1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 küçük paket instant maya(küçük kabartma tozu gibi paketlerde direk una karıştırılandan dr oetger yada pakmaya), 9 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında:)))
süt ve su ılıtıyoruz(ılıktan çok az daha sıcak). yumurta, su, süt, yağ, şeker, tuz elle karıştırıyoruz. bu karışıma yavaş yavaş unu ve mayayı ekleyip yoğuruyoruz. hamurumuzu 45 dk üzerine nemli bez koyup mayalandırıyoruz. mayalanan hamurdan küçük toplar yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. içine malzeme koymak istersek içine malzeme koyup istediğimiz şekli veriyoruz. yarım saat de tepside mayalandırıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
cnm kusura bakma geç oldu ama arkadaşım geldi yazamadım. ben bunu genelde yarım ölçü yapıyorum(yumurtanın akını içine sarısını üzerine koyuyorum yarım ölçü yapınca) yarım ölçüden 35 adet falan çıkıyor. gerçekten yiyen herkes pastane poğaçası gibi diyor:)))