2010 ekim annelerinin dertleri paylaşma topiği :D

of ne zor bu işler yahu :S ya ben kırmakta istemiyorum ama kırılan ben oluyorum.ama bundan sonra taviz vermicm

valla güzel bi topik olmuş

bende kayınvalidemle iyiyimdir aslında ama sen ii olursan ii olunuyo bunuda öğrendim
doğuma kadar çalıştığım için biraz seviyeliydi aramız haftada bir yada iki kere görüşüyorduk aslında hamile kalana kadar herşey iyiydi.hamile kaldığımda üstüme titrediler görümcelerimde iyidir sağolsunlar.ama benim eşimle kendi ailem arasında bitmek bilmeyen sorunlar vardı doğumumla beraber bitti şükür şimdi yağ bal gibiler.acaba bunlarımı görüyolar bilmiyorum pekde dillendirmem ama.kayınvalidemlerde görüşmüyolardı ailemle.ben izne çıktım evdeyim sonuçta hamileyim bi kere aramadı ben aramasam nasılsın diye okadar yalnız kaldım evde bi çat kapı gelmedi.biliyortum sürekli gelsede sorun yapardım ama umursanmamak kötü yada belli edemiyo ilgisini bilmiyorum.
neyse doğum yaptım ikizlerim oldu ben çıktım ameliyattan odaya getirdiler gözümü açtım sağda annem solda kayınvalidem başıma kaynar sular döküldü ne konuşuyolar ne bişe sanki onun torununu dünyaya getirmemişim gibi surat iki karış hadi kızlarımın durumu kötü buna bağladım ilk başta.ama sonradan duydumki hastaneye gelince selam bile vermemiş bizimkilere neyse taburcu oldum bi kaç gün görümcem kaldı yanımda sonra hersabah eşim beni anneme bıraktı akşam aldı
kızlarım küvezdeydi bende hergün onların yanına gidebilmek için annemde kalıyordum gündüzleri.sağolsunlar çocukların durumlarını sormak için arıyolar ama ben oraya uğramadım diye bi bozulmalar felan ne işim var lohusa halimle dimi ama.neyse akşamlarıda eşim götürüyordu kızlarımın yanına tek gitmek istiyordum yalan yok zaten beş dk görüyordum onlarda gelmek istiyorlardı geliyolardıda bizimle sonra bi ara hiç ses çıkmadı bunlardan bize attılar topu yalnız gitmek istermişiz evet isteriz ama siz bi sorun gelellimmi diye hem bizle gelmenize ne gerek var hastane orda gidin görün torunlarınızı dimi.eşimde dediki benmi size söyliycem gelin çocuklarımızı görün diye o ara kavga etmişler benim haberim yok tabi bende bi soğukluk oldu.hergün anneme gitmem sorun oldu eşimde hakkımı yememiş sağolsun sen bize gelseydinde baksaydın gelinine demiş oturtmuş lafı.sonra ikizlerimden biri öldü.biz o akşam tek gitmiştik eşimle hastaneye herkes duyunca hastaneye geldi.beni yatıştırdıktan sonra eve geliyoruz eşim arabayı kullanıyo ben yanındayım arkadada kayınvalidemle kayınpederim oturuyo.biz zaten üzgünüz ben ağlıyorum eşim zor tutuyo kendini
ramazan ayıydı görümcemin bi tanesi iftardaymış ordan yanmıza gelcek aramış bizi eve geç demişler .kayınpederim denecek laffı o şimdi tutmuş oğluna ablan gelcek diyo hani aldıracak resmen kızını ya çokmu zor taksiyle gelmek biz kendi yavrumuzun derdine düşmüşüz adam kendi yavrusunuz okdar bozulşdumki eşimde susarak ifade etti ne düşündüğünü zaten.ondan sonra anladım zaten yavruma bi eşimle ben üzüldüm gerisi yalan....
şimdide biz ailemle iyiyiz ya ayda yılda bi şey istesem kayınvalidemden bi doktora giderken gel felan desem kırk naz yapıyo ama ahtım vardı yavrum ölmeden önce daha okdar çok şey varki anlatılacak gitmiycektim eşimde gördü benim ailemin ilgisini oda pişman oldu küstüğüne
benim kuzum öldü herkes barıştı rabbim sen nelere kadirsin demekten başka bişe gelmiyo elimden keşke barışmasalardıda bende yavrumu kokluyor olsaydım şimdi

ay çok yazdım kızlar bırakın kayınvalideniz göstersin ilgisini fazlasıyla evin tek oğlunun çocuğuna okdar ilgileri yok düşünün artık.ama kızının çocukları onların herşeyiiii.aman ne takacam diyorum bazen ne ekersen onu biçersinnnn

sözün bittiği yer... diyecek bişey bulamadım. allah yardımcın olsun. bi yavrularımızın sevincini doyasıya yaşatmadılar yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
ama şunu unutma üzülürsen kendine edersin. kimsede sen üzülüyorsun diye üzülmez. tecrübeyle sabit...

canım takma kafana bu iş böle.kaynanalar yaranmaya çalışmayın olmaz.onlar için sadece kendi egoları var.bende benzer şeyler yaşıyorum ama takmıyorum.tek önemli olan eşimmmmmm.eğer eşinizde olayların farkındaysa ki allahtan benimki farkında dert yok.onlar düşünsün.yaşlanan ve gelinlere muhtaç kalacak olan onlarrr

ölümün olduğu yerde kaynanaların derdi hiç aslında ama işte takılıyoruz bazen.

rabbim büyük acılar vermesin...

ah cnm ya takmıcan valla bırakçan onlar pervane olsun onlar aramıo sormuo die dertlensin ne üzcen kendini. ben öyle yapıyorum.

ah kızlar herkes kayınvalideden şikayetçi ya çok şükür benim kayınvalidem ve kayınpederim çok iyilerdir yani kayınvalidem rahatsız zaten kayınpederimde bana çok düşkündür gün aşırı arar torununu beni sorar hem ilk hemde tek geliniyim...benimde görümceler nişanlıyken başlamışlardı müdahele etmeye ama ben baştan koydum tavrımı bende eş.imde bu arada görümceler derken tam 9 tane görümcem var herbir kafadan bir ses çıksa siz gerisini düşünün?zaten istanbulda bir tane var onada hiç birşeye karıştırtmam diğerlerinide senede bir kere görüyorum...baştan mesafeyi koydum onların istediği şekilde bi hayat süremiyceğimi bildikleri için ses çıkaramıyolar...yani kızlar kimseyi kırmadan iki tarafıda idare edicek olan bizleriz..ama baştan taviz verilmemesi önemli ben düğünümde neler yaşadım bir bilseniz ama ogün cadılığımı gösterdim...

benm en büyük hatam bu oldu zaten : baştan susmak

hep kaynanalardan konuşuluo. başka dert yok sanırım aman olmasın zaten bunlar yetio

Son düzenleme:

haha bende 2 tane ama 9 taneye bedel bende düğünden beri hiç görüşmüom.

hep kaynanalardan konuşuluo. başka dert yok sanırım aman olmasın zaten bunlar yetio
aynen ya allah başka dert vermesin

KONTES
ALLAHIM BUNDAN sonra başkaacı vermesin diğer evladını sağlıkla mutlulukla büyüt inşallah....
valla bende kaynanadan çok çektim bi arkadaşım ölsede kurtulsan kız dedi düşünün yani...
ve bu yaz vefat etti neoldu yaptıklarıyla gitti işte yamasaydıda 4 yılımızı güzellikle geçirseydik görüp göreceği tek gelini ben olacakmışım.....
haaaa o gittide dert bittimi kayınpederim 2 de bekar kayınım var anlıcanız kızlar dert bitmiyo hayat böle bişey işte sevinçler hüzünler...
şmdi Allah için daha huzurluyum oğluşumla kızçemle günler geçiyo işte:118:

ay ne bu kaynana ve görümcelerden çektikleriniz çok şükür öyle bir sonurun yok eşimin sadece 1 tane kız kardeşi var başka kardeşi yok. kaynanam ve görümcem melek gibi zaten senede 1 kere görüyoruz oda 10 gün falan.çok iyiler sağolsunlar hiç birşeyime karışmazlar.karaya ak desen beni üzmemek içi onlarda ke kızım ak derler böyle iyiler işte allah başımızdan eksik etmesin onları.ancak izinlerde görebiliyoruz zaten .eşimdende hiç bir şikayetim yok allah razı olsun ondan ben cadıyımdır biraz adam beni üzmemek için elinden gelini yapıyor bi dediğimi iki etmiyor kocamı canımdan bile çok seviyorummmmmmmmmm.(aman nazar değmesin)

darısı başımıza. halimize şükür tabi

benm kaynana kaç gündür küstü. bi kaç gün önce gelip hiç konuşmadan hatta hoşgeldiniz dedim kafasını bile kaldırıp bakmadan gitmişti. eşimde tavır koydu ne aradı ne sordu. dün bi gelişi var. nasıl konuşmaya çalışıyo. bu sefer ben konuşmadım. tabi beni konuşturmak i.çin bikaç bişe sordu ona cevap verdim.

maşallah canım..benimkilerde iyilerdir çok şükür. kayınvalidem agır hasta zaten, ama o haliyle bile bizi herkesten cok düsünür. kayınpederlede kayınlarlada cok iyidir aram. bi tane görümcem var, o da benden 7 yaş kücük, evli ve 2 cocugu var, anlaşıyoz sayılır :) aslında bi problemlemimiz yoktu cok iyiydik ama bayram tatiline gidince biraz tartıştık, haksız yere bana surat yaptı falan..bende hic gelemem öyle şeylere çok üzüldüm.. haliyle annesine o bakıyo kayınpederde ne ihtiyacları varsa karsılıyo, durumları iyi deil zaten.. biz uzaktayız gidincede misafir gibi oluyoruz, cocuk görmeye gelen giden misafirlerle genelde ben ilgilendim dogal olarak ,o da ev işlerine bakınca benimde o evin kızı oldugumu hatırlattı niyeyse :) oysa bende her fırsatta her işin ucundan tutarım. ama bi yere kadar oluyo, evdeki herkesin kayınpeder kayınlar kendi eşi herkesin ne yiyip neyi yemedigini o biliyo..neyse, öyle işte.. sanırım problem yaşamak icin bişeyleri paylaşmak gerekiyo,beraber yaşamak gerekiyo yoksa kimin ne oldugu hiic belli olmuyo :)

bu yazının altına imzamı atarım cnm...çok çok dogru...beraber yaşamadan bişeyler paylaşmadan kimin ne oldugunu anlamak mumkun değildir bencede......çok muhabbet tez ayrılık demiş büyükler...

bu yazının altına imzamı atarım cnm...çok çok dogru...beraber yaşamadan bişeyler paylaşmadan kimin ne oldugunu anlamak mumkun değildir bencede......çok muhabbet tez ayrılık demiş büyükler...

bende bunun altına imza atarım.. kayınvalideme saygı duyardım ama şu doğum ve çocuğa bakma evrelerinde tek kelime ile kendinden nefret ettim.. biliyorum hiç doğru değil eşimin annesi hakkında böyle konuşmam ama benimde en savunmasız ve alıngan zamanlarıma geldi yaptıkları.. zaten tepkiliydim düğün zamanından ama son halleri bardağı taşırdı artık.. güya çocuğuma bakıyo sanki kendisinden istemişim gibi.. ama neyi yapma dersem yapıyo.. deli etti beni yaa.. akşam bile kızımı bana bırakmıyo.. sanki annesiymiş gibi davranıyo ve şimdiden ben kızımla konuşurken neyi olumsuz olarak anlatırsam onun tersini yapıyo ya da yaptırıyo.. kızım hareketlenirken ben diyorum kızım bak kucağımızda rahatsız olursun güzel güzel yat annem kucağa alışma diyorum o gidip çocuğu kucağına alıyo anında.. daha neler neler.. evde hiç huzurum kalmadı ve devamlı kocamla didişiyoruz.. hatta aştık artık beraberliğimizde ilk defa kavga ediyor, birbirimizi kıracak sözler ediyoruz.. kızımı da alıp çekip gitmek istiyorum ama biliyorum bi kere evden çıksam ne kadar sevse de ne kadar haksız olsa da eşim bi daha yanına almaz beni.. çok kötüyüm kızlar, evliliğim yara alıyor.. keşke bi çıkış yolu olsa..

canım Allah yardım etsin, sabret biraz daha.. eşinle konuşmaya çalış icinde ne varsa sakince söyle bence..

canım Allah yardım etsin, sabret biraz daha.. eşinle konuşmaya çalış icinde ne varsa sakince söyle bence..

canım benim konuştuk daha önce 5 defa olmuştur yani.. umursamaz umursamaz dinliyor.. sebebini de ben ne yapabilirim ki diye açıklıyor.. böyle bi açıklama var mı bilmiyorum.. geçen en son patladım ağzıma geleni söyledim, düşündüğüm düşünmediğim herşeyi söyledim.. ama ne o rahatladı ne de ben.. değişen hiç bi şey yok aksine daha kötüye gidiyor.. bana hiç değer vermez oldu artık.. açlıktan ölsem bi lokma ekmek getirmiyor.. acık ilgi bekliyorum sadece.. herkesin her ihtiyacına yetişiyorum, kızıma bakıyorum bi de kalkıp işe geliyo çalışıyorum.. sinirlerim laçka oldu artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…