uhu hııımmm oda güzelmiş... deli oluyorum bu dr'lara ya... nasıl bi düşünce bu....
cık cık cık
bilsem zaten dr şans vermem yap diyince yapacak mecbur... sonuçta verdiğin paraya bakıyolar onlarda
hoşgeldin canım sen nasılsın?
gerçekten febecim tüp bebekte embriyo yapıştırma diye arama yaparsan görürsün.. özellikle tüp bebekte şansı artırmak için ileri yaşlarda uygulanan bir yöntemmiş
ne oldu tatlım niye canın sıkılıyor?
inşallah büyük bir problem yoktur
hayırdır bitanem???
alıntıdır
Amerika'dan getirilen 'embryo glue' adlı sıvının kullanıldığı 'embriyo yapıştırma tekniği', tüp bebek yöntemiyle gebe kalma ihtimalini iki katına çıkarırken, çoğul gebelik riskini azaltıyor
ABD'den sonra, Türkiye'de de uygulanan 'embriyo yapıştırma tekniği' ile tüp bebek yöntemiyle gebe kalma ihtimali iki katına çıkıyor......... Hastanesi'nde son bir yıldır yaklaşık bin vaka üzerinde kullanılan yöntem için ABD'den getirilen embryo glue' adı verilen özel bir sıvı kullanılıyor. ...... Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Doç. Dr. ...., bu yöntemin uygulanmasına Amerika ile aynı zamanda başlandığını söylüyor. Dr. Urman, normalde embriyo yerleştirilen üç hastadan ikisinin gebe kalamadığını belirterek, şunları söylüyor: Bazı embriyolar rahim içine tutunabilirken, bazıları tutunamıyor. Bunun iki önemli sebebi var. Birincisi, embriyoda yaşa bağlı olarak yüzde 30 - 50 genetik anormallik olabilir. Veya embriyoların laboratuvar ortamında, içinde büyütüldükleri sıvı, vücut sıvılarına bire bir benzemiyor. Bu alanda dünya çapında yapılan pek çok araştırma sonucu yeni sıvılar geliştirildi. Embryo glue insan vücudunda bulunan bir protein olduğu için bunlar içinde en ideali olarak kabul ediliyor. Bu özel sıvı ABD'den getiriliyor." Doç. Dr. ..., embriyo yapıştırma tekniğinde kullanılan yeni sıvıyı şöyle anlatıyor: "Hyaluronik asit içeren, 'embryo glue', yani embriyo yapıştırıcısı olarak da bilinen bu yeni sıvı, hem embriyoların daha sağlıklı bölünerek büyümesini sağlıyor, hem de rahim ağzına geldiğinden itibaren en uygun yeri bulup yuvalanmasını sağlıyor." ABD, Colarado Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi'nde kullanılan sıvı, gebelik oranlarını iki katına çıkarmış. Embriyo yapıştırma yönteminin başarısız tüp bebek uygulamalarında başarı oranını iki katına çıkarttığını hatırlatan Doç. Dr........... "Zayıf embriyoların anne karnına tutunma oranını artırıyor. Çoğul gebelik riskini de düşürüyor" diye anlatıyor yöntemin yararlarını.
7 YIL SONRA İKİZLER GELİYOR
.......... çifti de embriyo yapıştırma yöntemini kullanarak arzu ettikleri gebeliğe kavuşmuşlar. 7 yıllık evli olduklarını, azospermi (sperm yokluğu) nedeniyle daha önce iki kez tüp bebek denemesinde bulunduklarını anlatırken, yapıştırma yöntemi sayesinde ikiz bebek beklediklerini söylüyorlar. Hamilelik haberi ikisinin mutluluktan ağlamasına neden olmuş. Maliyeti sadece 150 dolar kadar artırdığını anlatıyorlar. Şimdi minik bebeklerin dünyaya gelmesini heyecanla bekliyorlar.
inşallah canım haber verirsen eklerimslm kızlar...
Nasılsınız bakalım??
Reyahncımmmm bende okumak istiyorum ama perşembeye anca biter benimki.20tanede olsa okumak istiyorum.bitsinde tekrar konuşuruz bu konuyu
valla benim kocişe verdim yemeğini geldim benimki kendi halinde ona dokunma rahat bırak iş yokken hiçççç karışmaz bana ne yaparsam yapayım rahatım o yüzden yani sakin adam ne yaparsın. Konuşmuyorsa hiç konuşmasın dimi ama şekerimbizim topik çok ilginç
topiği gören kocasız zannedecek bizi
gündüz giriyorum bakıyorum kimse yok
akşam yemek saati.midem açım diye bağırıyor herkes burda
hepinizin kocası vardiyalımı yahu
:44::44::44:
allaha şükür bişe yok öyle ama bilmiyorum hep evde olmaktan olsa gerek gerçi bugün annemler vardı tek degildim
febecim türkiyede 2004 yılından beri uygulandığını söylesem :))))))
valla ben bu doktorları anlamıyorum.. hiç mi yenilikleri takip etmiyorlar ya da bilmiyor gibi mi davranıyorlar???
ya da biz mi çok araştırıyoruz????
allaha şükür bişe yok öyle ama bilmiyorum hep evde olmaktan olsa gerek gerçi bugün annemler vardı tek degildim
gebe kalma ihtimalini iki kat arttırması bile önemli canım.. 2004den beri uygulanıyorsa, bu 7 sene içinde başka gelişmelerde olmuştur sanırım..bencede süper bişey..
bende okudum şimdi ama mucize ve kesinlik diye düşünülmesin diyoo site..
için sıkılıyor yani değil mi orkideceğim..
arada bana da olur öyle afakanlar basar ama sıcak bir duş beni hep rahatlatır..
hem bak ne güzel annene de yakınsın. hep görüyorsun onu.. benim annem ankarada uzak bana.. senede 6-7 kez görebiliyorum o kadar...
bende duayı bittirdim bugünyatsı namazının sonuna okudum hayırlara vesile olur inşallah
arada sırada malesef o sıkıntı çöküyo üstüne insanın bitanem...
bazen en mutlu olduğum zamanda bile birden bire gelip oturuyo içime ve ruhumu sıkıyo malesef
gebe kalma ihtimalini iki kat arttırması bile önemli canım.. 2004den beri uygulanıyorsa, bu 7 sene içinde başka gelişmelerde olmuştur sanırım..
zaten önceki tüp bebek deneyimleri başartısız olanlara uyguluyorlarmış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?