• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Çaydanlıkda ve kettle da genelde kireçlenme oluyor diye kullanmıyorum :)) çelik cezvelerde kaynatılabilir onlarda pek kireç olmuyor çünkü acil su lazım olunca bunda yapıyorum.

Teflon eğer çizilmiş yıpranmışsa tehlike arz ediyor benimki sağlam olduğundan onda kaynattım.

şaka yapmıstım umarım alınmamıssındr o zararlı bu kanser yapar olunca napıyım bende hhhhh

Yok canım alınmadım işte elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz ama artık neyden sakıncaz şaşırdık herşeyde bişey var :52:

gebelıke annelık dıye bı sıtede kadr tugcu sorulara cvp vermıs ben cok begendım bı bakın ıstersenz

Ben hep takip ediyorum mutlaka bakın doğru bildiğimiz ne çok yanlış varmış :))

bende senden ogrendım kadr tugcu cok sagol adını duymustum ama bakmamıstım cok gsl yanıtlar var ya en cok begendgm erkek cocuklarına kılotlu corap gıydırsek bısı olurmu dıye sormuslar dr da sadece karızması cızılır demıs cok gldum gıtttttttttıııııııııııııııı gıtttttttttttttttttttııııııııııııı benım oglanın karızması yaaaaaaaaaaaaaaaaa:60:

bende senden ogrendım kadr tugcu cok sagol adını duymustum ama bakmamıstım cok gsl yanıtlar var ya en cok begendgm erkek cocuklarına kılotlu corap gıydırsek bısı olurmu dıye sormuslar dr da sadece karızması cızılır demıs cok gldum gıtttttttttıııııııııııııııı gıtttttttttttttttttttııııııııııııı benım oglanın karızması yaaaaaaaaaaaaaaaaa:60:

:)) evet canım espirili cevapları çok bende onda çok gülmüşdüm :52:

evet ya, böyle rahatız ne güzel

ben bi kaç gündür elma suyu veriyorum, yok kaynat, yok rendele, yok tülbentten geçir, sıkıyosa içir, sonra yine kaynat

ay vala çalışırken nasıl başa çıkcam hepsiyle bilemiyorum. bi yerden sonra kaynatamam öle herşeyi

aynen ya çığlık çığlığa ağladığında kaynat süz yetişemezsin. bişe olmaz cnm merak etme benim ufak kardeşimde yapmadık biz benden daha sağlam :D kilosu boyu herşeyi yerinde maşallah :D yeni nesil daha sağlıklı :D

selammm en güzel annelerrr öncelikle kapladığım yer için kızmayın geçmişi okuya okuya geldimm mucckkss hepinizeeee

selam kızlar.
bu saatte kimsenin olmayacağını biliyordum ama kabus görmekten uyuyamadım ve anlatmazsam herhalde sinirden çıldırcam...
bugün sabah eşim dediki işe başlamana az kaldı. oğlanı annemlere bırakalım biz dolaşmaya çıkalım. hem annemler oğlana alışsın hemde sen bırakmaya alış. ilkkez işe başladığın gün bırakırsan zoruna gider. eyvallah. mantıklı geldi. neyse saat 3 gibi gibi oğlanı bıraktık. ben kütahyanın ilçesinde oturuyorum aslında burda herşey var kıyafet olarak ama parasal olarak biraz pahalı. hadi dedik kütahya merkeze gidelim. burasıyla yaklaşık yarım saat veya 45 dk. neyse dolaştık güzel güzel alışveiş yaptık yemeğimizi yedik saat 7.30 8.00 arası evdeydik. oğlum uyuyodu. neyse 15dk. uyandı hemen koştum gözleri kıpkırmızı belliki ağlamış ama bunlar çok iyiydik, hiç üzmedi, bize hep güldü, şimdi annesini gördü ondan ağlıyo, ona naz yapıo falan diyip durdular. hadi dedim olabilr ilk gün ağlayabilir. neyse oğlanı aldım elime leş gibi kokuyo. bu ne kokusu diye düşüne düşüne emzirdim. çünkü daha önce duymadığım bi koku. sonra buldum hem oğlum kakasını yapmış hemde bebeğimin alttına serdikleri battaniye rutubet(nem) kokuyo. benim oğlan 4 5 günde bir kakasını yapar ki zaten 4.günündeydi yapmasını bekliyordum. neyse emzirdikten sonra hemen yatırmıyım altını alırken kusar diye biraz kucağımda tuttum. bu arada kucağımdan alma girişiminde bulundular vermedim. kaç saat sizdeydi zaten özledim. kokusu burnumdaydı hep. bu kakasını yapmış kokuyo deyince yapmıştır deyip kaynanayla kayınpeder imalı bi şekilde birbirlerine baktılar güldüler. ben ordan bişey olduğunu anladım ama sorsam yine kaynanam küser kesin diye bişe demedim ne yapabilirlerki en kötüsü dedim... neyse sabah eşim dershaneye gitcek diye erken kalktık. kaynanam ayrı kayınpeder ayrı oğlum ( oğlum diye benim oğluma söylüyorlar,kendi oğulları anca bana hava yapsın.) oğlum sen gitme ben sensiz naparım. burda kalsan nolur. hadi burda kal gitme sen falan filan diyip durdular. neyse güç bela geldik. oğlanda bi acayiplik var ama ne. karnı acayip gurulduyo.çocuk ağlamıo ama yerindede duramıyo. sürekli çırpınıo. zaten hareketli bi çocuk ama resmen kıçında kurt var kımıl kımıl. benimoğlan eve gelince bida kakasını yaptı. o sırada eşim ağzından kaçırıverdi... : oğluma zeytinyağı içirmişler.( bunlar daha oğlum doğar doğmaz anne sütü alacağına ağzına limon sıktılar, nişastalı şekerli mama verdiler. her geldiklerinde şekerli su ver susamıştır diyip duran insanlar. bende delirdim o sırada emzirmiyo olsaydım yerimde zıplıcaktım sinirden. hemen telefona koştum niye verdiniz dicem hadi eşim geldi, zorla ikna etti. daha doğrusu tartıştık. ben ki sesini yükseltip konuşacak insan değilim eşime sesimi yükselttim hatta baya baya bağırdım. tel. duvara duvara vurdum. oğlan şuan yatak odasında yatıo ama karnı gurul gurul. kafasını bi o yana çevirio bi buyana. uyumaya çalışıo. artık ne kadar zeytinyağı içirdiyse. bide kaynanam çok hijyenik biri değildir. artık nasıl verdi çocuğa bilemiyorum. sırf bu temizlik konusu yüzünden işe başladıktan sonra bizim evde baksınlar istiyorum. aslında onlarda baksalar işten gelince bebeğimi alır evime gelirim. burda olunca hadi ben geldim siz gidin denmezki. ben burda bebeğimin herşeyini steril eder kaynatır bırakırım onlara.
kızlar söyleyin şimdi ben bunlara nasıl güvenip gideyim. ben yokken bunlar çocuğa kimbilir neler yedirir ek besine başlamadan. bal yasak diyom allerji yapar, ağzına sür boğazına iyi gelir diyen insan ben gidince sizce vermemzmi??? allahım sen bana sabır ver. eşimi o kadar çok seviyorum ki ama artık boşanma raddesine geldim bugün haaaaaaaaaaa. işte 2 kuruşluk kayif yaptıkya bugün acısı misli misli çıktı. kaçtan beri uyumaya çalışıom hep kabus görüp sıçrıyorum. resmen içim sızlıyo. en son rüyamdada oğlumu yanlışlıkla yakmışlardı. oğlumu resmen kömür olmuş gibi gördüm (ALLAHIM SEN BÜTÜN BEBEKLERİ KORU, İÇİNDE BENİMKİNİDE)
alttan ifade koymak istedim ama şuanki durmumu anlatacak ifade bulamadım. şöyle özetliyim: sinirli hemde çok, korkmuş,üzgün vede çaresizzzz. varın gerisini düşünün...

canım ya çok zorr ne desek boş cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur sen içini ferah tutmaya bak dicem ama ne kadar olur bilememm:70:

arkadaşlar merhaba benim kızımda 8 ekim doğumlu, aranıza gelebilirmiyim?

hoşgeldin cicimm

benimkiler de hep eşimle problemli ama bu sefer o değildi mevzumuz.annem bakıyo benim bebeğime.sabah geldi bismillah sen bana ne biçim davranıyosun diyo başladı bağrınmaya ağlamaya.dün akşam eve biraz geç gittik bu arada karşı komşuya geçmiş.karşı komşu da iki gün önce ateşlendi yattı salya sümük.üstelik evlerinde misafir var 10 tane çocuklar falan.daha önce de tembihledim kadın hasta girip çıkma.bebeğim zaten yeni hastalıktan çıktı.nasıl sokarsın oraya aklım almıyor bebeğimi.e görünce ordan çıktığını yüzüm düştü.daha ne yapayım laf da söylemiyorum artık sıtkım sıyrıldı.yüzüm düştü diye kötü davranıyosun bana diyo:19:

ya belkide öle davranıyoruzdur bebekler hayatımızı o kadar değştirdi ki nazımız onlara geçiyor diye farkında olmadan kırıyoruz bazen sonradan üzülüyoum ben ama :59:

valla canım ben de aynıyım.seni özledik diyolar eşim dediki hava soğuk ben götüreyim kapıda bırakırım yukarı çıkmam babam diyomuş yok eşi gelmesin. ben görmek istemiyorum falan filan. dedim zaten kapıda bırakıcak yok diyo annem gelmesin. benim bitane kızım var oda böle oldu deyip duruyomuş. napayım ama ben mi dedim bi tane çocuk yapın diye. sürekli bu konuda üstümde baskı kuruyolar.ben de dedim ozaman havalar ısınmadan tek gelemem. eşim özür dilemek istiyo ama babam da çok katı affetmiyo. bana bi akıl verin kızlar napıcam ben ya:((((

senin işin de zaor ya bi yanda eşin bi yanda ailen sabır versin allah

en son beni silin o zaman dedim resti çektim.3aylıktım o zaman.9 aylık olduğumda doğumda görüştük:60:

hahahahha değişik olmuş blöfünü görmüşler:)

slm kızlar
escegizim bugun geliyor oğlunu ve arabasını cok özlemiştir eminim hahahaha

gözünaydın canım seni göremeyiz artık burda hahhahaanladın sen onu:):54:

dün oğluma pirinç unu yedirdim ve 3.5 saat uyudu:nazar:
gece bende dinlenmış oldum...

oh maşallah senin kuzu bizim kadar yiyo ne güzell en iyisini yapıyon aslında ben de 6ay bitince her şeyi vercem inş.. yok tuzsuz şekesiz bir yaşına kadar falan ben de inanmıyorum biz öle mi büyüdük sanki

ya pazarda yetısen seylere bende guvenmıyorum ama benım durumum faklı canım ya. benım kayınvalıdem koyde yasıyo ekın yapıyo. ınegı de var. yagımı peynırımı herseyı sutumu getırıyo. sebze meyve de kendı urettıklerı. yogurdumu kendım yapıyorum.

ohh ya hep bi köyüm olsun istedim ama eşimn de yok benim dee ah ahh o kokulu domateslerr...

evet ..benimki bazen basmak istiyo da ben bastırmak doğru mu değiln mi bilmediğimden bastırmamaya çalışıyorum..

ben bastırıyorum ya :)kollarından tutup kaldııryorum meselaa:emir_bebek:

ay ne güzel bizde köyden getirtiyoruz dedem yolluyor. babanem en kurtlularını yerdi. kurt en iyisini bilir derdi :D

kurt en iyisini bilir hahahah güzelmiş:)

kızlar oğlum idogudugundan beri totosu ilk defa pişik oldu oysaki her seferınde temızledıkten sonra kurular.kremler sürer 2 satte bir alt alırdım :( bugun sık kaka yaptı ondanmı oldu bilmem normalde 2-3 günde cıkarız bugun 2-3 kez yaptı zorlandımı dicem ama alaksı yok kakada beklemedı yapar yapmaz koşuyorum alıyorum cıltle temas etmesiylemi hemen oldu pişik anamadım..antıbıyotık ılac içiyorum 2 gündür bide baska ılaclarada basladım aıle hekımın ıcebılırsın sutten gecsede bısı omaz dedı ..acaba antıbıyotıkmı pişik yaptıı???
pşik kremim vardı evde sürdüm bugun 2 defa ..siz günde kac kez sürüyonuz dr 2 kez yzmıs

ben her açtığımda sebamed sürüyorum ki günde en az 10 bez yiyoruz:) bi de günde bi kere hametan sürüyorum

ben cok para vermek ıstemıyorum mama sandalyesıne ıkeanın sıtesınde antılop mama sandalyesı var cok begendım pratık kullananarkadaslar memnun cok uygun tepsısıyle 50 lıra bana ıyı geldı .dızaynıda gsl

ben de iki gündür araştırıyorum aslında en çok kullanacağımız şey 3 yaşına kadar kullanılıyormuş ikeanınkinin şekli güzel ama yükseklik ayarı yok canım ya o yüzden pek içime sinmedi kraftın dondy hem beşik hem mama sandalyesini mi alsam diyorum 15 kiloya kadar da sallıyo muş gerçi benimki 7 buçuk kilo oldu ama olsun :)

gaz ılaclarıda kanserojenmıs falan fılan ya aaaaaaaaaaaa cıldrcam ya çekırdek aılemı toplayıp aborjınlerın arasına katılmak ıstıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaa:52:

beni dee alll:84:

selam hanımlar kacgundr nete grmıyom grsemde kımseyle konusmayıp cıkıyom moralım cok bozuktu sımdı daha ıyıyım cok sukur ailemızde maddı sbeblerden dolayı canım sıkkın benım pıtırcık ıyıce dusuk cenelı oldu sızınler ne durumda :D

şiiii eyzesi duymasın giymez zaten tiki ya benim oğlann :))))sağol canım benim ay ay sorular da mı var ayrı takıldım soorulara cevaplara bakınıyorum daha ama gerçekten süpermiş kızların hepsinin haberi olmalı bence :)

selam hanımlar kacgundr nete grmıyom grsemde kımseyle konusmayıp cıkıyom moralım cok bozuktu sımdı daha ıyıyım cok sukur ailemızde maddı sbeblerden dolayı canım sıkkın benım pıtırcık ıyıce dusuk cenelı oldu sızınler ne durumda :D

selam canımm sizin dükkan yanmıştı sanırım di mi toparlayamadınız mı:(

bizimkiler de iyi sevinç çığlıkları arttı sanki bu ara bi de numaradan ağlamalar:)

suyu ben vermiom kızlar sadece emziriyorum diye ama siz veriyomusunuz yoksa mama kullananlar mı veriyo sadece ya aslında gçengün bi arkadaşıma doktor demişki su verilmeli kesinlikle çocuklara demiş ama işte bilmiom ya bi sürü farklı bilgi gelio hangisi doğru bilmiyoruz bizlerde inanın artık saf oldum kim ne derse acaba doğrumu ki oluyorum yaa
arada bır verıyorum valla bagzn kaynatılmıs bagznde ıctıgım sudan verıyorum

canm 1 yaşına kadar her su kaynatılarak veriliyor... bağışıklık sistemleri tam gelişmediğinden suyun içinde olabilecek her türlü mikroorganizmaya karşı tedbirli olmak gerekiyor. en sağlıklı steril etme yöntemide kaynatmak :D

valla ben bagzn kaynatmıyom :Dcanım senın yazınıda okudum allah yardımcın olsun valla calısma dıcem ama durum kötu oldugu zman yapıcak bısey olmuyo evde yapabılcegım ekiş olsa gtmıcem bnde ama mecburum yetmıyo para hıc bıseye :(

şiiii eyzesi duymasın giymez zaten tiki ya benim oğlann :))))sağol canım benim ay ay sorular da mı var ayrı takıldım soorulara cevaplara bakınıyorum daha ama gerçekten süpermiş kızların hepsinin haberi olmalı bence :)

:)) ama yakışıyor ya bebeklere çorap biz daha başlamadık gerçi..Ay ay yok canım ben ok la mesajların üzerine geliyorum orda mesajın içeriği çıkıyorya 4-5 aylık olanları okuyorum diğerleride ilgimi çeken sorular olursa okuyorum iyi oluyor.Evet bencede herkes bakmalı :62:

selam canımm sizin dükkan yanmıştı sanırım di mi toparlayamadınız mı:(

bizimkiler de iyi sevinç çığlıkları arttı sanki bu ara bi de numaradan ağlamalar:)

dukkanı toprladık ama yakan adam masrafları karsılamadı zaten borcla acmıstık bı 6 mılyar kaybımız var :(ne yazıkkı allah hepımızın yardımcısı olsun :(
ay o numaradn aglamar yokmu ısırasım geliiii :)kucaga al dıyo elını uzatıyo babasının kucagındaysa bana gelmıyo ama baskasının kucagındaysa hmn bana gelmek ıcın kafasın uzatıyo :)yabancılara asla gıtmıyo hmn katıla katıla aglıyo :)bu huy kötu ya

özlettin kendini :)

inşallah hallolur hepsi canım

kızlar ben kaçar mucukus

Selam evet üzücü bir olay yaşamıştınız sanırım ondan Allah yardımcınız olsun..Bizimkide bıcır bıcır maşallah özellikle karnı doyunca :32:

Back
X