düşünüyorum normal epidurelden de korkuyorum en iyisi bol bol dua edip Allahtan yardım istemek. hepimize güç ve cesaret versin inş. normal doğum için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…