2010 ekim annelerinin dertleri paylaşma topiği :D

benimkide annemle o kavgasından sonra gelmiyo biz gidersek ya da bi oyunla görümcemlerde falan sevmeye talim ediyo karııııııııııı

bugun canım cok sıkkın cok agladım cokk bebgımın sutu kesılıcek dıye cok korktum benı dusunen hıc kımse yok bunu anladım....içim öle ötüki suan eğer elifim olmasa ceker giderdim kımseye bıse demeden eşim hiç bnm yanımda deıl bgzn kayınvalıdem bıle ondan daha yakın davranıyo
(kızlar bısey sormayın anlatamam sadece ıcımı dökmek istedim )
bırazdan osman baslıcak iyice aglarım bgn aksam sınırden 5 e kadr yemek ymedım baktım sut olmıcak zorla yedım tam ahh hersey guzel gıdıyo derken gene hersey tersıne dönmeye basladı offff

allahım yardım ettt

allah tez zamanda sorunun neyse ondan kurtarsın. işte anne olmak edakarlıktır. onlar için nelere katlanıyoruz. örnek : ben kayınvalideme

ah kızlar

benim de öyle günlerim oluyor ki, diplerde dolaşıyorum ama neyse ki çabuk toparlanıyorum.

fatmacım inşallah senin için de herşey yoluna girer hayırlısıyla..

dilekcim nasıl gidiyor hayat?

allah tez zamanda sorunun neyse ondan kurtarsın. işte anne olmak edakarlıktır. onlar için nelere katlanıyoruz. örnek : ben kayınvalideme

bnı guldurdun saol canım ya saol pikecim işllah bu derdıde atlatırım elifim yanımda olsunda :)

kızlar doğum sonrası adaptasyon zaten zor bir süreç,neydim ne oldum diyor insan,dibe kadar sorumlluk insanı hem yoruyor hem geriyor...
birde yakınlar anlamıyor halden(koca,aile,vs.)
ama güçlü olucaz,zaman geçtikçe herşey yoluna girecek inşallah...

kızlar takmayın kafanıza benım yerımde olsaydınız catlardınız heral allaha suku-r kocamla bı kaynanamla bı sorunum yok ama kendı aılemın sorunları benı cok yıpratıyo ama bı yerde okumustum gercek bı muslumanın pskolojısı bozulmazmıs ımtıhan dnyası rabbımıze sıgıncazzz kızlar baska care yokkk tevukkul etmek lazım dunyaya getırıysek bızım onalra karsı sorumluluklarımız var bız onlar ıcın yasayırozzz bunu unutmayız sız hasta olursanız kocanız dahıl yavrunuza sızın kadar ii bakamaz olan yavrucaklara olur hele fatmaım sutun gıdecek kadar hıc bısye uzulmeee

çok mutsuzum kızlar,büyük kızıma vurdum,küçüğüne bağırdım,çıldırdım ben bugün....
hiç nefes alamıyorum,sürekli aynı günü yaşıyormuşum gibi geliyor.iki çift sohbet etmeye gelen arkadaşımda yok.doğumdan önce günüm,okulum vardı.sürekli yürüyüşe,alışverişe giderdim.büyük kızmda sabah gidiyor okula akşam üzeri geliyor,bekar gibiydim.hiçbiri kalmadı.
eşimin desteğide yok..birde bebek ağlayınca yüzünü gözünü sallıyo...bebek sadece annenin sorumluluğuymuş gibi.büyük kızıma bile agresif,çokta sıkı çalışıyor,oda taşıyamıyor bu tempoyu pek.ailemden uzağım,olsalarda destek olacaklarıda yok ya....evin içinden dışarı çıkamıyorum....birde eşim suratını şekilden şekile sokunca,sapıtıyorum...
büyük kzım tam bir abla,zor oldu ama alıştı. bebişim gündüz fena değil ama akşamları çok hırçınlaşıyor,sürekli bağırıyor,uykuya dalması ancak dört beş fasıldan sonra oluyor.yatıyor geri kalkıyor,tam uyudu diyorum tekrar kalkıyor...
yinede kızmamalı,hele hiç vurmamalıydım.elim kırılır inşallah....

Son düzenleme:

ınsan bazen kontrolunu kaybedebılıyo canım yaa ozurdıle kızından anlayacaktır o seni

ah cnm benim yaa olur öyle şeyler üzme kendini kızın için söyle anlar o seni. hak verecektir sanada bizde annelerimize kızıp konuşmuyormuyuz. eşine gelince ne kdr yorgun olursa olsun surat yapmaması lazım. bi tek senin çocuğun değil sonuçta. benim adamda sabah gidio gece 12lere kdr çalışıo yüzünü gören cennetlik otel gibi kullanıo evi. bende sürekli evdeyim hele hastalandıktan sona benim adam iice pimpirik oldu salmıo hiçbiyere. geçen bende kızdım bide dalga geçio. bi pazarı var ondada öğlene kdr uyuyup hemen kendini dışarı atma çabasında yok pazara gideyim yok şunu alayım die bu hafta salmıcam bakam bi 24 saati evde geçirsin

Aslında benim de moralim bozuk bugün.
Evimiz sobalı, yatak odası da çok soğuk olduğu için bebek için salonda yatıyoruz.
Ama eşim dün gece gitti yatak odasında yattı. Salonda yatamıyormuş her yeri ağrımış.
Abartıyormuyum bilmiyorum ama çok zoruma gitti.
Koltukta ben de rahat yatamıyorum ama ne yapayım. Çocuğu burda bırakıp ben de mi gidip orda yatayım. Bırakmam kızımı tek başına.
Ben nasıl idare ediyorsam o da biraz etmeliydi.

ah kızlar

benim de öyle günlerim oluyor ki, diplerde dolaşıyorum ama neyse ki çabuk toparlanıyorum.

fatmacım inşallah senin için de herşey yoluna girer hayırlısıyla..

dilekcim nasıl gidiyor hayat?
aman pikecim nolsun işte ölmüoz ama can çekişioz seninde işe başlamana az kaldı....
bnı guldurdun saol canım ya saol pikecim işllah bu derdıde atlatırım elifim yanımda olsunda :)

gül tabi yaa. aman yalan dünyaaaa...

bende en ufak hareketinden alınıorum. acaba eskisi gibi sevmiomu beğenmio mu diye? umarım bu paranoyaklık geçer eşine bu durumdan rahatsız olduğunu söyle hla gidip yatakodasına yatarsa ağzını burnunu kır

selam hanımlar nedir benim bu kocamdan çektiğim ya işe başliyimde bir an önce netimden kurtulsunmuş girip napıyosam ....yaptığım paso okuyorum haberleri bebekler ilgili şeyleri adama rahatsızlık veriyo...
bu aralar çok gıcık ediyo beni çalışmıcam grücek gününü çok sinirlendiriyo cıldrıcam bakalım bn calsıınca cocuguma nasıl bakılacak kayınpeder sigara içer yanında çoçuğumun altını bile değişmezler offf bn sabhın köründe kalkıp işe gidicem 10 saat calışıcam adamın umrunda deil bebğim bensz kalıcak sütlerim akıcak hiç bunu düşünen yok offf

kimse beni düşünmüyor ya gecen gün kayınvalıdeme bak dedim markete gidiyim 10 dk bile sürmez yerde ağlar daha yakın marketde yokmu laflara bak ya bende gitmem kızla iderim dedim kalktım çıktım
offf ne beni anlıyo eşim nede bana destek oluyo ek gıdaya baslanıcak 6 ayda kayınvalıde yapamam sen izninde yaparsın diyo olmaz eksik kalır çocuk dedm .ben sana anlatırım dedim.

fatmacım o zaman çalışma canım sana destek olacak yok nasıl olacak bari evde bebeğine sen bakarsın kocan da çalışsın kreş yaşı gelince başlarsın işe üzüldüm açıkçası

fatmacım o zaman çalışma canım sana destek olacak yok nasıl olacak bari evde bebeğine sen bakarsın kocan da çalışsın kreş yaşı gelince başlarsın işe üzüldüm açıkçası

çalışmazsamda gecınemeyız suan cok zor gecınıyoruz eşimin kazancı yetmıyo
denicem bakalım bakamazsa cıkarım işden zaten sinir ediyorlar beni eşimde tam uyuz olmuş ne istiyo bnden anlamıyorum ecde tek basımayım cnım sıkılıyo nete nıye giriyomusum kavga etmek için bahane arıyo hava buz dısarıda cıkamyom napıyım ya adam hep onunla ılgılenıyım ıstıyo

ahhh be fatmam nedir senin bu kocandan çektiğin valla çok üzülüyorum senin için eşin niye böyle anlayışsızlık yapıyo nete giriliyo diye böyle huysuzluk yapılmaz valla bide eğer canım alacağın maaş miktarı iyi değilse hiç çalışma hıı yok sizin için yeterliyse mecbur sende kızında fedakarlık yapacaksın bide şöyle düşün bugün ikinizin yapacağı fedakarlık yarın o büyüdüğünde karşılığını alacaksın kız çocuğu anneye yakın olur istekleri olacak eşin şimdi böyle yapıyosa yarın masraflar artınca neler yapar bir kadın bence çalışmalı mutlaka hem inan çalışmaya başlarsan vakit olmayacağı için birbirinizide yemezsiniz galiba eşin biraz bunalmışta evin ihtiyaçları masraflar belkide tek bu yükün altından kalkamıyordur ayrıca bir baba asla anne gibi düşünceli olmaz çok ince detayları düşünmez senin gibi ama ne yapıcan mecbur çocuk işi yalnız yapılmıyo onlarada iyi kötü söz hakkı düşüyo

bunalıma girmiş ya paso bnmle tartışmk için bahane buluyo 4 aylık rapor yatmamışdı oda yatdı suan cook şukur borcumuz yok ama adam bir tuhaf davranıyo bn calıssamda kavga eder kısanır bısey bulur neden ılgılenmıyosun der :)

bizdede tam tersi eşim nete girio dio ben yiyom adamın kafasını
kaynanaya bebek teslim etmek çok zor ama bakıcı daha kötü :S çalışmak bu yüzden çok kötü... sende maddiyattan dolayı çalışacaksın bende öle. eve bi gelişim var kokusu burnumda tütüo. ama allah sabrını veriyo merak etme.

saol canım ya cokkk özlerim cokkk dayanıcaz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…