hoşbulduk a.s.Günaydın kızlar yeni hamişlerimiz hoş gelmiş..Feyzacım kafeinli içecekler yasak benim bildiğim ama ayda yılda 1 içiyorsan belki bişey olmaz ama ben çay bile içmiyorum artık çay bile zararlıymış tek içtiğim süt..
benim doktorum 6 haftalikken kalp atisini görürüz o zaman gel dedi.simdi gidilse sadece bos kese gözüküyor cok ufak oldugu icin gözükmüyormus.o yüzden bekliyorum bakalim:)
ben dayanamıycam daha fazla daha annelerimize bile söylemedik önce bi doktora gidelim diye hala inanamıyoruz ya mucize gibi birşey bu kimse bilmiyor yarın bi gideyimde açıklayalım artık anane babanne ve dedelerine :):):)
Türkiye'de 12 bin bebek doğuştan kalp hastalığı riski taşıyor. Doç. Dr. Arda Saygılı, bu hastalıkların tanısının anne karnından itibaren konulabildiğini belirterek uyardı: Anneler hamilelik döneminde yeşil çay içmemeli. Çünkü yeşil çay tüketimi bebeğin kalbinin açıklığını kapatıp, hayatını tehlikeye sokuyor..
Acıbadem Sağlık Grubu Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arda Saygılı, 12 bin bebeğin kalp hastalığı riski taşıdığını söyledi. Saygılı, doğumsal kalp hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgili merak edilenleri açıkladı...
* Yeşil çay bebeğe ne şekilde zarar veriyor?
Kalpte doğal ilk açıklık, delik var. Bunlar bebek doğduktan sonra hemen kapanmaya başlıyor. Normalde bir ay içinde kapanıyor ama bazen bu süreç bir yıla kadar uzuyor. Duktus denilen açıklık çok önemli. Bu, anne karnında kapanırsa bebeğin hayatını tehdit ediyor. Hamilelik sırasında kadınlardan, 'non steroid antienflamatuar' denilen ağrı kesici ilaçları almamalarını istiyoruz. Çünkü bunlar doğrudan bebeğin kalbini etkiliyor, bebeğin duktus açıklığını kapatabiliyor. Aynı şekilde yeşil çay içmek, anne karnında duktusu kapatıp bebeğin hayatını tehlikeye sokuyor. Çünkü yeşil çayda, antienflamatuar maddeler var. Aşırı üzüm suyu içmenin de benzer etkisi var
benimkide yanliz icemiyor ya zaten bir haftadir hep söyler ancak bugün kandirdi.ben kendime hafif yaptim ama yinede icmiycem faydasi yok ki onun yerine bana portakal suyu SIKSIN tazece:))
ay benim daha küçük seninkinden tozşekerdendemi küçükki acaba yarın bide doktora gideyim diyorum ben hahaha kadın gülcek bana sırnaşık şeygünaydın kızlar,
bende geldim.. nevyas canım burdayım..
bende bu hafta bebişimin kesesini gördüm 4+6 da.. çok minik. adını toz şeker tanesi koydum.. inşallah 2 hafta sonra kesme şeker oluverir.
feyza canım bende kahveyi bırakamayanlardanım. hamilelikten önce 3-4 fincandı şimdi maksimum 2 fincan..
kafeinsiz içeyim dedim, kafeini yok etmek içi yaptıkları uygulamalardan dolayı içinde çok daha fazla kimyasal bulunduğu söyleniyor..
birde kızlar başka topikte okudum. muzlu süt bebeğe çok faydalıymış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?