2010 ekim annelerinin dertleri paylaşma topiği :D

ayy aynı benim annem bu son anlattıkların :) şaka yapıyo işte bi de benim annem bi de feci alıngan nası uyarcam bilmiyorum

ay çok alınganız hee eşimin patronu diomuş eşime bırakın sevsinler bişe olmaz yok işte üstüne titredikçe hasta olur öyle olur böyle olur. ne kdr kaynanayla işi olmaya çalışırsan çalış olmuo bacım kaynana kaynanadır yani. çarşamba günü beraber pazara gittik iyi vakit geçirdik. akşamda orda kaldık yemeğe. perşembede kardeşinin oğlu askerden geliodu oraya gittik orda ay töbe yareppim bi karı var kütahyalımış gıcık oluom karıya kaynananın önünde yatıodu çocuk pat die aldı çocuumu şap şup öpüo çinge kılıklı bişe zaten. ne gıcık oldum gidince hiç sevmiom bu karıyı bana uzak allaha yakın olsun dedim kardeşide duysun sölesin benden uzak dursun die haha nie dio kayananın kardeşi ne bilim sevmiom işte dedim.neyse ordan geldik gel yemek yapalım burda yiyem dedim gelmedi. eşimde dio çağırmadınmı çağırdım gelmediler ben napim dedim bidahada çık demezsin artık yukarı dedim. hemen haklısın haklısın ben çıkar sölerim dio

...............................................

kız bu noktalar ne böle

Sizde kaynana bende görümce derdi yine annesinin senesini bu sene o aldı ben okutmayınca ne aradı ne sordu geçen aradı sadece söyle yapıcam böyle yapıcam iyi dedim, bende aramadım hiç dün eşim aradı naptın diye ordan yiğeniyle konuştıu çocuk beni istedi bende mecbur görümcemle konuşmak zorunda kaldım işte bittimi hazırlıklar dedim bitti falan dedi.Neyse bunların bi arkadaş grubu var eşleri eşiminde arkadaşı bende hanımlarını tanıyorum ama uzak olduğumuzdan pek ortamlarına giremiyoruz diyorki görümcem 2 mevlüt okutucam bi öğlen bi akşam, niye dedim arkadaşlar biz akşam toplanalım sen gündüz akrabalarınla yap dedi diyor bende iyi dedim kaç akrabaysak ben 1 teyzesi bide ananesi gelecek saçmalamışlar yani.Eşime dedim sakın kalalım falan aklından geçirme zaten kardeşinin daveti gibi bi durum yok... Bu mırın kırın etti baktı haklıyım tamam dedi şimdi yarım saat kala gidicez biter bitmezde kalkıcaz 2.5 aydır oğlumu görmüyor hala işte.. çıkarkende nisanda kuzenlerinin düğünü var artık o zaman görüşürüz deyip çıkıcam.

Son düzenleme:
kızlar geçmişi okudum herkesin derdi aynı kayınvalide eşin ailesine yardım etmesi bende böyle şeyler yaşadım eşimle tartıştıkta ama çözüm yok çünkü mecbur olduğu noktalar oluyo bu sebeplerden dolayı doğru düzgün tatil yapamamışızdır üstelik kayınvalidem bizde kalıyo çocuğa bakıyo ben çalışıyorum istifada edemem öğretmenim ilk başlarda kayınvalidenin her dediği batıyodu çok karışır çocuk konusunda şöyle yapma şimdi emzirme emzirirken konuşma bilmem ne daha neler neler........ eşime daha önce annesi hakkında bişey desen hemen savunmaya geçerdi ama ne oldu eşim herşeyi gördü annesinin herşeye karıştığını benimde bişey demediğimi hee bide ne dese beğenirsiniz eşim sen kendi bildiğini yap boş ver hiç beklenecek şey değil ve benim ddiğime geldi eşim eskidende annesi gelir kalırdı yanımızda mutlaka her sene 2 3ay kalırdı ozamanlar söyleyince eşim kızardı ne olduysa adam mutasyona uğradı şimdi^'hayatım ne yapalım mecburuz 'diyo boşuna onca yıl bu sebeplerden dolayı tartışmışız valla kayınvalide karışıyo banada peygamber sabrı gelmiş hiçççççççççççççççççç takmıyom yaşlı ne yapıcan artık idare edicez başkasına hiç güvenemem en azından babaannesi artık o kadar olucak kadın içinde kolay değil 65 yaşında memleketinden uzakta çocuk bakıyo kısacası şunu anladım ben eşime annesi hakında söylendikçe o savunuyodu şimdi bişey demiyom eşim annsine kızıyo bu defada ben eşime o yaşlı diorum ALLAHIM kim derdi böyle olacak biz azmı tartıştık şimdi benim sabrımla olayı halletim eşim paşa paşa dediğime geldi sen haklısın diyiyor yaşasın zafer benim oldu:81::81: benim kayınvalide de söylenir anneye şöyle yapalım böyle yapalım bişey söyleyince hemen yorumunu yapar valla ben artık hiç sallamıyom çocuk benim çocuğum her yavru annesini bilir bizimkilerde bizi biliyor o yüzden hiç dertlenmiyom bazen deliriyorum hatta kuduruyom içimden saydırıyom aman ne yapayım işte eşiminde dediği gibi mecburuz........

Herkezin bi derdi var işte..
benim de derdim kayınvalidemler...
sinir ediyorlar beni..
Geçen gün tam hazırlandık oğluşla gezmeye gidicez, telefonum çaldı. Arayan kayınpeder, napıyosunuz , doruk ne yapıyor vs. bende hazırlandık gezmeye gidiyoruz dedim. aaa bende hazırla da gelip alayım dicektim dedi.. yok baba biz gezmeye gidiyoruz dedim.
Ay anlamıyorum vallahi bensiz cocugun ne işi var bir başına orada. Bir kez aldılar götürdüler cocugumu nasıl üzüldüm böyle tek kalmışım gibi oldum. Ben gitsem neyse bensiz cocugu ne diye alıyorlarsa.. Alışmalarını da istemiyorum.o zaman birşey diyemedim dışarıda işlerimiz vardı sözde biz bırakacaktık ama gelip erkenden alıp götürmüştü neyse bu sefer de ben gezmeye gidiyoruz dedim kestim attım. ne yapıcam böyle bilmiyorum,alışsınlar da istemiyorum. Konu açılınca dicem ama annesiz cocuğun ne işi var öyle olmaz hoşlanmıyorum gibiisinden.
İşin kötü yanı,eşime bahsettim ben hoşlanmıyorum bensiz cocugumun ne işi var diye. Sen çok biliyorsun işine bak demesin mi bana. ay hepten nevrim döndüüüüü atıştık..
madem gelip bizde sevsinler o da yok bu ara cok gelmiyorlar artık.Dün de aramış ki bana getirin cocugu diye, cocuk zaten 1 haftadır huy değiştirdi durmak bilmiyor gazdan. Kusura bakma ama ben cocugu bir yere götüremem görüyorsun 1 haftadır babamlarla benim cektigimi bir ben biliyorum bir allah dedim. hem bizi de boşver o kadar cok agladı ki sen biliyorsun. ben bir yere götürmem cocugu dedim kestim attım. sonra kayınpeder geldi sevdi gitti.
Sanki cok bakıyorlar gelip hep annemler bakıyor ediyor birde onlar icin dışarı cıkartıcam cocugu hepten hasta edicem..
ayyy böyle işte....
acayip gerginim.

çok şükür ailelerden uzak yaşıyoruz,senede iki defa eşimle bayrama gideriz ,bu bile bizim düzenimize huzurumuza yeter...bir kaç ayda zor toparlarız...bir defada ben ailemin yanına yalnız giderim ondada eşimin ailesinin yanına uğramam,haberleride olmaz....aksi taktirde bende görümce bol ,karıştırırda karıştırırlar....
benim derdim lohusalık sendromu kızlar,hoş lohusalıkta geçeli çok oldu ama bende geçmedi işte...ağzımın tadı yok,arada düzelir gibi oluyorum sonra yine aynı,hiç birşeyden zevk almıyorum...hani siyah beyaz televizyon gibi ,zevksiz...sanki eski hayatımı özlüyorum...belli bir dert yok ama durum bu işte...sıkıntı geliyor,kalbimi sıkıyorlar sanki....ilaçta alamıyorum,konuşmayla ,terapiylede hallolacak gibi değil,olsa zaten bol bol konuşuyorum...bilmiyorum işte bende durum...

kopyala senı bana yapıştır cnm aynı durumdayım ama ifade edemiyorum................

valla en iisi uzak olmak bende 1 yıl içinde uzaklascam 8 senedır burunlarının dıbındeyım bende kotusu yoktur emınım eltım antalyada ondanda ıısı yok bende gıdıyım bıraz kıymete bınerım belkı

selam kızlar
başladı başlıcak derken işe başladım ve bugün4.gün bile... çok zorr. oğlumun kokusu burnumda şuan.
öğretmenler odasındayım tenefüste girebildim anca.
oğluşuma kayınvalidem bakıo :S 42 saat dersim olduğu içinde sütüm yetmiyo sağacak vaktimde olmuo bugün mama vermeye başlıcaz. çok kötüyüm çokkk. kayınvalideyle pedeer bi hoş zaten. kafayı yemeden bi yaz tatiline ulaşsaydım .... ama daha 4 ay var

cnm işin hayırlı olsun hadi bakalım 4 ay sık dişini yapcak bişi yok.işe başlayınca mama illa giriyo işin içine ama en azından aç kalmıyo bebişin öyle düşün cnm allah kolaylık versin öpüyorum

ah canım ya

mamaya üzülme nasıl olsa ek gıdaya geçme zamanı geldi, ben de verebilirim diye düşünüyorum, mamalardan da besin alıyorlar sonuçta. sütün yeterken verdin bol bol çok şükür.

bu arada 42 saat çok değil mi ya, fazla geldi bana

bu arada çok güzel çabuk geçecek ve yaz gelecek merak etme, haftasonları da senin. alışcaz mecbur bu duruma.

aay bu kaynanaların hepsi bi alem kocalarıda onlara çekiyo yaşlandıkça heralde

tam hatırlamıyorum acaip sinirlenmiştim kayınpederim kaynanama alda sustur sen susturursun falan gibi bişeler söledi bozdum
sora saf kaynanam
cuma biz burdan direk oraya gidiyoruz çocuk kucağımda 5 kat çıkmışım zaten vericem ayakkabımı çıkarmak için çığırarak alıyo çocuğu hep sayesinde ballı börek ten soğudum :))) ballıböreğim die seviyo aç kadın :)) nese çocuk arabada uyumuş olduğundan herseferinde çığırdığında uyandırıyodu ensonunda yaa susarmısın uyuyo dedim mal gibi kaldı

nese ctesi anneme gidiyorum pazarda ablama gidiyorum
bu saf her ctesi hazırlanırken hep aynı şeyi sölüyo sen git nolur bunu bırak bana yaf dicek laf bulamıyorum ben sibel dicek bişe bulamıyorum
annenin torunları var zaten git akşam gel yada akşam ben getiririm
pazarda ablana giderken bırak ozaman öle geç ablana
buraya dönmeden uğruyoruz gene mutlaka bi surat bi surat gittiğiniz yerden gelemiyosunuz sibel dövcem seni beni babanneme getirmedin büyüyünce dicekmişki beni ananeme götürme ben babannemde kalıcam
:95::95::95:

heee bide laf söledi balkabağı
arkadaşının torununu ananesi seviyomuş kurban olurum yavrum ananem die
vay efendim anane öyle severmiymiş ondanmı çıkmış
bunu arkadaşına anlatıyo
şöle bi döndüm one demek dedim aay yanlış anladın falan kıvırmaya başladı
ne yani benim annemde sevdiği zaman ölemi düşünüyon dedim onunda torunu senin oğlunsa onunda kızının çocuğu saçma sapan laflar etme dedim

size bide emzirmeye çalışmış desem kimbilir ne dersiniz
bu mal almış çocuğu yatak odasına geliyo sibel bu çocuk aç
nerden biliyosun dedim
demezmi mememin ucunu kopardı
sorasını anlatmayım salak ay aklıma geldi sinir oldum

ay sibelll

ben var ya, düşünemiyorum bile ama

o evi oracıkta başlarına yıkarım, çeker giderim bi daha da birkaç ay beni göremezler. ne cüret.

fazla sevmekten mi bu kadar saçmalıyorlar bunlar anlamıyorum

Sibel iyi sabır varmış sende. Pikenin de dediği gibi ben başına yıkardım o evi. Ne demek memesini vermek. Kusura bakma lütfen ama iğrenç şey...

teşekkür ederim kızlar. artık katlancaz napalım.
sibelcim merak etme benim kaynanada seninkinden geri kalmıyo. oğlum seni ben götüreyim sensiz duramıyorum. mamamızı alıp gidelim diyo ya. saçma saftrik işler. öğle arası eve gidiyorum sevmek için kucağıma alıyorum onun kucağından oda sinirinden odayı terk ediyo. yemek yerken anakucağına yatırıyorum karşıma koyuıyorum hem konuşup hem yemek yiyorum çocuğun kayfi yerinde : ben alıyım sen rahat rahat ye yemeğini diyo. kayınpederim annen geldi beni unuttun gel bakalım diyip kucağımdan alıyo. hürrem gibi oldum. bebeğimi benden soğutmayamı çalışıyorlar yada çok mu sahipleniyorlar bilmiyorum ama çok pis bozcam. işte böle... neyse yine zil çaldı. ben kaçar....

Allah yardımcın olsun çok sinir durumlar..altında kalma sakın ne böylee yaa bide kendileri doğursun madem emzirmeye o kadar meraklılar, yarıyıl tailinde gittik memlekete Allahtan sorun çıkmadı bizdee öyle emzirme olayı falan olur korkusuna hiç yanlız bırakamadım:))

Allah yardımcın olsun canım seninde verme cocugu öğlen bari senle vakit geçirsin bu ne böle yaaaa

vallaaa yuhhhhhhhhhhhh ötesi diyorum kadına bak yazık yavruya ay içim ürperdi valla
sinir oldum oğlum bakıcıda 2 saat kalıyor sadece o saate kadar aklım orda ne zaman eşim alıp eve girse rahatlıyorum

ne duygusuzlar ya annesini görsün çocuk yaaa zaten koştura koştura geliyoruz hasretten
ben eve nefes nefese geliyorum üstümü çıkarmadan sadece elimi yıkıyorum hasretinden ölüyorum oğlanın
hiç mi düşünmüyorlar yaaa

ayyyyy inanamadım ya sinirlerim bozuldu senin neyine emzirmek ben de paranoya yaptım o konuda acaba annem denemişmidir diye ama olmadı bildiğim kadarıyla yıkarım ortalığı vallah en sinir bozucu şey daha ne var ki üstüne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…