2010 ekim annelerinin dertleri paylaşma topiği :D

şööle geriye doğru bikaç sayfa okudumda sinirlerim zıpladı valla... nedir bu kayınvalidelerden çektiklerimiz anlamadım gitti hayret ya.... birtanede bende var şimdilik oğluma annem bakıyo ama kadıncağız bana sormadan altına pişik kremi bile sürmez oğlumun (üstelik annem daha 49 yaşında ve çok bilgili bir kadındır buna rağmen devir değişti şimdi sizin bildikleriniz bizden fazla der her seferinde) ama kayınvalidem tutturdu bende gelip bakıcam diye off off... daha 2 aylık bebeğe sarımsaklı mantı yediren kadın benim oğlana neler verir allah bilir şimdilik eşimle kavga döğüş erteliyorum gelmelerini ama en nihayetinde onlarında torunu ve illaki bir gün gelecekler işte ogün ne olur halimiz bilemiyorum hiç....

bu arada dilekcim zeytinyağından birşey olmaz sadece birkaç gün aşırı yağdan dolayı sıvı ve bol miktarda yağlı dışkı yapar ancak yağ verme olayını alışkanlık haline getirirseniz sonrasında bebeğin yağ içmeden kakasını yapamaz hale gelir canım...

haha benim adamın lafı "çok haklısın aşkım ama napim " haha hepsi aynı fabrikadan çıkma galiba haha sende onu bunu iste senin isteklerine hayır derse basarsın lafı haha o sıkışsın baba olarak size bakmak zorunda walla beni kızdırdımı ben öyle yapıyorum onu al bunu al diom o zmn daha kibar ve anlayışlı oluo. tutupta saat 12 de eve gelince surat yapıp küsmüom artık ben dışardayım bana para lazım diom çıkıom geziom para yok derse 12 ye kdr çalışıon napıon paraları diom haha bişe diyemio

kızlar çok kötüyüm akşam eşimle acayim küstük ki 5 yılda ilk defa böle oldu ama suçlu o..
annemle kız kardeşim memleketten geldi 20 gün kaldı ama her laflarına bi cevap en sonunda bizimkiler darıldı gitti. giderken güle güle demedi. bide gitmeden bir hafta önce annem çok ağır hastalandı 112yi çağırdık paramedikler sedyenin ucundan tutarmısınız dedi o da tutmadı hasta sizin hastanız diyince mecburen ben tuttum(
ama inanınki annem ona ağır bişiler demedi ...
onun ailesi bana neler dedi de azımı açıp bişey demiş değilim ya...
bende okul öncesi öğr okuyom bi stajım kaldı akşam dedimki :
ben memlekete gidiyım annem çocuklara bakar okulu tamamlar işe başlarım bende biraz rahatlarım. çünkü babası erkek kardeşleri i hergün bende her allahın günü..
onlardan kurtulmak için çalışmal istiyom yani..
bana ne dedi biliyomusun iyi al çocuklarını git annenin yanına orda okulunu bitir annen baban baksın sana, istersen tatılede git 1 ay 2 ay nekadar kalmak istersen yeter artık ya dedi yaa
saba giderken işe gidiyom bile demeden kapıyı çekti gitti son zamanlarda çok soğuk ve sinirli...
alttan almak istemiyom ama 5 yıldır hep kendisi ve ailesi uzülmüşüm ağlamışım hiç umursamıyo napııyım sızce küssem dahada soğucak barışsam ben daha soğucam
bana bi akıl verin

canım çok üzücü bi durum ama sizi bu raddeye getiren neydi çok özel değilse? belki buna göre bi yol buluruz..

aslında hiç bir şey annemler her geldiğinde eşim böle oluyo önceden kaynanam ailem gelince eşimin burnundan gelirdi şimdi o öldü ama bizimki başladı halbuki onunkiler hergün bende bi çuvalda laf edip öle gidiyolar daha ben hiç birine gözünün üstünde kaşın var demedim benden bıkmış gibi davranıyo halbuki ben onun ailesinden bıktımnefret ediyorum onlardan nefretttt beni kendilerinden tiksindirdiler
kaynanam ölünce eşim daha düşkün oldu onlara onlarda fırsattan istifade

aynen dediğin gibi cnm isteklerimi sıraladım dudağı uçukladı. madem dedim durumumuz iyi millete para dağıtıyoruz bunların hepsi olacak. sıkışsın biraz da görsün gününü. baağırıp çağırınca hem aamız bozuluyor hem ben üzülüyorum. artık hiç kendimi parçalamayacağım. o parçalansın biraz da

canım nedense hep aileler yüzünden huzursuzluk giriyor evimlerimize.. anladığım kadarıyla başka bi tatsızlığınız yok.. eşinle konuşup biraz ailelerden uzak kalmayı deneseniz bu arada bütün problemleri güzelce konuşsanız olmaz mı? ama tartışmadan.. bak diğer arkadaşlarımıza çok güzel fikirler verilmiş.. kendi annende olsa bence biraz herkesten uzaklaşıp vakit tanıyın birbirinize.. bi işi yıkmak kolay yapmak zordur.. eğer birbirinizi ve yavrunuzu seviyorsanız öncelikle evliliğinizi kurtarın.. ve ne olursa olsun küsseniz de eşinizle ayrı yatmayın..

ay canım yaaa ne denir ki. aslında gideceksin ki aklı başına gelsin ama yuvanı bozma başkaları için. bundan birkaçgün önce bizde acayip bozulduk ama aldım karşıma sakin sakin konuştum kuzu gibi şimdi benim haklı olduğumu söylüyor hep. ama olan oldu haklı olsam ne çıkar, adamlara hep sen haklısın deyince tepene çıkıveriyorlar valla ben bunu anladım. okulunu bitir hayırlısıyla başla işine bak göreceksin kendine güvenin daha fazla gelecek. ne iyi yapmışsın okula başlayıp ta. ama siniri bi geçsin onun da senin de geçsin ki sakince çözümleyin olayı.

malesef grib diye 10 günü askın ayrı yatıyoz iyileşti fakat o kadar saydı gel yanıma yatmı diyim sizce?

süpersin canım.. sen ne düşüncen di mi o düşünsün.. bu erkeklere de bu lazım zati..

malesef grib diye 10 günü askın ayrı yatıyoz iyileşti fakat o kadar saydı gel yanıma yatmı diyim sizce?

bunu kendini ezdirecek şekilde yapma tatlım.. dediğim gibi güzelce konuşun ve sorunun sizin dışınızda olduğunu ve evliliğinize bunu yapmamanız gerektiğini bilin.. sen annene yaptıklarında kırıldığın noktaları tek tek anlat.. onun ailesinde de kızdığın şeyleri anlat.. ben senin ailene böyle davransam hpşuna gider mi de.. olmadı sende öyle davran.. bırakın mutsuzluk ailenizin dışında kalsın.. sonra o gelir senin yanına yatar zatii..

kızlaaarrr bende çok fenayımm.. kafam allak bullak.. atlatmakta olduğum bi lohusa depresyonu var.. ve tam bitti derken yine yine yakalanıyorum.. malumunuz çalışıyorum ve bebeğime annem veya kayınvalidem bakıyo.. ama benim aklım kayınvalidemin baktığı zamanlarda hep evde.. çalışıyorum ama zar zor.. ve aklım hala 'çalışmak mı yoksa işten çıkmak mı' konusunda takılı kaldı.. ve her gün istemeye istemeye geliyorum.. düşünüyorum bebeğimi bırakıp çalıştığıma değecek mi??

Son düzenleme:
canım sakın işini bırakma bak ben bıraktım çocuklarım ve eşim için herkez kendi havasında yarın çocuklar büyüyecek okul derken zaten onların kendi amanı gelince ayrılacak bu günler gecer inan bebeğinde buna alışırama sen mutsuz olursan o hiç mutlu bi cocukluk geçiremez sonuçta sende onun geleceği için emek vermiyomusun....iş biliman gibi bi kaçyıl bu sıkıntıyı çekersin sonra rahat edersin inan

ya düşünmüyo değilim aslında.. bi yaşına kadar bana ihtiyacı var.. sonra başının çaresine bakacak duruma gelir yavaş yavaş.. ben çalışmazsam hayattan soyutlanırım gibi de geliyo ama ne bilim aklımdan da bi türlü atamıyorum bu düşünceyi ve mutsuz oluyorum..

çok ayıp etmişbe onlar senin annen baban gerekirse eşine tercih edersin. kaynanaya fl ben çok kızıom ama saygısızlık yapmıom hiç bişey istedimi fln yaparım aynı şekilde eşimde benimkilere saygısızlık etmez. söylenmesi gerekenleri biz söyleriz oannesine ben anneme

işe yarıo demi dünda ben kızdım kaynanaya dedim gitmiom bidaha tamam dedi çıktıydı dışarı geldi hiç bişe olmamış gibi davrandım. aşkım biliom sen haklısın çıkçam sölicem şimdi dedi hahaha

Valla daha önce de yazmıştım hamileliğimin ilk altı ayı çok ağır geçti. Ulusal bir gazetede editörlük yapıyordum ama malesef istifa etmek zorunda kaldım. Şimdi o kadar pişmanım ki. Tek derdin birilerinin bakmak zorunda olması ise hiç çıkma işten. Benim bakacak kimsem yoktu, kaynanam Trabzon'da ve hasta, annem de babam, abim ve kardeşime zor bakıyor ayrıca pek yakında da oturmuyor. Bakıcıya da emanet edemezdim. Böyle avutuyorum kendimi. Ama senin böyle bir problemin yok, o yüzden bence devam etmelisin. Kızın zaten bir yaşına gelince kreşti, yuvaydı derken büyüyüp gidecek.

selam kızlar

çocuk için iş bırakmaya değer belki ama ben de sonra pişman olmak istemediğim için devam edicem işime.

sonra keşke işi bırakmasaydım demek istemiyorum. sıkıcam dişimi napiim

2 hafta kaldı işe başlamama

bu arada bu aileler yüzünden kavga işinin bir çözümü de eşleri hiç karıştırmadan direk onlarla halletmek olabilir. bu da denenebilir bence. mesela kayınpedere denebilir, eşim babasısın diye sana hayır diyemiyor para veriyor ama biz sıkıntıya düşüyoruz, lütfen para isterken bir daha düşünün. bilmiyorum ne der adam, yapabilen yapsın bence. bazısı çok ters olur, o zaman bu yöntem patlar ama bazısında da işe yarayabilir. kocayı üzmeden halletmiş olursunuz.

benim kaynanam da bi alem. benimle başa çıkamaz ama o da fenadır yani :) iyi niyetlidir, beni sever, bunu hep söylerim ama bazen patavatsızlık yapıyor.

geçen gittik bunlara, kapıdan girer girmez daha bana hoşgeldin demeden çocuğa atlıyorlar hemen, çocuk da dudak büzdü.

"e tabi 10 günde bir getirirseniz çocuk bizi tanımaz" dedi, haha ben de dedim ki "aman geri kalma, hemen laf söyle sen de." dedim sert bi şekilde. eşim diyo ki ben bile afalladım. neyse baktım sonra gönlümü almaya çalışıyor falan.

çok yanlış konuşuyor mesela.

telefonla eşimi aradı, çocuk mızıldanıyordu biraz, hatta mızıldanmak da değil ses çıkarıyo işte. kaynanam hemen "niye ağlatıyon çocuğu" diyo eşime :) insan "çocuk niye ağlıyo" der.

ya da acıkmış diyorum emzireyim, severken konuşuyor "ay bu annen aç bırakmış seni, yedirmemiş mi kızım" deli mi ne. sonra çocuk bana bakıyor mesela, ağlıcak bana gelmek için, hemen kalkıyo "bakma sen onlara gel gezelim biz" diyo :) bişey oluyor "dövelim biz bu anneyi" bilmem ne

kadın bana çalışıyo hep. aramız iyi ama işte kızamıyorum da, şaka yapıyorum ben dicek, ama olsun, büyüyünce çocuk anlar bu dediklerini hep, öyle konuşmaması lazım. uyarcam bakalım tatlı dille.

allahım bi de bunları eğitcez işte.

Son düzenleme:

cnm kayınpederim ters bana bişey demez ama bidaha oğlunun evine gelmez arayıp sormaz eşim de buna çok üzülür aramız daha çok açılır. ben zaten eşimi üzmeden hissettiklerimi anlattım bunu bilsin yeter. kayınpederimn gelmemesi üzülmesi çok umrumda mı hayır ama eşimi düşünüyorum

...............................................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…